Προς το περιεχόμενο

σπουδες?


basilis001

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια καλησπερα.Ειμαι 19 χρονων και μολις τελειωσα απο το στρατο.Απο μικρος ειχα κλιση στην πληροφορικη αλλα δυστυχως δεν το παλεψα με τις πανελληνιες και τωρα που τελειωνει το καλοκαιρι πρεπει να παρω μια αποφαση για τη ζωη μου για το τι θελω!Αυτο λοιπον που μου αρεσει οπως ειπα ειναι η πληροφορικη και για Ελλαδα σκεφτομαι σε καποιο κολλεγιο αλλα δε ξερω αν διδασκονται μαθηματα στη πληροφορικη γιατι τα περισσοτερα ασχολουνται με οικονομικα,ψυχολογια και τετοια.Βεβαια αν επελεγα καποιο θα επελεγα το Deree γιατι εχω ακουσει τα καλυτερα και εχει καλες διασυνδεσεις με Αμερικη κατι που για μενα μετραει πολυ γιατι θα ηθελα να μεινω εκει.Τωρα απο την αλλη σε πολλες ευρωπαικες χωρες οι σπουδες θα μου βγουν τα ιδια χρηματα και εδω ειναι που μπερδευομαι,δε ξερω τι να επιλεξω.Μπορει καποιος να με βοηθησει?
(Ελπιζω να μην εχω ανοιξει ασκοπα το θεμα η να βρισκεται σε λαθος κατηγορια)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eίσαι του διαβάσματος όμως;;Γιατί ξεχνάς τα κολέγια αν μας πεις πως όλα τα χρόνια ήσουν παραλίας στο σχολείο και σε αυτή την περίπτωση πας για μια πιο τεχνική σχολή με λιγότερο διάβασμα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Chrisxxx

 

με ενδιαφερει ο προγραμματισμος πιο πολυ στο κλαδο του system analyst.

cris41

πανελληνιες δεν εχω τη ψυχολογια να δωσω και πραγματικα το βαζω απο τις τελευταιες μου επιλογες

panos_90

δε με λες και του διαβασματος αλλα αν πηγαινα ακομη και στη νομικη  θα την εβγαζα.Το οτι επελεξα την πληροφορικη το εκανα γιατι με τους υπολογιστες ειμαι πιο εξικοιωμενος απο μικρη ηλικια και πιστευω αυτο μου αρμοζει περισσοτερο.Οπως σας ειπα οσο αστειο και αν ακουγεται παντοτε ηθελα να παω στην αμερικη να ζησω η στο καναδα γιαυτο και θα προτιμουσα το deree.Απο την αλλη βεβαια, ακουω διαφορα απο γνωστους ειτε διαβαζοντας αλλα φορουμς που υποβαθμιζουν πολυ τα κολλεγια στην επαγγελματικη αποκασταση καθως και στην επιλογη τους χαρακτηριζοντας τα ως η επιλογη απο αποτυχημενους που δεν καταφεραν να περασουν σε ενα τει η απο πλουσιοπαιδα που αντι να πανε αγγλια προτιμησαν το κολλεγιο.Σε καμια περιπτωση δεν ανηκω στις δυο κατηγοριες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με ενδιαφερει ο προγραμματισμος πιο πολυ στο κλαδο του system analyst.

 

 

τι επίπεδο/εμπειρίες/προσωπική ενασχόληση έχεις και το λες αυτό;  Ελληνικό κολλέγιο δεν θα σου συνηστούσα (Κυρίως γιατί χορηγούν 2year diploma Και όχι bachelor degrees!!) Οπώτε για τέτοια εργασία σκέψου πανεπιστήμιου εξωτερικου (για να μας λες deree ο μπαμπάς έχει λεφτά.Στρώσου και αξιοποίησε τα!)

 

ΥΓ άμα ήσουν σκράπας στο σχολείο και έχεις ελλέιψεις άργησες. Για να αποφοιτήσεις οποιαδήποτε Comp Sc τμήμα ή Comp Eng θες μαθηματικά αλγόριθμους ή και φυσικές. όλα αυτά συνδιασμένα με κριτική σκέψη, ορθά δομημένο λόγο στις διάφορες εργασίες/παρουσιάσεις. 

