vk13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Κι εγώ 7 χρόνια έκανα να πάρω πτυχίο και ούτε στη δουλειά μου ούτε στο μεταπτυχιακό μου τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα. Και δεν μιλάω για Ελλάδα. Κι ακόμα κι αν καταλάβετε ότι μετράει, μπορείτε να το κρύψετε κάπως, κρύβοντας την ηλικία σας, το πότε μπήκατε στο πανεπιστήμιο ή απλά λέγοντας ότι ταξιδεύατε ή κάτι παρόμοιο. Καλά τα λες αλλά την ηλικία όταν πας για δουλειά πώς θα την κρύψεις;; Δεν βλέπουν ταυτότητες ΑΦΜ και τα συναφή;; Kαλά στους συναδέλφους σου βέβαια και στον γύρω κόσμο μπορείς να λες ότι σε 8 χρόνια είχες πτυχίο και διδακτορικό η να κρύβεις 2-3 χρόνια αλλά σε διευθυντές, προισταμένους πως θα το κρύψεις;
doctor_667 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Μα αυτά θα γίνουν αργότερα όταν θα είναι να υπογράψεις το συμβόλαιο σου. Δεν νομίζω να έχεις φτάσει σε αυτό το επίπεδο και να το μετανιώσει τελευταία στιγμή για αυτό το λόγο ο προϊστάμενος. Και σε κάθε περίπτωση, διάφορους τρόπους λέω για να το κρύψετε λίγο, προφανώς αν ο άλλος θέλει να μάθει και τον ενδιαφέρει τόσο πολύ αυτό, θα στο ρωτήσει αμέσως. Εγώ δηλαδή όταν λέω ότι δεν είχα θέμα, κανονικά φαίνονταν τα χρόνια που έχω σπουδάσει και απλά δεν ασχοληθήκαν καν.
Mirlogria Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Καλά τα λες αλλά την ηλικία όταν πας για δουλειά πώς θα την κρύψεις;; Δεν βλέπουν ταυτότητες ΑΦΜ και τα συναφή;; Kαλά στους συναδέλφους σου βέβαια και στον γύρω κόσμο μπορείς να λες ότι σε 8 χρόνια είχες πτυχίο και διδακτορικό η να κρύβεις 2-3 χρόνια αλλά σε διευθυντές, προισταμένους πως θα το κρύψεις; Δε θα κρύψεις την ηλικία ρε φίλε,με τις ημερομηνίες των σπουδών και της προηγούμενης εργασίας θα παίξεις λίγο μπάλα!Κι αυτό μέχρι ενός σημείου φυσικά... Να πω και κάτι μια που το θέμα έχει να κάνει με βαθμούς (Ελληνικών) πτυχίων...όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι οι βαθμοί αυτοί μόνο αξιοκρατικοί δεν είναι και γι'αυτό κατά την άποψη μου δε θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη πέραν ενός λογικού πλέγματος (π.χ. τα "καλά" πανεπιστήμια να θέλουν "λίαν καλώς")... Να λάβω ως παράδειγμα το τμήμα μου (Μηχανολογίας Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας): -ΔΕΝ παρέχεται η δυνατότητα επανεξέτασης σε μάθημα που πέρασε κάποιος με χαμηλό βαθμό (δηλαδή άπαξ και μπει βαθμός από 5 και πάνω στο egram ΤΕΛΟΣ) κάτι που γίνεται σε αρκετά άλλα τμήματα πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. στην Ελλάδα...υπάρχουν μάλιστα και καθηγητές που ούτε "ρήτρες" δε δέχονται! -Περίπου το 1/4 των μαθημάτων (10-12) διδάσκεται από καθηγητές που είτε έχουν βαθμολογικό "ταβάνι" το 6-7,είτε για να σου βάλουν βαθμό πρέπει να τους γλύφεις και να τους κάνεις θελήματα (να κάνεις τον επιτηρητή σε μάθημα του,να πας στη λαϊκή να του πάρεις ζαρζαβάτια κ.α.)! -Εφόσον από την αρχή βλέπει ο φοιτητής ότι τα 2-3 πεντάρια που έγραψε επειδή δεν προετοιμάστηκε τόσο καλά ή επειδή πιεζόταν να τελειώσει τις σπουδές του και δε μπορούσε να μπλέξει με "ρουλέτες" τύπου ρήτρας,λογικό είναι μετά να παρατάει το "κυνήγι" του βαθμού... Έτσι σύμφωνα με την εξωτερική αξιολόγηση του τμήματος σπάνια κάποιος παίρνει πτυχίο με "Άριστα" (8,5 και πάνω),ενώ ΟΤΑΝ εμφανίζεται τέτοια περίπτωση φοιτητή υπό αυτάς τας συνθήκας κατά 99% πρόκειται για "ύποπτο πτυχίο" (π.χ. γιος/ανηψιός διοικητικού στελέχους να μπαίνουν βροχή τα 10άρια κ.λπ.)...έτσι σε σχολές σαν αυτές και αστέρι να είσαι,αν είσαι προσεκτικός και σοβαρός άντε να αγγίξεις ή και να ξεπεράσεις για λίγο το 8... 2
theo93 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 παιδιά για ενα τμημα πληροφορικής σε τει απο ποιο βαθμο και πανω θεωρείτε κάποιος οτι εχει ελπιδες για μεταπτυχιακο ?
