Προς το περιεχόμενο

Laptop lenovo G780


drstein7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν λίγες ώρες αγόρασα από το κατάστημα του e-shop στο Μενίδι το εξής Link.png Site: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.904419">laptop που ήταν σε προσφορά στα 565 euro. Μου φάνηκε καλή τιμή για τα specs του.

 

Πάω σπίτι τον ανοίγω και εδώ αρχίζουν τα ωραία.... Το manual ήταν στα Πολωνικά. Τι με νοιάζει λέω... λες και διαβάζω ποτέ manual..

 

Ανοίγω το laptop.... τσουπ.. Πολωνικά... Ε οι 3 πρώτες επιλλογές ήταν επιλλογές για γλώσσα. Λεω οκ ας βάλω ελληνικά γιατί δε βρίσκω τα Αγγλικά. Τίποτα το menu παρέμενε στα Πολωνικά. Με τα χίλια ζόρια τελειώνω την εγκατάσταση... αφου πρώτα τηλεφώνησα στο e-shop και η απάντηση ήταν.... μπορείς να αλλάξεις τη γλώσσα από τα windows 8. Σοβαρα? Θεωρητικά και σε assembly μπορώ να κάνω μια βάση δεδομένων αλλά δεν είμαι τρελός για να το κάνω. Το θέμα μου δεν είναι να αλλάξω τη γλώσσα αλλά πως θα τελειώσω την εγκατάσταση για να το κάνω αυτό απο τη στιγμή που δεν καταλαβαίνω τι γράφει.

 

Με τα πολλά πολλά την τελειώνω, Πάω επειδή θυμώμουν που αλλάζεις τη γλώσσα και κάνω τις αλλαγές. Να τονίσω ότι το Laptop έλεγε:Windows 8 Αγγλικα!!!! Ναι εγώ τις έκανα.. αλλά τις μισές  φορές κάποια menu εμφανίζονται αγγλικά και τις άλλες... μαντεψτε... Πολωνικά. Random τελείως Αφού λέω να βρω πως το κάνει και όταν θέλω ψευδοτυχαίες συναρτήσεις να χρησιμοποιώ αυτή......

 

Το αφήνω και αυτό.... Έτσι και αλλιώς να περάσω 1-2 μέρες με τα 8 ήθελα να τα δω καλύτερα. Αφού στο τέλος με linux θα μείνω και ένα μικρό partition windows 7 για κανένα παιχνιδάκι.

 

Και εκεί που πάω να κάνω εγκατάσταση το linux λεω βρε δε ρίχνεις μια ματιά μήπως σου δώσανε και λάθος hardware.... Τι το ήθελα... για να μου αναίβει η πίεση βραδιάτικα το έκανα? Intel® HD graphics 4000...... Το laptop υποτίθεται έχει Κάρτα γραφικών: Nvidia GeForce GT635M με 2 GB αυτόνομης μνήμης.

Προφανώς χωρίς αυτή όχι προσφορά δεν ηταν..... Το αστείο είναι ότι δεν υπάρχει laptop lenovo χωρίς αυτόνομη μνήμη στο site του e-shop (G780 εννοω). Επομένως δε μου δώσανε λάθος laptop από την αποθήκη. Ξέρανε τη δείνανε.

 

 

Τι μπορώ να κάνω από εδώ και πέρα. Προφανώς και θα το πάω πίσω. Αν μου πούνε έχει γίνει λαθοσ στο site και δεν έχουμε τέτοιο Laptop με 635m μπορω να ζητήσω τα λεφτά μου? Τι ίδιο ισχύει και για τα πολωνικά. που δε με ενοχλούσε αλλά με το λαθος στην κάρτα γραφικών έχω νεύρα και δε θα δεχθώ πολωνικά όταν το laptop γραφει windows 8 αγγλικά. Δε σκοπεύω να δεχθώ τίποτα λιγότερο από αυτό που πλήρωσα. Και προφανώς μπαίνω και εγώ στην λίστα με αυτούς που θα ακούνε e-shop από εδώ και περα και θα τρέχουν μακριά

 

 

Χμμ παρατήρησα ότι τελικά έχει την 635... αλλά ο λόγος που δεν την έβλεπα είναι ότι το πρόγραμμα της nvidia έχει παραμείναι στα Πολωνικά και δεν καταλαβαινα τίποτα... Αλλα βλεποντας το σήμα της nvidia.... λέω θα έχει κάρτα πάνω και μετά από μισή ώρα στο google κάνοντας μετάφραση βρήκα την άκρη. Ευχαριστω το e-shop για τα δωρεάν μαθήματα πολωνικών που μου προσέφερε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη ΚΑΙ ΕΓΩ Lenovo εχω (εδω και 4 μερες) απο το EShop αγορασμενο,

μηπως ΔΕΝ πηρες το G780ΑΗ 59-367758 ? Γιατι η τιμη του δεν ειναι στα

565 ευρω αλλα στα 599 :

 

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.904413&sid=1

 

Eμενα ΚΑΙ μου βρηκε ΚΑΙ μου εκανε (κανονικα) εγκατασταση τον οδηγο για

την GT 635Μ. Bεβαια η καρτα γραφικων που χρησιμοποιειται για τα "ελαφρια"

ειναι η Intel HD 3000 (και ΟΧΙ HD 4000) αλλα, ετσι κι'αλλιως, η επιλογη ειναι

στο switchable graphics και δεν με απασχολει (προς το παρον).

 

Μηπως η επιλογη στο BIOS > Configuration > Graphics device ειναι σε

UMA Graphics ? Εμενα βρισκεται σε Switchable graphics. Κοιταξες αν

στην πρωτη καρτελα (Information) αναγνωριζεται η καρτα γραφικων και

ο σκληρος σου δισκος ?

 

Για τα Πολωνικα (που εγω τα περασα για Τσεχικα) αν κανεις σωστη εγκατασταση

των Win7 ... δεν βλεπω γιατι να μην εχεις υποστηριξη (κωδικοσελιδων/πληκτρολογιου).

Εγω (προς το παρον) εχω .... αλλα στα Win7 (οχι στα Win8).

 

Φιλικη συμβουλη : μην κανεις update το BIOS (οπως εκανα εγω).

Το BIOS που εχεις αυτη την στιγμη ειναι ρυθμισμενο ΚΥΡΙΩΣ για Windows 7.

Αν κανεις update, τα εξτρα καλουδια θα ειναι για Win8. Διαλεξε ποιο λειτουργικο

θα χρησιμοποιησεις ... και μετα ψαξε ολα τα υπολοιπα !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To 59-367570 πήρα. Το είχε προσφορά 565 ως χτες από 635. Όπως λέω και στο edit που έκανα έχει τελικά κάρτα. Αλλά με το menu στα πολωνικά (Μερικά πράγματα στο menυ αλλάζουν random τελειως. Μια αγγλικά μια πολωνικά δεν το είδα... Και δεν ήξερα ότι είχε default to switchable graphics . (PS: Εμένα έχει την 4000 καθώς έχει τον 3120Μ πάνω.). Μόνο όταν είδα το αυτοκόλλητο nvidia inside ε λεω οκ έχει. Κάνε μετάφραση και βρες το.

 

Το θέμα δεν είναι αν θα καταφέρω τελικά να το φτιάξω και να βλέπει τα πάντα σωστά. Το Θέμα είναι ότι αγόρασα κάτι που λέει windows 8 ΑΓΓΛΙΚΑ. Ούτε τσέχικα, ουτε πολωνικά ούτε κινέζικα!. Έχω άλλα πράγματα να κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου. Δεν έχω καμία όρεξη να παίζω με τις γλώσσες. Δεν πλήρωσα κάτι τετοιο σωστα? Είναι σα να δώσω εγώ σε κάποιον ένα site και να του πω οκ όλα τα έχω με μαύρο χρώμα. Άνοιξε το css και ψάξε για # ή πλεον για rgb( και βάλε τιμές μωρέ. Κάποιο χρώμα θα σου βγει που θα σου αρέσει. Παίξε λίγο. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα δεν είναι αν θα καταφέρω τελικά να το φτιάξω και να βλέπει τα πάντα σωστά. Το Θέμα είναι ότι αγόρασα κάτι που λέει windows 8 ΑΓΓΛΙΚΑ.

 

Φυσικα και δικαιουσαι να αγοραζεις ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ αναφερει η σελιδα του EShop.

Δεν το συζηταω γιατι το θεωρω αυτονοητο. Τι να προσθεσω πανω σ'αυτο ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Τι ποντικακι να παρω για το G780 ???

Aσυρματο η με καλωδιο ?

 

Ειδα αυτο εδω και μου αρεσε :

http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/periferiaka/pontikia-mouse/Microsoft-Wireless-Mobile-1000-2CF-00002.htm

 

Για πειτε και σεις ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν αγοράζεται κάτι από το eshop και άλλα παρόμοια καταστήματα που φέρνουν παραεισαγωγές αυτά είναι τα αποτελέσματα.

 

Το ήξερες πριν αγοράσεις φαντάζομαι. 100 thread έχει εδώ μέσα που λέει για πολωνικά και ότι γλώσσα να΄ναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Είδα το θέμα και σκέφτηκα ότι είναι ευκαιρία να ρωτήσω μπας και ξέρει κανείς.

Αναζητώ το G780 που από ότι βλέπω προσφέρει και drivers για XP.

 

Είναι γεγονός ότι το Laptop αυτό είχε 339euro;;;;;;

http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/lenovo-g780-2020m-173/prod4320133pp/

http://www.getitnow.gr/prod/ypologistes/laptops/lenovo-g780-2020m-173/prod4320133pp/

 

Ωστόσο δεν μπορώ να το εντοπίσω πουθενά. Στο skroutz πέτυχα δύο site αλλά μου φάνηκαν περίεργες οι τιμές τους.

 

Κρίμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο δεν μπορω να το καταλαβω τι παει να πει ρε παιδια δηλαδη αγοραζεις ενα laptop lenovo με οσα χαρακτηριστικα λεει το site πηγενεις εκει βαζεις τον πωλητη να στο ανοιξει μπροστα σου να το δεις οτι οντος ειναι αυτο συμφωνα με τα χαρακτηριστικα που ειδα στο site σας. ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ;;;;;;;;;; ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ LAPTOP ASUS ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ LENOVO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΜΕ ΠΩΛΟΝΕΖΙΚΑ WINDOWS ΑΛΛΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΛΠ..... Αν δεν συμφωνουν τοτε τι κανεις εεε ;;;;;;; Ειδα ακομα μια περιπτωση στο φορουμ μας για Lenovo που βγηκε σε δυο εκδοσεις το ιδιο λαπτοπ με επεξραστη Intel pentium και με intel core i3 αλλα με οθονη αναλυσης 1680Χ1050 που τα κανονικα δεκαπενταρια εχουν αναλυση: 1366Χ768 το πειραν καποια παιδια απο το ιδιο καταστημα και τελικα δεν ηταν η αναλυση που εγραφε 1680χ1050 αρχιζω να μην συμπαθω την Lenovo και ηθελα να αγοραζα το Lenovo G50-70 με αυτα που ακουω θα αλλαξω γνωμη και θα παω με χιλια στο Asus X551CA-SX024H που ειναι το ιδιο με το Lenovo το μονο θεμα ειναι οτι το Lenovo αυτο εχει 1TB HDD και με 100Ευρω παραπανω. 349 ειναι το Asus σε προσφορα και 449 ειναι το Lenovo.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...