Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους, 

Είμαι κάτοχος μιας Viewsonic vx2835wm (http://ap.viewsonic.com/me/products/lcd/VX2835wm.php) . Εδώ και κάποιο διάστημα (2-3 μήνες) άρχισε να συμπεριφέρεται κάπως παράξενα. Στην αρχή έκλεινα τον υπολογιστή, έμπαινε σε idle (πορτοκαλί φωτάκι αντί για μπλε) και είτε "ξυπνούσε" ξαφνικά μόνη της είτε  δεν έμπαινε καν σε idle.

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και έγιναν σοβαρότερα. Η οθόνη μετά από λίγο διάστημα (το διάστημα το οποίο αν αφήσεις τον υπολογιστή ανοιχτό χωρίς να κάνεις κάτι κλείνει την οθόνη για power saving) έκλεινε και μετά δεν ξανάνοιγε παρά μόνο αν έβγαζα και ξαναέβαζα το καλώδιο του ρεύματος.

Πλέον, τα προβλήματα είναι πολύ έντονα. Κάθε φορά που, ακόμα κι αν ο υπολογιστής λειτουργεί, απλά επειδή δεν χρησιμοποιείται για λίγη ώρα σβήνει την οθόνη για power saving, πρέπει να τη βγάζω από την πρίζα και να την ξαναβάζω. Μερικές φορές, όταν τη συνδέω στο ρεύμα αφού ήταν εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα η οθόνη τρεμοπαίζει άσπρο-μαύρο μέχρι να βγάλω και να ξαναβάλω την τροφοδοσία 2-3 φορές για να σταθεροποιηθεί.

Έχω διαβάσει αρκετά ξένα forums και πάρα πολύς κόσμος (http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=23342,  http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=21777&highlight=vx2835wm κλπ),

είχε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα. Σχεδόν όλοι τα λύσανε με αντικαταστάσεις πυκνωτών στο τροφοδοτικό της οθόνης, όπου και εντοπίζονται συνήθως τα ελαττωματικά εξαρτήματα.

Το ξέρω ότι η εύκολη λύση είναι να αγοράσω καινούρια, αλλά αυτή η οθόνη κόστισε πάνω από 600 ευρώ όταν την είχα πρωτοαγοράσει (5 χρόνια πριν) και το θεωρώ λίγο "κρίμα" να την πετάξω, αν υπάρχει τρόπος να φτιαχτεί.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι έχετε να προτείνετε, και μιας και δεν ασχολούμαι πολύ με ηλεκτρολογικά και το φοβάμαι λίγο να την ανοίξω μόνος μου, αν ξέρετε κάποιο καλό (και προφανώς όχι πολύ ακριβό) μαγαζί - μάστορα στη Θεσσαλονίκη, που μπορεί να με βοηθήσει.

Ευχαριστώ για όποια βοήθεια

Δημοσ.

Παρόμοιο πρόβλημα ειχα συνταντήσει σε μια οθόνη samsung ενος φίλου έπαιζε οποτε ήθελε και ξαφνικά απλα έσβησε, τελικά το πρόβλημα ηταν ενας φουσκωμένος πυκνωτής στο τροφοδοτικό της το οποιο άλλαξε και δούλευει μεχρι τώρα άψογα.

Η Γνώμη μου ειναι αν δεν πιάνουν πολυ τα χέρια σου και δεν ξέρεις να χρησιμοποιήσεις κολλητήρι, βρες καποιον φίλο η γνωστό σου που μπορεί να σου κανει την δουλειά , απο την στιγμή που θα βρει τον πιθανό φουσκωμένο πυκνωτή δεν ειναι πανω απο 1 2 λεπτά δουλειά να τον αλλάξει,αλλιώς πήγαινε σε καποιο κατάστημα με ηλεκτρονικά και ρώτα ποσο θα σε χρεώσουν (φαντάζομαι γύρω στα 20 euro).

Πάντως θα σου έλεγα να την ανοίξεις μονος σου σιγα σιγα δεν ειναι και ιδιαίτερα δύσκολο απλα να προσέξεις ποιο καλώδιο παει που.

Δες το παρακάτω video (ειναι 5 μέρη) να πάρεις μια ιδέα πως ειναι περίπου , αν και δεν ειναι η ίδια οθόνο αλλα φαντάζομαι στο περίπου ετσι θα ειναι και για την δικιά σου.

• Like 1
Δημοσ.

πρίν μια εβδομάδα έτυχε σε εμένα σε μια lg που έχω.

βέβαια απο εργασία δεν πλήρωσα,το έφτιαξα μόνος μου.

30 λεπτά του ευρώ έκαναν 2 πυκνωτές και 20 λεπτά εργασία που την έκανα βίδες.

+1 σε αυτά που αναφέρει ο spank

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...