fiwi Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Θα ήθελα την βοήθεια σας, έχω ένα παλιό σκληρό δίσκο (Quantum fireball 20 GB) με λειτουργικό windows XP που κάνει συνεχώς επανεκκίνηση, τον έβγαλα και τον σύνδεσα στον καινούριο μου υπολογιστή και τον βλέπω στο σύστημα μέσω πίνακα ελέγχου. Η ερώτηση μου είναι πως μπορώ να κάνω format και να βάλω πάλι τα windows XP , μια και θέλω να το χρησιμοποιήσω στον παλιό μου υπολογιστή. Θα σας ήμουν πολύ ευγνώμων αν μπορούσατε να με βοηθήσετε.
άδικος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Βάλτον πίσω στον παλιό υπολογιστή και ακολούθα αυτές τις οδηγίες: http://www.insomnia.gr/wiki/_/windows/windows-xp-format-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-r71 Αν συνεχίσει να κάνει επανεκκινήσεις πρέπει να εντοπίσεις το πρόβλημα, αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
fiwi Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Διαβάζω και επανέρχομαι. Τον παλιό τον έχω στην δουλειά, θα εκτυπώσω τις οδηγίες και θα σας γράψω αύριο τα νέα μου.
άδικος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Το βήμα που εξηγεί πως να κάνεις λίστα προγραμμάτων που χρειάζεσαι μπορείς να το παραλήψεις αν δε σε ενδιαφέρει. Μη ξεχάσεις να τοποθετήσεις τον δίσκο σωστά, πιθανόν όπως ήταν πριν. Καλή επιτυχία. 1
fiwi Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Τώρα κατάφερα να το διαβάσω, το CD των windows το είχα και σήμερα το πρωί παρόλα αυτά μου έκανε επανεκκινήσεις δηλαδή εκεί που φαινόταν το σήμα των windows έπεφτε και ξανά από την αρχή, μήπως να έγραφα ένα καινούριο cd?
Bspus Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Τώρα κατάφερα να το διαβάσω, το CD των windows το είχα και σήμερα το πρωί παρόλα αυτά μου έκανε επανεκκινήσεις δηλαδή εκεί που φαινόταν το σήμα των windows έπεφτε και ξανά από την αρχή, μήπως να έγραφα ένα καινούριο cd? Δεν αρκει να βαλεις το cd μεσα. Πρεπει και να πεις στον υπολογιστη να ξεκινησει απο το cd. Κατα πασα πιθανοτητα προσπαθει να ξεκινησει τα windows απο το σκληρο δισκο, οποτε εχεις τα ιδια προβληματα. Πρεπει να μπεις στο bios και να αλλαξεις το boot order να κοιταει πρωτα το cd. Συνηθως στο bios μπαινεις με το del η το f2 η καποιο αλλο πληκτρο αναλογα με τη μητρικη σου, οταν ξεκινα ο υπολογιστης, κοντα στο σημειο που μετραει τη RAM
fiwi Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 ΟΚ αύριο θα προσπαθήσω να μπω και στο ΒΙΟS και ο θεός βοηθός .
άδικος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Εναλλακτικά με F8 (το πιθανότερο) εμφανίζει το boot menu για να επιλέξεις συσκευή εκκίνησης. Αν δεν είναι F8 ίσως γράφει χαμηλά "press F# for boot menu" ή κάτι τέτοιο. 1
fiwi Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Τελικά ρύθμισα το bios και κατάφερα να διαβάσει το cd χωρίς επιτυχία γιατί μου βγάζει το εξής μήνυμα searching for Boot record from cdROM .... not found searching for Boot record from SCSI ....not found searching for Boot record from Floppy .... not found Boot failure Reboot and select propery drive or insert boot media in selected drive Βοήθειααααααααααααααα!
fiwi Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Υποτίθεται ότι υπάρχει CD, με αυτό είχα κάνει την αρχική εγκατάσταση ούτε θυμάμαι πότε.
άδικος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Πρέπει να βεβαιωθείς πως έχεις ένα αντίγραφο που δουλεύει
fiwi Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Πως μπορώ να το κάνω αυτό ? Πάντως βάζοντας το ίδιο cd στο υπολογιστή ανοίγει ο οδηγός εγκατάστασης.
άδικος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Πόσο παλιό είναι το drive; Ποια είναι η μητρική. Στη τελική κάνε την εγκατάσταση μέσω του οδηγού αφού ανοίγει.
fiwi Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 O υπολογιστής είναι από το 2000, μητρική Gigabyte, AMD duron 700. O οδηγός ανοίγει στον καινούριο μου υπολογιστή που έβαλα να δω το CD.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα