Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ στο σπίτι μου έχω LG ART COOL είναι κατά την γνώμη μου από τα πολύ καλά και ακριβά μηχανήματα πριν 4 χρόνια 1560 ευρώ το

12.000btu.

Ένας φίλος μου έβαλε το HANSOL της GREE και μου είπε και θέρμανση και ψύξη είναι κορυφή και κλάση Α+++ και COP 4,2 τα 12.000btu

Gree Hansol 9αρι έχω εγώ . Είναι απο τα τοπ 3 σε οικονομία ρεύματος αυτή τη στιγμή σε 9άρια σε 12άρι είναι ενα πολύ καλό σε οικονομία αλλά όχι απο τα τοπ 3 της αγοράς . Αθόρυβο . 

Βέβαια έχω ενα προβληματάκι με το hansol που θα το λύσω κάποια στιγμή. 

Ναι αλλά είναι και θέμα τιμής πιστεύω.

Και τα δυο ξεφεύγουν λίγο στην τιμή χωρίς να προσφέρουν κάτι παραπάνω από άλλα επώνυμα κλιματιστικά εκτός από το όνομα.

Λοιπόν: H Daikin είναι η πιο αναγνωρισμένη εταιρεία παγκοσμίως και η πιο αξιόπιστη . Στις μικρές και μέτριες σειρές κλιματισιτκών αυτά που προσφέρει (λειτουργιες οικονομια κτλ ) είναι μέτριου επιπέδου σε σχέση με τον ανταγωνισμό και πολύ υπερκοστολογημένα . Βέβαια η τοπ σειρά της ururu sarara είναι πρωτοπορία στο χώρο του κλιματισμού και καμια άλλη σειρά άλλου κατασκευαστή δεν συγκρίνεται με την σειρά αυτή της daikin . Βέβαια μιλάμε για τιμές για 9αρι 1400 ευρώ περίπου . ΑΟΥΤΣ !!!

Μπορεί η daikin να ναι η πιο αξιόπιστη εταιρεία αλλά δίνει μκλασσική εγγύηση στα μηχανήματα της και τα ανταλλακτικά όσο και το κόστος αγοράς είναι υπερβολικό . 

Γνώμη μου: Αν έχεις λεφτά και δεν σε ενδιαφέρει τόσο τι δίνεις και τί παίρνεις (μιας και δεν είναι μόνο η αξιοπιστία που αγοράζεις. υπάρχουν και άλλες αξιόπιστες εταιρίες )  πας σε daikin .

Αν σε ενδιαφέρει η οικονομία του κλιματιστικού να ναι αθόρυβο αλλά και η αξιοπιστία (και όχι τόσο πολύ τα άλλα χαρακτηριστικά του )πας σε Gree Hansol, LG Prestige κ.α  

Π.χ οι επιδόσεις  (Στην καταναλωση) του gree hansol 9αρι είναι ίδιες με την σειρα ururu sarara της Daikin η διαφορά τους είναι ότι το gree έχει 700 ευρώ 10 χρόνια εγγύηση συμπιεστής και 5 χρόνια πλακέτες και τα λοιπά μέρη του. Ενώ το Daikin ururu sarara 1400 ευρώ με 5 χρόνια συμπιεστή και 2 χρόνια όλα τα άλλα . :) Καμία υποδιέστερη σειρά της DAIKIN σε λεφτά δε πιάνει της επιδόσεις του Hansol ή του Prestige της LG. 

Αν ενδιαφέρεσαι να πας σε κατι μέτριο προς καλό σε οικονομία όχι ακριβό κοίτα σε Gree Change που είναι της Daikin :)

Δημοσ.

Ακούω πολλά για τα DAIKIN αλλά όσες φορές μιλάω με τον ψυκτικό που έρχεται σπίτι για το καθάρισμα και τον ρωτάω για τις καλύτερες μάρκες μου λέει οτι τα καλύτερα είναι τα mitsubishi, τα DAIKIN δεν είναι από τα καλύτερα και αυτό φαίνεται άμα δείς πως είναι κατασκευασμένα από μέσα....  επίσης για το ururu sarara που είχανε πεί οτι δουλεύει και σε θερμοκρασίες -50 βαθμών, μου είπε ο ψυκτικός οτι δεν ισχύει αυτό και είναι τεχνικά ανέφικτο να λειτουργήσει μια συσκευή σε τέτοιες θερμοκρασίες.

Τώρα άμα έχει δίκιο ή αδικο... ένας θεός το ξέρει.

Εγώ έχω toshiba και είμαι υπερευχαριστημένος, 13αρι παγώνει χώρο 33τμ με 4μέτρα ύψος, λεονταρίσιο το μηχάνημα.

Δημοσ.

Ακούω πολλά για τα DAIKIN αλλά όσες φορές μιλάω με τον ψυκτικό που έρχεται σπίτι για το καθάρισμα και τον ρωτάω για τις καλύτερες μάρκες μου λέει οτι τα καλύτερα είναι τα mitsubishi, τα DAIKIN δεν είναι από τα καλύτερα και αυτό φαίνεται άμα δείς πως είναι κατασκευασμένα από μέσα....  επίσης για το ururu sarara που είχανε πεί οτι δουλεύει και σε θερμοκρασίες -50 βαθμών, μου είπε ο ψυκτικός οτι δεν ισχύει αυτό και είναι τεχνικά ανέφικτο να λειτουργήσει μια συσκευή σε τέτοιες θερμοκρασίες.

Τώρα άμα έχει δίκιο ή αδικο... ένας θεός το ξέρει.

Εγώ έχω toshiba και είμαι υπερευχαριστημένος, 13αρι παγώνει χώρο 33τμ με 4μέτρα ύψος, λεονταρίσιο το μηχάνημα.

Γνώμη μου είναι να ξεχάσουμε τα στερεότυπα περί χώρας κατασκευής. Αυτά ίσχυαν κάποτε. Τώρα με την παγκοσμιοποίηση προσωπικά δε κοιτάζω τη χώρα προελευσης αλλα το εργοστάσιο που τα κατασκευάζει καθώς και τις πιστοποιήσεις ποιότητας τόσο της γραμμής παραγωγής όσο και του προιόντος.

Δηλαδή το iphone που είναι κινέζικης κατασκευής ολόκληρο είναι αμφιβόλου ποιότητας;;;;;;;;;;;

Δηλαδή κάποια sony vaio που κατασκευάζονται στην Κινα δεν είναι ποιοτικά ;;;;;;;;;

Με το σκεπτικό αυτό ποιότητα= χώρα παραγωγής τα Volkswagen αυτοκινητα τα επόμενα χρόνια δεν θα ναι ποιοτικά επειδή θα κατασκευάζονται στη Κίνα;;;;; (όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θέλει να ανοίξει 7 εργοστάσια στη Κίνα ).

Σκεφτείτε το λίγο.

Πάνε οι εποχές που τα Ιαπωνικά και τα Γερμανικά ήταν τα καλύτερα. Γιατί κάποτε αυτές οι χώρες ήταν πρωτοπόρες σε ποιοτικά μηχανήματα με ποιοτικές γραμμές παραγωγής. Τώρα αλλάξαν τα πράγματα. 

Όσο για τα Daikin παραμένουν κορυφαία μηχανήματα ασχέτως που κάποια είναι Κινέζικης κατασκευής ή έχουν κινέζικη τεχνολογία ή που εχουν εξελιχθεί  στη Κίνα.

Για όσους δεν το ξέρουν η Daikin πλέον κάποια μοντέλα της τα σχεδιάζει και τα εξελίσει απο κοινού με την Gree ανταλλάσοντας τεχνογνωσία μεταξύ τους οι 2 εταιρίες αυτές . Η Daikin έχει κοινοπραξία με την Gree (51 % ανήκει στη Gree) και έχουν γραμμές παραγωγής και ερευνητικά κέντρα στη Κίνα για την απο κοινού εξέλιξη και κατασκευή μηχανημάτων ακόμα και των πλαστικών μερών των κλιματιστικών.

Πριν λίγα χρόνια η Daikin ανέθεσε στη Gree την κατασκευή  500.000 κλιματιστικών inverter για την αγορά της Ιαπωνίας.

Όσον αφορά το εύρος λειτουργίας του ururu sharara δεν ξέρω αν γίνεται κάτι τέτοιο αλλά ποιός νοιάζεται? Έχεις δει Ελλάδα να πιάνει κάτω απο -20  κελσίου ?? ότι γράφει ο κατασκευαστής στο site του ισχύει.

Δημοσ.

Δεν μίλησα για χώρα κατασκευής φίλε μου, απλά ανέφερα τι μου έχει πεί ο ψυκτικός για την συγκεκριμένη μάρκα για την οποία ακούω παντού οτι είναι η καλύτερη. Μου είπε ο άνθρωπος οτι άμα δείς πως είναι κατασκευασμένα από μέσα βγαίνει το συμπέρασμα οτι δεν είναι τα καλύτερα. Τώρα ψυκτικός δεν είμαι για να κρίνω, μηχανολόγος είμαι και γνωρίζω τα βασικά αλλά τεχνικές λεπτομέριες για το εσωτερικό της κάθε διάταξης δε ξέρω ούτε ξεβιδώνω κλιματιστικά για να βλέπω πως είναι από μέσα.

Πάντως αυτό που λές ισχύει, δεν έχεις άδικο.

Δημοσ.

Δεν μίλησα για χώρα κατασκευής φίλε μου, απλά ανέφερα τι μου έχει πεί ο ψυκτικός για την συγκεκριμένη μάρκα για την οποία ακούω παντού οτι είναι η καλύτερη. Μου είπε ο άνθρωπος οτι άμα δείς πως είναι κατασκευασμένα από μέσα βγαίνει το συμπέρασμα οτι δεν είναι τα καλύτερα. Τώρα ψυκτικός δεν είμαι για να κρίνω, μηχανολόγος είμαι και γνωρίζω τα βασικά αλλά τεχνικές λεπτομέριες για το εσωτερικό της κάθε διάταξης δε ξέρω ούτε ξεβιδώνω κλιματιστικά για να βλέπω πως είναι από μέσα.

Πάντως αυτό που λές ισχύει, δεν έχεις άδικο.

Μου είπε ο άνθρωπος οτι άμα δείς πως είναι κατασκευασμένα από μέσα βγαίνει το συμπέρασμα οτι δεν είναι τα καλύτερα.

Υπέθεσα με αυτό ότι εννοεί χωρα προελευσης  των εσωτερικών εξαρτημάτων. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλο τρόπο που μπορεί να καταλάβει αν είναι ποιοτικό ενα μηχανημα απλά με μια ματιά.....

Μηχανολογια (ενεργειακό τομέα) σπουδάζω και είμαι στο πτυχίο . Ξέρω κάποια πράγματα θεωρητικά και κάποια πρακτικά σε ψύξη θερμανση κλιματισμό . 

Δεν έχω την εμπειρία ενός ψυκτικού σαφώς. Απλά υποθέτω. Δεν κρίνω :)

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Και τα inventor η Gree τα κατασκευάζει.

Μπορει αλλα το σερβισ τησ gree απαραδεκτο κανουν 10 χρονια να σου στειλουνε ανταλακτικα

Μου είπε ο άνθρωπος οτι άμα δείς πως είναι κατασκευασμένα από μέσα βγαίνει το συμπέρασμα οτι δεν είναι τα καλύτερα.

Υπέθεσα με αυτό ότι εννοεί χωρα προελευσης  των εσωτερικών εξαρτημάτων. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλο τρόπο που μπορεί να καταλάβει αν είναι ποιοτικό ενα μηχανημα απλά με μια ματιά.....

Μηχανολογια (ενεργειακό τομέα) σπουδάζω και είμαι στο πτυχίο . Ξέρω κάποια πράγματα θεωρητικά και κάποια πρακτικά σε ψύξη θερμανση κλιματισμό . 

καλα τα λεσ Αλεξιε αλλα εισαι καθαρα της θεωριας 

καλα τα λες Γενικε Διευθυντη :X  Αλεξιε αλλα εισαι της θεωριας να λεμε πολλα και να κανουμε λιγα ειδικα οταν τα προβληματα σκανε το ενα πισω απο το αλλο . To Hansol που πουλατε το 2014 στην ελλαδα δεν ειναι ακολουθο με την Ευρωπαικη νομοθεσια ERP για αυτο κι ολας εχει ενεργειακη σημανση με το νεο νομο Α/Α και το πουλατε 700ε και λετε προφορικα οτι ειναι Α+++ και κοροιδευτε το κοσμο  :shifty:

Δημοσ.

Μπορει αλλα το σερβισ τησ gree απαραδεκτο κανουν 10 χρονια να σου στειλουνε ανταλακτικα

καλα τα λεσ Αλεξιε αλλα εισαι καθαρα της θεωριας 

καλα τα λες Γενικε Διευθυντη :X  Αλεξιε αλλα εισαι της θεωριας να λεμε πολλα και να κανουμε λιγα ειδικα οταν τα προβληματα σκανε το ενα πισω απο το αλλο . To Hansol που πουλατε το 2014 στην ελλαδα δεν ειναι ακολουθο με την Ευρωπαικη νομοθεσια ERP για αυτο κι ολας εχει ενεργειακη σημανση με το νεο νομο Α/Α και το πουλατε 700ε και λετε προφορικα οτι ειναι Α+++ και κοροιδευτε το κοσμο  :shifty:

Έχω την εντύπωση ότι για άλλον πήγαιναν αυτά. "Πουλάτε" "Λέμε "   σίγα μην είμαι ο ιδιοκτήτης της Ελληνικής αντιπροσωπείας  ρε φίλε . 

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία ERP τι ορίζει ?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑUX.
Αγόρασα ένα 9000 BTU ASW-H09A4/SUVR1D. Το εγκατέστησα τέλη Οκτώβρη.
Μετά από ενάμιση μηνα λειτουργεία η εξωτερική μονάδα λειτουργούσε ενώ η εσωτερική μονάδα όχι.
Κάλεσα αυτόν που το εγκατέστησε έκανε έλεγχο για διαροές κανένα σημείο δεν βρέθηκε να χάνει.
Μετά απο μια εβδομάδα πάλι τα ίδια. Τηλεφωνώ στο e-shop λέω το πρόβλημα, μου λένε θα παραγγείλουμε εσωτερική μονάδα.
Με την μεσολάβηση των εορτών περνάνε συνολικά τέσσερις εβδομάδες.
Όταν τελικά ήρθε ο συνεργαζόμενος τεχνικός διπίστωσε ότι το πρόβλημε ΔΕΝ είναι η εσωτερική μονάδα,
 αλλά μια σωλήνα κατάθλιψης φρέον από τον συμπιεστή. Οξυγονοκολάει την σωλήνα στην εξωτερική
συμπλήρώνει φρέον βάζει στην θάση της την εξωτερική μονάδα και φεύγει.Μετά από μια εβδομάδα λειτουργείας ΠΑΛΙ το ίδιο προβλημα. Ο ίδιος τεχνικός  ξήλωσε την εξωτερική και την πήρε. Μετά από μερικές μέρες λαμβάνω τηλεφώνημα από e-shop που μου είπαν ότι φταίνε οι ελατωματικές βάσεις στήριξης του συμπιεστή περιμένουμε ανταλλακτικά απο την κίνα μολις έρθουν θα σας το τοποθετήσουμε αμέσως κτλ....Ήταν 13 φεβρουαρίου και μέχρι σήμερα ακόμα τιποτα. Εν ολίγοις:
-Ολο το χειμώνα ζέσταινα το δωμάτιο με αερόθερμο.
-Πληρης ανοργανωσιά απο το service του e-shop όποτε έπαιρνα τηλέφωνο να διαμαρτυρηθώ μου λέγανε να τους ξαναθυμήσω
την υπόθεση γιατί δεν την βρίσκανε...
-Πληρης αδιαφορία για την εξυπηρέτηση του πελάτη.
Περαστικά μου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...