 

 Αν πάλι πας για κατσαβιδάκιας - ένα φορμάτ και σήμερα- δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στην εκπαίδευση πέρα από το δίπλωμα που σκέφτεσαι. 

 

Αυτά στα λέω γιατί δεν μου αρέσει να χαιδεύω τα αυτιά κανενός. Αν θες τα ακούς αν θες όχι. 

 

Από εναν recent IT architect. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα σιγουρα τα περισσοτερα κολλεγια δεινουν bachelor.δουλευουν σαν παραρτηματα αγγλικων.

-''Για να αποφοιτήσεις οποιαδήποτε Comp Sc τμήμα ή Comp Eng θες μαθηματικά αλγόριθμους ή και φυσικές.''ΥΠΕΡΒΑΛΕΙΣ.

http://www.insomnia.gr/topic/492501-επιλογή-σχολής/

εχεις καποια οικογ. ή συγγενικη επιχειρηση που μπορεις να πας?

μην σε παραπλανουν στο derree οι περισσοτεροι πανε γιατι εχουν ηδη ετοιμες δουλειες.γι αυτο και λενε να ολοι βρισκουν καλες δουλειες.αυτοι ειναι ηδη στην κλικα.πηγαν λυκειο σε αγγλικα σχολεια κτλ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δηλαδη επειδη στο σχολειο δεν εβγαλα 19 η δεν αγαπησα τα μαθηματικα να το αφησω?19 χρονων ειμαι,και νομιζω το τονισα πως αν μπορουσα δε  θα ημουν εδω αλλα σε κανενα Princeton της Αγγλιας.Να υποθεσω λοιπον οτι καλυτερα να πηγαινα στη Σουηδια η σε καμια Ολλανδια...

kage

δυστυχως κανεις απο την οικογενεια μου δεν εχει καμια σχεση με αυτο που θελω να σπουδασω και το μονο που μου λεει ο πατερας μου ειναι κανε οτι νομιζεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ψαξτο καλυτερα αν αξιζει να δωσεις 30-100χιλ για ενα πτυχιο.

γραψτους ολους οσους σου πουν χωρις χαρτι δεν εισαι μορφωμενος κτλ. τραβα σε κανα open uni.

εγω θα επελεγα κατι απο ναυτιλια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Έλα, πείτε την αλήθεια. Επίτηδες έχετε ανοίξει 600 threads για τον προγραμματισμό επειδή γουστάρετε debates Apoll VS τριτοβαθμιακούς υποστηρικτές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγω στην ιδια κατασταση περιπου με εσενα.Αλλα ξερω πως αμα σκασω εστω και ενα 1€ σε κολλεγιο,θα το μετανιωσω και θα χτυπαω το κεφαλι μου γιατι δεν αξιζει.Στην φυσικη  και στα μαθηματικα δεν ημουν καλος οποτε λογικα θα συναντησω εμποδια μπροστα μου(αν και εμενα περισσοτερο με ενδιαφερουν οι τηλεπικοινωνιες,δικτυα και οχι αποκλειστικα ο προγραμματισμος).Και χωρις χαρτι απο την τριτοβαθμια,οσο και να επικεντρωθω σε αυτο που μου αρεσει δεν προκειται να εχω την τυχη γνωστου μελους του insomnia.gr γιατι δυστυχως οι ευκαιριες ειναι ανυπαρκτες στην Ελλαδα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άσε τις σπουδές και τράβα σε καμιά οικοδομή,αρκετούς άνεργους πληροφορικάριους έχουμε.

Όταν θα λιώνεις κάτω από τον καυτό ήλιο της Ελλάδας θα λες τι μεγάλο λάθος έκανες όλα αυτά τα χρόνια που τα φόρτωνες στον κόκκορα αλλά μάντεψε,θα είναι αργά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...