Προς το περιεχόμενο

update my Bios!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μητρική μου είναι: gigabyte ga-z68ma-d2h-b3 rev1  και θέλω να κάνω update to Bios μήπως και μου λυθεί το πρόβλημα μου (μπλέ οθώνη). κατεβάζω από την σελίδα της gigabyte το τελευταίο update και κάνω extract! μετά τι ακριβώς κάνω γιατί έχω μπερδευτεί και δεν θέλω να κάνω καμία βλακεία!

Αν μπορεί κάποιος χρειάζομαι βοήθεια.

Δημοσ.

Αυτά τα αρχεία που θα προκύψουν απο την αποσυμπίεση βαλτα σε ένα στικ και κανε boot απλά από αυτό.

Όλα τα άλλα θα γίνουν μόνα τους μην ανησυχείς.

Δημοσ.

πολλες φορες καποιες εταιρειες πχ asus σου δινουν και ενα απλο ευκολο utility που κανεις bios update μεσα απο τα windows.και επειδη πολλοι θα πουν οτι αμα παει κατι στραβα τοσο καιρο δεν μου εχει αποτυχει ποτε.βεβαια απο το dos ειναι καλυτερα αλλα πιο δυσκολο για καποιους διοτι μερικα Mobo δεν βλεπουν ntfs .

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To στικ πρέπει να είναι bootable για να μπορέσεις να δουλέψεις απο κει. Βρες έναν οδηγό στο net και ακολούθησέ τον.

Πάντως εγώ έχω χρόνια να την κάνω αυτή τη διαδικασία απο bios. Xρησιμοποιούσα το utility της gigabyte που αναφέρει ο poulinos (@bios) μέσα απο τα windows και δεν μου έιχε βγάλει ποτέ πρόβλημα. 

Επεξ/σία από trek
Δημοσ.

To στικ πρέπει να είναι bootable για να μπορέσεις να δουλέψεις απο κει. Βρες έναν οδηγό στο net και ακολούθησέ τον.

Πάντως εγώ έχω χρόνια να την κάνω αυτή τη διαδικασία απο dos. Xρησιμοποιούσα το utility της gigabyte που αναφέρει ο poulinos (@bios) και δεν μου έιχε βγάλει ποτέ πρόβλημα. 

σε καποια bios μπαινεις μεσα στο bios και χωρις να ειναι το stick bootable απλα να ειναιfat32 δινεις το path και σου ανεβαζει το bios

Δημοσ.

σε καποια bios μπαινεις μεσα στο bios και χωρις να ειναι το stick bootable απλα να ειναιfat32 δινεις το path και σου ανεβαζει το bios

Προφανώς εννοείς την παράμετρο q-flash (f8 στο bios) που έχουν οι gigabyte? Όντως..την είχα ξεχάσει :-D

Aπλά ο moviemaker ελεγε να κάνει boot απο usb, δηλαδή με την παλιά μέθοδο που έβαζες το προγραμματάκι μαζί με το νεο bios σε cd ή usb. Eκει πρέπει το cd ή το usb να είναι υποχρεωτικά bootable

• Like 1
Δημοσ.

Προφανώς εννοείς την παράμετρο q-flash (f8 στο bios) που έχουν οι gigabyte? Όντως..την είχα ξεχάσει :-D

Aπλά ο moviemaker ελεγε να κάνει boot απο usb, δηλαδή με την παλιά μέθοδο που έβαζες το προγραμματάκι μαζί με το νεο bios σε cd ή usb. Eκει πρέπει το cd ή το usb να είναι υποχρεωτικά bootable

Σωστό ξέχασα να το αναφέρω.

Δημοσ.

ναι την μεθοδο που θες μονο το αρχει.ναι η παλια μεθοδος θελει πραγματι boot stick που θελει λιγο παραπανω κοπο να φτιαξεις.παντως τωρα τελευταια κανω παντα μεσα απο τα windows.ποτε δεν ειχα θεμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...