grmako Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Ωραια, ευχαριστω και παλι, το περιμενω να μου ερθει και μολις το δοκιμασω θα σας γραψω τις εντυπωσεις μου. EDIT: και ναι με αυτο εδω το τουμπανο Site: http://www.skroutz.gr/s/246954/Microsoft-Wired-Keyboard-200-DSP.html">keyboard την εχω βγαλει καμια 10αρια χρονια τωρα. Χχαχαχαχα το ίδιο είχα ρε τρελέ πριν πάρω το Trigger...
qsis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 @akisk κι εσύ μη το πηγαίνεις στα άλλα άκρα ότι είναι καλύτερα να γράφεις σε φθηνό συμβατικό πληκτρολόγιο, γιατί κάτι τέτοιο δε στέκει τελοσπάντων, υποθέτω από αυτά που λες ότι θα έχεις κάποια εμπειρία παραπάνω από μένα στα μηχανικά, δεν ξέρω πόση από αυτή είναι σε μηχανικό με black switches, αλλά για κάποιο λόγο συνεχίζουν και υπάρχουν κι αυτοί τόσα χρόνια και προφανώς έχουν το κοινό τους στο internet όταν έψαξα να ενημερωθώ για τα switches διάβασα μπόλικη παραφιλολογία στα ξένα φόρουμ ειδικά που δεν συνάντησα να υφίσταται στη πράξη και αυτό νιώθω πως πρέπει να καταθέσω. αν ήταν όντως κουραστικό για εμένα θα είχε βγει ήδη σε αγγελία, αλλά ούτε εγώ ούτε τα υπόλοιπα παιδιά που το πήραν βλέπω να παραπονιούνται
kjtzemis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Χχαχαχαχα το ίδιο είχα ρε τρελέ πριν πάρω το Trigger... Οχι παιζουμε, εγγυηση το ατοιμο.
akisk Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 @akisk κι εσύ μη το πηγαίνεις στα άλλα άκρα ότι είναι καλύτερα να γράφεις σε φθηνό συμβατικό πληκτρολόγιο, γιατί κάτι τέτοιο δε στέκει Η αίσθηση φυσικά είναι καλύτερη στο μηχανικό! Άλλη κλάση. Απλώς αυτό που λέω είναι ότι είναι πιο ξεκούραστο για τα δικά μου δάχτυλα να γράφω όλη μέρα στο k360 παρά σε ένα keyboard με cherry mx black, γιατί μετά από λίγη ώρα αρχίζουν να πονάνε τα άτιμα(γηρατιά;; μμμ)!
Fulgore1 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Akisk εχεις δικιο απλα αν διαβασεις στην αρχη αναφερει και για Gaming που οι black και οι red ειναι ιδανικοι.Για το γραψιμο θα συμφωνισω σε σχεση με τους αλλους διακοπτες,αλλα σε αυτο το budget που διαθετει και επειδη προτιμαει και Ελληνικη αγορα,δεν υπαρχουν πολλες επιλογες στους διακοπτες,δες τα παραπανω που Linkara τι διακοπτες φορανε. Εγω btw το δοκιμασα στον Κωτσοβολο που ειχε ενα εκθεσιακο.Το μηχανικο της Logitech εχει brown διακοπτες αλλα για 150ευρο που κοστιζει 1000000 φορες το Trigger.
fallen4ngel Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 @akisk κι εσύ μη το πηγαίνεις στα άλλα άκρα ότι είναι καλύτερα να γράφεις σε φθηνό συμβατικό πληκτρολόγιο, γιατί κάτι τέτοιο δε στέκει Η αίσθηση φυσικά είναι καλύτερη στο μηχανικό! Άλλη κλάση. Απλώς αυτό που λέω είναι ότι είναι πιο ξεκούραστο για τα δικά μου δάχτυλα να γράφω όλη μέρα στο k360 παρά σε ένα keyboard με cherry mx black, γιατί μετά από λίγη ώρα αρχίζουν να πονάνε τα άτιμα(γηρατιά;; μμμ)!Αν ηταν οντως τα γηρατια θα εγραφες στα νιατα σου με black μιας και ειναι τα ιδια απο την εποχη των αθανατων IBM χεχε
grmako Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Παιδιά χωρίς παρεξήγηση αλλά όλα αυτά περι των switch κλπ πιστεύω ότι είναι μπούρδες... Οι διαφορές εστιάζονται μόνο μεταξύ των διαφορετικών τύπων switch, οι οποίες απο την άλλη δεν είναι κάτι συγκλονιστικό. Διαφορετικοί τύποι switch είναι σα να λέμε διαφρετικός τύπος πληκτρολογίου. Σε κάθε περίπτωση ειναι ΠΛΗΚΤΡΟΛΌΓΙΟ όμως. Δεν είναι το μαξιλάρι του ύπνου σου. Έχει βγει τώρα η καραμέλα οτι οι black είναι σκληροί και άλλες τέτοιες μούφες. Τον πατέρα μου αμα βάλω να πληκτρολογήσει όλη μέρα που δεν έχει ιδέα απο αυτά, θα πάθει πλάκα απο την αίσθηση και δεν θα καταλάβει καν τι σημαίνει ''σκληροί''. Το μόνο που μπορεί να ισχυριστεί κανείς είναι οτι υπάρχουν ΑΛΛΑ πληκτρολόγια που απλα είναι πιο μαλακά στην αίσθηση απο τα black. Δεν νοείται να σου δίνουν ferrarri με 15 χιλιάρικα και να λες εγώ έχω συνιθίσει το toyota μου γιατί έχει πιο μαλακές αναρτήσεις. Όποιος ψάχνει πληκτρολόγιο αυτόν το καιρό το Trigger είναι ξεκάθαρα μονόδρομος και δεν υπάρχουν ούτε ενδοιασμοί, ούτε σκέψεις ούτε τίποτα. Χάρισμα το κάνουν στα 60 ευρώ και εμείς σχολιάζουμε ότι ναι όντως υπάρχουν και άλλα πληκτρολόγια που μπορεί ναχουν πιο μαλακή αίσθηση στη πλητρολόγηση. Ε ας υπάρχουν, σορρυ κιόλας. Και το θέμα είναι ότι η τιμή αυτών είναι πολύ υψηλότερη του Trigger οπότε, ΔΕΝ γίνεται να συκγρίνουμε οποιοδήποτε άλλο μηχανικό πληκτρολόγιο με το Trigger αυτη τη στιγμή, ότι τύπο και switch να έχει, ακόμα και καφέ να φτιάχνει. Aμα το Trigger έκανε 140 ευρώ, τότε ναι, θα σούλεγα τράβα σβάρνα να πληκτρολογήσεις σε όλους τους τύπους switch και δες ποιος τύπος σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ευχάριστα στη πληκτρολόγηση εσένα προσωπικά και μην ακούς κανένα σχόλιο (μαλακοί switch, με feedback, χωρίς feedback, linear, clicky ήχος κλπ). Όσο η τιμή του είναι 60 ευρώ και το πληκτρολόγιο και η τιμή του είναι ασχολίαστα. 2
Fulgore1 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Grmako οπως βλεπεις δεν υπαρχει καν στην Ελλαδα η επιλογη για διαφορετικους διακοπτες ή κοκκινους ή μαυρους διακοπτες εχουμε και brown του logitech αλλα ειναι too much.(κοκκινους εχει και της corsair αν θυμαμαι καλα).Ο Ts ανεφερε οτι το θελει για Gaming κυριως και σαν πληκτρολογιο που ειναι ολο και κατι μπορει να γραψει. Αντε γιατι σε αλλο post ο αλλος ηθελε να παει να δωσει 60euro για αυτο εδω http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/periferiaka/pliktrologia-keyboards/Turbo-X-Keyboard-Gaming-GK2-Pro-T15U.htm επειδη του αρεσαν μαλλον τα 2 fans που εχει πανω ....Ακομα και το αριστερο Shift με το ζορι χωρεσε..
kjtzemis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Παιδες ηρεμηστε ρε, πριν ανοιξω το συγκεκριμενο τοπικ δεν ειχα ιδεα τι εστι κοκκινοι,μαυροι κλπ (και ουτε τωρα εχω ψηλοκαταλαβει, κατι μουρχετε στο μυαλο αλλα ισως να μην ειναι και σωστο, εννοειτε ποσο σκληρα να ειναι τα πληκτρα μηπως?). Επεισης το ηθελα για gaming και φυσικα για να μπορω ανετα να πληκτρογραφω σερφαροντας στο ιντερνετ (φορουμς,facebook, κλπ κλπ), δεν το ηθελα δλδ για την δουλεια μου για παραδειγμα να γραφω ολη μερα στο word/exel κλπ τοτε εκει ισως το εψαχνα καλυτερα το θεμα. Ποο αυτο το keyboard της turbo x με τα δυο fans στα δυο ακρα τρελη μουφα, δεν μαρεσε καθολου, κακασχημο ειναι.Αντε τωρα να εχεις το τασακι μπροστα απτο πληκτρολογιο να κανεις το τσιγαρο σου σαν ανθρωπος και να εχεις και αυτη την μ@λ@κι@ να φυσαει και να περνει τις σταχτες και να τις απλωνει πανω σε ολο το γραφειο. :@
qsis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 πριν ανοιξω το συγκεκριμενο τοπικ δεν ειχα ιδεα τι εστι κοκκινοι,μαυροι κλπ (και ουτε τωρα εχω ψηλοκαταλαβει, κατι μουρχετε στο μυαλο αλλα ισως να μην ειναι και σωστο, εννοειτε ποσο σκληρα να ειναι τα πληκτρα μηπως?). θα σου κάνω μια περίληψη στα γρήγορα όσο πιο βλάχικα και απλά μπορώ.. πρώτα από όλα να σου πω ότι τα πλήκτρα στα μηχανικά ενεργοποιούν την εντολή που πατάς στη μέση της διαδρομής του πλήκτρου σε αντίθεση με τα πλήκτρολόγια μεμβράνης όπού ΠΑΝΤΑ το πλήκτρο πρέπει να πάει μέχρι τέρμα κάτω για να καταλάβει ο υπολογιστής τι πάτησες. Και στα μηχανικά μπορείς φυσικά να πατάς το πλήκτρό τέρμα κάτω και θα το κάνεις αν προέρχεσαι από συμβατικό πληκτρολόγιο, απλά τονίζω αυτή τη βασική διαφορά για να καταλάβεις πιο κάτω κάποια πράγματα οι μηχανικοί διακόπτες ξεχωρίζουν από τα εξής χαρακτηριστικά: α) είναι tactile,αυτό σημαίνει ότι στη μέση της διαδρομής που λέγαμε πριν όπου γίνεται η ενεργοποίηση έχεις ένα feedback από τον διακόπτη (νιώθεις το "κλικ" και καταλαβαίνεις ότι αυτό που θες να πατήσεις ενεργοποιήθηκε) , συνεπώς μόλις τα συνηθίσεις δε χρειάζεται να πατήσεις το πλήκτρο τέρμα κάτω και έτσι "γλιτώνεις ενέργεια" να το πούμε έτσι γράφεις πιο ξεκούραστα. τα tactile θεωρούνται τα πιο κατάλληλα για δαχτυλογράφηση, αλλά όχι τόσο κατάληλλα για gaming μιας και αυτή η αίσθηση θεωρητικά δε βολεύει όταν παίζεις και πατάς πολλές φορές ένα πλήκτρο ή το κρατάς πατημένο μέχρι τέρμα, το αφήνεις και το ξαναπατάς πχ σε ενα first person shooter tactile είναι τα brown, blue , green switches β) είναι linear, εδώ τα πράγματα είναι περίπου όπως στα συμβατικά πληκτρολόγια και είναι ίσως η καλύτερη περίπτωση για κάποιον όπως εσένα κι εμένα που προερχόμαστε από συμβατικά με μεμβράνες. Εδώ η αίσθηση της ενεργοποίησης ΔΕΝ υπάρχει και απευθύνονται σε άτομα που πρόκειται να πατάνε μέχρι τέρμα κάτω το πλήκτρο. αν δοκιμάσεις και σε αυτά θα δεις ότι πάλι υπάρχει ενεργοποίηση στη μέση, αλλά επειδή δε μπορείς να την καταλάβεις δε μπορείς να βασιστείς σε αυτή και είναι δύσκολο να συνηθίσεις να τα πατάς μέχρι τη μέση και ας μπορείς θεωρητικά. Οι linear switches θεωρούνται πιο κατάλληλοι για gaming, ειδικά σε παιχνίδια στυλ fps , όμως μην ξεγελιέσαι από την ομοιότητα που έχουν με τα συμβατικά, η αίσθηση τους είναι πολύ ανώτερη. linear είναι οι black και red switches, οι black έως και το 2008 ήταν η μόνη επιλογή για linear στην ουσία (υπάρχουν από το '84 ) , απλά το 2008 οι ασιάτες ζήτησαν από την cherry να βγάλει μια πιο ελαφριά έκδοση των μαύρων για τα πιο μικροκαμωμένα χέρια τους, όμως έγιναν δημοφιλείς παγκοσμίως και μπήκαν σε πολλά gaming ειδικά πλήκτρολόγια και θεωρήθηκαν η πιο καλή περίπτωση μετάβασης σε μηχανικό, ειδικά για gamers από μεμβράνη. Στη πράξη είναι το ίδιο με τους μαύρους αλλά σαφώς πιο ελαφριοί με ότι καλό (πιο ξεκούραστοι) και κακό (πιο εύκολα τυπογραφικά) μπορεί αυτό να συνεπάγεται, οπότε είναι καθαρά θέμα γούστου. γ) είναι clicky ή μη clicky, πρώτα από όλα να πούμε ότι οι linear ΔΕΝ είναι σε καμιά περίπτωση clicky και ο συγκεκριμένος διαχωρισμός αφορά τους tactile αποκλειστικά. στους clicky διακόπτες , πέρα από την αίσθηση στο σημείο ενεργοποίησης, έχεις και το έντονο ηχητικό εφφέ του "κλικ" που μοιάζει σα να γράφεις με γραφομηχανή χαρακτηριστικό παράδειγμα οι blue switches που είναι αγαπημένοι για δαχτυλογράφηση βέβαια ο θόρυβος που κάνουν είναι ο πιο έντονος, για αυτό και καλό είναι να το έχει κανείς υπ'όψιν αν πρόκειται να ενοχληθεί ο ίδιος ή να ενοχλήσει άλλους, βέβαια αρκετοί καραγουστάρουν αυτό το κλικ για αυτό και υπάρχουν και οι brown, που είναι tactile όπως οι blue , αλλά όχι clicky , οπότε και είναι πιο ήσυχοι να πω εδώ ότι όλα τα μηχανικά είναι θορυβώδη, ακόμα και οι black του trigger που θεωρούνται ήσυχη περίπτωση μηχανικού είναι πιο θορυβώδεις από ένα συνηθισμένο πληκτρολόγιο επίσης να πούμε ότι υπάρχουν στο εμπόριο πλαστικά δαχτυλιδάκια που μπαίνουν κάτω από κάθε πλήκτρο και μειώνουν αρκετά το θόρυβο και μάλιστα στο logitech που αναφέρθηκε πιο πάνω αυτά έχουν μπει από το εργοστάσιο, οπότε πέρα από την ησυχία των brown switches, έχεις και την επιπλέον ησυχία από τα o-rings. ΤΕΛΟΣ, θα παραθέσω και ένα πινακάκι που έχει στοιχεία για όλα τα δημοφιλή είδη διακοπτών για να δείς πόσο σκληροί είναι, αλλά και άλλα χαρακτηριστικά που ανέφερα πιο πάνω σε ενδιαφέρει πάντως στις 2 τελευταίες στήλες η δύναμη ενεργοποίησης (actuation force) που είναι τα πόσα γραμμάρια πίεσης θέλει το πλήκτρο για να πάει μέχρι τη μέση και να ενεργοποιηθεί η εντολή και στη τελευταία στήλη έχουμε τη δύναμη που θέλουν για να τα πας μέχρι τέρμα κάτω (bottom out force) μπορεί σα νούμερα να σου φαίνονται τρομακτικοί οι μαύροι, αλλά μόλις συνηθίσεις ίσως σου φαίνονται πολύ ελαφριοί οι άλλοι , ειδικά οι καφέ και κόκκινοι αν δε δοκιμάσεις για κάποιο διάστημα δε μπορείς να ξέρεις τι θα σε βολέψει ακριβώς
kjtzemis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Ωραια, σευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.
grmako Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Να συμπληρώσω στην ανάλυση του φίλου qsis τα εξής: KAI http://www.hwbox.gr/content/72-cooler-master-storm-trigger-review-pull-trigger.html KAI όπου στο πρώτο comment μπορεί να συκγρίνει πάρα πολύ γρήγορα το πως ακούγεται ο κάθε διακόπτης.
akisk Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Αν ηταν οντως τα γηρατια θα εγραφες στα νιατα σου με black μιας και ειναι τα ιδια απο την εποχη των αθανατων IBM χεχε Χαχα έχεις ένα δίκιο, αλλά εγώ έμαθα πάνω σε λαστιχένιο πληκτρολόγιο: Και τότε ακόμα δε με είχε πολυενθουσίασει η μετάβαση στον 286 και το πληκτρολόγιό του!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα