Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές για αναβάθμιση


horse1980

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους. Έχω έναν υπολογιστή κάποια χρόνια παλιό, ο οποίος είναι όμως πρακτικά καινούργιος, καθώς δεν έχει δουλευτεί σχεδόν καθόλου. Τα χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

Mobo: ASRock A780FullHD

CPU: AMD Athlon Dual Core 2.7GHZ

RAM: 2x1GB 800GHZ (δεν θυμάμαι αυτήν την στιγμή την μάρκα και δεν είμαι στο σπίτι για να το κοιτάξω, αλλά μπορώ να σας το πω στην συνέχεια)

PSU: Coolermaster 460W

HHD: 250GB Sata

 

Πρόσφατα "θυμήθηκα" αυτόν τον υπολογιστή και τον περιποιήθηκα λίγο. Του πέρασα τα Windows 7, τα οποία σηκώνει με άνεση και μπορώ να πω ότι κινείται αρκετά γρήγορα, αλλά σκέφτομαι τι θα μπορούσα να κάνω για να τον κάνω γρηγορότερο. Παιχνίδια δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Ο υπολογιστής προορίζεται για εφαρμογές γραφείου, internet, κατεβάσματα και αρκετούτσικη επεξεργασία φωτογραφίας.

 

Έχω δει σε πιο σύγχρονα μηχανήματα τους SSD δίσκους και έχω ενθουσιαστεί μαζί τους. Σκεφτόμουν να βάλω έναν SSD 120GB για τα Windows και τα προγράμματα, αλλά θέλω να μου πείτε μήπως δεν θα κάνει τεράστια διαφορά λόγω του ότι το υπόλοιπο σύστημα δεν θα είναι σε θέση να ακολουθήσει.

 

Επίσης, νομίζετε ότι πρέπει να ανέβει και η RAM; Αν όμως προσθέσω άλλα 2GB στα ήδη υπάρχοντα θα χάσω το dual mode. Το να πάρω από την αρχή 2x2GB το αποκλείω λόγω οικονομικών.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με εναν ssd θα δεις σιγουρα μεγαλες διαφορες, ανεξαρτητως της ισχυος του υπολοιπου συστηματος. Για συγκεκριμενο μοντελο περιμενε προτασεις απο τους ''εμπειρους''. Αν η ram ειναι ddr2 ξεχασε το. Ειναι πανακριβες και δεν αξιζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ουπς, ξέχασα να το γράψω αυτό. Ναι όντως είναι DDR2 και, δυστυχώς, η μητρική δεν υποστηρίζει DDR3. Αν έπαιρνα απλά άλλη μία μνήμη 1GB και την πρόσθετα στην ήδη υπάρχουσα, χάνοντας φυσικά το dual mode, θα έβλεπα κάποια βελτίωση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πόσα χρήματα δίνεις ?

 

Βρες μεταχερισμέσην 4GB RAM DDR2 800Mhz !

 

Αγόρασε επεξεργαστή τον AMD PHENOM II X4 965BE  που είναι πολύ πιο δυνατός από τον δικό σου και 4-πύρηνος με (80)

 

Βάλε έναν SSD δίσκο σαν τον SANDISK EXTREME 128GB SSD SATA III (80€)

 

Δεν θα το αναγνωρίζεις το σύστημα μετά ! :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

   Εξαρταται απο το ποσο μεγαλα ειναι τα αρχεια στα οποια θα κανεις photo editing (οσον αφορα την ram). Παντως εδω http://www.tomshardware.co.uk/forum/290796-30-dual-channel-single-channel γραφει πως οριακα μεν, ομως τα 2 gb dual channel ειναι πιο γρηγορα (αφορα benchmarks και οχι real-life συνθηκες βεβαια) απο τα 3Gb. 

   Eπισης, διαβασε αν θελεις και αυτο το αρθρο για το ποση ram χρειαζεται ενα photoshop cs4 για να τρεξει σωστα. 

http://www.peachpit.com/articles/article.aspx?p=1247538&seqNum=3

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

adtakhs, στόχος μου είναι να ξοδέψω όσο το δυνατόν λιγότερα. Δεν θέλω να αντικαταστήσω τίποτα, καθώς το θεωρώ πολυτέλεια στην οικονομική μου κατάσταση, αλλά μόνο να κάνω 1-2 προσθήκες που μπορούν να δώσουν αέρα στο σύστημά μου.

 

Δεν διευκρίνισα ότι διαμένω αυτό το διάστημα στις ΗΠΑ, οπότε οι τιμές σε όλα τα ηλεκτρονικά είναι σαφώς πολύ καλύτερες, αλλά και πάλι οι DDR2 είναι ακριβές, τουλάχιστον τα 2x2GB. Μπορώ όμως να βρω αρκετά φθηνά μία 2άρα μνήμη (περ. 27Ε), την οποία θα μπορούσα να προσθέσω στα 2GB που ήδη έχω.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρόσθεσε 2 gb στην υπάρχουσα μνήμη. Το όφελος από το dual channel (λέγεται ότι) είναι πολύ μικρό, και σίγουρα είναι μικρότερο από το να διπλασιάσεις την μνήμη σου. Επίσης ένας 120άρης ssd ποτέ δεν βλάπτει (π.χ. Samsung 840 ή Kingston V300), θα απογειώσει όλο το σύστημα και θα σου μείνει και για το μέλλον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Επομένως θα πάρω σίγουρα τον SSD και μάλλον θα προσθέσω και μία μνήμη 2GB, ώστε να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τα λιγότερα δυνατά χρήματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...