Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Εδώ και καιρό σκεφτόμουν να ξεκινώ τη μέρα μου διαβάζοντας κάποια εφημερίδα.

Παρ'όλα αυτά, όσο και αν προσπάθησα να επιλέξω ανάμεσα σε αυτές που υπάρχουν κάτι μου έλεγε μέσα μου να συμβουλευτώ πρώτα ανθρώπους οι οποίοι έχουν κάποιες γνώσεις και εμπειρία πάνω στο θέμα.

Αυτά που θέλω είναι:

1) Η εφημερίδα να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική με τα γεγονότα που συμβαίνουν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Γη.

2) Να μην έχει ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και να διαθέτει δημοσιογράφους με πείρα και αμεροληψία.

3) Να έχει λογική τιμή.

4) Να εκδίδεται κατά προτίμηση τα πρωινά.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Δεν αναζητώ ούτε αθλητική εφημερίδα (στοιχήματα, προβλέψεις κ.τ.λ.), πόσο μάλλον εφημερίδες τύπου Espresso. Ούτε το ποδόσφαιρο με ενδιαφέρει, ούτε και οι κατινιές. Εκείνο που ζητώ είναι πλήρης ενημέρωση για την πολιτική, τον πολιτισμό, την επιστήμη, την τεχνολογία, και γενικότερα τα σημαντικότερα των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα ανά τον κόσμο.

Θα προτιμούσα να μου απαντούσαν άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν επί του θέματος και διαβάζουν αρκετά χρόνια εφημερίδες. Εκείνο που θα παρακαλούσα, όμως, είναι να μην αναφερθούν "αγαπημένες" εφημερίδες γιατί σε συζήτηση που είχα άκουγα μόνο τέτοια και αυτό ακριβώς προσπαθώ να αποφύγω.

Θα ήθελα να μου απαντήσετε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά, ακόμη και αν ουσιαστικά δεν προτιμάτε την εφημερίδα που θα αναφέρετε.

Γνωρίζω ότι τα ερωτήματα είναι δύσκολα στο να απαντηθούν, διότι στην ουσία δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Όμως θα ήμουν χαρούμενος εάν κάνατε μια προσπάθεια γιατί είναι ένα θέμα που με ενδιαφέρει πολύ.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

ΥΓ. Στον αριθμό 3 που μιλώ για την τιμή, καταλαβαίνω ότι η ερώτηση δεν έχει αντικειμενική απάντηση.

Όμως,ας είμαστε σοβαροί, εάν η εφημερίδα έχει 5-6 ευρώ δε χρειάζεται να αναφερθεί καν εκτός και αν αφορά εφημερίδα που βγαίνει σε 2 εκδόσεις.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απο τις εφημεριδες που κυκλοφορουν, η πιο αντικειμενικη μου φαινεται οτι ειναι ΤΑ ΝΕΑ.

Παντως δυσκολα να βγαλεις ακρη, γιατι αναλογα σε ποιο πολιτικο χωρο ανηκεις, ετσι αναλογα θα βλεπεις και την αντικειμενικοτητα της καθε εφημεριδας.

----------

Δεν εχει εφημεριδα με 5 ευρω φιλε. Απο 1-2 ευρω εχουν ολες(απλες εκδοσεις).

Δημοσ.

Για να βοηθήσω όσο μπορώ θα σου πω τα εξής.

Συγκεκριμένα δεν ανήκω σε πολιτικό χώρο, παρ'όλα αυτά οι ιδέες μου τείνουν περισσότερο προς την αριστερά.

Όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν ανέχομαι την αρνητική κριτική σε αριστερά κόμματα και παρατάξεις, αρκεί αυτή να είναι δίκαιη και δικαιολογημένη. Θέλω να διαβάζω μια εφημερίδα με το δικό της στυλ (αν μπορώ να το πω αυτό), με το δικό της προσωπικό ύφος.

Δεν θέλω να διαβάζω εφημερίδα και να πέφτω πάνω σε ανούσιες κριτικές και επιθέσεις, όπου πρόσωπα και κόμματα στοχοποιούνται χωρίς λόγο και αιτία, λες και παρακολουθώ ένα μετρίου επιπέδου κανάλι.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να υπήρχαν ποτέ αντικειμενικές εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας, όπως τις εννοείς και τις περιγράφεις.

Πολλές από τις εφημερίδες, που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν, άλλαξαν στρατόπεδο, προφανώς, για να ικανοποιήσουν συμφέροντα των ιδιοκτητών και εκδοτών τους.

Σήμερα, βέβαια, υπάρχουν πολλά ενημερωτικά blogs και sites, που είναι μεν και αυτά κατευθυνόμενα από τον ιδιοκτήτη τους αλλά, τουλάχιστον, δεν πληρώνεις το κόστος της εφημερίδας.

Καταλαβαίνω ότι, εκτός από την ειδησεογραφία, θέλεις να διαβάζεις και άρθρα, αλλά και αυτή σου η απαίτηση μπορεί να ικανοποιηθεί μετά από ψάξιμο, χωρίς να περιοριστείς σε ένα ή σε δύο από αυτά.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν νομίζω να υπήρχαν ποτέ αντικειμενικές εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας, όπως τις εννοείς και τις περιγράφεις.

Πολλές από τις εφημερίδες, που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν, άλλαξαν στρατόπεδο, προφανώς, για να ικανοποιήσουν συμφέροντα των ιδιοκτητών και εκδοτών τους.

Σήμερα, βέβαια, υπάρχουν πολλά ενημερωτικά blogs και sites, που είναι μεν και αυτά κατευθυνόμενα από τον ιδιοκτήτη τους αλλά, τουλάχιστον, δεν πληρώνεις το κόστος της εφημερίδας.

Καταλαβαίνω ότι, εκτός από την ειδησεογραφία, θέλεις να διαβάζεις και άρθρα, αλλά και αυτή σου η απαίτηση μπορεί να ικανοποιηθεί μετά από ψάξιμο, χωρίς να περιοριστείς σε ένα ή σε δύο από αυτά.

Καταλαβαίνω τι εννοείς και η αλήθεια είναι ότι περίμενα μια τέτοιου είδους απάντηση. Πιστεύω πως μέσω νετ μπορώ,όντως, να ενημερωθώ καλύτερα, πιο ολοκληρωμένα και πιο ουσιαστικά. Απλά το διάβασμα μέσα από μια οθόνη δε με γοητεύει και πιστεύω πως είναι πολύ εύκολο να παραπλανηθεί κάποιος ο οποίος προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα στην ασφαλή ενημέρωση.

Ξέχασα να αναφέρω πως είμαι 16 ετών, επομένως θεωρώ πως δεν έχω ακόμη σωστή κρίση ώστε να ξεχωρίσω μια ψευδή -ή κατά μέρος ψευδή είδηση- από μιά πραγματική.

Δημοσ.

Aν θες αντικειμενική ενημέρωση καλύτερα να διαβάζεις 2-3 μεγάλες εφημερίδες. Εναλλακτικά, διάλεξε μία που να σου αρέσουν οι συντάκτες και μετά από λίγο καιρό μαθαίνεις που κάνουν νερά και μπορείς απλά να αγνοείς τις μεροληπτικές ανοησίες. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που χρειάζεται για αντικειμενική ενημέρωση είναι ένας εγκέφαλος με κριτική ικανότητα γιατί όλες οι εφημερίδες γράφουν σύμφωνα με τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους κι όταν η ενημέρωση αντιτίθεται σε αυτά πάει άπατη ανεξαρτήτως επιπέδου δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Προσωπικά διαβάζω Τα Νεα πολλά χρόνια αλλά εντάξει, συμβαίνει πολύ συχνά να ρίχνω facepalm διαβάζοντας. Ειδικά τον Πρετεντέρη. Ένα στα δέκα άρθρα του όμως είναι καλό κι όταν διαβάζω Ακρίτα αποζημιώνομαι για τα άλλα εννιά.

εντιτ.

Αφού είσαι δεκαέξι άρχισε να διαβάζεις ο,τι σου αρέσει κι η κριτική ικανότητα θα έρθει σιγά σιγά. Κι αν δεν έρθει, δεν τρέχει τίποτε, ρίξε μια ματιά στα σχόλια αναγνωστών σε καποια ονλαην εφημερίδα και θα νιώσεις λιγότερο μόνος.

Δημοσ.

Καταλαβαίνω τι εννοείς και η αλήθεια είναι ότι περίμενα μια τέτοιου είδους απάντηση. Πιστεύω πως μέσω νετ μπορώ,όντως, να ενημερωθώ καλύτερα, πιο ολοκληρωμένα και πιο ουσιαστικά. Απλά το διάβασμα μέσα από μια οθόνη δε με γοητεύει και πιστεύω πως είναι πολύ εύκολο να παραπλανηθεί κάποιος ο οποίος προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα στην ασφαλή ενημέρωση.

Ξέχασα να αναφέρω πως είμαι 16 ετών, επομένως θεωρώ πως δεν έχω ακόμη σωστή κρίση ώστε να ξεχωρίσω μια ψευδή -ή κατά μέρος ψευδή είδηση- από μιά πραγματική.

Διευκρινίζω ότι, όταν έγραφα το post, αναφερόμουν στο ερώτημα του TS, γιατί, προφανώς, το δικό σου αναρτήθηκε την ώρα που έγραφα και δεν το είχα διαβάσει.

Δημοσ.

Aν θες αντικειμενική ενημέρωση καλύτερα να διαβάζεις 2-3 μεγάλες εφημερίδες. Εναλλακτικά, διάλεξε μία που να σου αρέσουν οι συντάκτες και μετά από λίγο καιρό μαθαίνεις που κάνουν νερά και μπορείς απλά να αγνοείς τις μεροληπτικές ανοησίες. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που χρειάζεται για αντικειμενική ενημέρωση είναι ένας εγκέφαλος με κριτική ικανότητα γιατί όλες οι εφημερίδες γράφουν σύμφωνα με τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους κι όταν η ενημέρωση αντιτίθεται σε αυτά πάει άπατη ανεξαρτήτως επιπέδου δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Προσωπικά διαβάζω Τα Νεα πολλά χρόνια αλλά εντάξει, συμβαίνει πολύ συχνά να ρίχνω facepalm διαβάζοντας. Ειδικά τον Πρετεντέρη. Ένα στα δέκα άρθρα του όμως είναι καλό κι όταν διαβάζω Ακρίτα αποζημιώνομαι για τα άλλα εννιά.

Έχω διαβάσει κάποια άρθρα της Ακρίτα και φαίνεται όντως άνθρωπος με γνώσεις. Εκείνο που έχω παρατηρήσει,όμως, είναι ότι είναι κάπως απόλυτη στις απόψεις της. ίσως κάνω λάθος και η εντύπωση αυτή να μου δημιουργήθηκε από μικρό μέρος της αρθρογραφίας της. Όσο για τον Πρετεντέρη, είναι ένας από αυτούς που θα ήθελα να αποφύγω. 

Και μια ερώτηση: Ο Πρετεντέρης γράφει και στο Βήμα;

Δημοσ.

Για εφημερίδα δεν μπορώ να σου απαντήσω, όμως όπως είπε φίλος απο πάνω, αντικειμενικό είναι ανάλογα απο το χώρο το οποίο το κοιτάς.

Τι μπορεί να το κάνει αντικειμενικό? Ο ελευθερος σχολιασμός του κοινού. Εγω προσωπικά για το χώρο της οικονομίας προτιμώ καθημερινά τα τελευταία 7 χρόνια το capital.gr τα άρθρα Στούπα και Μαυριδη

Νομίζω είναι το μόνο με αντικειμενική άποψη και ελευθερία σχολιασμού και βαθμολόγησης τους απο την πρώτη μερα λειτουργίας του, απο ανθρώπους επιπέδου.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει αντικειμενική εφημερίδα, τουλάχιστον όπως το περιγράφεις.

Από τις ας πούμε προοδευτικές, θα ξεχώριζα την εφημερίδα των συντακτών.

Ωραία εφημεριδούλα αλλά ώρες ώρες δεν ξέρουν που βρίσκονται αδελφάκι μου.

Δημοσ.

Η αντικειμενικότητα σταματάει στην περιγραφή της είδησης. Απο κει και πέρα, ένας νεοφιλελευθερος πχ θα σου πει ότι η καθημερινή είναι αντικειμενική, ένας κκές ότι ο ριζοσπάστης είναι αντικειμενικός και πάει λέγοντος. Κανείς όμως δεν αγοράζει μια εφημερίδα για να διαβάσει το γεγονός αυτό καθ' αυτό, αλλά την ανάλυση του γεγονότος. Το "εγινε αυτό κι αυτό την τάδε μέρα και ώρα εκεί" δεν έχει αξία.  Ειδικά σε ειδήσεις που αφορούν πολιτική-οικονομία-κοινωνία. Στο θέμα μας τώρα, μόνο το ποντίκι σαν εφημερίδα ξεχωρίζει, αλλά δυστυχώς βγαίνει μόνο κάθε πέμπτη.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω προσωπικά για το χώρο της οικονομίας προτιμώ καθημερινά τα τελευταία 7 χρόνια το capital.gr τα άρθρα Στούπα και Μαυριδη

Νομίζω είναι το μόνο με αντικειμενική άποψη και ελευθερία σχολιασμού και βαθμολόγησης τους απο την πρώτη μερα λειτουργίας του

Το δεύτερο σκέλος της τελευταίας παραγράφου ισχύει κι είναι ο λόγος που το διάβαζα παλαιότερα, και μπράβο τους, το πρώτο δύσκολο.

Αρκεί να διαβάσεις οποιοδήποτε άρθρο τους για να καταλάβεις ότι αντικειμενικότητα και ένα site που ονομάζεται capital.gr δεν πάνε μαζί. Εξάλλου ο ίδιος ο κος Μαυρίδης έχει δηλώσει σε δελτίο ειδήσεων ότι παρουσιάζει ειδήσεις μέσα από συγκεκριμένη οπτική γωνία και ξανά μπράβο του που το παραδέχτηκε, αν και αυτονόητο.

Σε προσωπικό επίπεδο έχω "συλλάβει" το capital να κάνει στροφές 180 μοιρών σε διαστήματα μιας εβδομάδας ή να κάνει εξωφρενικές δηλώσεις* αλλά όταν σε οικονομικά θέματα έχεις να ανταγωνιστείς τον ...ριζοσπάστη ξέρω γω, μια χαρά αξιόπιστος κι αντικειμενικός μπορεί να φαίνεσαι.

Προσωπικά θα σου έλεγα να παρατήσεις τις εφημερίδες. Είναι κρίμα νέος άνθρωπος 16 χρονών την εποχή του ιντερνετ να ενημερώνεται από outdated φυλλάδες 16 στρεμμάτων που γράφουν κυριολεκτικά ό,τι κάτσει. Καλύτερα online real time ενημέρωση από πολλές πηγές και για οικονομικά/πολιτικά, ξένα ειδησεογραφικά site ή περιοδικά όπως economist/businessweek/observer κτλ.

Όχι γιατί αυτά είναι αντικειμενικά, αλλά αν το ένα είνα υπερ των Ρεπουμπλικάνων ή υπέρ του Ομπάμα, λίγο σε νοιάζει για ένα άρθρο που μιλάει για την ελληνική κρίση ας πούμε. Κι έχουν κι άλλου βεληνεκούς σχολιαστές/αρθρογράφους.

* Όταν μιλάω για εξωφρενικές δηλώσεις:

http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1832893

5η παράγραφος. Δηλαδή ντάξει. Λίγο έλεος στη λογική.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει αντικειμενική εφημερίδα, τουλάχιστον όπως το περιγράφεις.

Από τις ας πούμε προοδευτικές, θα ξεχώριζα την εφημερίδα των συντακτών.

Κατά την γνώμη μου δεν κατάφεραν να απαλλαγούν από τις αρρώστιες της Ελευθεροτυπίας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...