Προς το περιεχόμενο

συμπίεση αρχείων avi


marksk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας

θα ήθελα την βοήθεια σας

Έχω μια βιντεοκάμερα με minidv και όταν τα περνάω στο pc μου τα περνάει σε Avi.

ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τα συμπιέσω χωρίς να χάσω πολύ σε ποιότητα ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα περνάει σε dv-avi που είναι το standard για capturing από mini-dv κασέτες. Τα αρχεία αυτά είναι πολύ μεγάλα όπως θα το κατάλαβες και η χρησιμότητά τους είναι για περαιτέρω επεξεργασία σε πρόγραμμα μοντάζ και όχι για αποθήκευση.

 

Μπορείς να τα μετατρέψεις σε xvid-avi πάλι αν θέλεις να είναι συμβατά με divx players π.χ. κάποια dvd players που παίζουν από usb.

Εδώ θα προσέξεις να μην αλλάξεις ανάλυση και αναλογία (μάλλον 720Χ576 στα 25fps με 4:3 αναλογία πλευρών εικόνας). Βάλε ένα bitrate κάπου στα 1500 Kbps και απαραίτητα 2-pass encoding (διπλό πέρασμα). Για ήχο βάλε aac ή mp3.

 

Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις x264/h264 codec και να τα μετατρέψεις σε mp4. Ισχύει το παραπάνω για την ανάλυση και την αναλογία οθόνης. Εδώ τον ήχο είναι καλύτερα να τον κάνεις aac.

 

Από προγράμματα μετατροπής υπάρχουν πάρα πολλά. Από τα δωρεάν freemake και format factory (μεταξύ άλλων) μέχρι τα επί πληρωμής (π.χ. canopus procoder που είναι από τα κορυφαία).

 

Επίσης μάλλον θα χρειαστείς και μια μετατροπή σε dvd-video αν θέλεις να τα δούνε και μεγαλύτεροι άνθρωποι χωρίς πολλές επαφές με την τεχνολογία. Το freemake κάνει τέτοια μετατροπή όπως και το επίσης δωρεάν dvd-flick ή το εμπορικό convertxtodvd.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...