Razor_7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Ρε παίδες δεν παίζει ρόλο μόνο ο βαθμός πτυχίου. Απλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν έχεις βαθμό πτυχίου θα πρέπει να 'χεις κάτι άλλο (projects/workshops/δουλειά στο αντικείμενο) που να αντισταθμίζει το χαμηλό Μ.Ο. Αν τα 'χεις και τα δύο βέβαια είναι ο,τι καλύτερο. Ένας γενικός κανόνας πάντως είναι το πτυχίο να 'ναι πάνω από 7, από κει και πέρα βέβαια παίζουν και άλλα ρόλο + του ότι υπάρχουν και ασόβαρα πανεπιστήμια τύπου southampton όπου και με αρνητικό βαθμό σε παίρνουν οπότε είναι ανάλογα. Αν ανέβαζες βιογραφικό και λινκ για το που θες να πας να πω οκ μπορούμε να μιλήσουμε πάνω σε κάποια βάση, αλλά έτσι μόνο γενικόλογες απαντήσεις μπορεί να πάρεις.
kirdou Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Γεια σας παιδια.Ειμαι στο 8 ετος της σχολης μου και τελειωνω τον Ιουνιο.Σκεφτομαι ενα μεταπτυχιακο εδω Ελλαδα πιστευεται οτι θα εχω καποιο προβλημα λογω του χρονου κτησης πτυχιου;Βγαζω 6,8 βαθμο αντε να παει 6,7.Τα μεταπτυχιακα που με ενδιαφερουν ειναι στην Ιστορια.
takiss!! Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Οι μηχανικοι μπορουν να κανουν κατευθειαν διδακτορικο. Μαλλον μηχανικος σπουδασε αυτος για τον οποιο γινεται μνεια. Στο ΕΜΠ σε μεταπτυχιακο χωρις διδακτρα με πολυ ανταγωνισμο (1 στους 10 μπαινουν) με ειχανε δεχτει εχοντας βαθμο πτυχιου σχεδον 7.5 . Και να φανταστεις πως οι καθηγητες του ΕΜΠ φημιζονται για τον ρατσισμο τους απεναντι σε παιδια που δεν προερχονται απο το ΕΜΠ (οπως εγω). Οποτε αυτο που λες ουτε με ψηλο βαθμο δεν σε παιρνουν Ελλαδα δεν ισχυει... Εξωτερικο, κοιτα φιλε, αν ειναι πας Ολλανδια και οχι στο Delft, τι να το κάνεις; Στο Delft δεν πας με βαθμο χαμηλοτερο του 7. Για Αγγλια, συμφωνω με αυτο που λες οτι με χαμηλο βαθμο πηγαινεις σε μετριο πανεπιστημιο. πχ στο Imperial, αν δεν εισαι απο ΕΜΠ (που σημαινει πως για αυτους προερχεσαι απο mainstream πανεπιστημιο), χρειαζεσαι 7,5+. Πάνε στο delft για masters σχετικά με τα οικονομικά; Εγώ νόμιζα οτι σε αυτά φημίζεται το erasmus του rotterdam
kirdou Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δουλευα παραλληλα ρε σε καποια ετη δεν κοβομουν σε μαθηματα.Στο ερωτημα μου καμια απαντηση;Υπαρχει περιπτωση να σε κοψουν απο μεταπτυχιακο επειδη καθυστερησες;
groot Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Εξαρτάται. Το να έχει κάνει κανείς τα διπλάσια χρόνια και με βαθμό χαμηλό, σίγουρα είναι ένδειξη για κάποια κριτήρια σχετικά με την ακαδημαϊκή του "ικανότητα" (π.χ. υπάρχει και η αναστολή σπουδών αντί για απλά "αποχή" ). Εάν το μεταπτυχιακό έχει κόσμο (παραπάνω από όσο χρειάζεται) ή/και εάν το μεταπτυχιακό απορρίπτει όσους δεν έχουν τουλάχιστον μέτρια εχέγγυα για το ότι θα είναι καλοί φοιτητές, τότε δεν θα σε πάρουν.
Dagobert Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Υπαρχει περιπτωση να σε κοψουν απο μεταπτυχιακο επειδη καθυστερησες; Όχι. Στα μεταπτυχιακά τα κριτήρια εισαγωγής είναι συγκεκριμένα: εξετάσεις, συστατικές, βαθμολογία.
kirdou Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δυστυχως τα πρωτα 2 ετη δεν ειχα περασει μαθηματα παρα ελαχιστα.3-4 μαθηματα να εχω δωσει παραπανω απο 1 φορα δεν κοβομουν απλα δεν τα εδινα.Καποια ηθελαν παρακολουθηση πχ αρχαια σημειωσεις δυσκολα για καποιον που εργαζεται.Ειχα μιλησει με μια συμβουλο σπουδων και επεμεινε αρκετα στο οτι καθυστερησα και με ψιλοαποθαρρυνε απο οτι καταλαβα.Ακριβως επειδη εχουν εξετασεις μην το ξεκινησω και βρεθω προ δυσκολιων.
cb_papi Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Πάνε στο delft για masters σχετικά με τα οικονομικά; Εγώ νόμιζα οτι σε αυτά φημίζεται το erasmus του rotterdam Ισχύει ότι το Erasmus είναι το πιο φημισμένο για οικονομικά στην Ολλανδία (και από τα πιο γνωστά στην Ευρώπη).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα