kwstas_pap Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Καλησπέρα.. Έχω ένα excel αρχείο καμια 14 στήλες που περιέχουν και ελληνικά (ονομασίες κτλ).. Προσπαθώ να τα εισάγω σε μια βάση mysql αλλά πρώτα πρέπει να τα κάνω csv . Όταν κάνω save as... σε csv (με όλους τους τρόπου που δίνει το excel (tab,comma,msdos κτλ) μου τρώει τα ελληνικά - δηλαδή τα κάνει κινέζικα..δεν τα κάνει "???" αλλά ..κινέζικα!(το άνοιξα και με το notepad++).. αν όμως το κάνω save as.. σε txt τα βλέπω κανονικά (με το notepad++) ξέρει κανείς κανένα tip; ευχαριστώ.
pmav99 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 παίξε με το menu encoding του notepad++ πρώτα βρες το σωστό encoding (εντολή encode) και μετά κάνε convert και save. Γενικά τα encodings για τα ελληνικά είναι utf-8 iso-8859-7 windows-1253 Δεν ξέρω αν στην mysql υπάρχει κανένας περιορισμός. Λογικά το utf8 είναι η καλύτερη επιλογή.
kwstas_pap Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 τα δοκίμασα και αυτά.. απλά αλλάζει η μορφή των κινέζικων.. σε μια περίπτωση εξαφανίζονται όλοι οι χαρακτήρες.. νομίζω ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο excel αλλά εκεί δεν υπάρχουν επιλογες για το encoding!
nkcc Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Είσαι σωστός. Το πρόβλημα βρίσκεται στο Excel.Δε σου δίνει τη δυνατότητα να ορίσεις το encoding σε CSV files. Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις save σε txt και να κάνεις replace τους tab χαρακτήρες ή να δοκιμάσεις αυτό το addin. P.S. Να σημειώσω ότι αναφέρομαι στην έκδοση Excel 2007. Δε γνωρίζω για τις επόμενες εκδόσεις.
kwstas_pap Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 εδώ και ώρα προσθέτω στήλες ανάμεσα στις στήλες και μετα τις γεμίζω με ";" ώστε στο τέλος που θα κάνω save σε txt να βγούνε όλες οι γραμμές χωρισμένες με ";".. τώρα κόλλησα λίγο στο πώς να φτιάξω ολόκληρες στήλες με προεπιλεγμένο περιεχόμενο ένα χαρακτήρα (πχ ";") αλλά μετά από μισάωρο search βλέπω ότι δεν υπάρχει τρόπο.. τουλάχιστον στο excel 2003 που έχω.. καλά κρασά.. ευχαριστώ
pmav99 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 =A1 & ";" & B1 & ";" & C1 Εναλλακτικά google "excel + concatenate"
kwstas_pap Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 είχα 65000 γραμμές! τέλειωσα πια(το έκανα με το "χέρι". δηλαδή έγραψα το περιεχόμενο σε ένα κελί και μετά πάτησα το "+" στο κελί (κάτω δεξιά γωνία) και το έσερνα για 65000 γραμμές! 3 λεπτά πήρε αλλά φαντάσου ότι έχασα 2 ώρες να ψάχνω αν γίνεται μόνο με μια σειρά κώδικα ή εντολής.. έλεος!
warlock9_0 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 εγώ πάντως το κάνω export σε csv, το ανοίγω με το notepad++, βάζω πρώτα character set windows-1253, μετά convert to utf-8 και είναι έτοιμο
kwstas_pap Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 κανονικά έτσι δουλεύει (ή και έτσι) ... απλώς το αρχείο excel που μου είχαν στείλει ήταν "πατέντα" exported από κάποιο άλλο πρόγραμμα και έγινε μπάχαλο.
gnsX Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Σε Vista ελληνικά παίζει σωστά. Ίσως οι ρυθμίσεις των γλωσσών και του encoding στα Windows σου να είναι λάθος,το excel απο κει διαβάζει Αν έχω καταλάβει καλά έτσι,έχεις θέμα με το csv,όχι αργότερα με την mysql.Σωστά;
giasemis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 δοκίμασε να το κάνεις save us σε csv με OpenOffice. ειναι απείρο καλύτερο σε τέτοιες διαδικασίες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα