Προς το περιεχόμενο
axilleas

πρόβλημα με το PSU?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα

 

Ο υπολογιστής έχει από αναβάθμιση καινούργια

 

AMD FX8350

arctic cooling A30 ψήκτρα

Gigabyte 970A-D3

16GB corsair vegeance μπλε

samsung 840 pro 128GB

 

και παλιά 

OCZ 550W Zseries

2x2TB seagate

1x500GB wd

1x250GB seagate

1xdvd drive

thermaltake v9 case

GPU pny quadro 600 nvidia

 

Από την στιγμή που έκανα την αναβάθμιση "υποφέρει" από τυχαίες(?) επανεκκινήσεις.

 

Έχω δοκιμάσει διαδοχικά win7 και win8 στον SSD και στο HDD. Το πρόβλημα παραμένει το ίδιο.

Στο event viewer παίρνω ID 41 kernel-power.

BIOS και drivers updated.

 

Ο υπολογιστής δουλεύει σχεδόν μόνο photoshop και browser. Πρόβλημα προκύπτει τυχαία μερικές φορές αλλά πάντα όταν βάζω action resize πολλές φωτογραφίες. Με το action αυτό έχω κορυφές 100% cpu load και αρκετή χρήση της gpu.

 

Χρησιμοποιώντας διάφορα burn in προγράμματα για την CPU, την μνήμη και την GPU δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα.

 

20 λεπτά 100% CPU load <=60oC no restart

20 λεπτά 100% GPU load <=90oC no restart

 

Μετά δοκίμασα το PSU test του OCCT και πάντα (πέντε-έξι φορές δοκίμασα) πριν τα 10 λεπτά κάνει restart. PSU test =CPU + GPU test μαζί μάλλον.

 

Μετρώντας με wattομετρο την κατακάλωση στην πρίζα είδα

100 watt αμέσως μετά το boot

130 watt στο GPU test

270 watt στο CPU test

300 watt στο PSU test

 

αργοπεθαίνει το τροφοδοτικό?

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βρές άλλο τροφοδοτικό απο φίλο/φίλη για δοκιμή.

το ocz z έχεις psu;;

ανέβασε θερμοκρασίες απο το Hwmonitor.

και με το hdsentinel για υγεία σκληρών.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι εχω την εντυπωση οτι αυτο το τροφοδοτικο της ocz δεν ηταν και απο τα καλυτερα?

format εκανες μετα την αλλαγη?

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πες του να μην κάνεις επανεκκίνηση σε περίπτωση σφάλματος. Αν είναι το τροφοδοτικό θα κάνει επανεκκίνηση. Αν δεν είναι και δεις "μπλε οθόνη" μπορεί να είναι και κάτι άλλο.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το τροφοδοτικό είναι κατασκεύης Hec& 80+ silver,είναι ποιοτικό πιστεύω.βέβαια τα χρόνια του τα έχει

μπορεί να είναι ο φταίχτης,μπορεί και όχι.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

 

@ firewaker

Το έχω βάλει να μην κάνει restart για να δω μπλε οθόνη αλλά κάνει restart

 

@Thanos1972

Έκανα φορματ 2 φορές με διαφορετικό λειτουργικό κάθε φορά και σε διαφορετικό δίσκο αλλά τα ίδια

 

Θα δοκιμάσω σήμερα ένα CX500 τριών εβδομάδων

 

Ευχαριστώ και πάλι

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ήταν τροφοδοτικό τελικά.

 

Έκανα τράμπα με έναν φίλο και λύθηκε το πρόβλημα. Λόγο μικρότερων απαιτήσεων το δικό του σύστημα δεν σβήνει.

Αυτό που έβαλα είναι 500αρι (<50 watt) και δεν σβήνει.

 

Από ότι είδα το OCZ έχει 5 χρόνια εγγύηση (απόδειξη δεν υπάρχει). Αξίζει να ασχοληθώ με RMA?

 

Λέω να πάω σε αυτό

http://www.skroutz.gr/s/410171/Thermaltake-Berlin-630W.html

 

Ευχαριστώ

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα παιδιά,

 

Μιας και έχω περίπου το ίδιο πρόβλημα γράφω στο θέμα αυτό για να μην ανοίγω καινούρια θέματα.

 

Υποφέρω και εγώ από τυχαία restarts (με το ίδιο σφάλμα όπως του φίλου από πάνω) αλλά μόνο όταν παίζω GTA IV.

Το κορυφαίο είναι ότι άρχισε να μου το κάνει αφού το τερμάτισα :P

Στο CoD 2 δεν μου το κάνει ποτέ αλλά δεν έχει και τις ίδιες απαιτήσεις.

 

 

Το σύστημα μου είναι:

 

Intel i5 750

ASUS P7P55D-E

MSI GTX 660

Corsair DDR3 8GB C8 (2x4GB)

3x Sata

1x DVD-ROM Drive

1x DVD-RW Drive

Water Cooling: Thermaltake Big Water (1 pump)

και διάφορα ανεμιστήρια με led και χωρίς.

 

 

Το τροφοδοτικό μου είναι ένα Link.png Site: http://www.akasa.co.uk/update.php?tpl=product/product.detail.tpl&no=181&type=Power%20supplies&type_sub=Main%20Stream&model=AK-P050FG8-BK">AKASA 500W (7ετίας).

 

 

Από θερμοκρασίες είμαι εντάξει γιατί έκανα αρκετά test (3D Mark, Prime...).

Χαμήλωσα γραφικά στο GTA IV, αποσύνδεσα σκληρούς, drive, ανεμιστήρια και άφησα τα βασικά. Και μου φαίνεται πως βελτιώθηκε η κατάσταση. Δηλαδή τα restart γίνονται σε μεγαλύτερα διαστήματα και χρόνους παιχνιδιού.

Έχω αρχίσει να καταλήγω πως είναι τροφοδοτικό αλλά θα ήθελα και μια δεύτερη άποψη.

Έχοντας το HWmonitor τσέκαρα τα ρεύματα αλλά δεν είδα κάτι το περίεργο. Και η μέγιστη ισχύ που έδειξε και το UPS ήταν 300W περίπου.

Το κακό είναι πως δεν έχει κάποιος φίλος μεγαλύτερο τροφοδοτικό για να δοκιμάσω.

 

Τώρα θα κάνω και μια δοκιμή με το PSU test του OCCT

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.