antonl Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Έχω ένα προβληματάκι στην τοποθέτηση του κουρτινόξυλου στην πόρτα και στο παράθυρο της κουζίνας. Αρχικά να πω πως ιδανικά θα θελα να μπουν 2 rollers, ένα για την πόρτα κι ένα για το παράθυρο. Το λογικό θα ήταν η βάση να τοποθετηθεί στον τοίχο 1 αλλά αυτό δημιουργεί το πρόβλημα πως θα ρθει αρκετά μακρυά από πόρτα/παράθυρο οπότε αφενός θα εμποδίζει το άνοιγμα των πλευρικών ντουλαπιών όταν είναι κατεβασμένα κι αφετέρου νομίζω πως θα χτυπάει κάπως άσχημα στο μάτι (κάτω απ το παράθυρο είναι ο νεροχύτης, οπότε το roller του παραθύρου θα ρχεται πιο έξω απ την βρύση). Η ιδέα που είχα είναι να τοποθετηθούν οι βάσεις στον τοίχο 1 αλλά να μπει ένας τηλεσκοπικός «σωλήνας» στα κατά πλάτος του combo πόρτα-παράθυρο και τα 2 του άκρα να «βιδώσουν» στα σημεία Α. Ο στόχος είναι αυτός ο σωλήνας να συγκρατεί τα rollers κοντά σε πόρτα-παράθυρο, δηλαδή τα rollers να περνάνε μεταξύ αυτού και παραθύρων. Να κατεβαίνουν απ τον τοίχο 1, να εφάπτονται στον τοίχο 2 και μετά να συνεχίζουν κάθετα. Μια παρόμοια ιδέα, θα ήταν να δεθεί ένας αντίστοιχος «σωλήνας» κάπου ψηλά στον τοίχο 4. Όλοι οι τοίχοι είναι γυψοσανίδα. Η πόρτα είναι ανοιγόμενη προς τα μέσα και τα παράθυρα συρόμενα. Η απόσταση της πόρτας απ τον τοίχο 2 είναι 4cm. Το πλάτος του τοίχου 3 είναι ~3.5cm. Γίνεται αυτό που σκέφτομαι ή είναι τελείως φανταστικό σενάριο; Σκέψεις, προτάσεις;
insomniaK Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Στο 2 τα τοποθετείς με ούπα. Ούτε σωλήνες ούτε τίποτα, στις βάσεις του μηχανισμού τους. Ειδικά, αν όλα είναι στις διαστάσεις που έδειξες στο λινκ, δε θα έχεις κανενα πρόβλημα από το βάρος τους. 1
mastor10 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 αυτο που λεει ο ινσο αν και για να πω την αληθεια δεν εχω δει ποτε μηχανισμο των ρολλερ για να σου πω κατι αλλο, μονο της γιαγιας μου εχω δει που ειναι απο τα παλια σαν μπετονιερα αμα το βαλεις εκει δεν θα εμποδιζει στο ανοιγμα του αριστερου φυλλου?
antonl Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Στο 2 τα τοποθετείς με ούπα. Ούτε σωλήνες ούτε τίποτα, στις βάσεις του μηχανισμού τους. Ειδικά, αν όλα είναι στις διαστάσεις που έδειξες στο λινκ, δε θα έχεις κανενα πρόβλημα από το βάρος τους. Για το roller του παραθύρου είναι μια χαρά αυτή η λύση αλλά για της πόρτας νομίζω πως έχω θέμα μιας και το ύψος του μηχανισμού του roller πρέπει να είναι αρκετά περιορισμένο, αν είναι 4cm θα «τρίβεται» πάνω στην πόρτα όταν αυτή ανοίγει, οπότε υποθέτω πως θα πρέπει να είναι λίγο κάτω από 4cm. Κι επειδή το ύψος της είναι ~2.35cm νομίζω πως το συνολικό πάχος του μηχανισμού + το τυλιγμένο roller βγαίνει μεγαλύτερο. Δεν ξέρω αν τα rollers που έτυχε να δω ήταν πιο «στρουμπουλά» κι υπάρχουν άλλα λεπτότερα. αυτο που λεει ο ινσο αν και για να πω την αληθεια δεν εχω δει ποτε μηχανισμο των ρολλερ για να σου πω κατι αλλο, μονο της γιαγιας μου εχω δει που ειναι απο τα παλια σαν μπετονιερα αμα το βαλεις εκει δεν θα εμποδιζει στο ανοιγμα του αριστερου φυλλου? Ναι, αυτό φοβάμαι. ζοραν; που κρυφτηκες τώρα; Όχι, ένα roller θέλω να κρεμάσω, το υπόλοιπο σπίτι είναι έτοιμο :Ρ
mastor10 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 εχω την εντυπωση οτι δεν γίνεται εκτος αν περασεις σε ακραια μερεμετια, πχ να φερεις κανα γυψοσανιδα και ή να σου στενεψει την πανω γυψοσανιδα-wannabe δοκαρι προς τα μεσα και μετα να βαλεις τον μηχανισμο απο την εξω μερια ή να τον βαλει μεσα στη γυψοσανιδα
kfyros Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Είναι ανοιγόμενο και το παράθυρο και η πόρτα (δεν είναι συρόμενα), οπότε σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να βάλεις ρόλερ αν δεν θες να σπάσεις τα νεύρα σου. Εκτός αν θα τα έχεις μόνιμα κλειστά. Επίσης από τη μία μπάντα θα κοπανάει το ντουλάπι πάνω όπου και να το βάλεις το ρόλερ. Θα πρότεινα να βρεις κάποια στόρια που να μπαίνουν πάνω στο παράθυρο και πάνω στην πόρτα. Ίσως από την ίδια εταιρία που φτιάχνει και τα αλουμίνια, πρέπει να έχουν τέτοια αξεσουάρ... Δε βρίσκω άλλη επιλογή που δεν θα σου γαμήσει το χώρο και τα νεύρα, και βλέπω ότι το σπίτι είναι καλό για να κάνεις φτηνοδουλειά. Υπάρχουν βέβαια και επιλογές πιο φθηνές, με ράβδο πάνω κάτω που κουμπώνει στο παράθυρο και στην πόρτα και φοριέται το ύφασμα-κουρτίνα στο πάνω και στο κάτω μέρος (και το σουρώνεις από τη μία όταν θέλεις να το μαζέψεις),αλλά προσωπικά τα θεωρώ ΜΠΛΙΑΧ, χειρότερα κι απ΄ τα σεμεδάκια πάνω στα έπιπλα!!! ========================= Επειδή γερνάω και δεν βλέπω καλά,Το δεξί είναι παράθυρο και η πόρτα αριστερά; Και το παράθυρο είναι συρόμενο ; Τότε ρόλλερ στο παράθυρο, και ενσωματωμένο στόρι στην πόρτα.. Έχει και κάτι πολύ απλά ρόλερς το ΙΚΕΑ με ύφασμα , ρουμπινέ για αλυσίδα και δύο γωνίτσες , χωρίς ξύλινη κάλυψη, για τοποθέτηση που μπαίνουν και σε οριζόντια (κρεμαστό) και σε κάθετη (τοίχο) επιφάνεια.
antonl Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Πρώτα απ όλα ευχαριστώ για τις απαντήσεις [...]Το δεξί είναι παράθυρο και η πόρτα αριστερά; Και το παράθυρο είναι συρόμενο ; Τότε ρόλλερ στο παράθυρο, και ενσωματωμένο στόρι στην πόρτα.. Έχει και κάτι πολύ απλά ρόλερς το ΙΚΕΑ με ύφασμα , ρουμπινέ για αλυσίδα και δύο γωνίτσες , χωρίς ξύλινη κάλυψη, για τοποθέτηση που μπαίνουν και σε οριζόντια (κρεμαστό) και σε κάθετη (τοίχο) επιφάνεια. Αριστερά είναι η ανοιγόμενη προς τα μέσα πόρτα και δεξιά διπλό συρόμενο παράθυρο. Κάτι τέτοιο θα μ ενδιέφερε αλλά δε μπορούσα να σκεφτώ πώς θα ενσωματωθεί στην πόρτα κάτι τέτοιο με ασφάλεια, δηλ. να μην κινδυνεύεις να σου ρθει στο κεφάλι όταν πας να το ανεβοκατεβάσεις. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα; Λόγω του ότι είμαι νοικάρης στο συγκεκριμένο σπίτι, δε θέλω να προκαλέσω μη επιδιορθώσιμες φθορές (πχ να τρυπήσω τ αλουμίνια για να στερεώσω το στόρι). Έχω δει και από ΙΚΕΑ μεριά αλλά με μια πρώτη ματιά δεν είδα κάτι που να μου φάνηκε πως κάνει για την περίπτωσή μου.
pournaras Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Στο παραθυρο πας με τη λυση του ινσομνιακ, με ουπα στα σημεια 2 (αληθεια, εκει δεν επρεπε να ειναι το δοκαρι; εχει και επενδυση απο γυψοσανιδα; ) ενιγουει, υπαρχουν ουπα για τα παντα. Για την πορτα θα πρεπει να πας αναγκαστικα σε λυση που να δεν ει πανω της, δε βλεπω αλλη λυση γιατι ειναι ελαχιστο ο χωρος απο πανω της, οποτε και πολυ μικρο μηχανισμο να εχουν, παλι στο μαζεμα θα αποκτα μεγεθος, και δε θα αφηνει την πορτα να ανοιγει. Υπαρχουν πολλων ειδων κρεμαστρες και γατζακια πορτας, θα προτεινα μια λυση-πατεντα, οπου θα βρεις μια κρεμαστρα η 2 γατζακια που να ταιριαζουν καπως στην πορτα, και πανω σε αυτα να βιδωσεις το μηχανισμο του ρολου.
antonl Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Θα ψαχτώ με το τι μπορώ να κάνω για να το στερεώσω κάπως πάνω στην πόρτα. Ευχαριστώ για τις προτάσεις Ναι, ακόμα και πάνω στο δοκάρι γυψοσανίδα έχει. Όλοι οι τοίχοι/κολώνες/ταβάνια του σπιτιού είναι ντυμένοι με γυψοσανίδα + μόνωση μεταξύ αυτής και τούβλων/τσιμέντου.
kfyros Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Πρώτα απ όλα ευχαριστώ για τις απαντήσεις Αριστερά είναι η ανοιγόμενη προς τα μέσα πόρτα και δεξιά διπλό συρόμενο παράθυρο. Κάτι τέτοιο θα μ ενδιέφερε αλλά δε μπορούσα να σκεφτώ πώς θα ενσωματωθεί στην πόρτα κάτι τέτοιο με ασφάλεια, δηλ. να μην κινδυνεύεις να σου ρθει στο κεφάλι όταν πας να το ανεβοκατεβάσεις. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα; Λόγω του ότι είμαι νοικάρης στο συγκεκριμένο σπίτι, δε θέλω να προκαλέσω μη επιδιορθώσιμες φθορές (πχ να τρυπήσω τ αλουμίνια για να στερεώσω το στόρι). Έχω δει και από ΙΚΕΑ μεριά αλλά με μια πρώτη ματιά δεν είδα κάτι που να μου φάνηκε πως κάνει για την περίπτωσή μου. υπάρχουν πολλά που είναι γωνιές κρεμαστές στο πάνω μέρος (σαν Π με προέκταση στη μία μπάντα για να βιδωθεί η οριζόντια βέργα) και απλά τα κρεμάς στην πόρτα. Σφηνώνουν συνήθως αρκετά καλά (να είναι για αλουμίνιο) και δε βγαίνουν εύκολα. Αλλιώς, τι θα λεγες για μεμβράνη 3Μ ; Φιμέ απέξω, και από μέσα επιτρέπει φως να περάσει αλλά όχι όλο. Έχει και διαβαθμίσεις νομίζω. Δεν είναι κουρτίνα βέβαια, δεν μπορείς να την αφαιρείς όποτε θέλεις.
antonl Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Μεμβράνη μάλλον όχι, γιατί πχ το πρωί (που δε χτυπάει φάτσα ο ήλιος) θέλω να μπαίνει όσο το δυνατόν περισσότερο φως αλλά τ απογευματάκι θέλω να μη γίνεται θερμοκήπιο η κουζίνα αυτήν την εποχή. Θα κοιτάξω πού μπορώ να βρω τέτοιες κρεμαστές γωνίες. Ελπίζω μόνο να κλείνει μετά η πόρτα γιατί ήδη είναι σχεδόν οριακά, μ ένα λάστιχο που χει περιμετρικά (οκ πιστεύω πως για καν 2 χιλιοστά πάχος δε θα χω πρόβλημα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα