jim1800 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Καλησπέρα σε όλους, Είμαι 35, άγαμος, μακροχρόνια άνεργος (0 ευρώ εισόδημα το 2012) με δικό μου σπίτι (84 τ.μ. με parking 11 τ.μ.) και μόλις διαπίστωσα πως πρέπει να πληρώσω φόρο 300 περίπου ευρώ! Πως είναι δυνατό να συμβαίνει κάτι τέτοιο? Γνωρίζει κανείς σχετικά? Έχω βάλει αποδείξεις 1800 ευρώ περίπου και υπολόγιζα ότι θα έπρεπε να πληρώσω γύρω στα 180 με 190 ευρώ και όχι άλλα 100 ευρώ επιλέον, σύνολο δηλαδή 300 ευρώ. Αυτά τα extra 100 ευρώ εμφανίζονται στην εκκαθάριση ως "Προκαταβολή και συμβ. ποσά", κάτι που δεν έχω ιδέα τι μπορεί να σημαίνει. Όποιος έχει την καλοσύνη και γνωρίζει έστω και το παραμικρό για την περίπτωσή μου, ας μου απαντήσει γιατί αντιμετωπίζω σοβαρή οικονομική στενότητα και δυστυχώς, δεν έχω την "πολυτέλεια" να πάω σε κάποιον λογιστή. Σας ευχαριστώ!
rezoma Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Φιλε υπαρχουν λογιστες που για απλες φορολογικες δηλωσεις παιρνουν 20ευρω μονο. Το λεω σε ολους τους γνωστους μου, ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα δεν αξιζει για 20ευρω να ρισκαρεις να ασχοληθεις μονος σου με αυτην την διαδικασια που μπορει να εχει σαν συνεπεια να πληρωσεις φορο που δεν σου αναλογει. Συν οτι ο λογιστης μπορει να βρει και παραθυρακι ωστε να γλυτωσεις και τιποτα. Επειδη τσιγκουνευτικες 20ευρω, τωρα θα αναγκαστεις να πληρωσεις 150ευρω επιπλεον.
The_Judas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Υπάρχει απ' οτι έχω ακούσει δυνατότητα αμφισβήτησης των τεκμηρίων για ανέργους, στον έφορο της ΔΟΥ που ανήκουν. http://www.unitedreporters.gr/news/GR/Forologika_themata/forologika_themata/Haratsia-sok_kai_afantasti_talaiporia_gia_3_3_ekatommyria_anergoys
Superuser Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) Εσείς δεν τους ξαναψηφίσατε πάλι; λουστείτε τα τώρα... Ότι είπε ο rezoma Να πάτε σε λογιστή... Είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που φορολογεί τους ανέργους..Ω ναι... Ακόμη μια πρωτιά Το θέμα είναι ότι καθόμαστε νωχελικοί κ δεν κάνουμε τίποτα.Τελικά μας ψεκάζουν αλήθεια... Success story! Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2013 από Superuser 1
Dannie Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Καλησπέρα σε όλους, Είμαι 35, άγαμος, μακροχρόνια άνεργος (0 ευρώ εισόδημα το 2012) με δικό μου σπίτι (84 τ.μ. με parking 11 τ.μ.) και μόλις διαπίστωσα πως πρέπει να πληρώσω φόρο 300 περίπου ευρώ! Πως είναι δυνατό να συμβαίνει κάτι τέτοιο? Γνωρίζει κανείς σχετικά? Έχω βάλει αποδείξεις 1800 ευρώ περίπου και υπολόγιζα ότι θα έπρεπε να πληρώσω γύρω στα 180 με 190 ευρώ και όχι άλλα 100 ευρώ επιλέον, σύνολο δηλαδή 300 ευρώ. Αυτά τα extra 100 ευρώ εμφανίζονται στην εκκαθάριση ως "Προκαταβολή και συμβ. ποσά", κάτι που δεν έχω ιδέα τι μπορεί να σημαίνει. Όποιος έχει την καλοσύνη και γνωρίζει έστω και το παραμικρό για την περίπτωσή μου, ας μου απαντήσει γιατί αντιμετωπίζω σοβαρή οικονομική στενότητα και δυστυχώς, δεν έχω την "πολυτέλεια" να πάω σε κάποιον λογιστή. Σας ευχαριστώ! Περσυ οσοι φορολογουνταν βαση τεκμηριων(οπως εσυ) πληρωναν και τα μισα(απο τον φορο που τους αναλογουσε) περιπου προκαταβολη για το επομενο ετος οποτε μαλλον ηταν 200 να πληρωσεις και 100 προκαταβολη για το επομενο ετος εχεις 300!!! Το οτι εισαι ανεργος δεν λει κατι απο την στιγμη που εχεις σπιτι ειναι και αυτο τεκμηριο και το προσθετουν στα 3.000 του οτι υπαρχεις...! Αν το τεκμαρτο του εισοδημα ειναι γυρω στα 7.000 σωστα εβαλες αυτες τις αποδειξεις(βαζουμε το 25% αλλα για ναμαστε προσεκτικοι βαζουμε 100-200 παραπανω...).
nicoc89 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 η μάνα μου μακροχρόνια άνεργη με 0 εισόδημα και 1 σπίτι της ήρθε 400 Το οτι εισαι ανεργος δεν λει κατι απο την στιγμη που εχεις σπιτι ειναι και αυτο τεκμηριο και το προσθετουν στα 3.000 του οτι υπαρχεις...! λέει , οτι ειναι ηλίθιοι και σε φορολογούν για κάτι που δεν υπάρχειη μεγαλύτερη μπαρούφα "τεκμήριο διαβίωσης" όποιος παπάρας το σκέφτηκε έπινε πολύ πρέζα και τον χάλαγε
torq Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 αυτό το σύστημα των τεκμηρίων είναι ο ορισμός της πουστιάς. προκαταβολή φόρου ε? αν είναι έτσι να μου δώσουν κι εμένα μια προκαταβολή σύνταξης. ό,τι και να πούμε είναι λίγο. τελικά πως φορολογούμαστε? 5000€ αφορολόγητο και από κει πάνω πως; 1
g_alkis Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Βάσει τεκμηρίων πρέπει να πληρώσεις 190 ευρώ. Το υπόλοιπο είναι η προκαταβολή του επόμενου έτους.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Εννοείται πως υπάρχουν τρόποι να τα γλυτώσεις.
Dannie Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Εννοείται πως υπάρχουν τρόποι να τα γλυτώσεις. Πως? Να πας στην εφορια να κλαφτεις και να σου βγαλει αποτομα ποσα εδωσες σε ενα χρονο σε ΔΕΗ - ΤΗΛΕΦΩΝΟ σταθερο κινητο κ.τ.λ και να σου πει μην πας γυρευοντας για περισσοτερο φορο....??? Εδω του χρονου θα κλαψουν μανουλες για οσους εχουν μεγαλυτερο τεκμαρτο εισοδημα απο οτι πραγματικο...εκτος αν τελευταια στιγμη το αλλαξουν(μαλλον θα μα αλλαξουν τα φωτα...).
torq Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 του χρόνου δεν είχαν πει ότι τα τεκμήρια θα καταργηθούν; όχι ότι παίζει ρόλο το τι είπανε, απλά λέω
chill Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Πρέπει να βάλουν ειδικά κουτάκια - ΜΕ ΖΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ - ΤΣΟΝΤΑΡΕΙ Η ΝΟΝΑ ΜΟΥ - ΜΟΥ ΣΚΑΝΕ ΚΑΝΑ 10ΑΡΙΚΑΚΙ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ Δεν μπορούν να καταπολεμήσουν την φοροδιαφυγή και πηδάνε το σύμπαν. Να πάνε να να να να να που λέει και ο Βασίλης. Ε ήμαρτον πια!!!! 2
παπι Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δεν μπορούν να καταπολεμήσουν την φοροδιαφυγή και πηδάνε το σύμπαν. Τι παει να πει δεν μπορουν; Δεν θελουν! Λες και ειναι δυσκολο να κανουν 1000 random ελεγχους... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα