Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας παιδιά φέτος θα πάω δευτέρα λυκείου και είμαι ανάμεσα σε 2 εππαγέλματα τα οποία μου αρέσουν αρκετά ένα είναι πυροσβέστης και το άλλο τεχνικός υπολογιστών και θα ήθελα να μου πείτε εσείς τι προτιμάτε.Τώρα θα μου πείτε τι λες ρε φίλε θα μας τρελάνεις αυτά τα θέματα δεν είναι έτσι πρέπει να δείς τι σου αρέσιε και τα λοιπά,αλλά εμένα μου αρέσουν και τα 2 και πιστεύω ότι και στα 2 θα είμαι αρκετά καλός μιάς και για πυροσβέστςη εάν πάω αθλήματα και τέτοια τα έχω πιστεύω αλλά και αγαπάω πολύ την δουλεία με τους υπολογιστές.Τι λέτε ρε παιδιά?

Δημοσ.

Αν σου αρέσουν και τα δύο τότε δες πόσο "ψηλά" μπορείς να φτάσεις στο κάθε ένα (θέση,μισθός..). Επίσης δες ποιο από τα 2 δεν καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες σου και επέλεξε αντίστοιχα.

Δημοσ.

Να βάλεις και το ενδεχόμενο αξιωματικός της πυροσβεστικής και το ερώτημα θα εχει ξεκάθαρη απαντηση.

Δημοσ.

πυροσβεστης.

το τεχνικος ειναι πολυ αοριστο γενικο,και τελειως εμπειρικο.σα να λες κλειδαρας

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ ρε παιδιά για τις απαντήσεις σας πάλι καλά που απαντάτε κιόλας και πέρνουμε και καμιά γνώμη.

Δημοσ.

Για να γίνεις πυροσβέστης θα πρέπει να βγει προκήρυξη (που δεν ξέρεις το πότε)  και να πληροίς τα προσόντα μέσα στα οποία είναι ξένες γλώσσες, πτυχία κλπ που δίνουν μόρια και να έχεις τελειώσει το στρατιωτικό σου.

Δημοσ.

να πω στον topic starter οτι και εγω καποτε στο ιδιο διλημμα ημουν.απο την μια τοτε σκεφτομουν να παω τελ για προγραμματιστης απο την αλλη να τελειωσω ενα λυκειο οτιδηποτε για να δω για πυροσβεστικη.τελικα με εφαγαν τα pc και αργοτερα τα adsl.

ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.

η πυροσβεστικη εχει το κακο οτι ειναι κρατικη υπηρεσια δηλαδη εχεις τον ανωτερο σου κτλ αλλα εχει το καλο οτι μαχεσαι για κατι.

ο τεχνικος υπολογιστων ειναι κατι το αντιθετο τελειως.σε ιδιωτικη εταιρεια θα δουλεψεις ειναι ωραιο διοτι μπορεις να μαθεις απειρα αλλα δεν μαχεσαι για κατι περα απο pc.δεν μπορω να σου πω τι να διαλεξεις αλλα να πω την αληθεια μετα απο τοσα χρονια θα προτιμουσα καποιο επαγγελμα που να βοηθας κοσμο οποτε αν δεν ηταν πυροσβεστικη θα ηθελα να ειχα παει για εμακ.οχι εκαμ αλλα εμακ

αυτα τα λιγα απο εμενα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ερωτημα ειναι νομιζω αστειο ,στην πραγματικοτητα και για την ελλαδα μονο δεν τιθεται καν θεμα συγκρισης. Πυροσβεστης φυσικα θα γινεις ,ο μισθος θα πεφτει καθε 15 το συμπαν αναποδα να γυρισει ακομα και αν πτωχευσει η χωρα σου ,ακομα και αν απολυθουν 2 εκατομμυρια συμπολιτες σου εσενα δεν θα σε κουναει ουτε ο θεος ο ιδιος .

Oλοι οι αλλοι που σου λενε τεχνικος και γενικα πολιτης Β¨ κατηγοριας του ιδιωτικου τομεα το εχουν σκυλομετανιωσει που δεν μπηκαν στο δημοσιο ή απλα δεν μπορεσαν να μπουν.
Επομενως καλυτερα να εισαι ιερη αγελαδα σε μια ξεφτυλισμενη χωρα παρα ειλωτας στον ιδιωτικο τομεα.Ελπιζω να βοηθησα να παρεις την μοναδικη σωστη αποφαση.Ζητω το δημοσιο Ζητω οι ιερεs αγελαδεs των υπαλληλων..

Sent from my ipad4 using Insomnia

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 3
Δημοσ.

Eγώ ξαναθυμίζω, πυροσβέστης δε γίνεται όποτε το θες εσύ αλλά όταν βγει προκήρυξη και έχεις κάποια προσόντα, Τεχνικός υπολογιστών γίνεσαι όποτε θες είτε από ΑΕΙ-ΤΕΙ με πανελλήνιες είτε από ΙΕΚ.

• Like 1
Δημοσ.

Μα πως θα γινει πυροσβεστης?Απο οσο ξερω στο μηχανογραφικο ειναι μια σχολη μονο,και αυτη ειναι για πυροσβεστες(δεν ξερω τους βαθμους) που θελουν να δωσουν για αξιωματικοι.Αμα δεν κανω λαθος μονο με προκηρυξη γινεσαι...

• Like 1
Δημοσ.

τεχνικος υπολογιστων δεν θελει καν πτυχιο.το να πληρωσεις για να γινεις τεχνικος pc ειναι fail

Δημοσ.

Να βάλεις και το ενδεχόμενο αξιωματικός της πυροσβεστικής και το ερώτημα θα εχει ξεκάθαρη απαντηση.

Θα συμφωνήσω με τον isay 

Όταν λέμε "πυροσβέστης" έχουμε όλοι μας στο μυαλό τον τύπο με το κράνος και τη μάνικα.

Όντας αξιωματικός της πυροσβεστικής σαφώς θα κάνεις και αυτό αλλά οι επιλογές που μπορεί να σου δωθούν είναι πολύ περισσότερες.

Βέβια περί ορέξεως ...

edit:

Ισχύει και αυτό που λέει ο panos βέβαια, στην Ανθυποπυραγών νομίζω μπαίνουν μόνο ήδη υπηρετούντες.

Δημοσ.

Πυροσβεστης για να γινεις δεν πρεπει να εχεις συγγενη πρωτου βαθμου που και αυτος να ηταν πυροσβεστης;; Κατι τετοιο ειχα ακουσει...

Δημοσ.

Πυροσβέστης γίνεσαι όταν θα βγει προκήρυξη και περνάς με μόρια που σου δίνουν τα διπλώματα (Β,Γ κλπ), τα πτυχία, οι ξένες γλώσσες, το αν έχεις υπηρετήσει στις Ε.Δ του στρατού και εφόσον έχεις τελειώσει το στρατιωτικό σου. Δείτε την προκήρυξη του 2012 για να πάρετε μια ιδέα. Ακόμα δεν τους διόρισαν όλους βέβαια...

Η ανθυποπυραγών που είναι στο μηχανογραφικό του λυκείου είναι για τους ήδη πυροσβέστες ώστε να ανέβουν βαθμό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...