Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα..

Έχω ένα excel αρχείο καμια 14 στήλες που περιέχουν και ελληνικά (ονομασίες κτλ)..

Προσπαθώ να τα εισάγω σε μια βάση mysql αλλά πρώτα πρέπει να τα κάνω csv .

Όταν κάνω save as... σε csv (με όλους τους τρόπου που δίνει το excel (tab,comma,msdos κτλ) μου τρώει τα ελληνικά - δηλαδή τα κάνει κινέζικα..δεν τα κάνει "???" αλλά ..κινέζικα!(το άνοιξα και με το notepad++)..

αν όμως το κάνω save as..  σε  txt τα βλέπω κανονικά (με το notepad++)

ξέρει κανείς κανένα tip;

ευχαριστώ.

Δημοσ.

παίξε με το menu encoding του notepad++

πρώτα βρες το σωστό encoding (εντολή encode) και μετά κάνε convert και save.

Γενικά τα encodings για τα ελληνικά είναι

utf-8

iso-8859-7

windows-1253

Δεν ξέρω αν στην mysql υπάρχει κανένας περιορισμός. Λογικά το utf8 είναι η καλύτερη επιλογή.

Δημοσ.

τα δοκίμασα και αυτά.. απλά αλλάζει η μορφή των κινέζικων.. σε μια περίπτωση εξαφανίζονται όλοι οι χαρακτήρες..

νομίζω ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο excel αλλά εκεί δεν υπάρχουν επιλογες για το encoding! :-(

Δημοσ.

Είσαι σωστός. Το πρόβλημα βρίσκεται στο Excel.Δε σου δίνει τη δυνατότητα να ορίσεις το encoding σε CSV files.

Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις save σε txt και να κάνεις replace τους tab χαρακτήρες ή να δοκιμάσεις αυτό το addin.

P.S.

Να σημειώσω ότι αναφέρομαι στην έκδοση Excel 2007. Δε γνωρίζω για τις επόμενες εκδόσεις.

Δημοσ.

εδώ και ώρα προσθέτω στήλες ανάμεσα στις στήλες και μετα τις γεμίζω με ";" ώστε στο τέλος που θα κάνω save σε txt να βγούνε όλες οι γραμμές χωρισμένες με ";"..

τώρα κόλλησα λίγο στο πώς να φτιάξω ολόκληρες στήλες με προεπιλεγμένο περιεχόμενο ένα χαρακτήρα (πχ ";") αλλά μετά από μισάωρο search βλέπω ότι δεν υπάρχει τρόπο.. τουλάχιστον στο excel 2003 που έχω..

καλά κρασά..

ευχαριστώ

Δημοσ.

είχα 65000 γραμμές!

τέλειωσα πια(το έκανα με το "χέρι". δηλαδή έγραψα το περιεχόμενο σε ένα κελί και μετά πάτησα το "+" στο κελί (κάτω δεξιά γωνία) και το έσερνα για 65000 γραμμές!

3 λεπτά πήρε αλλά φαντάσου ότι έχασα 2 ώρες να ψάχνω αν γίνεται μόνο με μια σειρά κώδικα ή εντολής.. έλεος!

Δημοσ.

εγώ πάντως το κάνω export σε csv, το ανοίγω με το notepad++, βάζω πρώτα character set windows-1253, μετά convert to utf-8 και είναι έτοιμο

Δημοσ.

κανονικά έτσι δουλεύει (ή και έτσι) ...

απλώς το αρχείο excel που μου είχαν στείλει ήταν "πατέντα" exported από κάποιο άλλο πρόγραμμα και έγινε μπάχαλο.

Δημοσ.

Σε Vista ελληνικά παίζει σωστά.

Ίσως οι ρυθμίσεις των γλωσσών και του encoding στα Windows σου να είναι λάθος,το excel απο κει διαβάζει

Αν έχω καταλάβει καλά έτσι,έχεις θέμα με το csv,όχι αργότερα με την mysql.Σωστά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...