Προς το περιεχόμενο

Apache Trinidad Table σε J2EE εφαρμογή - Θέματα με το navigation bar


BonJovi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

έχω δημιουργήσει ένα table αποτελεσμάτων με τη βοήθεια του αντίστοιχου component που παρέχει το Apache Trinidad. Όταν οι εγγραφές ξεπερνούν ένα προκαθορισμένο όριο, δημιουργείται αυτόματα ένα navigation bar για να περιηγείται ο χρήστης στη σελίδα που επιθυμεί (με τη χρήση του rangeChangeListener).

 

Το πρόβλημα είναι το εξής: κάθε φορά που κάνω χρήση του rangeChangeListener, χάνονται τυχόν actions από commandbuttons άλλων forms που υπάρχουν στη σελίδα. Πιο συγκεκριμένα, πατώντας submit σε μία άλλη φόρμα, φαίνεται στον browser ότι γίνεται refresh η σελίδα, ωστόσο το action της φόρμας δεν εκτελείται. Αν πατήσω και 2ο κλικ, το action εκτελείται κανονικά.

 

Μου είπαν ότι γενικότερα το Apache Trinidad παρουσιάζει προβλήματα με το PPR (partial page rendering). Οι ερωτήσεις μου είναι δύο:

 

1. Γνωρίζει κανείς πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της... μη εκτέλεσης του action άλλης φόρμας της σελίδας αφού ο χρήστης έχει κάνει χρήση του rangeChangeListener?

 

2. Μη βρίσκοντας απάντηση στο πρώτο ερώτημα, δοκίμασα να φτιάξω δικά μου navigation buttons για την εμφάνιση της επιθυμητής σελίδας των αποτελεσμάτων και λειτουργεί μια χαρά. Δεν μπορώ, όμως, να απενεργοποιήσω το navigation bar του tr:table που δημιουργείται αυτόματα από το Trinidad. Υπάρχει τρόπος να απενεργοποιηθεί?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το pagination δημιουργείται αυτόματα από το component tr:table του Trinidad. Όταν κάνω κλικ σε κάποιο από τα pagination links ώστε να αλλάξω σελίδα αποτελεσμάτων, στη συνέχεια αν κάνω κλικ σε κάποιο commandbutton άλλης φόρμας που υπάρχει στη σελίδα, δεν εκτελείται το αντίστοιχο action. Αν ξανακάνω κλικ, τότε εκτελείται. Στην ουσία συμβαίνει αυτό που περιγράφεται και στο link http://wiki.apache.org/myfaces/Facelets_with_Trinidad.

 

"Using Trinidad PPR (Partial Page Rendering) with Facelets

There is an issue in the id generation for components when a PPR is executed. The symptom is that a click on an command does not execute the desired action but only reloads the whole page. Any subsequent click on any command succeeds.
To work around this issue manually set the id's for at least all commands on the affected pages."
 
Δοκίμασα, βέβαια, τη λύση που προτείνει αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Επομένως, ψάχνω είτε διαφορετική λύση στο πρόβλημα (απάντηση στο ερώτημα 1) είτε απάντηση στο ερώτημα 2 που έθεσα πιο πάνω.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φαντάζομαι ότι έχεις τους λόγους σου να δουλέψεις με Trinidad αλλά μήπως να δοκιμάσεις να το κάνεις με Primefaces τα οποία έχουν αρκετά πιο ευέλικτο datatable και είναι και συμβατά με το Trinidad (απ'όσο διαβάζω τουλάχιστον;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο συγκεκριμένο project χρησιμοποιώ σε αρκετά σημεία και PrimeFaces. Απλά είχα βάλει σε διάφορα σημεία (του project) trinidad tables και ήθελα να το διατηρήσω. Αν δε βγάλω άκρη, θα δοκιμάσω με PrimeFaces. Νομίζω είναι και πιο ευέλικτο γενικότερα, οπότε ίσως είναι και καλύτερα. Thank you! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...