Προς το περιεχόμενο

Τα 5 αγαπημένα games της γενιάς


naruto14

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το συζητήσαμε αρκετά και πιστεύω θα έχει ενδιαφέρον. Εδώ λοιπόν γράφει ο καθένας τα 5 παιχνίδια που τον ενθουσιάσαν/ευχαριστήθηκε/έλιωσε στη γενιά που σε λίγους μήνες θα τελειώσει επίσημα με την έλευση των νέων συστημάτων. Επίσης μια μικρή παρένθεση με τον λόγο για αυτό το παιχνίδι θα ήταν καλή για να υπάρξει και συζήτηση :).

 

Αν και τα παρέθεσα σε άλλο topic τα βάζω και εδώ για να ξεκινήσει το νήμα:

 

1. The Last of Us: Ο λόγος είναι απλός. Γουστάρω το στοιχείο survival όσο τίποτα άλλο. Το The Last of Us ήταν ακριβώς ότι ζητούσα και μου τα προσφερε όλα (κατά τη γνώμη μου πάντα) τέλεια. Απίστευτο gameplay που δεν έχω συναντήσει ξανά σε video-game, εξαιρετικό σενάριο και αφήγηση και φοβερή δουλειά και στα voice overs. Τα γραφικά από την άλλη τα ομορφότερα (μαζί με το UC3) που έχω συναντήσει σε κονσόλα. Καθαρό 10/10 από μένα.

 

2. The Walking Dead: Μαζί με το The Last of Us θεωρώ πως μου προσφεραν μοναδικές και διαφορετικές εμπειρίες. Βασικό στοιχείο που με έκανε να το αγαπήσω είναι πάλι το survival αλλά κυρίως το δέσιμο με τους πρωταγωνιστές. Αν και από gameplay δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και γενικά ο τίτλος είχε τα θέματα του σε ορισμένα σημεία, λόγω αυτών που ανέφερα το κατατάσσω στη 2η θέση των αγαπημένων μου παιχνιδιών σε αυτή τη γενιά.

 

3. Heavy Rain: Το παιχνίδι του Cage με τράβηξε ιδιαίτερα λόγω των απρόβλεπτων εξελίξεων και ανατροπών καθώς και για την δυνατότητα που είχαμε ως gamers να διαμορφώσουμε το παιχνίδι όπως ακριβώς θέλαμε. Επίσης είναι το μόνο παιχνίδι που έχω συναντήσει που δεν μπορείς ποτέ να χάσεις, πράγμα που δίνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στον βασικό στοιχείο του παιχνιδιού (την διαμόρφωση του σεναρίου).

 

4. Journey: Το ταξίδι μου σε αυτό το παιχνίδι διήρκησε μόνο 3 ώρες αλλά η εμπειρία που μου πρόσφερε (σε συνδιασμό με την "ατμόσφαιρα" που είχα φτιάξει) είναι πραγματικά ξεχωριστή. Ένας τέτοιος πανέμορφος τιτλος με φοβερά μουσικά θέματα θεωρώ πως αξίζει να υπάρχει στην 5άδα.

 

5. Uncharted 2: Αν και η απόφαση για την επιλογή του 5ου παιχνιδιού μου ήταν πολύ δύσκολη (και ακόμα δεν είμαι 100% σίγουρος) αποφάσισα να επιλέξω το UC2. Και αυτό γιατί το franchise αυτό το αγαπησα όσο δεν πάει αφού έχει έναν από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες σε video game.

 

Για την 5η θέση υπάρχαν και άλλα υποψήφια όπως Ni No Kuni (αν και δεν το έχω τελειώσει ακόμα), L.A. Noire, God of War 3, Assassin's Creed 2, Tomb Raider και σίγουρα άλλα που δεν μου έρχονται τώρα στο μυαλό.

 

Περιμένω να δω και τις δικές σας 5άδες. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το δικό μου ποστ θα το ξεκινήσω με ένα disclaimer. Δεν έχω παίξει ακόμα RDR και Last of Us, δύο παιχνίδια που έχουν εκθειαστεί από gamers και press και η θεματολογία τους βρίσκεται πολύ κοντά σε πράγματα που με συναρπάζουν. Επομένως, είναι πολύ πιθανό τουλάχιστον ένα από τα δύο να βρισκόταν στη λίστα αν τα είχα παίξει. Επειδή όμως δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα αυτό, τουλάχιστον όχι αρκετά σύντομα ώστε να μη χρειαστεί να βγάλω το φτυάρι για να ποστάρω τη λίστα μου εδώ, θα δώσω την 5άδα μου ως τώρα. 

 

Η σειρά είναι συζητήσιμη, είναι πολύ δύσκολο να βάλω ένα πάνω από κάτι άλλο, μιας και μιλάμε για αρκετά διαφορετικά παιχνίδια μεταξύ τους. Τα κριτήριά μου, επομένως, είναι πολύ υποκειμενικά και δεν αφορούν το ποιο είναι καλύτερο παιχνίδι, αλλά το ποιο ήταν πιο σημαντικό για μένα προσωπικά και ποιο μου άφησε τις ισχυρότερες και ανθεκτικές στο χρόνο εντυπώσεις.

 

Here goes...

 

1. Mass Effect 1: Από τα αγαπημένα μου παιχνίδια, όχι μόνο της γενιάς, αλλά στο σύνολο της ζωής μου, κι ο λόγος που αγόρασα 360 (για όσους δε θυμούνται, είχε βγει αρχικά ως 360 exclusive). Ως παιχνίδι απέχει πολύ από την αρτιότητα, καθώς αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε RPG και 3rd person shooter, και ως shooter ειδικά δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά. Τα επόμενα βελτιώθηκαν πάρα πολύ σε αυτό τον τομέα - με το 3 να είναι σχεδόν ένα καλύτερο Gears για μένα στο πώς παίζει - αλλά το 1 έχει μια ατμόσφαιρα και μια αίσθηση δέους που τα επόμενα έχασαν, και που έχω νιώσει σε ελάχιστα παιχνίδια. Είναι το καλύτερο Star Trek παιχνίδι που θα έχουμε ποτέ χωρίς να φέρει το όνομα του Star Trek. Ως sci-fi nerd που είμαι, ήταν για μένα dream game.

 

2. Journey: Δυσκολεύομαι να βρω λόγια για να περιγράψω αυτό το παιχνίδι. Περιέργως, είναι από μια άποψη το πιο κινηματογραφικό παιχνίδι απ' όλα όσα έχω παίξει. Η διάρκεια, η ροή, η μουσική επένδυση, η λιτότητά του το φέρνουν πολύ πιο κοντά στην αίσθηση που σου δίνει μια καλοστημένη ταινία - χωρίς να αφήνεις το χειριστήριο κάτω - απ' ό,τι οποιοδήποτε παιχνίδι θέλησε να γίνει παιδί του Χόλιγουντ. Το ομορφότερο και πιο επιτυχημένο εκφραστικό εγχείρημα στο gaming για μένα και πραγματικά μία τρίχα πίσω από το Mass Effect στη λίστα μου.

 

3. The Walking Dead: Μια πολύ απαραίτητη νέα πνοή ζωής σε ένα είδος που νεκροβατεί χρόνια τώρα. Ναι, δεν έχει και πολλά άλλα στα οποία να στηριχτεί αν βγάλεις το storytelling του, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Τουλάχιστον όχι στην παρούσα φάση, που τα περισσότερα παιχνίδια πάσχουν από χρεωκοπημένες ιστορίες και κακούς διαλόγους. Καταφέρνει να σε κάνει να νοιαστείς για τους χαρακτήρες, να νιώσεις ότι έχουν σημασία οι επιλογές σου, χτίζει πολύ καλά ένταση - τόσο δομικά όσο και σε επίπεδο gameplay, ακολουθώντας την πολύ έξυπνη κίνηση του Alpha Protocol να βάλει χρονικό όριο στις επιλογές - και καταφέρνει να έχει το πιο συμπαθές παιδί που έχω δει στο entertainment. Μακάρι η Telltale να συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο και μακάρι να βρεθούν κι άλλοι να ακολουθήσουν.

 

4. Gears of War 3: Αυτό είναι λίγο cheating που το βάζω στη λίστα, καθώς δεν το έχω τελειώσει ακόμα. Ωστόσο, μετά από τα δύο πρώτα Acts (και λίγο μέσα στο τρίτο) φαίνεται πως είναι το καλύτερο της τριλογίας, και, καθώς με τα δύο προηγούμενα είχα διασκεδάσει πολύ και επανειλημμένα, μόνος, με φίλους και με αγνώστους, single and multiplayer, θεωρώ πως δικαιούται τη θέση του. Κατά τη γνώμη μου το IP θα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ, ώστε να φύγει στην κορυφή του. 

 

5. Alan Wake: Αλλο ένα παιχνίδι που αν και σε καμία περίπτωση δεν ξεχωρίζει αν το δούμε με αντικειμενική ματιά - όσο αυτή είναι δυνατή - πετυχαίνει μια τέλεια ισορροπία μεταξύ του φόρου τιμής που αποδίδει στον Στίβεν Κινγκ και στο Twin Peaks και της δικής του προσωπικότητας, σημάδι αριστoτεχνίας από την πλευρά της Remedy. Τρομερή ατμόσφαιρα, ιδιαίτερο χιούμορ, απίστευτα περιβάλλοντα και χαριτωμένα easter eggs παρέχουν μια από τις πιο αξιομνημόνευτες και μοναδικές εμπειρίες της γενιάς. Μπόνους το γεγονός πως τα ζόρικα achievements του κάνουν το παιχνίδι πραγματικά καλύτερο. (Επίσης, η Nightmare δυσκολία είναι ο μόνος τρόπος να το ευχαριστηθείς πραγματικά).

 

 

Τιμητική αναφορά στο Witcher 2 και στο Deus Ex HR, που με εξέπληξε ευχάριστα, καθώς δεν περίμενα σήμερα να βγει παιχνίδι που να φέρει αντάξια αυτό το όνομα. Αμαυρώνεται λίγο από τα κάκιστα bosses, αλλά τώρα θα διορθωθεί κι αυτό. Οσοι δεν το έχουν παίξει ακόμα θα πρότεινα να περιμένουν τη νέα έκδοσή του.

Επεξ/σία από Vole Maulder
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και για το Alan Wake που λες έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια αλλά αν και πήρα συλλεκτική retail δεν έχω ακόμα την ευκαιρία να το παίξω. Το σηκώνει το PC μου σε χαμηλή ανάλυση και γραφικά αλλά προτιμώ να έχω μια survival-horror εμπειρία αφού τελειώσω την 3η λυκείου του χρόνου γιατί φέτος το καλοκαίρι είχα το The Last of Us που μου έκανε και με το παραπάνω.

 

Κατά τα άλλα 2 κοινά έχουμε. Τα υπόλοιπα που ανέφερες δεν τα έχω παίξει καν :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναρούτο, Alan Wake θα σου πρότεινα να περιμένεις να το παίξεις όταν αναβαθμίσεις, για να το δεις στα καλά του. Μετράει πολύ η ατμόσφαιρα - κάτι που πετυχαίνει οπτικά και ηχητικά - και θα ήταν κρίμα να το έπαιζες στις χαμηλότερες ρυθμίσεις του. 

 

ΥΓ: Είδες τι χάνεις για να έχεις μόνο PS3; :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναρούτο, Alan Wake θα σου πρότεινα να περιμένεις να το παίξεις όταν αναβαθμίσεις, για να το δεις στα καλά του. Μετράει πολύ η ατμόσφαιρα - κάτι που πετυχαίνει οπτικά και ηχητικά - και θα ήταν κρίμα να το έπαιζες στις χαμηλότερες ρυθμίσεις του. 

 

ΥΓ: Είδες τι χάνεις για να έχεις μόνο PS3; :P

 

Και εγώ αυτό που είπες σκέφτηκα και δεν το άρχισα ακόμα :P

 

Δεν έχω μόνο PS3. Αν δεν είχα αλλάξει την παλιά μου οθόνη με την τωρινή Full HD μου μια χαρά θα έτρεχαν τα παιχνίδια σε 1280x1024. Απλά σε full hd οθόνη να παίξεις σε τόσο χαμηλή ανάλυση δεν λέει γιατί φαίνεται αρκετά χειρότερο από ότι θα φαίνεται σε μια οθόνη που έχει αυτήν την ανάλυση ως στανταρ. Στη νέα γενιά όμως θα είναι ελάχιστοι οι τίτλοι που θα χάσω (τουλάχιστον σημαντικούς).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως είχα πεί, πραγματικά, δεν μπορώ να διαλέξω μόλις 5 (μιλάμε για μια περίοδο 8 χρόνων), αλλά θα προσπαθήσω.

 

Heavy Rain

Quantic Dream.. Απο το Fahrenheit ακόμα που έπαιξα demo στο PS2, το στύλ και το όνομα (του παιχνιδιού αλλά και του studio) μου έμειναν αξέχαστα.

Όπως επίσης και η έκφραση "How far will you go to save someone you love". Για πολλούς QTE fest, για μένα μια "ταινία" με πρωταγωνιστή τον παίκτημ όπου η κάθε απόφαση έχει διαφορετικό αποτέλεσμα.

 

Journey

Όπως είπε και ο Vole, δεν μπορείς να βρείς τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψεις αυτό το "παιχνίδι", και βάζω αφτάκια γιατί δεν είναι παιχνίδι.

Είναι ένα έργο τέχνης, μια ξεχωριστή και διαφορετική εμπειρία, κάτι πρωτόγνωρο και θαυμάσιο, που πρέπει να το ζήσει ο καθένας, γιατί είναι ένα μάθημα ζωής.

 

Uncharted: Drake's Fortune

Ναί, το 1ο Unch, oύτε το 2ο, αλλά ούτε και το 3ο δεν με εντυπωσίασε τόσο όσο το 1ο.

Το πήρα μη γνωρίζοντας τι με περιμένει, και πραγματικά έμεινα με αυτό που έπαιζα. Η ιστορία, οι χαρακτήρες, οι τοποθεσίες, το σκηνικό, όλα έδεσαν τέλεια και γι' αυτό είναι το καλύτερο (κατά την άποψή μου) Uncharted.

 

Gears of War 3

Ίσως το 1ο να είναι καλύτερο για μερικούς, αλλά προσωπικά το 3 με κέρδησε.

Διάρκεια, ιστορία, co-op, πανέμορφα γραφικά, φοβερό σύστημα μάχης και το πραγματικό epic conclusion μιας τριλογίας,

 

F.E.A.R. 2: Project Origin

Alma. Τρόμος. Πανικός. Άγχος. 'Nuff said.

 

Κάποια άλλα παιχνίδια που πρέπει να βάλω.

 

Alan Wake, Alice: Madness Returns, Assassin's Creed II, Bastion, Batman: Arkham Asylum, BioShock (όλα), Call of Duty 4: Modern Warfare, Crysis (όλα), F.E.A.R. (όλα), Far Cry 3, Hitman: Absolution, Mafia II, Mass Effect Trilogy (EPIC), Max Payne 3, NFS Most Wanted (2005), Singularity, The Elder Scrolls V: Skyrim, The Walking Dead, The Witcher 2: Assassins of Kings, To the Moon, Tomb Raider, Unreal Tournament 3

God of War 3, Heavenly Sword, Killzone 3, Ratchet & Clank: A Crack in Time, Resistance 2/3, Uncharted (όλα)

Castlevania: Lords of Shadow, Forza Motorsport 3, Gears of War (όλα), Red Dead Redemption

 

 

υγ : το MGS4 δεν το έχω παίξει ακόμα, οπότε δεν μπορώ να πώ κάτι

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Ειναι λιγα τα 5.

Δεν θα κανω ακομα λιστα.Θελω να παιξω καποια παιχνιδια πρωτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

JohnVani18 για τα 3 ακριβως τα ιδια θα εγραφα!

Δεν ηξερα οτι εχουμε το ιδιο γουστο.

 

Ειδικα για το uncharted1 δεν το περιμενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πές τα ρε PDS, θάνατος είναι μόλις 5 τίτλοι. :P

Κονσολάκιδες, πισάκιδες και μλκιες, GAMERS ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ!!! :D

 

Ε ναί, δε γινόταν να μην βάλω, νιώθω πως αδικώ πάρα πολλά παιχνίδια. :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...