kirdou Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Καντο λιγο λιανα να το καταλαβω.Στην 2η πτυχιακη εχω 8 αλλα δεν ειναι το ιδιο γνωστικο γι αυτο δεν το ανεφερα.
groot Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Καντο λιγο λιανα να το καταλαβω.Στην 2η πτυχιακη εχω 8 αλλα δεν ειναι το ιδιο γνωστικο γι αυτο δεν το ανεφερα. Να καταλάβεις τι; Ότι δεν υπάρχει κακεντρέχεια; Στο λέω εγώ. Ότι κάτι πήγε στραβά; Δεν θεωρώ ότι είναι ανάγκη να το καταλάβεις.
kirdou Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Τεσπα δεν μου αρεσει να περιαυτολογω ουτε να κανω επιδειξη βαθμων.Το θεμα μου ηταν καθαρα η καθυστερηση στο χρονο.Ενημερωτικα το τμημα εχει τα 6 χρονια μ.ο αποφοιτησης δεν ειναι και το πιο ευκολο τμημα.
Garnele Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μπορώ να σε διαβεβαιώσω από τη δική μου εμπειρία ότι όχι, η διάρκεια σπουδών δεν παίζει ρόλο εφόσον μπορείς να τη δικαιολογήσεις. Με τις σχολές αυτές το πρόβλημα είναι να βρεις δουλειά μετά, όχι να πάρεις το πτυχίο - εσύ τα έκανες και τα δυο και μάλιστα παράλληλα Και για να το παω και λίγο παρακάτω, ούτε στη δουλειά αργότερα θα είναι πρόβλημα. Φυσικά οι εργοδότες ενδεχομένως να ρωτήσουν στη συνέντευξη γιατί σου πήρε τόσο να τελειώσεις, αν έχεις μία καλή απάντηση πάλι όλα κομπλέ. Και ο βαθμός πτυχίου σου μια χαρά ειναι. Όλα κουλ, μην αγχώνεσαι! *Όταν ζητάς γνώμη για τέτοια αντικείμενα σπουδών σε τεχνολογικό φόρουμ όμως οι απαντήσεις είναι αναμενόμενες, μην ψαρώνεις
fotaras13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 . Σε σοβαρό/καλό/δυνατό και εδραιωμένο μεταπτυχιακό, δεν τον δέχονται. Επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα... Ναι 100% σίγουρο ότι δεν τον δέχονται. Πιστεύω όμως πως αν το παιδί παρουσιάσει 10 σελίδες βιογραφικό θα έχει σίγουρη τη θέση... Έτσι groot;
Razor_7 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Ναι 100% σίγουρο ότι δεν τον δέχονται. Πιστεύω όμως πως αν το παιδί παρουσιάσει 10 σελίδες βιογραφικό θα έχει σίγουρη τη θέση... Έτσι groot; Αν παρουσιάζεις εσύ 10σελίδες βιογραφικό μάλλον είσαι μόνιμα άνεργος. Συναγωνίζεσαι τον Αντρέα στα σημεία.
mathematiciankill Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Ρε παιδιά εγώ που τελειώνω μαθηματικό του χρόνου και έχω ήδη 9,4 μπαίνω πουθενά μεταπτυχιακό ;
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Ρε παιδιά εγώ που τελειώνω μαθηματικό του χρόνου και έχω ήδη 9,4 μπαίνω πουθενά μεταπτυχιακό ;Seriously ρωτάς αν μπαίνεις πουθενά;;;;.Για να ξέρεις φιλη από ΕΜΠ με πτυχίο 9.5+ (δεν θα πω ακριβώς πόσο) πήγε μεταπτυχιακό στο Stanford, αυτό λέω μόνο. Υ.Γ Φυσικά και δεν μετράει ΜΟΝΟ ο βαθμός.(για εξωτερικό πάντα).
jennyV Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 εννοείται πως ο βαθμός πτυχίου δε μετράει εκτός κι αν θέλεις υποτροφία. Μπορείς να κάνεις άνετα μεταπτυχιακό. Ο βαθμός πτυχίου γενικότερα δε μετράει πάρα μόνο σε υποτροφίες, ισοβαθμία σε καταρκτήριες και παρόμοιες (λίγες καταστάσεις). Κι ούτε είναι ενδεικτικός της ευφυίας και των ικανοτήτων κάποιου ατόμου. Η βαθμοθηρία ήταν ανέκαθεν πληγή στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας...
manosj Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 βρισκομαι λονδινο περιπου 2 μηνες ψαχνοντας για δουλεια.ειμαι τελειοφοιτος μηχανολογος μηχανικος απο το ΑΠΘ. μαρτιο παρουσιαζω διπλωματικη και ορκιζομαι.δυστυχως τα πρωτα χρονια των σπουδων μου επειδη δουλευα και γλυκαθηκα απο τα χρηματα ειχα παρατησει τη σχολη με αποτελεσμα τωρα π θα ορκιστω να ειμαι 10 ετος.τα παραπανω τα λεω και γραφω στο συγκεκριμενο θεμα γτ απο συζητησεις που κανω εδω με ατομα π ζουνε χρονια στην αγγλια ειναι πως ο πιο ευκολος τροπος να μπεις στην αγορα εργασιας εδω ειναι με ενα μεταπτυχιακο.Γιαυτο σκεφτηκα να το ψαξω, ο βαθμος πτυχιου μου θα ειναι 6.2 στο τελος.οταν βιαζεσαι να τελειωσεις σαν και μενα δεν υπαρχει πολυτελεια για ρητρες. αυτο που ηθελα να ρωτησω, διαβαζοντας και τις συζητησεις απο πανω, ειναι αν υπαρχει ελπιδα να μπω σε καποιο μεταπτυχιακο αγγλια με αυτα τα δεδομενα.αν γνωριζει κανεις απο πανεπιστημια στην αγγλια ή εχει ακουσει κατι παρακαλω
Metal Heart Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Εννοείται ότι μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό στην Αγγλία αλλά όπως αντιλαμβάνεσαι όχι σε πανεπιστήμιο με υψηλή κατάταξη. Το κάθε μεταπτυχιακό πρόγραμμα αναγράφει στην ιστοσελίδα του τον ελάχιστο βαθμό πτυχίου που πρέπει να έχεις.
LongTom Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 βρισκομαι λονδινο περιπου 2 μηνες ψαχνοντας για δουλεια.ειμαι τελειοφοιτος μηχανολογος μηχανικος απο το ΑΠΘ. μαρτιο παρουσιαζω διπλωματικη και ορκιζομαι.δυστυχως τα πρωτα χρονια των σπουδων μου επειδη δουλευα και γλυκαθηκα απο τα χρηματα ειχα παρατησει τη σχολη με αποτελεσμα τωρα π θα ορκιστω να ειμαι 10 ετος.τα παραπανω τα λεω και γραφω στο συγκεκριμενο θεμα γτ απο συζητησεις που κανω εδω με ατομα π ζουνε χρονια στην αγγλια ειναι πως ο πιο ευκολος τροπος να μπεις στην αγορα εργασιας εδω ειναι με ενα μεταπτυχιακο.Γιαυτο σκεφτηκα να το ψαξω, ο βαθμος πτυχιου μου θα ειναι 6.2 στο τελος.οταν βιαζεσαι να τελειωσεις σαν και μενα δεν υπαρχει πολυτελεια για ρητρες. αυτο που ηθελα να ρωτησω, διαβαζοντας και τις συζητησεις απο πανω, ειναι αν υπαρχει ελπιδα να μπω σε καποιο μεταπτυχιακο αγγλια με αυτα τα δεδομενα.αν γνωριζει κανεις απο πανεπιστημια στην αγγλια ή εχει ακουσει κατι παρακαλω Δεν ξέρω για Αγγλία, αλλά σίγουρα μπορείς να μπεις σε εξαιρετικά πανεπιστήμια(< 80α παγκόσμια κατάταξη) εδώ (Σκανδιναβία) με αυτόν τον βαθμό. Εφόσον δεν έχεις και κάποια δουλειά εκεί για να σε κρατάει, τότε ίσως να το σκεφτείς και έτσι. Είναι και αρκετά εύκολο να βγάλεις και τα έξοδα ως student worker,εφόσον είσαι μηχα. μηχανικός και να χωθείς μόνιμα από εκείνο τον δρόμο. Πολύ επιθυμητοί του σιναφιού σου εδώ από Vestas/Siemens Air/Dong/ κ.ο.κ.
manosj Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 κατι ακομη που το διαπιστωσα ψαχνοντας περισσοτερο ειναι πως δεν δικαιουσαι δανειο στην αγγλια για να κανεις μαστερ εφοσον εχεις ηδη.τα διπλωματα απο τις πολυτεχνικες σχολες εχουν ισοδυναμια μαστερ οποτε δεν δικαιουμαι.
GR1FFON Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Καλημέρα σας. Έχω να κάνω και εγώ μια σχετική ερώτηση για μεταπτυχιακό. Είμαι στο 4ο έτος της σχολής μου και σίγουρα θα χρειαστώ +1 για να την τελειώσω. Έτσι όπως τα υπολογίζω ο Μ.Ο μου θα είναι από 6.2-6.5κάτι σύμφωνα με τα μαθήματα που μου έχουν απομείνει και τις δυνατότητές μου. Δυστυχώς υπάρχουν μαθήματα που ήταν γελοία και τα πέρασα με χαμηλό βαθμό λόγω του ότι δεν έβαζα ρήτρες και πλέον δεν έχω την δυνατότητα αναβαθμολόγησης σε αυτά (λόγω κανονισμού του Πανεπιστημίου) και τώρα μου έχουν απομείνει τα "παλούκια"... Λόγω του ότι θέλω να έχω μια γνώση από τώρα για το τι με ακολουθεί, θα μπορέσω να κάνω μεταπτυχιακό ή θα τα βρω "σκούρα";
louilouiCK Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Οι μηχανικοι μπορουν να κανουν κατευθειαν διδακτορικο. Μαλλον μηχανικος σπουδασε αυτος για τον οποιο γινεται μνεια. Γενικά δεν υπάρχει κανόνας "κάνε μεταπτυχιακό για να μπορείς να κάνεις διδακτορικό"... άλλο αν στην Ευρώπη είθισται να κάνεις τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό προτού κάνεις την διατριβή σου... (στην Αμερική περισσότερο το αντίθετο) Όταν παίρνεις πτυχίο γίνεσαι εργένης, κύριος του εαυτού σου όσο αφορά το αντικείμενο σου, στον μεσαίωνα bachelors ήταν οι ιππότες που πολεμούσαν για το οικόσημο του κάστρου (μεταφορικά κάστρα τώρα είναι αυτό της φυσικής, των μαθηματικών της αρχαιολογίας κτλ) . Σημαίνει ότι δεν ξέρεις τίποτα σχεδόν για την επιστήμη που σπουδάζεις απλά δεν είσαι πια άσχετος, ξέρεις αρκετά για να ειδικευτείς στο οτιδήποτε συγκεκριμένο και σχετικό με αυτή στο ανώτατο επίπεδο(Ph.D). Δεν έχει σχέση λοιπόν με το αντικείμενο σου όλοι θεωρητικά μπορούνε να κάνουν διδακτορική διατριβή αρκεί να έχουν bachelor σε σχετική επιστήμη... το αν τους δεχτούνε έχει να κάνει με άλλους παράγοντες βέβαια το σίγουρο είναι όμως ότι δεν θα τους ακυρώσουν επειδή δεν είχαν μεταπτυχιακό με εξαιρέσεις σε ειδικές περιπτώσεις όπου ενα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο που προσφέρεται σε μεταπτυχιακό ειναι απαραίτητο σε κάποιο συγκεκριμένο διδακτορικό και εκει πάλι όμως χωρούν εξαιρέσεις εφόσον υπάρχουν άλλα προσόντα/δυνατότητες στον εκάστοτε υποψήφιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα