Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα την βοήθεια σας, έχω ένα παλιό σκληρό δίσκο (Quantum fireball 20 GB) με λειτουργικό windows XP  που κάνει συνεχώς επανεκκίνηση, τον έβγαλα και τον  σύνδεσα στον καινούριο μου υπολογιστή και τον βλέπω στο σύστημα μέσω πίνακα ελέγχου.

Η ερώτηση μου είναι πως μπορώ να κάνω format και να βάλω πάλι τα windows XP , μια και θέλω να το χρησιμοποιήσω στον παλιό μου υπολογιστή. Θα σας ήμουν πολύ ευγνώμων αν μπορούσατε να με βοηθήσετε. 

Δημοσ.

Βάλτον πίσω στον παλιό υπολογιστή και ακολούθα αυτές τις οδηγίες:

http://www.insomnia.gr/wiki/_/windows/windows-xp-format-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-r71

Αν συνεχίσει να κάνει επανεκκινήσεις πρέπει να εντοπίσεις το πρόβλημα, αλλουνού παπά ευαγγέλιο. 

Δημοσ.

Διαβάζω και επανέρχομαι.

Τον παλιό τον έχω στην δουλειά, θα εκτυπώσω τις οδηγίες και θα σας γράψω αύριο τα νέα μου.

Δημοσ.

Το βήμα που εξηγεί πως να κάνεις λίστα προγραμμάτων που χρειάζεσαι μπορείς να το παραλήψεις αν δε σε ενδιαφέρει.

Μη ξεχάσεις να τοποθετήσεις τον δίσκο σωστά, πιθανόν όπως ήταν πριν.

Καλή επιτυχία.

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα  κατάφερα να το διαβάσω,   το CD των windows το είχα και σήμερα το πρωί  παρόλα αυτά μου έκανε επανεκκινήσεις δηλαδή εκεί που φαινόταν το σήμα των windows έπεφτε και ξανά από την αρχή, μήπως να έγραφα ένα καινούριο cd? 

Δημοσ.

Τώρα  κατάφερα να το διαβάσω,   το CD των windows το είχα και σήμερα το πρωί  παρόλα αυτά μου έκανε επανεκκινήσεις δηλαδή εκεί που φαινόταν το σήμα των windows έπεφτε και ξανά από την αρχή, μήπως να έγραφα ένα καινούριο cd? 

Δεν αρκει να βαλεις το cd μεσα. Πρεπει και να πεις στον υπολογιστη να ξεκινησει απο το cd. Κατα πασα πιθανοτητα προσπαθει να ξεκινησει τα windows απο το σκληρο δισκο, οποτε εχεις τα ιδια προβληματα.

Πρεπει να μπεις στο bios και να αλλαξεις το boot order να κοιταει πρωτα το cd. Συνηθως στο bios μπαινεις με το del η το f2 η καποιο αλλο πληκτρο αναλογα με τη μητρικη σου, οταν ξεκινα ο υπολογιστης, κοντα στο σημειο που μετραει τη RAM

Δημοσ.

Εναλλακτικά με F8 (το πιθανότερο) εμφανίζει το boot menu για να επιλέξεις συσκευή εκκίνησης.

Αν δεν είναι F8 ίσως γράφει χαμηλά "press F# for boot menu" ή κάτι τέτοιο.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά ρύθμισα το bios και κατάφερα να διαβάσει το cd χωρίς επιτυχία γιατί μου βγάζει το εξής μήνυμα   

searching for Boot record from cdROM .... not found

searching for Boot record from SCSI      ....not found

searching for Boot record from  Floppy  .... not found

Boot failure

Reboot and select propery drive or insert boot media in selected drive

Βοήθειααααααααααααααα!

Δημοσ.

Υποτίθεται ότι υπάρχει CD, με αυτό είχα κάνει την αρχική εγκατάσταση ούτε θυμάμαι πότε.

Δημοσ.

Πως μπορώ να το κάνω αυτό ?

Πάντως βάζοντας το ίδιο cd  στο υπολογιστή ανοίγει ο οδηγός εγκατάστασης.

Δημοσ.

Πόσο παλιό είναι το drive; Ποια είναι η μητρική.

Στη τελική κάνε την εγκατάσταση μέσω του οδηγού αφού ανοίγει.

Δημοσ.

O υπολογιστής είναι από το 2000, μητρική Gigabyte, AMD duron 700.

O οδηγός ανοίγει στον καινούριο μου υπολογιστή που έβαλα να δω το CD.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...