Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαι να παρω εναν Seagate 4TB Barracuda SATA III (ST4000DM000).

Θα χρησιμοποιηθει στο HTPC, οπου m/b ειναι το Gigabyte GA-EG41MF-US2H.

Υπαρχει περιπτωση το m/b λογω παλαιοτητας (ειναι s775) να μην μπορει να "δει" τον σκληρο των 4ΤΒ ή να βλεπει ας πουμε μονο 2ΤΒ;

Δημοσ.

Δεν εχει σημασία το socket μια χαρά θα τον δει απλα η μητρική σου ειναι sata 2 και αυτος που παίρνεις ειναι sata 3 οποτε θα παίζεις σε χαμηλότερη ταχύτητα αυτου του sata 2 δηλαδή.

Αυτο που εχω διαβάσει ειναι οτι για να δεις πανω απο 2tb θέλεις 7 δηλαδή με τα xp θα έχεις πρόβλημα δεν θα τον βλέπει όλο , δεν ειχα ποτέ δίσκο 4tb για να το δοκιμάσω αλλα ετσι εχω διαβάσει για το λειτουργικό.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση.

Απ'οτι διαβαζω ο ST4000DM000 ειναι SATA-II compatible, οποτε δεν υπαρχει προβλημα απο αυτην την πλευρα.

Το λειτουργικο ειναι Windows 7 Home Premium x86, οποτε και απο αυτο το θεμα ειμαι καλυμμενος.

Απλα δεν ξερω αν η μεγαλη χωρητικοτητα των καινουριων δισκων ειναι πληρως αναγνωρισιμη απο το BIOS ενος m/b του 2009. Το εχω flashαρει στην τελευταια version, αλλα και αυτη ειναι απο τον 4ο του 2010...

Δημοσ.

Για να χρησιμοποιήσεις έναν τέτοιο μεγέθους σκληρό δίσκο για λειτουργικό θα πρέπει η μητρική σου να υποστηρίζει UEFI και το λειτουργικό GUID .Τώρα από μια γρήγορη ματιά που έριξα για το συγκεκριμένο south bridge πολύ έβαλαν κανονικά σκληρούς δίσκους ,απο 2tb και πάνω όποτε δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα .

edit:Επισης να αναφέρω ότι ακόμη και μητρικές που δεν μπορούν να υποστηρίξουν τέτοιους δίσκους με έναν controller pci sata μπορείς να κανείς την δουλεία σου

Δημοσ.

Θα χρησιμοποιήσεις τον συγκεκριμένο δίσκο για να bootαρεις win? Aν οχι τοτε τα πράγματα είναι απλά.

λογικα το bios αν έχεις έκδοση intel orom κάτω απο 10 θα τον βλέπει σαν 800gb , και θα σε συμβουλευα να μην κάνεις τπτ αλλαγές απο εκει. Τα windows θα τον βλέπουν κανονικά. Κάνε ένα gpt partition και είσαι οκ.

Τώρα αν θες να bootαρεις απο αυτόν τον δίσκο και θες να είναι 1 μοναδικό partition θα ταλαιπωρηθείς και δεν ξέρω καν αν θα βγαλεις άκρη.

Δημοσ.

Το λειτουργικο ειναι σε SSD, οποτε ο δισκος θα εχει μονο δεδομενα.

Αυτη τη στιγμη εχω πανω στο m/b (εκτος των αλλων) και εναν 2ΤΒ WD Green που τον αναγνωριζει κανονικα το BIOS με ολη την χωρητικοτητα.

Οποτε να δοκιμασω και τον 4ΤΒ και αν δεν βγαλω ακρη να παρω ενα PCI controller;

GPT partition... Αγνωστη λεξη. Και με λιγο διαβασμα που εριξα βιαστικά δεν καταλαβα και πολλα.

Δημοσ.

δεν θα χρειαστεις pci controller, ολα μια χαρά θα ναι, τα partition χωριζονται mbr και gtp, Τα mbr πηγαίνουν μέχρι 2 tb και απο κει και πανω πας σε gpt. Δεν ειναι τπτ μισο λεπτο δουλειά ειναι, και μπορει να στο χει ετοιμο ο δισκος και να μην χρειαστεις καν να το κανεις εσύ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...