greekparot Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Επειδη βλέπω tv στο λάπτοπ με usb tv card, υπάρχει καποια εφαρμογη που να του λέω να κλείσει το λάπτοπ πχ μετα απο 2 ωρες;
isay Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) http://www.vistashutdowntimer.toflo.de/eng/VistaShutdownTimer_Info.html AMP WinOFF Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2013 από isay
micos000 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Εναλλακτικά θα προτείνω το αγαπημένο μου AMP WinOFF (http://www.ampsoft.net/utilities/WinOFF.php). 1
hawkpilot Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Γιατί να μπλέξεις με εφαρμογές τρίτων όταν μπορείς από τη γραμμή εντολών να γράψεις... shutdown /s /f /t 7200 Το 7200 είναι τα δευτερόλεπτα μετά από τα οποία θα γίνει shutdown (7200 sec = 2 ώρες)
micos000 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Γιατί είναι πιο ωραία και πιο παραμετροποιήσιμα τα προγράμματα τρίτων! Επίσης το amp (δεν ξέρω για τα υπόλοιπα) μπορεί: να ακυρώσει τον τερματισμό χωρίς να πρέπει να δώσεις shutdown /a να εμφανίζει ένα όμορφο αντίστροφο χρονόμετρο (αν το θέλουμε). να κλείνει τον υπολογστή σε συγκεκριμένη ώρα αντί για αντίστροφη μέτρηση να παρακολουθήσει τον επεξεργαστή σε περίπτωση που βάλουμε τον υπολογιστή να κάνει κάποια δουλειά (π.χ. rendering ή encoding) και όταν πέσει το load να κάνει τερματισμό. να παρακολουθεί το user activity και αν δεν παρουσιαστεί δραστηριότητα χρήστη για κάποιο χρονικό διάστημα να κλείσει το pc. να παρακολουθεί την δραστηριότητα του δικτύου. να τραβάει screenshot το desktop πριν κλείσει το pc Με τα παραπάνω δεν λέω ότι είμαι αντίθετος στο command prompt, το αντίθετο μάλιστα, χρησιμοποιώ εντολές και batch files πάρα πολύ. Όσον αφορά όμως το συγκεκριμένο θέμα προτείνω κάποιο πρόγραμμα γιατί κάνει πιο εύκολα και όμορφα την δουλειά αυτήν. 2
hawkpilot Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Γιατί είναι πιο ωραία και πιο παραμετροποιήσιμα τα προγράμματα τρίτων! Επίσης το amp (δεν ξέρω για τα υπόλοιπα) μπορεί: να ακυρώσει τον τερματισμό χωρίς να πρέπει να δώσεις shutdown /a να εμφανίζει ένα όμορφο αντίστροφο χρονόμετρο (αν το θέλουμε). να κλείνει τον υπολογστή σε συγκεκριμένη ώρα αντί για αντίστροφη μέτρηση να παρακολουθήσει τον επεξεργαστή σε περίπτωση που βάλουμε τον υπολογιστή να κάνει κάποια δουλειά (π.χ. rendering ή encoding) και όταν πέσει το load να κάνει τερματισμό. να παρακολουθεί το user activity και αν δεν παρουσιαστεί δραστηριότητα χρήστη για κάποιο χρονικό διάστημα να κλείσει το pc. να παρακολουθεί την δραστηριότητα του δικτύου. να τραβάει screenshot το desktop πριν κλείσει το pc Με τα παραπάνω δεν λέω ότι είμαι αντίθετος στο command prompt, το αντίθετο μάλιστα, χρησιμοποιώ εντολές και batch files πάρα πολύ. Όσον αφορά όμως το συγκεκριμένο θέμα προτείνω κάποιο πρόγραμμα γιατί κάνει πιο εύκολα και όμορφα την δουλειά αυτήν. Προφανώς είναι θέμα διαφορετικής φιλοσοφίας που έχει ο καθένας. Προσωπικά, για μία τόσο απλή λειτουργία, αποφεύγω τις ανεξέλεγκτες εγκαταστάσεις προγραμμάτων και ιδιαίτερα από μικρές ή άγνωστες εταιρείες για να μη γεμίζω τα win με bloatware. Φυσικά όποιος θέλει μπορεί να εγκαταστήσει και τη naomi σαν sprite να του κατεβάζει το διακόπτη στο pc
flik Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Αν είναι να το χρησιμοποιεί κανείς λίγες φορές, μια στο τόσο ρε παιδί μου, εγώ λέω με γραμμή εντολών. Αλλά όχι με αντίστροφη μέτρηση και να κάθομαι να υπολογίζω δευτερόλεπτα. Πιο απλά: "at hh:mm shutdown -s" με το οποίο βάζεις ώρες σε 24ωρη μορφή. Αλλά για τακτική λύση, πιο αξιόπιστο είναι ένα πρόγραμμα. Αν θες εγγυημένα να κλείσει ο υπολογιστής και όχι να έχει και κανα πρόγραμμα που σου κολλάει τη διαδικασία. 1
micos000 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Το winoff το χρησιμοποιώ χρόνια και το προτείνω συνέχεια γιατί έχει έκδοση χωρίς installer (για κάποιους περίεργους σαν εμένα που δεν τους αρέσουν και πολύ οι installers) και δεν έχει toolbars και adwares. Οπότε δεν είναι bloatware και δεν επιβαρύνει καθόλου το σύστημα με κρυφές διεργασίες και έξτρα dlls στον system folder ή όπου αλλού. Το μόνο μεμπτό σημείο είναι ότι κρατάει τα settings του στην registry οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί καθαρό portable. Από εκεί και πέρα hawk είναι θέμα γούστου όπως είπες. Πάντως δεν θα με χαλούσε η naomi (σε sprite ή όχι) να έρχεται και να μου κλείνει το pc κάθε βράδυ.
micos000 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Ε, δεν θα το έλεγα και το πιο απλό!!! Μόνο που είδα τα ss κουράστηκα. Το πιο απλό απ' όλα είναι του flick: at hh:mm shutdown /s /f και προσθέτει ένα νέο task στον scheduler για τερματισμό (το /f για force shutdown). EDIT: Αν δεν βαριέμαι το Σ/Κ μπορεί να κάτσω να κάνω ένα απλό interface σε vb για shutdown.
lexmark Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Καλό το WinOFF, το έχω για δοκιμή κι εγώ εδώ και 2 μέρες τώρα (από τότε που σε είδα να το προτείνεις), αλλά... Τι πιο απλο απο το ιδιο το Task Scheduler? Μια φορά φτιάχνεις το task και μετά απλά αλλάζεις την ώρα που θέλεις να κλείσει το pc, αν θέλεις άλλη ώρα
sistah Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Μια φορά φτιάχνεις το task και μετά απλά αλλάζεις την ώρα που θέλεις να κλείσει το pc, αν θέλεις άλλη ώρα Με καλυψε ο lexmark. Γι'αυτο το ειπα απλο. Γιατι και δεν βαζεις επιπλεον προγραμματα , και δεν ειναι δυσκολο να βαλεις την ωρα σε ενα αποθηκευμενο task. Tην πρωτη φορα και εγω χαθηκα λιγο, αλλα μετα απο κανα 2 φορες συνηθισα.
xampo_s Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Site: μια εναλλακτική πρόταση χωρίς πρόγραμμα ή cmd
micos000 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Site: μια εναλλακτική πρόταση χωρίς πρόγραμμα ή cmd Άνοιγμα θέματος: "Δημοσίευση 08 Ιούλιος 2013" :-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα