parser Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Γεια σας, εχω να υλοποιήσω ενα web app ως πτυχιακή εργασία, το θέμα δεν ειναι κάτι τρομερα δύσκολο, αλλα θα ήθελα να το υλοποιήσω πάνω σε κάποιο design pattern όπως MVC, και ακομη καλύτερα σε HMVC, γνωρίζω οτι υπάρχουν έτοιμα frameworks όπως το kohana και το Codeigniter σε αυτα τα pattern αλλα δεν ειμαι σίγουρος αν ειναι τίμιο να το φτιαξω με αυτα, ή να υλοποιήσω custom frameworκ απο την αρχη. Τι λετε; thanks
sodeli Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Καλύτερα να βρεις κάποιο framework σε γλώσσα που να έχεις άνεση και να το μάθεις, θα είναι και ένα + στην αγορά εργασίας ενδεχομένως. Δεν τίθεται θέμα "τιμιότητας", στον προγραμματισμό αν καθόμασταν όλοι να ανακαλύπτουμε ξανά και ξανά τον τροχό θα ήμασταν με μαύρες οθόνες και εντολές ακόμα
aghahowa Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Σίγουρα θα εχεις ακουσει στην σχολή το DRY. Είναι καιρος να το εφαρμόσεις. Ένα framework θα σε βοηθησει σε πολλές ρουτίνες αλλα σε καμια περίπτωση δεν θα σου φτιαξει ολη την εφαρμογή. Πρέπει να ασχοληθείς αρκετά εσύ για να το χρησιμοποιήσεις σωστά και να φτιαξεις κατι αξιπρεπές. Επίσης θα σε βοηθήσει στην αγορά εργασίας. Αν ξέρεις python η ruby θα σου πρότεινα django ή rails. Σε php υπάρχουν πολλά αξιόλογα. Τώρα δουλέυω με symfony αλλα στην αρχή που μου φανηκαν ολα αδικαιολόγητα πολύπλοκα με βοήθησε πολύ το cakephp (docs) να καταλάβω την ιδεα του MVC. Καλή επιτυχία σε οτι διαλέξεις. 1
parser Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 @aghahowa, ο λογος που θελω να γινει σε mvc-hmvc ειναι για να δειξω καποιες αρετες που εμαθα στη σχολη και επειδή στις αγγελίες ζητανε κατανόηση των συγγεκριμένων patterns, επίσης θα με βοηθούσε να αποφυγω και το DRY. Κατα πάσα πιθανοτητα θα το γραψω με php διοτι με αυτη εχω ασχοληθει περισσοτερo, αναφέροντας τη ruby, δεν ξέρω τι περισσότερο θα μου προσφέρει απο την php, μιας και δεν εχω καθολου εμπειρια με αυτη. @sodeli, σχετικά με το θέμα της πτυχιακής ειναι ένα commenting system, το οποιο λίγο πολύ γνωριζω τι χρειαζεται, επειδή ομως ειναι πτυχιακή εργασία και όχι κάτι επαγγελματικό φοβάμαι μην πάρω χαμηλό βαθμο επειδή θα το έγραφα πάνω σε έτοιμο framework.
pmav99 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Αφού σε ενδιαφέρει ο βαθμός, ρωτά τον Καθηγητή σου αν έχει πρόβλημα να χρησιμοποιήσεις κάποιο framework. Εμείς ότι και να σου πούμε δεν έχει σημασία. Αυτος βάζει τον βαθμό. Αν ξέρεις php, τότε είναι μια καλή ευκαιρία να μάθεις και κάτι καινούριο. Rails ή Django λοιπόν. Το Rails ειναι λίγο πιο διαδεδομένο, αλλά η ruby σαν γλώσσα εκτός από το Rails δεν χρησιμοποιείται πρακτικά αλλού. Η Python είναι αρκετά πιο διαδεδομένη/χρήσιμη.
parser Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Τον ρώτησα και μου είπε οτι βαθμολογήται απο μια τριμελή επιτροπή, οχι απο αυτον.
sodeli Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Πιστεύω οτι αν αναλύσεις επαρκώς τα οφέλη χρήσης ενός framework κανένας λογικός άνθρωπος δε θα σου μειώσει τη βαθμολογία. Δεν ξέρω σε πια σχολή είσαι αλλά στη δική μου έπεφταν τα 10αρια σε wordpress/joomla sites αβέρτα... 1
parser Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Ευχαριστώ παιδιά, ξεκίνησα Codeigniter με modular extensions.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα