makfil Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Τα μπερδέματα ξεκίνησαν από το #88, στο οποίο έχεις παραθέσει, υποθέτω κατά λάθος, την απάντηση που έδωσα στον mits8. Η απάντηση προς εσένα είναι η πρώτη στο #87 και όχι η δεύτερη, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο #87. Στη συνέχεια, και χωρίς να προσέξω, εκείνη τη στιγμή, το λάθος σου, απάντησα, με το #89, θεωρώντας ότι συνομιλώ με τον mits8. Τόσο απλά τα πράγματα.
mphxths Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 ναι πραγματι..δεν το παρεθεσα κατα λαθος...απλα ηθελα να σχολιασω το νο2 απο τα λεγομενα σου στον αλλον φιλο ισως αν παρεθετα μονο την φραση...να μην ειχαμε μπλεχτει..τεσπα.
walkerr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 ανεργος ειμαι , μηδενικο εισοδημα δηλωσα..φορολογηθηκα μονο με τα τεκμαρτα (σπιτι , διαβιωση , αμαξι) μου ρθε να πληρωσω φορο περιπου 500κατι ευρω...εκ των οποιων ενα μερος ειναι προκαταβολη του επομενου φορου... Eισαι ανεργος με δηλωθεν εισοδημα μηδεν, εχεις σπιτι και αμαξι και σου ηρθε φορος 500και€?! Χωρις αμαξι ποσο θα ηταν αραγε? Αλληλεγγυη δεν υπηρχε φανταζομαι, επισης φανταζομαι οτι δε πληρωνεις στεγαστικο γιατι τοτε μαλλον θα ειχες επιστροφη.
mphxths Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Eισαι ανεργος με δηλωθεν εισοδημα μηδεν, εχεις σπιτι και αμαξι και σου ηρθε φορος 500και€?! Χωρις αμαξι ποσο θα ηταν αραγε? Αλληλεγγυη δεν υπηρχε φανταζομαι, επισης φανταζομαι οτι δε πληρωνεις στεγαστικο γιατι τοτε μαλλον θα ειχες επιστροφη. ο φορος που μου ηρθε να πληρωσω ειναι απο τα τεκμηρια..μιας και εισοδημα δεν δηλωνω..ουτε μισθο εχω , ουτε νοικια μαζευω ουτε τιποτα. Το συνολικο τεκμαρτο μου εισοδημα απο οτι βλεπω στην δηλωση μου ανερχεται στα 8320 ευρω που αντιστοιχει στο 1.ελαχιστο τεκμηριο διαβιωσης για αγαμο = 3000ευρω 2. αυτοκινητο 1798 κυβικων με 1η κυκλοφορια 2003 = 5320 ευρω το σπιτι που μενω ειναι δικο μου με ψιλη κυριοτητα (οχι επικαρπια ή πληρης κυριοτητα)..αλλα παλιοτερα για καποιον λογο ηταν κανονικα δηλωμενο σαν να ηταν δικο μου στα Ε9 ή οπως διαολο λεγονται και πληρωνα τεκμηριο και για αυτο σαν να ηταν δικο μου. Τωρα δεν ξερω τι εκανε η λογιστρια μου αλλα υπολογιστηκαν στα τεκμηρια μονο τα 2 παραπανω που αναφερω. Στα 2 αυτα λοιπον παραπανω βγαινει ενα συνολο 8.320 ευρω τεκμαρτο εισοδημα στο οποιο αναλογει 332ευρω κυριος φορος + 182,60 ευρω προκαταβολη επομενου ετους... εχουμε ενα συνολο δηλαδη 514,60 ευρω φορος... με τις υγειες μου να τον χαιρομαι **Προφανως εχουν υπολογιστει και οι απαραιτητες αποδειξεις...αλλιως ο φορος θα ηταν παραπανω** Χωρις το αμαξι υποθετω οτι θα υπολογιζοταν μονο το νο 1 , δηλ τα 3000 της διαβιωσης και ο φορος θα ειναι μηδεν. Απο οτι βλεπω το αφορολογητο πρεπει να ειναι στις 5000... γιατι απο οτι διαβαζω "εφόσον είσαι από 30 ετών και κάτω, έχεις 4.000 € παραπάνω αφορολόγητο όριο" και μετα διαβαζω "Νέοι με ηλικία έως και 30 ετών καθώς και συνταξιούχοι πάνω από 65 ετών, αλλά και άτομα με εδικές ανάγκες, έχουν αφορολόγητο όριο τις 9.000 ευρώ." αρα λογικα σκεπτομενοι το αφορολογητο για ολους τους υπολοιπους (χωρις παιδια , μιας και αυτα αυξανουν το αφορολογητο) ειναι στα 5.000 ευρω αν καποιος σχετικος με τα λογιστικα διαβασει καμμια ανακριβεια , εχει το ελευθερο να με διορθωσει ...
makfil Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Από όσα γνωρίζω, οι λογιστές δίνουν στους πελάτες τους φωτοαντίγραφα όλων εντύπων (Ε1, Ε2 κλπ) που καταθέτουν για λογαριασμό του, καθώς και το προσωρινό εκκαθαριστικό με την ανάλυση όλων των επεξεργασμένων στοιχείων. Από τα λεγόμενά σου, καταλαβαίνω ότι δεν έχεις πάρει τα φωτοαντίγραφα αυτά. Σε ότι αφορά στα αφορολόγητα ποσά, νομίζω ότι το μεν αφορολόγητο των 5000 εφαρμόζεται, χωρίς προσκόμιση αποδείξεων, σε ορισμένες περιπτώσεις (δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται στο εξωτερικό, φυλακισμένοι, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας κλπ) ενώ εκείνο των 9000 σε όσους έχουν μικρότερο εισόδημα.
walkerr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 ο φορος που μου ηρθε να πληρωσω ειναι απο τα τεκμηρια..μιας και εισοδημα δεν δηλωνω..ουτε μισθο εχω , ουτε νοικια μαζευω ουτε τιποτα. Το συνολικο τεκμαρτο μου εισοδημα απο οτι βλεπω στην δηλωση μου ανερχεται στα 8320 ευρω που αντιστοιχει στο 1.ελαχιστο τεκμηριο διαβιωσης για αγαμο = 3000ευρω 2. αυτοκινητο 1798 κυβικων με 1η κυκλοφορια 2003 = 5320 ευρω το σπιτι που μενω ειναι δικο μου με ψιλη κυριοτητα (οχι επικαρπια ή πληρης κυριοτητα)..αλλα παλιοτερα για καποιον λογο ηταν κανονικα δηλωμενο σαν να ηταν δικο μου στα Ε9 ή οπως διαολο λεγονται και πληρωνα τεκμηριο και για αυτο σαν να ηταν δικο μου. Τωρα δεν ξερω τι εκανε η λογιστρια μου αλλα υπολογιστηκαν στα τεκμηρια μονο τα 2 παραπανω που αναφερω. Στα 2 αυτα λοιπον παραπανω βγαινει ενα συνολο 8.320 ευρω τεκμαρτο εισοδημα στο οποιο αναλογει 332ευρω κυριος φορος + 182,60 ευρω προκαταβολη επομενου ετους... εχουμε ενα συνολο δηλαδη 514,60 ευρω φορος... Αρα λοιπον αν δεν ειχες αυτοκινητο θα υπολογιζοταν φορος μονο για τεκμαρτο εισοδημα 3000. Ποιοι πληρωνουν προκαταβολη επομενου ετους??
HERTHAN Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 ο φορος που μου ηρθε να πληρωσω ειναι απο τα τεκμηρια..μιας και εισοδημα δεν δηλωνω..ουτε μισθο εχω , ουτε νοικια μαζευω ουτε τιποτα. Το συνολικο τεκμαρτο μου εισοδημα απο οτι βλεπω στην δηλωση μου ανερχεται στα 8320 ευρω που αντιστοιχει στο 1.ελαχιστο τεκμηριο διαβιωσης για αγαμο = 3000ευρω 2. αυτοκινητο 1798 κυβικων με 1η κυκλοφορια 2003 = 5320 ευρω το σπιτι που μενω ειναι δικο μου με ψιλη κυριοτητα (οχι επικαρπια ή πληρης κυριοτητα)..αλλα παλιοτερα για καποιον λογο ηταν κανονικα δηλωμενο σαν να ηταν δικο μου στα Ε9 ή οπως διαολο λεγονται και πληρωνα τεκμηριο και για αυτο σαν να ηταν δικο μου. Τωρα δεν ξερω τι εκανε η λογιστρια μου αλλα υπολογιστηκαν στα τεκμηρια μονο τα 2 παραπανω που αναφερω. Στα 2 αυτα λοιπον παραπανω βγαινει ενα συνολο 8.320 ευρω τεκμαρτο εισοδημα στο οποιο αναλογει 332ευρω κυριος φορος + 182,60 ευρω προκαταβολη επομενου ετους... εχουμε ενα συνολο δηλαδη 514,60 ευρω φορος... με τις υγειες μου να τον χαιρομαι **Προφανως εχουν υπολογιστει και οι απαραιτητες αποδειξεις...αλλιως ο φορος θα ηταν παραπανω** Χωρις το αμαξι υποθετω οτι θα υπολογιζοταν μονο το νο 1 , δηλ τα 3000 της διαβιωσης και ο φορος θα ειναι μηδεν. Απο οτι βλεπω το αφορολογητο πρεπει να ειναι στις 5000... γιατι απο οτι διαβαζω "εφόσον είσαι από 30 ετών και κάτω, έχεις 4.000 € παραπάνω αφορολόγητο όριο" και μετα διαβαζω "Νέοι με ηλικία έως και 30 ετών καθώς και συνταξιούχοι πάνω από 65 ετών, αλλά και άτομα με εδικές ανάγκες, έχουν αφορολόγητο όριο τις 9.000 ευρώ." αρα λογικα σκεπτομενοι το αφορολογητο για ολους τους υπολοιπους (χωρις παιδια , μιας και αυτα αυξανουν το αφορολογητο) ειναι στα 5.000 ευρω αν καποιος σχετικος με τα λογιστικα διαβασει καμμια ανακριβεια , εχει το ελευθερο να με διορθωσει ... Εισοδηματα ειχες καθολου τα τελευταια 5 χρονια?
mphxths Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Από όσα γνωρίζω, οι λογιστές δίνουν στους πελάτες τους φωτοαντίγραφα όλων εντύπων (Ε1, Ε2 κλπ) που καταθέτουν για λογαριασμό του, καθώς και το προσωρινό εκκαθαριστικό με την ανάλυση όλων των επεξεργασμένων στοιχείων. Από τα λεγόμενά σου, καταλαβαίνω ότι δεν έχεις πάρει τα φωτοαντίγραφα αυτά. Σε ότι αφορά στα αφορολόγητα ποσά, νομίζω ότι το μεν αφορολόγητο των 5000 εφαρμόζεται, χωρίς προσκόμιση αποδείξεων, σε ορισμένες περιπτώσεις (δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται στο εξωτερικό, φυλακισμένοι, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας κλπ) ενώ εκείνο των 9000 σε όσους έχουν μικρότερο εισόδημα. πως προκυπτει αυτο απο τα λεγομενα μου? και το προσωρινο εκκαθαριστικο πηρα απο την λογιστρια μου οπως πολυ σωστα λες οτι σου βγαζουν οι λογιστες..και το κανονικο εκκαθαριστικο εχω παρει (οπως διαφαινεται απο τα λεγομενα μου) και την 1η δοση εχω πληρωσει κιολας... @walkerr ναι , αν δεν ειχα αυτοκινητο ή/και αλλο εσοδο οιασδηποτε μορφης ...θα υπολογιζοταν μονο το τεκμηριο διαβιωσης προσαρμοσμενο αναλογως αν ειμαι αγαμος , εγγαμος κλπ ποιος πληρωνει προκαταβολη επομενου ετους δεν γνωριζω... @hertan εμεινα ανεργος προς τα τελη του 2010 , αρα δηλωσα στην δηλωση του 2011 (οικ. ετος 2010) εισοδημα και μετα δηλωση του 2012 (οικ ετος 2011) και δηλωση του 2013 (οικ. ετος 2012) μηδενικο εισοδημα στην δηλωση του 2012 επαιξε η λογιστρια με αναλωση κεφαλαιου..φετος μου ειπε οτι δεν γινεται πλεον....εξ' ου και ο φορος...
makfil Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 πως προκυπτει αυτο απο τα λεγομενα μου? και το προσωρινο εκκαθαριστικο πηρα απο την λογιστρια μου οπως πολυ σωστα λες οτι σου βγαζουν οι λογιστες..και το κανονικο εκκαθαριστικο εχω παρει (οπως διαφαινεται απο τα λεγομενα μου) και την 1η δοση εχω πληρωσει κιολας... Προκύπτει από αυτό Τωρα δεν ξερω τι εκανε η λογιστρια μου αλλα υπολογιστηκαν στα τεκμηρια μονο τα 2 παραπανω που αναφερω. Αφού, λοιπόν έχεις πάρει το κανονικό εκκαθαριστικό και πλήρωσες την 1η δόση, γιατί δεν κάνεις τις εωτήσεις σου στη λογίστριά σου, που γνωρίζει την περίπτωσή σου και την πλήρωσες κιόλας, αλλά ζητάς απαντήσεις από το ανώνυμο ίντερνετ; Σε ότι αφορά στην προκαταβολή φόρου, στην ερώτηση 37 των συχνών ερωτήσεων της ΓΓΠΣ, η απάντηση είναι: Δεν υπολογίζεται προκαταβολή όταν στο εκκαθαριστικό σημείωμα περιλαμβάνονται ΜΟΝΟΝ εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες. Η προκαταβολή φόρου για το εισόδημα του διανυόμενου κάθε φορά έτους υπολογίζεται στο 55% του φόρου που προκύπτει από τη δήλωση. Εάν υπάρχουν τυχόν φόροι που έχουν παρακρατηθεί στη πηγή, αφαιρούνται από το ποσό που προκύπτει μετά την εφαρμογή του συντελεστή 55%. και ένα αναλυτικό άρθρο για το θέμα αυτό.
mphxths Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 @makfil παλι πρεπει να με μπερδευεις με αλλον.Σε ποιο ποστ μου ακριβως ρωτησα κατι και ζητησα απαντησεις?Σε ο,τι ποστ εγραψα , εγραψα κυριως τις εμπειριες μου απο την δικη μου φορολογικη μου δηλωση. Το "τι εκανε η λογιστρια μου" το γραψα μιας και δεν ημουν παρων εκεινη την μερα που εγινε η δηλωση μου λογω του οτι ελειπα απο την πολη και πηγαν τα χαρτια μου οι δικοι μου...αφου τους ειχα πει (και ξερουν κιολας) τι δηλωνω και τι εχω. Απλα αλλες φορες παιζανε 3 τεκμηρια (διαβιωση , σπιτι , αμαξι ) , φετος παιξανε 2 (διαβιωση , αμαξι).Ισως διαβιωση και σπιτι υπολογιζονται ενιαια..ισως οχι..δεν ξερω τι παιζει και προσωπικα δεν με αφορα..μιας και θελω να πιστευω οτι ακριβως επειδη την πληρωνω και επειδη την εχω χρονια δεν νομιζω να μην εκανε ο,τι καλυτερο δυνατο για την περιπτωση μου. Θα πληρωσω τον φορο μου και καλα να ειμαστε Οσον αφορα στην προκαταβολη φορου , βασει αυτου που παραθεσες , την πληρωνουν οσοι φορολογουνται βασει τεκμηριων ή απο εισοδηματα που εχουν εκτος μισθων.Αρα λογικο ειναι που μου ρθε και μενα προκαταβολη....
