Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε λίγες ώρες, η δημοφιλής υπηρεσία Google Reader θα αποτελεί παρελθόν ύστερα από την απόφαση της Google να διακόψει τη λειτουργία της.Με μια ανακοίνωση πριν από 4 μήνες που δημιούργησε αντιδράσεις, ο Google Reader, ίσως ο πιο δημοφιλής τρόπος να διαβάζεις τα αγαπημένα σου rss feeds περνάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, με τη Google να επικαλείται το μειωμένο ενδιαφέρον.

Πάντως από την ημέρα της ανακοίνωσης έως σήμερα, αρκετές εναλλακτικές προτάσεις είτε έχουν κυκλοφορήσει είτε πρόκειται να ανακοινωθούν, καλύπτοντας σε πλήρη βαθμό το κλείσιμο του Google Reader. Όσοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία μπορούν να εξάγουν τα στοιχεία των rss feeds και άλλα σχετικά με τα rss feeds που παρακολουθούν μέσω του Google Takeout, έτσι ώστε να τα εισάγουν στη νέα υπηρεσία που θα επιλέξουν.

Από τις εναλλακτικές προτάσεις που ήδη ξεχωρίζουν είναι το feedly, το οποίο διαθέτει έναν πολύ εύκολο τρόπο μετάβασης από το Google Reader στη δική του υπηρεσία, με το πάτημα ενός κουμπιού. Μερικές ακόμα υπηρεσίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι το FeedBin καθώς και το Digg Reader.

Δημοσ.

Όπως έγραψα και στο άλλο σχετικό νήμα, το Feedly ζητάει google username και password για να κάνει import, πράγμα που μου φαίνεται απαράδεκτο.  Αν από αύριο που δεν θα υπάρχει το gReader ξαφνικά εμφανιστεί από το πουθενά στο Feedly κανένα κουμπί "register" δεν το ξέρει κανείς, αλλά μονο τότε θα το δοκιμάσω.

Δημοσ.

Δείτε το feedly, είναι σίγουρα καλύτερος από το reader και έχει και αρκετά mobile apps

Ίσως από αύριο, που, και να θέλει, δεν θα μπορεί να κάνει μόνο του log in και import.  Ε, τί στο διάολο, με κάποιο τρόπο θα πρέπει να κάνεις log in, οπότε υποθέτω ότι θα εμφανιστεί και το κλασικο register/signup/create acoount.  Θα κάνω το import μόνος μου, δεν έχω και τα άπειρα feeds να με νοιάζει αν κάτι πάει στραβά. 

Δημοσ.

Όπως έγραψα και στο άλλο σχετικό νήμα, το Feedly ζητάει google username και password για να κάνει import, πράγμα που μου φαίνεται απαράδεκτο.  Αν από αύριο που δεν θα υπάρχει το gReader ξαφνικά εμφανιστεί από το πουθενά στο Feedly κανένα κουμπί "register" δεν το ξέρει κανείς, αλλά μονο τότε θα το δοκιμάσω.

Μην "προσφέρετε" παραπληροφόρηση ρε παιδιά!

Το Feedly δεν σου ζητάει τίποτα από αυτά που λες.

Χρησιμοποιεί το σχετικό API της google για authentication, όπως και πάρα πολλές άλλες υπηρεσίες.

Τα στοιχεία σου τα δίνεις σε σελίδα της google όχι στο feedly. Αυτό έχει access σε οποία στοιχεία του account σου αναφέρονται όταν μπήκες... (και προφανώς όχι στον κωδικό σου)

• Like 3
Δημοσ.

Στο KDE4 έχω akregator και είναι μια χαρά σαν εξωτερικός rss reader. Ποτέ δεν είχα χρησιμοποιήσει αυτόν της google αν και χρησιμοποιώ αρκετά τα rss.

Στο tablet android με έχει βολέψει για τις ειδήσεις πάρα πολύ το currents της google και το flipboard.

Δημοσ.

http://cloud.feedly.com , χωρις addons.

Για όσους (αδίκως) ανησυχούν για το google authentication, εντός της εβδομάδας θα έχουν φτιάξει το import opml οπότε κάντε ένα export από google reader και περιμένετε... ;)

Εγω πλέον φωνάζω ευτυχώς που έκλεισαν το GReader. Παραθέτω μερικά ακόμα readers που θα παίξουν αρκετά:

http://reader.digg.com (edit: υπάρχει στο τέλος του άρθρου sry!)

http://reader.aol.com

http://www.feedspot.com

• Like 2
Δημοσ.

Δείτε το feedly, είναι σίγουρα καλύτερος από το reader και έχει και αρκετά mobile apps

στο android πλεόν ο greader (για μένα το καλύτερο app στην κατηγορία του) υποστηρίζει και τον Oldreader.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι γαμώ το κεφάλι τους ο reader τους πείραξε.

Εκεί δεν είναι ΕΡΤ αγόρι μου ..... όταν κάτι δεν πάει καλά κοιτάνε να το διορθώσουν .... με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...