Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλα, ομως μιας και φετος κατεθεσε και πηρε ηδη και την επιστροφη του κτλ...ας περιμενει λιγο μεχρι να κανει τη φορολογικη δηλωση του 2014 γιατι μεχρι τοτε ποιος ζει ποιος πεθαινει (του κρατους συμπεριλαμβανομενου)! μελλοντολογοι δεν ειμαστε, αλλιως οποιος ειναι, κανει και μια γραμμη 090 και τα κονομαει! :lol:

Δημοσ.

εσύ λογικά θα έχεις το τεκμήριο τους σπιτιού, και διαβίωσης. αν δεν έχεις καθόλου εισοδήματα μέσα στο 2012

δλδ. μεχρι 80 τμ είναι 40 ευρώ ανα τμ

81-120 είναι 65

121-200 είναι 110

201-300 είναι 200 ευρώ.

Δηλαδή τα πρώτα 80τμ τα πολλαπλασιάζεις με 40ευρώ τα επόμενα 40τμ με 65 ευρώ και πάει λέγοντας.

οι βοηθητικοί χώροι είναι 40ευρώ ανα τμ

Αν η τιμή ζώνης είναι απο 2,800 μέχρι 4,999 είναι +40% στις ανω τιμές

απο 5,000 και πάνω +70%

αν είναι μονοκατοικία είναι +20%

Οπότε υπολογίζεις τι τεκμήριο είναι το σπίτι σου.

Μετα προσθέτεις και άλλα 3,000 ευρώ τεκμήριο διαβίωσης. Το σύνολο το βάζεις στον πίνακα φόρου εισοδήματος και βλέπεις τι πρέπει να πληρώσεις.

Καλα... ολα αυτα δεν ισχυουν σε μισθωτους, δηλ. ατομα με εισοδημα? Μονο στους ανεργους ισχυουν?

Έχω αναφέρει αρκετές φορές παραπάνω τη συγκεκριμένη εφαρμογή αλλά ο ενδιαφερόμενος, αν και 40 ετών όπως λέει, αφενός δεν έχει θέμα φέτος αφού έκανε τη δήλωση, του ήρθε επιστροφή και την παντελόνιασε, και ρωτάει για του χρόνου (!!!), όπως λέει, λες και θα έχουμε το ίδιο φορολογικό πλαίσιο, και αφετέρου δεν θέλει να ασχοληθεί αλλά να κάνουν άλλοι τους υπολογισμούς για εκείνον.

Ρε αδελφε, μη κολας σε μενα ειδικα. Ρωταω να μαθω τι ισχυει για οσους ειναι ανεργοι δηλ. δεν εχουν εισοδημα απο εργασια να δηλωσουν, και εχουν μονο ενα σπιτι και εισοδημα απο τοκους.

Δεν θελω να κανουν αλλοι υπολογισμους για μενα. Ποιοι ειναι αυτοι οι υπολογισμοι? αυτα που ειπωθηκαν για την αντικ.αξια σπιτιου?

Αν ειναι του χρονου να αλλαξει το συστημα, τοτε ας εξετασουμε με το φετινο συστημα.

Ειναι πολλα τα ατομα της κατηγοριας αυτης.

H μοναδική online εφαρμογή υπολογισμού Φόρων, Εισφορών και Τελών E1-TAX 2013

http://www.taxnews.info/

κανε ενα κοπο, μπες εκει, βαλτα και θα δεις τι θα σου βγαλει. δεν ειναι καθολου δυσκολο :)

Αυτη την εφαρμογη τη συμπληρωσα πριν καιρο για τη δικη μου δηλωση και μου εβγαλε ακριβως το ιδιο ποσο με το gsis.gr

Προχτες τη συμπληρωσα αφηνοντας κενους ολους τους σχετικους με μισθωτη εργασια κωδικους, αλλα δε μου εβγαλε αποτελεσμα. Γιαυτο και εκανα το ερωτημα εδω...

Δημοσ.

Παιδιά αν γίνεται θα ήθελα να κάνω τρεις σύντομες ερωτήσεις: 

1. Σε περίπτωση που κάποιος φιλοξενείται από τους γονείς του υποχρεούται να αναφέρει πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι; (κωδ. 091)

2. Εφόσον φιλοξενήθηκε στο συγκεκριμένο σπίτι όλο το 2012 δηλαδή 12 μήνες, σημαίνει ότι στον κωδ. 097 θα γράψει τον αριθμό 12 έτσι;

3. Εάν δεν έχει εισόδημα αφήνει τον κωδ. 301 κενό σωστά;

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Ευχαριστω makfil!

Στον κωδικό 301 όταν βάζω 0 ο αριθμός σβήνεται αυτόματα όταν αλλάξω πεδίο, γι' αυτό και συμπερανα ότι μάλλον πρέπει να τον αφήσω κενό...  :whistle: Κάνω λάθος; 

Δημοσ.

Ελα Κοσμα τωρα το βλεπω, το 301 το αφηνεις κενο.

Μη ξεχασεις τους κωδ.327 αν το ατομο υποβαλει δηλωση για πρωτη φορα κ τον κωδ.017 αν γεννηθηκε απο 1/1/82 και μετα.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, πρέπει να κάνω μηδενική φορολογική δήλωση (πρώτη φορά στη ζωή μου) για να μπορέσω να ανοίξω λογαριασμό μισθοδοσίας.

Πριν από λίγο έκανα εγγραφή στο taxisnet και αύριο το πρωΐ θα περάσω από την εφορία με ένα αντίγραφο της ταυτότητας μου για να πάρω τον κλειδάριθμο μου. Μετά την εγγραφή είχα επιλογή εκτύπωσης αλλά δεν έχω εκτυπωτή, πρέπει να πάω ΚΑΙ αυτό; Αυτοί οι μαλάκες εκεί πέρα θα δουν στον υπολογιστή οτι έκανα αίτηση;

Αν είμαι εντάξει μέχρι εδώ, μετά τι πρέπει να κάνω; Είδα στο taxisnet έχει ενεργοποίηση λογαριασμού. Πρέπει να βάλω username/password, ΑΦΜ και κλειδάριθμο αφού τον πάρω πρώτα ο θεός για να μπορέσω να υποβάλω την δήλωση μου ηλεκτρονικά. Σωστά; Και μετά τι; Πώς θα δηλώσω μηδενικό εισόδημα; Θα ρωτήσω και αύριο που θα πάω αλλά επειδή το βιάζομαι γενικά, βοήθηστε με λίγο να βγάλω μία άκρη. Κάνατε μόνοι σας την δήλωση ή πήγατε σε λογιστή; Αν μπορώ να το κάνω μόνος μου για να γλυτώσω το νταβατζιλίκι θα ήταν καλύτερα.

Δημοσ.

Εχω καιρο που εβγαλα κλειδαριθμο..δεν θυμαμαι αν εκτυπωσα κατι και πηγα στην εφορια...οταν πηγα τσεκαρανε τα στοιχεια μου κανανε κατι ερωτησεις  αν εχω ξανακανει ηλεκτρονικα δηλωση και τετοια και μου εκτυπωσανε ενα χαρτι με τον κλειδαριθμο

Τον παιρνεις πας στο σαιτ ενεργοποιηση λογαριασμου , βαζεις τα στοιχεια και εισαι ετοιμος.Ξερω ειναι γενικολογιες αυτα που λεω αλλα δεν θυμαμαι πολλα :)

Οσο για την δηλωση , προτεινω να την κανεις σε λογιστη.. 50+φπα παιρνουν συνηθως..μικρο το ποσο για να χεις το κεφαλι σου ησυχο.Στην τελικη γιατι το θεωρεις νταβατζιλικι?Δουλεια δεν κανουν?Δεν σπουδασανε?Δεν σπαταλουν χρονο για να δουν πως θα κανουν το καλυτερο για την δηλωση σου?

Το μηδενικο εισοδημα δεν ειναι τοσο απλο πλεον οσο ακουγεται.Ναι μεν δηλωνεις μηδενικο εισοδημα , αλλα παιζουν τα τεκμηρια (διαβιωσης , σπιτιου, οχηματος κλπ) που μιας και δεν παιζει αφορολογητο , αν δεν κανω λαθος,  καποιος φορος θα σου σκασει να πληρωσεις...

Για αυτο προτιμοτερο ειναι να πας σε λογιστη να δει αυτος υπευθυνα πως μπορει να τα σενιαρει να γλυτωσεις τιποτα.Να σου βαλει καμμια "αναλωση κεφαλαιου" που παιζει πολυ σε ανεργους (=μηδενικο εισοδημα)...

Επισης να σημειωσω οτι οταν συμπληρωνεις την δηλωση ονλαιν μπορεις να δεις πριν την οριστικη υποβολη ποσος θαναι ο φορος που θα πληρωσεις συμφωνα με αυτα που συμπληρωσες..Αλλα δεν μπορεις να κανεις απειρες δοκιμες..μετα κλειδωνει η "προεπισκοπηση" και παιζεις στα τυφλα.

Οι λογιστες εχουν προγραμμα που προσομειωνει τον φορολογικο νομο και κανουν οσες δοκιμες γουσταρουν συμπληρωνοντας στοιχεια σε "εικονικη" φορολογικη δηλωση οποτε μπορουν να τα μαγειρεψουν κατα το δοκουν....

Δημοσ.

Αυτο με τα 116,25 ευρω προκυπτει ως 75Ε φορο που αναλογει στο (τεκμαρτο) εισοδημα των (fixed) 3000Ε μαζι με την προκαταβολη του φορου για το επομενο ετος που αντιστοιχει σε 41,25Ε. Τα 75Ε ομως περιγραφονται ως φοροι αποδειξεων, οποτε με πιθανη καταθεση αποδειξεων αξιας 750Ε θα υπαρξει μηδενικη φορολογιση? Ή θα υπαρξει το προστιμο(για το γεγονος οτι οι αποδειξεις δεν ανταποκρινονται στο μηδενικο εισοδημα) που ανεφερε ενα προηγουμενο μελος? Αν ξερει καποιος κατι σχετικα με το συγκεκριμενο θεμα θα βοηθουσε μια διευκρινιση..

Δημοσ.

παιδια θα ηθελα να ρωτησω, πότε παύει ενα τέκνο ν θεωρείται προστατευόμενο τέκνο;
Σπουδαζω πρωτο πτυχιο [εχω ξαναδωσει, οχι αιωνιος :P ]  και σε μια βδομαδα συμπληρωνω τα 24. Το λεω αυτο γιατι ειχα ακουσει οτι στα 25 ετη σταματας να θεωρεισαι προστατευομενο τεκνο. Οποτε του χρονου μηδενικη δηλωση; [φιλοξενουμενος γονεων δλδ? :Ρ ]
ΥΓ θα εχω μαζεψει κ αποδειξεις 750 ευρω που απ οτι καταλαβα σε απαλλασουν απ το να πληρωσεις φορο;

Δημοσ.

Επισης να σημειωσω οτι οταν συμπληρωνεις την δηλωση ονλαιν μπορεις να δεις πριν την οριστικη υποβολη ποσος θαναι ο φορος που θα πληρωσεις συμφωνα με αυτα που συμπληρωσες..Αλλα δεν μπορεις να κανεις απειρες δοκιμες..μετα κλειδωνει η "προεπισκοπηση" και παιζεις στα τυφλα.

Οι λογιστες εχουν προγραμμα που προσομειωνει τον φορολογικο νομο και κανουν οσες δοκιμες γουσταρουν συμπληρωνοντας στοιχεια σε "εικονικη" φορολογικη δηλωση οποτε μπορουν να τα μαγειρεψουν κατα το δοκουν....

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δοκιμαστικό του gsis 3 ή 4 φορές νομίζω και μετά κλειδώνει.

Η καλλίτερη λύση είναι να χρησιμοποιείς την εφαρμογή του taxnews όσες φορές θέλεις και, όταν οριστικοποιήσεις τη δήλωση, δοκιμάζεις και στο gsis.

Το έχω τεστάρει και είναι σωστό, εκτός από τον ακριβή υπολογισμό του τεκμηρίου ενός ακινήτου, αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία.

Αυτο με τα 116,25 ευρω προκυπτει ως 75Ε φορο που αναλογει στο (τεκμαρτο) εισοδημα των (fixed) 3000Ε μαζι με την προκαταβολη του φορου για το επομενο ετος που αντιστοιχει σε 41,25Ε. Τα 75Ε ομως περιγραφονται ως φοροι αποδειξεων, οποτε με πιθανη καταθεση αποδειξεων αξιας 750Ε θα υπαρξει μηδενικη φορολογιση? Ή θα υπαρξει το προστιμο(για το γεγονος οτι οι αποδειξεις δεν ανταποκρινονται στο μηδενικο εισοδημα) που ανεφερε ενα προηγουμενο μελος? Αν ξερει καποιος κατι σχετικα με το συγκεκριμενο θεμα θα βοηθουσε μια διευκρινιση..

1. Τα νούμερα που αναφέρεις είναι μάλλον της δήλωσής σου και δεν δίνεις περισσότερα στοιχεία.

2. Για να έχεις προκαταβολή, πρέπει να έχεις εισόδημα από νοίκι.

3. Εάν δεν γράψεις ποσό αποδείξεων θα φας πρόστιμο, γιαυτό βάζουμε το ποσό που χρειάζεται και αν ζητήσουν αποδείξεις δανειζόμαστε από το γείτονα, αν δεν τις έχουμε.

4. Μην μπλέκεις με περιπτώσεις άλλων. Αν έχεις μηδενικό εισόδημα και δεν είσαι προστατευόμενο μέλος έχεις τεκμαρτό 3000€.

παιδια θα ηθελα να ρωτησω, πότε παύει ενα τέκνο ν θεωρείται προστατευόμενο τέκνο;

Σπουδαζω πρωτο πτυχιο [εχω ξαναδωσει, οχι αιωνιος :P ]  και σε μια βδομαδα συμπληρωνω τα 24. Το λεω αυτο γιατι ειχα ακουσει οτι στα 25 ετη σταματας να θεωρεισαι προστατευομενο τεκνο. Οποτε του χρονου μηδενικη δηλωση; [φιλοξενουμενος γονεων δλδ? :Ρ ]

ΥΓ θα εχω μαζεψει κ αποδειξεις 750 ευρω που απ οτι καταλαβα σε απαλλασουν απ το να πληρωσεις φορο;

Κανείς δεν γνωρίζει το φορολογικό πλαίσιο που θα ισχύει για τα εισοδήματα του 2013.

Μάζευε, λοιπόν, τις αποδείξεις σου και όταν ξεκαθαρίσει το θέμα πριν από το τέλος του χρόνου, όπως είπαν, θα γνωρίζεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις.

• Like 1
Δημοσ.

1. Τα νούμερα που αναφέρεις είναι μάλλον της δήλωσής σου και δεν δίνεις περισσότερα στοιχεία.

2. Για να έχεις προκαταβολή, πρέπει να έχεις εισόδημα από νοίκι.

3. Εάν δεν γράψεις ποσό αποδείξεων θα φας πρόστιμο, γιαυτό βάζουμε το ποσό που χρειάζεται και αν ζητήσουν αποδείξεις δανειζόμαστε από το γείτονα, αν δεν τις έχουμε.

4. Μην μπλέκεις με περιπτώσεις άλλων. Αν έχεις μηδενικό εισόδημα και δεν είσαι προστατευόμενο μέλος έχεις τεκμαρτό 3000€.

ανεργος ειμαι , μηδενικο εισοδημα δηλωσα..φορολογηθηκα μονο με τα τεκμαρτα (σπιτι , διαβιωση , αμαξι) μου ρθε να πληρωσω φορο περιπου 500κατι ευρω...εκ των οποιων ενα μερος ειναι προκαταβολη του επομενου φορου...

αρα στο 2 εισαι λιγο φαουλ :)

Δημοσ.

ανεργος ειμαι , μηδενικο εισοδημα δηλωσα..φορολογηθηκα μονο με τα τεκμαρτα (σπιτι , διαβιωση , αμαξι) μου ρθε να πληρωσω φορο περιπου 500κατι ευρω...εκ των οποιων ενα μερος ειναι προκαταβολη του επομενου φορου...

αρα στο 2 εισαι λιγο φαουλ :)

Η προκαταβολή στους μισθωτούς και συνταξιούχους προκύπτει από νοίκι, συνήθως.

Στο πρώτο σου post ζητάς απαντήσεις στο θέμα αναγραφής ποσού αποδείξεων, που σημαίνει ότι δεν έχεις καταθέσει δήλωση, και στο δεύτερο λες ότι την έχεις καταθέσει.

Γνωρίζεις ότι ποσό αποδείξεων δεν μπορείς να αναγράψεις με συμπληρωματική δήλωση;

Δημοσ.

Η προκαταβολή στους μισθωτούς και συνταξιούχους προκύπτει από νοίκι, συνήθως.

Στο πρώτο σου post ζητάς απαντήσεις στο θέμα αναγραφής ποσού αποδείξεων, που σημαίνει ότι δεν έχεις καταθέσει δήλωση, και στο δεύτερο λες ότι την έχεις καταθέσει.

Γνωρίζεις ότι ποσό αποδείξεων δεν μπορείς να αναγράψεις με συμπληρωματική δήλωση;

το πρωτο μου ποστ σε αυτο το νημα ειναι το νο84..λιγα ποστς παραπανω απο δω που ειμαστε...μηπως με μπερδευεις με αλλον? :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...