makfil Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Το #99 δεν είναι γραμμένο από εσένα; Και η πρώτη παράθεση αυτού του μηνύματος δεν αφορά σε σχόλιο δικό μου και με ρωτάς "πως προκυπτει αυτο απο τα λεγομενα μου?"; Εν πάση περιπτώσει, προσπάθησα να βοηθήσω στα ερωτήματά σου και τίποτε παραπάνω. Καλά να είμαστε και, όταν έρθει και το δικό μου εκκαθαριστικό, θα αρχίσει και ο δικός μου Γολγοθάς ...
mphxths Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Το #99 δεν είναι γραμμένο από εσένα; Και η πρώτη παράθεση αυτού του μηνύματος δεν αφορά σε σχόλιο δικό μου και με ρωτάς "πως προκυπτει αυτο απο τα λεγομενα μου?"; Εν πάση περιπτώσει, προσπάθησα να βοηθήσω στα ερωτήματά σου και τίποτε παραπάνω. Καλά να είμαστε και, όταν έρθει και το δικό μου εκκαθαριστικό, θα αρχίσει και ο δικός μου Γολγοθάς ... το #99 ειναι γραμμενο απο σενα , και η ερωτηση μου στο #98 "πως προκυπτει αυτο απο τα λεγομενα μου" δεν ειναι ερωτηση πανω σε φορολογικα αλλα ερωτηση προς εσενα για κατι που εγραψα πιο πριν. Ουτε το αγνωστο ιντερνετ ρωτησα για φορολογικα ουτε εσενα για φορολογικα..διευκρινηση ρωτησα... εν πασει περιπτωσει μην χαλιομαστε...τους φορους μας να πληρωνουμε και να μαστε καλα
walkerr Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Παιδες, το εκκαθαριστικο σε πόσο καιρο στελνεται ταχυδρομικως? Ηρθε σημερα της μανας μου, που ομως εκανε τη δηλωση της πιο αργα απο μενα.
makfil Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Το εκκαθαριστικό στέλνεται αφού γίνει η εκκαθάριση. Στις εύκολες δηλώσεις, η εκκαθάριση γίνεται γρήγορα. Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι περίπου 700.000 δηλώσεις έχουν μπλοκαριστεί λόγω ανακριβών στοιχείων. Μπορείς να παρακολουθείς την εκκαθάριση της δήλωσής σου ΕΔΩ.
pinwkolwnies Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Μετά από 30+ συναπτά έτη,μου τον ακούμπησαν όσο πατάει η γάτα.Δεν πλήρωσα ποτέ ως τώρα* δηλαδή,εκτός απ' τις φορολογίες στη πηγή (ΦΜΥ/συμψηφισμός με επιστροφή ΦΠΑ κλπ) και απ' του χρόνου αυτοί τη λιμάρουνε από τώρα κι εγώ κάνω θεραπεία (θα ρωτήξω τον τοξογκάου πως θα είναι η "πρώτη μου φορά",αυτός ξέρει). * Κάποια χρονιά στα middle '90ς τα τεκμήρια (ναι,ξαναζεσταμένα) με θεώρησαν πλούσιο,καθώς ο μαντράς που πήγα να αλλάξω τη κούρσα άργησε να φτιάξει χαρτιά για το δικό μου και βιάστηκε να διώξει το δικό του και ως εκ τούτου με τσάκωσαν και καλά με 2 Ι.Χ. και μου ξηγήθηκαν (μαχητό) τεκμήριο με φόρο 600k δρχ(εξακόσιες χιλιάδες δραχμές).Πήγα στον έφορα (συζητιόντουσαν τότε,δεν είχε χαθεί ακόμα η ανθρωπιά),ήθελε διακόσια χιλιάρικα,έπεσε στα 60.000 και την έβγαλα με ένα μπλε τριπλότυπο των είκοσι χιλιάδων + μιά συμπληρωματική δήλωση για να δικαιολογήσει το πρόστιμο των 20.000 δρχ που μου επέβαλε σαν εκπρόθεσμη κατάθεση της συμπληρωματικής δήλωσής μου...Το πήρα πίσω στην εκκαθάριση.lol
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα