Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια, σκεφτομαι φετος να ξεκινησω να ασχολουμε με τον προγραμματισμο μιας και ηρθε το καλοκαιρι. (δε γνωριζω καθολου)

Αλλα δεν ξερω με ποια γλωσσα να ξεκινησω.   Εχω ενα βιβλιο της C++ αλλα δεν ξερω μηπως ειναι δυσκολη για αρχη.

Τι μου προτεινετε?? Πως να ξεκινησω?? (Ειμαι 16 χρονων)

Δημοσ.

καταρχην πρεπει να μας πεις με τι προγραματισμο θα ηθελες να ασχοληθεις παιχνιδια προγραμματα ιστιοσελιδες ... κτλ

Δημοσ.

Ξεκίνα με .NET. C# ή VB.NET δεν έχει σημασία. 

Υπάρχουν καλά βιβλία που σε βάζουν και στο WPF & WCF παράλληλα με κάποια γλώσσα, αντί για το κλασσικό winforms. 

ASP.NET είναι επίσης μία καλή αρχή για κάποια γλώσσα. 

Πρόσεχε να καλύπτουν την 2012 έκδοση. 

• Like 1
Δημοσ.

καταρχην πρεπει να μας πεις με τι προγραματισμο θα ηθελες να ασχοληθεις παιχνιδια προγραμματα ιστιοσελιδες ... κτλ

Νομιζω το θετεις σε λαθος βαση το θεμα. Το παιδι σου λεει ειναι ΑΡΧΑΡΙΟΣ, ξεκινα απ το μηδεν, πως περιμενεις να ξερει τι του αρεσει και τι οχι.

Btw, εγω πιστευω καλη επιλογη ειναι η Java ή .NET, οπως ειπε ο φιλος πιο πανω. Παντως το θεμα ειναι να αρχισεις, αν ασοληθεις -σχεδον με οποιαδηποτε γλωσσα- θα μαθεις.

Δημοσ.

Δες λίγο και αυτό.

(είναι η βάση κάτω την στιγμή που το γράφω -- δοκίμασε λίγο αργότερα)

Γενικά είμαι κατά του να αρχίσει κάποιος με script language για αρχή, γιατί μετά θα δυσκολευτεί αρκετά με τις κανονικέ μεταβλητές, τα type-casting και τα συναφή. Και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όταν πάει να μάθει άλλη γλώσσα (που δεν είναι script) να τα παρατησει και να περιοριστεί μόνο στη γλώσσα που έμαθε αρχικά
  • Like 1
Δημοσ.

Ξεκίνα με .NET. C# ή VB.NET δεν έχει σημασία. 

Υπάρχουν καλά βιβλία που σε βάζουν και στο WPF & WCF παράλληλα με κάποια γλώσσα, αντί για το κλασσικό winforms. 

ASP.NET είναι επίσης μία καλή αρχή για κάποια γλώσσα. 

Πρόσεχε να καλύπτουν την 2012 έκδοση. 

Έχει σημασία, εντελώς διαφορετικό Coding Style η VB, τζάμπα χρόνος θα ναι για το παιδί!

Γεια σας παιδια, σκεφτομαι φετος να ξεκινησω να ασχολουμε με τον προγραμματισμο μιας και ηρθε το καλοκαιρι. (δε γνωριζω καθολου)

Αλλα δεν ξερω με ποια γλωσσα να ξεκινησω.   Εχω ενα βιβλιο της C++ αλλα δεν ξερω μηπως ειναι δυσκολη για αρχη.

Τι μου προτεινετε?? Πως να ξεκινησω?? (Ειμαι 16 χρονων)

για 16 χρονών προτείνω να ξεκινήσεις με τη γλώσσα του σώματος

Η C# είναι η ιδανική επιλογή γιατί ουσιαστικά θα είναι σαν να μαθαίνεις ταυτόχρονα Java/C/C++, έχουν σχεδόν ολόιδια λοική απλά η C# (και η Java) σε σχέση με την C/C++ έχει πάρα πολύ έτοιμα πράγματα (όχι απαραίτητα κακό)

η Java επίσης έχει ίδιο Coding style (στο περίπου μιλάμε πάντα) απλά δεν προορίζεται για Windows Apps, άλλη η χρήση της.

Δημοσ.

Έχει σημασία, εντελώς διαφορετικό Coding Style η VB, τζάμπα χρόνος θα ναι για το παιδί!

Νομίζω ότι έγραψα για .ΝΕΤ, και συγκεκριμένα C# ή VB 2012. Όχι VB6. 

Η MS με τις τελευταίες εκδόσεις του .ΝΕΤ, έχει καταντήσει τους προγραμματιστές, υδραυλικούς. Που η μόνη τους ασχολία είναι να συνδέσουν  τα διάφορα αντικείμενα.  

Αν ξέρεις την μία καλά, η άλλη είναι 15 λεπτά υπόθεση. Μίας και όλες η κλήσεις τον αντικειμένων του .NET είναι ίδιες. 

Επίσης το νέο συντακτικό της VB είναι παραπλήσιο με της C#. Και η VB είναι καλύτερη να ξεκινήσει γιατί δεν έχει ένα σωρό brackets {} όπου ο φίλος θα χαθεί για ώρες ως αρχάριος σε καμμία πολύπλοκη μέθοδο. 

Αυτό που είναι σημαντικό να μάθει, είναι το front end για να φτάχνει της εφαρμογές του, XAML για WPF/SL ή ASP.NET/AJAX για web apps και το backend όπως SQL, Entity Framework. 

Κατ εμέ, XSLT, XML είναι επίσης απαραίτητες για να μπορεί να έχει σφαιρική γνώση.

Ενώ MVC κλπ μπορεί να έρθουν αργότερα, ως κερασάκι στην τούρτα.

Δημοσ.

Γενικά είμαι κατά του να αρχίσει κάποιος με script language για αρχή, γιατί μετά θα δυσκολευτεί αρκετά με τις κανονικέ μεταβλητές, τα type-casting και τα συναφή. Και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όταν πάει να μάθει άλλη γλώσσα (που δεν είναι script) να τα παρατησει και να περιοριστεί μόνο στη γλώσσα που έμαθε αρχικά

Ενα παιδι 16 χρονων, μπορει να ασχοληθει επαγγελματικα με τον προγραμματισμο, μπορει και οχι.

Αν αυτο που θελει ειναι απλα να δει αν του αρεσει ο προγραμματισμος καλυτερα να το κανει με μια γλωσσα που εχει χαμηλο initial cost για να ξεκινησεις, η οποια δηλαδη δεν απαιτει να παλευεις για να σεταρεις/καταλαβεις το IDE και η οποια σου επιτρεπει σχετικα γρηγορα να κανεις πραγματα. Οι scripting languages καλυπτουν καλυτερα αυτες τις αναγκες. Just my two cents.

Το επιχειρημα οτι μετα την scripting δεν θα μαθεις αλλες γλωσσες, νομιζω οτι δεν στεκει. Μαθαινεις/χρησιμοποιείς οτι εχεις αναγκη καθε φορα.

Δημοσ.

Καλά, συζητάμε για το αν η script language είναι λύση εν έτη 2013; Μήπως να ξεκινήσουμε να γράφουμε σε notepad όπως τον περασμένο αιώνα;

Πριν το 2002/3 ναι, μιας και δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο (εκτός από VB6 web classes). 

Αλλά το 2013; 

Το VS2012 Express έχει initial cost μηδέν, καλύπτει τα πάντα (και W8 εφαρμογές, και το API για mobile)  και φυσικά MS SQL. Και αν αγοράσει ένα βιβλίο (από SAMS Publishing κυρίως) δεν χρειάζεται καν να κατεβάσει τίποτα. 

Δημοσ.

Για παιδί 16 χρόνων που δεν θα μάθει προγραμματισμό για δουλειά αλλά περισσότερο για πλάκα και για πρώτη επαφή θα συνιστούσα python. Σχετικά απλή, πολλές πηγές στο νετ για να σε βοηθήσουν στα πρώτα σου βήματα. Παίρνεις και ένα raspberry pi και χρησιμοποιείς αυτά που μαθαίνεις στην πράξη. Σκέψου το είναι πολύ καλή φάση

Δημοσ.

Το να μάθεις μια γλώσσα προγραμματισμού λογισμικού είναι κατι το εντελώς διαφορετικό να το να μάθεις προγραμματισμό λογισμικού. Πρέπει πρώτα να μάθεις τα βασικά σημεία του προγραματισμού (μεταβλητές,  μέθοδοι, αντικείμενα, διεργασίες, σταθερές, κ.λ.π.) και μετά πως να τα υλοποιήσεις με μια γλώσσα προγραμματισμού.

Πριν ξεκινήσεις να διαλέξεις κάποια γλώσσα απο αυτές που προτείνονται παραπάνω κάνε μια επίσκεψη στην επίσιμη ιστιοσελίδα της αντιστοιχης γλώσσας προγραμματισμού, και κάνε μια προσπαθεια να δείς τι μπορείς να καταλάβεις απο τα  αντιστοιχα ''About of .." και "Beginners guide ...". Έννοιες όπως  framework, virtual machine, bytecode, inheritance, dll, garbage collection που αναφέρονται σχεδόν σε όλους τους παραπάνω ιστιοτόπους αναφέρονται αν μη τι άλλο σε έμπειρους προγραμματιστές.

Υ.Γ. Πιστεύω οτι πρέπει να αρχίσεις με το βιβλίο που έχεις καλύτερα ...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...