Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλα, οι αποδειξεις ειναι ευκολη υποθεση. Τυπικο το θεμα.

Ενας ανεργος, δηλ. με 0 εισοδημα, και με σπιτι, ας πουμε <100.000€ αντικ. αξια, τι φορο πληρωνει?

Και τι φορο πληρωνει απο τοκους καταθεσεων.

Αντικειμενικη αξια λες τη τιμη ζωνης στο κωδ. 216, δηλ. απο 2800€ και πανω?

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η αντικειμενική αξία ενός ακινήτου υπολογίζεται με βάση την τιμη ζώνης που ισχύει στην περιοχή που βρίσκεται και από ένα σωρό αυξητικούς και μειωτικούς συντελεστές, όπως πχ η θέση (ισόγειο, υπόγειο, όροφος), η εμπορικότητα του δρόμου, η παλαιότητα της οικοδομής, τα υλικά δόμησης κλπ.

Εάν το ακίνητο αυτό αποφέρει εισόδημα, φορολογείται το εισόδημα. Εάν δεν αποφέρει, υπολογίζεται ως τεκμήριο.

Δημοσ.

Kαι ποιος οριζει την αντικειμενικη αξια του σπιτιου σου? Ποιος θα κατσει να εκτιμησει ολους αυτους τους συντελεστες που εγραψες?

Το ακινητο(σπιτι) ειναι αυτο που μενω.

Ξανακανω λοιπον την ερωτηση ελπιζοντας να τυχω απαντησης.

Εγω ως  ανεργος, δηλ. με 0 εισοδημα, και με σπιτι, ας πουμε <100.000€ αντικ. αξια, τι φορο θα πληρωσω?

Δημοσ.

Η αντικειμενική αξία του ακινήτου υπολογίζεται από το σύστημα αφού δώσεις τα απαραίτητα στοιχεία.

Εάν θέλεις να τη μάθεις, μπορείς να βάλεις τα στοιχεία του ακινήτου στο δοκιμαστικό του taxnews.

ΥΓ

Εάν θυμάμαι καλά, έχεις αναφέρει ότι κατέθεσες τη δήλωσή σου, έχεις επιστροφή και ρωτούσες πότε θα την εισπράξεις.

Δημοσ.

Εγω ναι, τα παντελονιασα κιολας τα λεφτα.

Ρωταω τι θα ισχυει απο δω και περα που θα ειμαι ανεργος.

Θεωρησε οτι η αντικειμενικη αξια ειναι <100.000€. Τι φορο λοιπον πληρωνω ο ανεργος?

Δημοσ.

Ηλικια 40, μόνο σπιτι, οχι προστατευομενος.

H μοναδική online εφαρμογή υπολογισμού Φόρων, Εισφορών και Τελών E1-TAX 2013

http://www.taxnews.info/

κανε ενα κοπο, μπες εκει, βαλτα και θα δεις τι θα σου βγαλει. δεν ειναι καθολου δυσκολο :)

Δημοσ.

Ηλικια 40, μόνο σπιτι, οχι προστατευομενος.

εσύ λογικά θα έχεις το τεκμήριο τους σπιτιού, και διαβίωσης. αν δεν έχεις καθόλου εισοδήματα μέσα στο 2012

δλδ. μεχρι 80 τμ είναι 40 ευρώ ανα τμ

81-120 είναι 65

121-200 είναι 110

201-300 είναι 200 ευρώ.

Δηλαδή τα πρώτα 80τμ τα πολλαπλασιάζεις με 40ευρώ τα επόμενα 40τμ με 65 ευρώ και πάει λέγοντας.

οι βοηθητικοί χώροι είναι 40ευρώ ανα τμ

Αν η τιμή ζώνης είναι απο 2,800 μέχρι 4,999 είναι +40% στις ανω τιμές

απο 5,000 και πάνω +70%

αν είναι μονοκατοικία είναι +20%

Οπότε υπολογίζεις τι τεκμήριο είναι το σπίτι σου.

Μετα προσθέτεις και άλλα 3,000 ευρώ τεκμήριο διαβίωσης. Το σύνολο το βάζεις στον πίνακα φόρου εισοδήματος και βλέπεις τι πρέπει να πληρώσεις.

Τις διαφορες εφαρμογές που βγάζουν εκκαθάριση φόρου, μην τις πολυεμπιστευεσαι. το πιο ασφαλές είναι να μπεις στο gsis.gr να βάλεις υποβολή Ε1 και να κάνεις μια εκκαθάριση χωρίς αποστολή της δήλωσης.

Οι μακροχόνια άνεργοι μπορούν να πάνε στην εφορία (με κάρτα οαεδ) και να ζητήσουν μείωση τεκμηρίων.

Δημοσ.

Οι μακροχόνια άνεργοι μπορούν να πάνε στην εφορία (με κάρτα οαεδ) και να ζητήσουν μείωση τεκμηρίων.

εφοροι (κυριως) αλλα και λογιστες γελουν μεχρι δακρυων με το τελευταιο. θεωρητικα μονο υφισταται.

δεν μειωνουν τιποτα στην εφορια οι εφοροι, δυστυχως!

Δημοσ.

για το ορθο της υποθεσης...δεν υποχρεωνεται κανενας εφορος να μειωσει τεκμηρια. ειναι στη διακριτικη του ευχερεια να το κανει και.....μαντεψε, δεν το κανουν (οδηγια ανωθεν λογικα).

Δημοσ.

εγώ ξέρω περίπτωση πατέρα φίλου μου, που είναι άνεργος 2 χρόνια τώρα. το 2011 επαιρνε χρήματα απο ταμείο ανεργείας, το 2012 πήρε 400ευρώ. και μια χαρά του μειώσανε τεκμήρια στην εφορία (1η κατοικία και αυτοκίνητο)

Δημοσ.

H μοναδική online εφαρμογή υπολογισμού Φόρων, Εισφορών και Τελών E1-TAX 2013

http://www.taxnews.info/

κανε ενα κοπο, μπες εκει, βαλτα και θα δεις τι θα σου βγαλει. δεν ειναι καθολου δυσκολο :)

Έχω αναφέρει αρκετές φορές παραπάνω τη συγκεκριμένη εφαρμογή αλλά ο ενδιαφερόμενος, αν και 40 ετών όπως λέει, αφενός δεν έχει θέμα φέτος αφού έκανε τη δήλωση, του ήρθε επιστροφή και την παντελόνιασε, και ρωτάει για του χρόνου (!!!), όπως λέει, λες και θα έχουμε το ίδιο φορολογικό πλαίσιο, και αφετέρου δεν θέλει να ασχοληθεί αλλά να κάνουν άλλοι τους υπολογισμούς για εκείνον.

Δημοσ.

εγώ ξέρω περίπτωση πατέρα φίλου μου, που είναι άνεργος 2 χρόνια τώρα. το 2011 επαιρνε χρήματα απο ταμείο ανεργείας, το 2012 πήρε 400ευρώ. και μια χαρά του μειώσανε τεκμήρια στην εφορία (1η κατοικία και αυτοκίνητο)

εγω ομως ξερω περισσοτερες απο μια περιπτωσεις που τους ειπαν χαρακτηριστικα...''τι, να μειωσουμε τεκμηρια για αυτοκινητο; δεν γινετε, ας παραδιδατε πινακιδες κυριε! επομενος!''

Έχω αναφέρει αρκετές φορές παραπάνω τη συγκεκριμένη εφαρμογή αλλά ο ενδιαφερόμενος, αν και 40 ετών όπως λέει, αφενός δεν έχει θέμα φέτος αφού έκανε τη δήλωση, του ήρθε επιστροφή και την παντελόνιασε, και ρωτάει για του χρόνου (!!!), όπως λέει, λες και θα έχουμε το ίδιο φορολογικό πλαίσιο, και αφετέρου δεν θέλει να ασχοληθεί αλλά να κάνουν άλλοι τους υπολογισμούς για εκείνον.

το παρατηρησα, γι αυτο μπηκα στον κοπο να του δωσω εστω το λινκ, μπας και κανει μερικα κλικ απο μονος του αντι να το περιμενει ετοιμο :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...