Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και λίγο καιρό σκέφτομαι να κάνω κάποιες αλλαγές στο κουτί μου, που φιλοξενεί το σύστημα της υπογραφής.

Αρχικά, σε λίγο καιρό θα προσθέσω ακόμα έναν δίσκο 3.5". Θα ήθελα να αποχωριστώ τελείως τα κλουβιά των δίσκων, και για την βελτίωση του airflow, αλλά και για θέμα αισθητικής δικής μου.

Μπροστά το κουτί έχει 4 θέσεις για συσκευές 5.25", όπου στην μία υπάρχει ήδη το DVD. Στις άλλες 3 λοιπόν θέλω να μπουν οι δίσκοι μου, ένας ssd και δύο hdd 3.5".

Χρειάζομαι λοιπόν 3 x 3.5" to 5.25" adaptor. O ssd θα βιδωθεί πάνω στον 2.5" to 3.5" adaptor που έχει έρθει ήδη από την μάνα του, και στη συνέχεια πάνω στους άλλους adaptors, όπως και οι άλλοι δίσκοι.

Δεν θα ήθελα όμως με τίποτα να αφαιρεθούν τα μπροστινά μεταλλικά καλύματα που έχει από μόνο του το κουτί, οπότε νομίζω πως κάτι τέτοιο, δεν μου κάνει.

Έχω δει κάποια παραδείγματα, όπως ας πούμε αυτό και αυτό. Το θέμα μου είναι όμως αν θα κάνουν για το κουτί μου, και τις ιδιαιτερότητές του, όπως το γεγονός ότι η εγκατάσταση 5.25" είναι tool less.

Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο;

Μια δεύτερη μετατροπή που σκέφτομαι να κάνω, είναι με τον ανεμιστήρα στο πάνω μέρος του κουτιού, που χρησιμοποιείται ως exhaust. Αυτή τη στιγμή έχει πάνω τον stock του κουτιού και η εικόνα του airflow, αν δεν κάνω λάθος, είναι κάπως έτσι:

post-202862-0-36611100-1371655746_thumb.jpg

Σκέφτομαι να αντικαταστήσω τον 200mm fan με 2 x 140mm, και πιθανότατα αυτούς. Έχω στο μυαλό μου όμως να τους βάλω αντίθετα μεταξύ τους, δηλαδή ο ένας(που θα βρίσκεται πιο κοντά τον πίσω exhaust) να βγάζει αέρα, και ο άλλος δίπλα του(που θα βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον ανεμιστήρα του cpu cooler) να βάζει αέρα. Με αυτό τον τρόπο θέλω αρχικά να μειώσω τον θόρυβο που κάνει ο 200mm που έχω τώρα, και να βοηθήσω και στο airflow, τροφοδοτώντας την ψύκτρα του επεξεργαστή με απευθείας φρέσκο αέρα. Σκεφτόμουν δηλαδή, να γίνει κάπως έτσι:

post-202862-0-74026800-1371656100_thumb.jpg

Πιστεύετε ότι όντως θα πετύχω αυτό που θέλω ή θα τα κάνω χειρότερα; Και αν γίνει όπως το φαντάζομαι, τι κάνουμε με την επίθεση σκόνης που θα γίνεται από τον πάνω intake ανεμιστήρα(ελλείψη φίλτρου);

Με συγχωρείτε για το μεγάλο post. Ευχαριστώ πολύ από τώρα όσους θα ασχοληθούν. :-D  :mrgreen:  :-D

Δημοσ.

Αυτο με τους ανεμηστήρες μην το κανεις!! Οι πανω ανεμηστήρες παντα exaust διοτι ως γνωστόν ο ζεστός αέρας είναι ελαφρύτερος και ανεβαίνει προς τα πάνω.... 

Με αυτο που σκεφτεσαι να κανεις το μονο που θα καταφέρεις είναι να χαλάσεις το airflow του κουτιού!

Αμα θες περισσοτερο φρεσκο αερα έιναι καλύτερα να βαλεις έναν intake στον πατο , εκει που τώρα έχεις το cage. 

• Like 3
Δημοσ.

Αυτο με τους ανεμηστήρες μην το κανεις!! Οι πανω ανεμηστήρες παντα exaust διοτι ως γνωστόν ο ζεστός αέρας είναι ελαφρύτερος και ανεβαίνει προς τα πάνω.... 

Με αυτο που σκεφτεσαι να κανεις το μονο που θα καταφέρεις είναι να χαλάσεις το airflow του κουτιού!

Αμα θες περισσοτερο φρεσκο αερα έιναι καλύτερα να βαλεις έναν intake στον πατο , εκει που τώρα έχεις το cage. 

Δεν ειναι και τοσο ασχημο αφου εχει aftermarket ψυξη!

Δες εδω ποσο ομορφο ειναι το positive pressure tunneling. 

Το μονο λαθος που βλεπω ειναι η πανω εξαγωγη, που αντιθετα προτεινω να καλυφθει τελειως με φιλτρο διατηρωντας τον 20αρη intake στα δεξια (οσο πιο δεξια παει για να σπρωχνει αερα στην εισαγωγη της ψυκτρας, αν παει πιο δεξια ενας 140mm δοκιμασε τον).Τωρα για φιλτραρισμα βλεποντας photo απ το κουτι σου μπορεις να κοψεις φιλτρα για τα πανω ανοιγματα και να τα βαλεις εξωτερικα. http://www.amazon.com/PuraPC-Computer-Air-Filter-Material/dp/B000FJU8BC

Το μαγαζι ενδεικτικο απλα για να καταλαβεις τι εννοω.

Σε καθε περιπτωση μπορεις να δοκιμασεις και τους 2 τροπους (intake, exhaust πανω) και να δεις μονος τις διαφορες και ποια αξιζει να προτιμησεις.

Δημοσ.

Δεκτό, το ξεχνάω.

Για το θέμα με τους adaptors, κάποια γνώμη;

Σε καθε περιπτωση μπορεις να δοκιμασεις και τους 2 τροπους (intake, exhaust πανω) και να δεις μονος τις διαφορες και ποια αξιζει να προτιμησεις.

Αν δεν είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα, δεν θέλω να δώσω λεφτά για ανεμιστήρες. Μένω και με τον υπάρχον exhaust.

Δημοσ.

Ρε συ Σουηδε,ο ζεστος αερα παει εκει που τον σπρωχνουμε εμεισ να παει.δεν ανεβαινει επανω.

και εγω εχω εναν exhaust στην οροφη και εναν Ιntake διπλα του.κατεβαζει εναν βαθμο τον επεξεργαστη :P

Δημοσ.

Ότι ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω, ισχύει.

Αλλά ρε συ Θάνο, μου προτείνεις να το δοκιμάσω; Και με την σκόνη τι θα κάνω;

Είχα βρει κάπου ένα φίλτρο για 650D, σε ξένο site, αλλά θα πληρώσω πόσα μεταφορικά φαντάζομαι.

Με το θέμα των adaptors, δεν έχει κανείς καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Η σκονη ειναι σκονη, Οσα φιλτρα και να βαλεις, η ρημαδα θα μπει και ειναι απολυτος φυσιολογικο. Θα σου ελεγα να μη πειραξεις τους ανεμηστηρες γιατι το μονο που θα κανεις θα ειναι να χαλασεις το airflow. Αν σε απασχολουν τοσο οι θερμοκρασιες και η σκονη παντως, βαζεις καλους ανεμηστηρες και φιλτρα. Αποτελεσμα, 1-2 βαθμους κατω και 20% λιγοτερη σκονη. Κοστος > 40ευρω..ε δε νομιζω να τα αξιζει..:) :)

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παλι θα σου ελεγα τον επανω μπροστα να τον κανεις intake για να δινει με κρυο αερα την ψυχτρα.γιατι ετσι οπως εισαι και ετσι οπως φυσαει η καρτα γραφικων,ολο τον ζεστο αερα τον ρουφαει η Noctua.

Edit:τωρα το ειδα οτι θελεις να παρεις ανεμιστηρες και να βγαλεις τον στοκ.

νομιζα τους ειχες και με μπερδεψαν τα 2 βελακια.

μην παρεις τοτε.

Δημοσ.

Εσύ με έχεις ψήσει άσχημα να ρίξω 35 euro σε ανεμιστήρες. Πες μου ότι συμφωνείς με την επιλογή που έχω κάνει για τους ΒΕ QUIET! και τους παρήγγειλα αμέσως.

Στην τελική αν δεν μου βγει, τους κάνω και τους 2 exhaust.

Παιδιά please, ρίχτε καμιά ιδέα για τους adaptors που θέλω για τους σκληρούς. Σκέφτομαι τελικά να πάρω αυτούς. Θα μπορέσουν να μπουν χωρίς να πρέπει να βγάλω τις προσόψεις που έχει το κουτί;

Δημοσ.

Ακριβοι οι bequiet.δεν τους εχω ακουσει αλλα ειναι πολλα τα λεφτα.εγω θα πηγαινα σε 2 τετοιους.

το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βρεις κανεναν ανεμιστηρα ας ειναι και 12αρης και να τον βαλεις εκει για να δεις εαν θα εχεις διαφορες στις θερμοκρασιες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...