frenzy Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Αλλάξ' τε εκκλησία. Αυτό, πολύ απλά. Ο παπάς δεν είναι αρχή για να ζητάει Υ.Δ. Συζήτα με τους γονείς για το αν θέλουν έναν γεροπαράξενο στα βαφτίσια, θα δημιουργήσει θέματα με τον φωτογράφο, θα γκρινιάζει στους καλεσμένους αν μιλάνε, είναι γνωστά τερτίπια αυτά. Κατά τ' άλλα να σας ζήσει, αλλά σιγά τ' αυγά, τα βαφτισια είναι για να δείξεις εκτίμηση σε έναν φίλο, πως θα του εμπιστευόσουν και το παιδί σου. Το μυστήριο έχει την μικρότερη σημασία κι ο παπάς που θα το τελέσει είναι απλά γλάστρα με στόμα και μούσι για το γκλαμουρ.
antreaslam Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Χωρις να επηρεαζομαι απο τι πιστευω και τι δεν πιστευω θελω να ρωτησω το εξης: Πως μπορεις να συμμετεχεις σε ενα ιερο μυστηριο (οχι σαν θεατης) χωρις να πιστευεις σε αυτο που συμβολιζει; Αναλαμβανεις εναν ρολο που δεν ειναι θεατρικος. Αν βαπτιζεις απλα για να λεγεσαι νονος και να πηγαινεις δωρα και λαμπαδα δεν εισαι υποχρεωμενος να το κανεις. Μπορεις να ενδιαφερεσαι για το παιδι και χωρις αυτο. Ουσιαστικα ζητας να δεχτουν να κανουν την δικια τους τελετη με τον δικο σου τροπο τελεσης. δεν είναι έτσι. το εξήγησα ήδη. για τους γονείς σημαίνει κάτι το να βαφτίσουν. και επίσης, σημαίνει κάτι, το να έχουν εμένα για νονό του παιδιού τους. οπότε, φυσικά και χέστηκα για την τελετή, και ενδιαφέρομαι για την ουσία.
insomniaK Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δεν κατανοώ γιατί κάποιοι εμμένουν να εγείρουν θέμα πίστης. Το παρόν νήμα αφορά κάποιες, κατά την άποψη μου, αυθαιρεσίες/ παρανομίες συγκεκρενου ιερέα και τι μπορώ να κάνω για να την αποτροπή τους. Το ρόλο μου στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού ως φίλος των γονέων του, τον γνωρίζω. Δε ζητάω συμβουλές για αυτό το θέμα. Το μοναδικό θρησκευτικό θέμα που ανέφερα, είναι η δική μου ανικανότητα να κατανοήσω για ποιο λόγο η ομολογία της πίστης, μέσω του πιστεύω, κατά τη διάρκεια του μυστηρίου ως επιβεβαίωση του θρησκεύματος του νονού, όπως ορίστηκε πριν από 1000 χρόνια, δεν είναι αρκετή για την εκκλησία της ελλάδος. Αλλά αυτό είναι δευτερεύον στην παρούσα συζήτηση. Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές, να στε καλά.
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Εγώ άλλο δεν κατάλαβα. Και τους πας μια υπεύθυνη δήλωση που λέει ότι δεν έχεις παντρευτεί με πολιτικό γάμο, αλλά εσύ είχες παντρευτεί στα κρυφά πριν δυο καλοκαίρια στο δημαρχείο του Λας Βέγκας. Και αφού ολοκληρωθεί η βάπτιση, χρησιμοποιούν τις μυστικιστικές δυνάμεις του αγίου πνεύματος και το ανακαλύπτουν. Τι θα κάνουν ακριβώς; Θα ξεβαφτίσουν το μωρό; 1
gigisoni Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Εγώ άλλο δεν κατάλαβα. Και τους πας μια υπεύθυνη δήλωση που λέει ότι δεν έχεις παντρευτεί με πολιτικό γάμο, αλλά εσύ είχες παντρευτεί στα κρυφά πριν δυο καλοκαίρια στο δημαρχείο του Λας Βέγκας. Και αφού ολοκληρωθεί η βάπτιση, χρησιμοποιούν τις μυστικιστικές δυνάμεις του αγίου πνεύματος και το ανακαλύπτουν. Τι θα κάνουν ακριβώς; Θα ξεβαφτίσουν το μωρό; Εγώ άλλο δεν κατάλαβα. Αν αντί για την υπογραφή σου βάλεις άλλη τζίφρα, ή το παίξεις ότι χτύπησες το χέρι σου και υπογράψεις με το αριστερό (ενώ είσαι δεξιόχειρας πχ) τι παίζει; Θα σου κάνουν μήνυση για ψευδή δήλωση στοιχείων;
insomniaK Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Γιατί να πω ψέμματα; Την ιδιότητα του ΧΟ τη διαθέτω, έστω και κατά τύχη*, η απαίτηση του ιερέα είναι αυθαίρετη. Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι, έχω το δίκιο με το μέρος μου. Mathaldor, τώρα ξέρεις για ποιο λόγο αποφεύγω το Las Vegas για να... βαφτίζω αβέρτα μωρά! * η πρώτη μου γυμνή φωτογράφιση :·)
The_Judas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Ευαισθητο προσωπικο δεδομενο... ειναι ο λογος που γινεται και ολη η κουβεντα. Μπορεί να είναι προσωπικό δεδομένο αλλά η εκκλησία είναι λογικό να είναι να έχει κάποιες προϋποθέσεις για την λειτουργία της. Αν εγώ κάνω δημόσια δηλώσεις ενάντια στην εκκλησία και την θρησκεία δεν έχουν δικαίωμα να με αφορίσουν και να μην μου επιτρέπουν π.χ να κάνω θρησκευτικό γάμο; Για το άλλο θέμα μας... αν έχει δικαίωμα να ζητάει υπεύθυνη δήλωση δεν το γνωρίζω για σίγουρα. Ως Ν.Π.Δ.Δ νομίζω ότι μπορεί.
pournaras Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2013 Μπορεί να είναι προσωπικό δεδομένο αλλά η εκκλησία είναι λογικό να είναι να έχει κάποιες προϋποθέσεις για την λειτουργία της. Αν εγώ κάνω δημόσια δηλώσεις ενάντια στην εκκλησία και την θρησκεία δεν έχουν δικαίωμα να με αφορίσουν και να μην μου επιτρέπουν π.χ να κάνω θρησκευτικό γάμο; Για το άλλο θέμα μας... αν έχει δικαίωμα να ζητάει υπεύθυνη δήλωση δεν το γνωρίζω για σίγουρα. Ως Ν.Π.Δ.Δ νομίζω ότι μπορεί. Ευαισθητο προσωπικο δεδομενο ειναι για τον Ινσομνιακ σε τουτο το θρεντ. Δεν εχει σημασια τι ειναι ή τι δεν ειναι, αρα δεν εγειρεται θεμα να μας αποκαλυψει εμας, αν ειναι ΧΟ ή οχι. Διοτι στην τελικη και τερμα ΧΟ να ηταν, και 100 μετανοιες να εκανε πριν πεσει για υπνο, και καθε εσπερινο να μην το εχανε, παλι ειναι δικο του θεμα, και οχι κατι που πρεπει να αποδειξει στα υπολοιπα μελη της εκκλησιας. Οι προϋποθεσεις της εκκλησιας ειναι γελοιες. Εκτος κι αν καθε κυριακη ο παπας μαζευει υπευθυνες δηλωσεις πριν μοιρασει κοινωνια και αντιδωρο, μην τυχει και τους "ξεφυγει" κανας αθεος...
panagos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Πάντως, σπανίζουν πλέον οι παπάδες με τέτοιες απαιτήσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, παραβλέπουν πλέον ακόμα και τα τυπικά και βαπτίζουν παιδιά που οι γονείς τους έκαναν πολιτικό γάμο ή δέχονται νονό που έχει κάνει πολιτικό κτλ. Αν είναι να μπει πελάτης στο μαγαζί.. 3
gigisoni Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δηλαδή τους πειράζει αν έχεις κάνει πολιτικό γάμο. Αν παντρευλτηκες με μουσουλμάνικη τελετή ή ιουδαϊκή δεν τους πειράζει. Ε ρε γίδιααααααα!!!!!!μπρρρρρρ!!
ca6mio Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Και αυτό τους πειράζει. Εχουν τα πιστευω τους και δεν θέλουν να υποχωρησουν για να σε εξυπηρετησουν. Σε αναγκασαν να γινεις χριστιανος;
Moderators Malthador Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Moderators Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Σε αναγκασαν να γινεις χριστιανος; Ναι; 1
Physics_Rulez Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Όλους τους αναγκάζουν όταν είναι βρέφη, αλλά από μια ηλικία και μετά διαλέγεις το κόκκινο χάπι, σκίζεις κάτι μεμβράνες με υγρά, γλιστράς μέσα σε κάτι σωλήνες και σε ψαρεύει ένα σκάφος-χόβερκραφτ.
SOADNICK Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 * η πρώτη μου γυμνή φωτογράφιση :·) Μετα εβγαλες κ αλλες? ε kinky boyy
mylo Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2013 από την στιγμή που δεν πιστεύεις σε θεό, αλλά σε κράτος δικαίου που η λειτουργία του διέπεται από νόμους και οι πολίτες τους υπερασπιζόμαστε, γιατί δέχτηκες να αναλάβεις έναν καθαρά θρησκευτικό ρόλο? καταλαβαίνω ότι είναι τιμή για εσένα η πρόταση που σου έγινε από τους γονείς, αλλά ο ρόλος του νονου- πνευματικού πατέρα, έχει καθαρα ως στόχο την θρησκευτική διαπαιδαγώγηση του παιδιού κατά τα ορθόδοξα χριστιανικά πιστεύω και τίποτα παραπάνω. για εμένα ξανασκέψου το. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα