kanesaxo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Λοιπόν, εχω τοποθετήσει ένα συναγερμό σε φορτηγάκι, ο οποίος δουλεύει απο 10 έως 30V. Ομως, δεν έχει δική του μπαταρία. Βρίσκω λοιπόν στο ebay κάποιες μπαταρίες επαναφορτιζόμενες θηρία, 12V 3.8+Α. Θέλω λοιπόν να συνδέσω την επαναφορτιζόμενη μπαταρία αυτήν (για μπακάπ δηλαδή) στο συναγερμό, ώστε αν κοπεί για οποιοδήποτε λόγο η τροφοδοσία η κανονική να παίρνει ρεύμα απο αυτήν. Ομως, γνωρίζω πως η μπαταρία μπακαπ εφόσον είναι 12V δε πρέπει να φορτίζει με τα 24V που έχει το φορτηγάκι. Θέλω δηλαδή να παρεμβάλεται ένα κυκλωμα-φορτιστής που θα μετατρέπει τα 24V του οχήματος σε 12Vκάτι που θελει η μπαταρία μπακαπ για να φορτίσει και να κόβει τη φόρτιση μολις τελειώσει. Τι κύκλωμα ειναι δαύτο και πως το ζητάω;
archsatan Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Λοιπόν, εχω τοποθετήσει ένα συναγερμό σε φορτηγάκι, ο οποίος δουλεύει απο 10 έως 30V. Ομως, δεν έχει δική του μπαταρία. Βρίσκω λοιπόν στο ebay κάποιες μπαταρίες επαναφορτιζόμενες θηρία, 12V 3.8+Α. Θέλω λοιπόν να συνδέσω την επαναφορτιζόμενη μπαταρία αυτήν (για μπακάπ δηλαδή) στο συναγερμό, ώστε αν κοπεί για οποιοδήποτε λόγο η τροφοδοσία η κανονική να παίρνει ρεύμα απο αυτήν. Ομως, γνωρίζω πως η μπαταρία μπακαπ εφόσον είναι 12V δε πρέπει να φορτίζει με τα 24V που έχει το φορτηγάκι. Θέλω δηλαδή να παρεμβάλεται ένα κυκλωμα-φορτιστής που θα μετατρέπει τα 24V του οχήματος σε 12Vκάτι που θελει η μπαταρία μπακαπ για να φορτίσει και να κόβει τη φόρτιση μολις τελειώσει. Τι κύκλωμα ειναι δαύτο και πως το ζητάω; Αναφερεται σαν dc-dc buck converter/step down converter. Για τον υποβιβασμο. Αλλα τα φορτηγα δεν εχουν 2χ12v μπαταριες σε σειρα; edit : θες και κυκλωμα φορτισης αναφερε τυπο μπαταριας να δουμε αν υπαρχει κατι καλο και απλο.
Liverpool89 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Νομιζω θες ενα μετασχηματιστη που να κανει τα 24 σε 12... Θα υπαρχει καποιος τετοιος μετατροπεας, ωστε να μην χαλασεις τις μπαταριες
gang Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Απ όσο ξέρω στο αμάξι σου έχεις 2χ12V μπαταρίες όπως είπε και ένας φίλος ποιο πάνω... Πάρε ρεύμα μόνο από την μία μπαταρία...
firewalker Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Όλα εξαρτώνται από την χημεία της μπαταρίας. Τι είναι; Μολύβδου, NiCd, LiPo; Αν η μπαταρία είναι μολύβδου θα έκανα το εξής: ΘΑ έβαζα τον συναγερμό μόνο στην μία μπαταρία του οχήματος (συνήθως βγάζουν παροχή 12 volt) με την εφεδρική μπαταρία παράλληλα στην γραμμή τροφοδοσίας του συναγερμού ώστε να φορτίζει και αυτή. ίσως έβαζα και μία low dropout δίοδο στην γραμμή των 12 volt, πριν τον παραλληλισμό της εφεδρικής μπαταρίας.
andreapaog328 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Νομιζω θες ενα μετασχηματιστη που να κανει τα 24 σε 12... Θα υπαρχει καποιος τετοιος μετατροπεας, ωστε να μην χαλασεις τις μπαταριες εχμ. ο μετασχηματιστής είναι μονο για ac ε... 2
De@th L0rd Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Απ όσο ξέρω στο αμάξι σου έχεις 2χ12V μπαταρίες όπως είπε και ένας φίλος ποιο πάνω... Πάρε ρεύμα μόνο από την μία μπαταρία... Δεν είναι σωστό γιατί η μία μπαταρία θα είναι διαρκώς υποφορτισμένη σε σύντομα θα βγούν κ οι δύο μαζί off εφόσον είναι σε σειρά. Ή θα πάρεις 2 εφέδρικές 12V σε σειρά (δε προτείνω ebay γιατί είναι ακριβά τα μεταφορικά λόγω βάρους). Ψάξε μαγαζιά εδώ κ πάρε τις μικρότερες σε ΑΗ 12v, έτσι κι αλλιώς για εφεδρικές τις θες.
NikosKallithea Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δεν έψαξα και πολυ, αλλα για να σε βαλω στο πνεύμα, αυτο που θελεις ειναι παρόμοιο με το παρακάτω. http://www.ebay.com/itm/8-32V-to-12-35V-DC-Boost-Voltage-Converter-72W-Regulated-Battery-Charger-Power-/141001116999?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20d4524d47
Liverpool89 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 εχμ. ο μετασχηματιστής είναι μονο για ac ε... Οπ, γραψε λαθος ....Δεν τα πηγαινα ποτε καλα με τα ρευματα....
firewalker Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δεν είναι σωστό γιατί η μία μπαταρία θα είναι διαρκώς υποφορτισμένη σε σύντομα θα βγούν κ οι δύο μαζί off εφόσον είναι σε σειρά. Ή θα πάρεις 2 εφέδρικές 12V σε σειρά (δε προτείνω ebay γιατί είναι ακριβά τα μεταφορικά λόγω βάρους). Ψάξε μαγαζιά εδώ κ πάρε τις μικρότερες σε ΑΗ 12v, έτσι κι αλλιώς για εφεδρικές τις θες. Δεν πιστεύω πως θα έχει πρόβλημα. Και οι ίδιοι οι κατασκευαστές το κάνουν. Για παράδειγμα το ραδιόφωνο στα περισσότερα φορτηγά πάει στην μία από τις δύο μπαταρίες. Αν ήταν κάτι που ήθελε συνεχώς αρκετό ρεύμα...
kanesaxo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Παίδες δεν εχω θέμα με το τύπο μπαταρίας. Απ'οτι ειδα στο ebay πρέπει να'ναι li polymer. Εχει πάντως διάφορους τύπους. Στην ασφαλειοθήκη πάντως του οχήματος, εκεί στα χαωτικα ρελεδάκια, παντού είναι 24 βολτ. Δηλαδή εκεί που συνδέθηκε ο συναγερμός ειναι 24 βολτ. Εκεί πρεπει να συνδεθεί και η εξτρα μπαταρία...Αν εβαζα 2 12βολτες σε σειρά θα ήταν το πιο ευκολο (με ενα κύκλωμα φόρτισης φυσικά). Αλλά χωροταξικά, καλύτερα να μπεί μία. Ok, με τη βοήθεια σας, βρήκα πως το ενα εξαρτημα που χρειάζομαι ειναι το converter απο 24 se 12 volts. Θελω ομως και κύκλωμα φορτισης/διακοπής. Υ.Γ. επειδή εχω χάσει πολλά επεισόδια απο παλια, τελειως μπακάλικα αν εχω μια συσκευή που τραβαει 100mAh κι εχω μια μπαταρία 1Α, πρακτικά σημαίνει πως η συσκευή θα δουλεύει για 10 ώρες; http://www.ebay.com/itm/KDQ5-DC-12V-6800MAH-SUPER-RECHARGEABLE-LITHIUM-ION-BATTERY-SCA-0650-/290926383451?pt=UK_ConsumerElectronics_Batteries_SM&hash=item43bc90515b
firewalker Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Υ.Γ. επειδή εχω χάσει πολλά επεισόδια απο παλια, τελειως μπακάλικα αν εχω μια συσκευή που τραβαει 100mAh κι εχω μια μπαταρία 1Α, πρακτικά σημαίνει πως η συσκευή θα δουλεύει για 10 ώρες; Όχι. Πρέπει να είναι η μπαταρία 1Ah. Να μπορεί να δώσει το 1A συνεχώς για μία ώρα. Τότε μία συσκευή 100 mAh θα την κρατήσει μία ώρα.
archsatan Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Μονο μην κανεις κανα αστειο με lipo. Πανε σε ηλεκτρολογο να σου βρει λυση αφου δεν ξες απ αυτα, εξαλλου οι απαντησεις στο νημα ειναι επιοικως απαραδεκτες.
LOULATRANS Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Όχι. Πρέπει να είναι η μπαταρία 1Ah. Να μπορεί να δώσει το 1A συνεχώς για μία ώρα. Τότε μία συσκευή 100 mAh θα την κρατήσει μία ώρα. οτι να΄ναι.......παρε ρευμα απο την ασφαλεια του ραδιοφωνου,που λειτουργει μονο οταν λειτουργει και το οχημα.δεν λεει να φορτιζεις την τριτη μπαταρια συνεχως,θα σου χαλασει την συστοιχια
firewalker Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 οτι να΄ναι.......παρε ρευμα απο την ασφαλεια του ραδιοφωνου,που λειτουργει μονο οταν λειτουργει και το οχημα.δεν λεει να φορτιζεις την τριτη μπαταρια συνεχως,θα σου χαλασει την συστοιχια Σωστά! Γιατί θέλει ο συναγερμός του, να λειτουργεί μόνο όταν λειτουργεί το όχημα... ´Αν κλείσει "τα ρεύματα" ας κλείσει και ο συναγερμός. Το πολύ πολύ να το κλέψουν ήσυχα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα