Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω χαρις τον φωτογραφο που πηραμε στην βαφτιση μου, εχω να βλεπω μονο τα ποδια μου, τιποτα αλλο...

Τι τον κανεις αυτον?

Μηπως να με ξαναβαφτιζανε????

• Like 1
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όλα είναι σχετικά.

Αγγλία 2006, πλήρωσα 400 λίρες, σε επαγγελματία φωτογράφο ο οποίος δούλευε πρώτα σε εφημερίδα και μόλις ξεκινούσε για να κάνει γάμους κλπ. Είχε ήδη αρκετά awards για την δουλειά που είχε κάνει ως φωτογράφος αλλά είχε αποφασίσει να σταματήσει να ταξιδεύει και να αφοσιωθεί στην οικογένειά του.  (και ζούσε στο δίπλα σπίτι από την αδελφή της γυναίκα μου)

Η δουλειά που έκανε στο γάμο μου ήταν εντυπωσιακή, εντός και εκτός τελετής. Μας έδωσε τα πάντα σε ηλεκτρονική μορφή, ακόμα και το βίντεο που τραβούσε η γυναίκα του. Και το μόνο έξτρα που πληρώσαμε ήταν να δώσει για εκτύπωση με την μορφή brochures/καταλόγου  από τις φωτογραφίες του γάμου, σε 12 αντίτυπα. (αντί άλμπουμ). Τον σύστησα σε όλους τους φίλους και γνωστούς που παντρεύτηκαν την τελευταία 7ετία, και όλοι τον έχουν συστήσει σε άλλους.

Από την άλλη, είναι αυτοί που πέρνουν 1000 λίρες, και ακούς κάτι horror stories.

Οπότε όλα σχετικά. Αν γνωρίζετε κάποιον που παντρεύτηκε, τίποτα καλύτερο από το να ρωτήσετε ποιόν χρησιμοποίησε και να δείτε την δουλειά του.

Δημοσ.

Πριν από ένα χρόνο περίπου ειχα κάνει και γω έρευνα για χάρη του κολλητού (μιας και είχα σπουδασει το αντικείμενο αλλα άλλαξα σύντομα επαγγελματικό προσανατολισμό)

Φωτογράφος μπορεί να μην με εντυπωσιασε (οκ υπήρχαν κάποιες εξαιρέσεις αλλα τα λεφτα που ζητούσαν ήταν υπερβολικά πάνω από 2000 μόνο φωτογραφηση) αλλα ενας cinematographer μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση παρουσιάζοντας 5 λεπτα "videoclip" από όλη τη διαδικασία.

Τελικά έγινε πολιτικός γάμος και γλυτωσα από τη διαδικασία :P

Δημοσ.

παντρευτείτε ρε με πολιτικό γάμο και αφήστε τις φιγούρες.

δε μπορώ να σκεφτώ μεγαλύτερη εκμετάλλευση από τους γάμους και τα συνοδευτικά τους.

νυφικά, φωτογραφίες, τραπέζια...

χαλάς μια περιουσία για υπόθεση λίγων ωρών

Υ.Γ ελπίζω να καταφέρω να το αποφύγω κι εγώ  :fear:

• Like 6
Δημοσ.

<p>μαζί σου, τους το είπα κι εγώ αλλά θέλουν να έχουν κάτι να θυμούνται λένε</p>

Για οταν θα χωρισουν;

Sent from my iPhone5 using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Όσον αφορά το κόστος του φωτογράφου έχω να πω τα εξής:

Σαφώς και η διαμόρφωση της τιμής είναι ελεύθερη όπως εξίσου υπαίτιος είναι και ο αγοραστής.  Θα βρεις τιμές από 200 μέχρι 2000 αναλόγως πακέτου φήμης φωτογράφου κ.τ.λ. Προσωπικά τις θεωρώ υψηλές και το επιχείρημα για το κόστος του εξοπλισμού δε με καλύπτει γιατί ακριβό εξοπλισμό έχει και ένα ιατρείο, ένα γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων, ένα καθαριστήριο και τα περισσότερα ελεύθερα επαγγέλματα . Ο εξοπλισμός αποτελεί πάγιο μιας επιχείρησης και αποσβένεται αναλόγως κάθε χρόνο.

Το πρόβλημά πιστεύω είναι ότι αφενός οι φωτογράφοι δουλεύουν συγκεκριμένες μέρες και θέλουν να βγάλουν όλη τη χρονιά (όπως και τα τουριστικά επαγγέλματα) και αφετέρου ποντάρουν στο γεγονός ότι τα δίνεις μια φορά γι αυτό και κοπανάνε, όπως και όλα τα σχετικά με γάμους, βαφτίσεις, κηδείες.

Όσον αφορά το θέμα της ιδιοκτησίας των φωτογραφιών θεωρώ ότι αυτές πρέπει να ανήκουν στον πελάτη γιατί εσύ νοικιάζεις το χρόνο και τον εξοπλισμό του φωτογράφου με σκοπό να τραβήξει φωτογραφίες για λογαριασμό σου. Είναι σαν να πληρώσεις ένα ζωγράφο να σου κάνει ένα πορτρέτο και να σου πει ότι θα το κρατήσει αυτός στο ατελιέ του!

Δημοσ.

Ιδιοκτησια του φωτογραφου;; Να εχει φωτογραφισει ενα τοπιο γαματο ! Ναι...

Αλλα να φωτογραφισει εμενα και να μου πει οτι οι φωτογραφιες ειναι ιδιοκτησια του.. Ε σαλτα και πνιγιτε...

Εχει δηλαδη το δικαιωμα να τις κοτσαρει οπου θελει.. Με αυτην την λογικη ολα ειναι ιδιοκτησια αυτου που μας τα πουλαει και μεις απλα τα νοικιαζουνε...

Δημοσ.

Όσον αφορά το θέμα της ιδιοκτησίας των φωτογραφιών θεωρώ ότι αυτές πρέπει να ανήκουν στον πελάτη γιατί εσύ νοικιάζεις το χρόνο και τον εξοπλισμό του φωτογράφου με σκοπό να τραβήξει φωτογραφίες για λογαριασμό σου. Είναι σαν να πληρώσεις ένα ζωγράφο να σου κάνει ένα πορτρέτο και να σου πει ότι θα το κρατήσει αυτός στο ατελιέ του!

Όχι ακριβώς. Θα σου δώσει το πορτραίτο αλλά θα σου κοτσάρει την υπογραφή του. Ο φωτογράφος θα σου δώσει το πορτραίτο χωρίς υπογραφή. Και όλοι οι φωτογράφοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν και τα δικαιώματα μαζί με τις φωτό, αλλά αυτό θα κοστίζει πάντα έξτρα. Γιατί γενικά η πνευματική ιδιοκτησία εκτιμάται  διαφορετικά από τον δημιουργό.

Ιδιοκτησια του φωτογραφου;; Να εχει φωτογραφισει ενα τοπιο γαματο ! Ναι...

Αλλα να φωτογραφισει εμενα και να μου πει οτι οι φωτογραφιες ειναι ιδιοκτησια του.. Ε σαλτα και πνιγιτε...

Εχει δηλαδη το δικαιωμα να τις κοτσαρει οπου θελει.. Με αυτην την λογικη ολα ειναι ιδιοκτησια αυτου που μας τα πουλαει και μεις απλα τα νοικιαζουνε...

Το τοπίο μπορεί να μην είναι εμφανώς γαμάτο στην πραγματικότητα, την ματιά του κοιτάζεις κι αυτήν πληρώνεις, ούτε τον ακριβό εξοπλισμό, ούτε τον χρόνο του. Επίσης με την έννοια της πατέντας όλα παραμένουν ιδιοκτησία αυτού που στα πουλά ναι, αλλά εδώ μιλάμε για δημιουργική εργασία. Ο κάθε φωτογράφος δείχνει την φωτογραφία σου σε άλλα ζευγάρια ή στη βιτρίνα του, εσύ θα τις έχεις τις φωτογραφίες σου, οπότε τι σε νοιάζει. Και αν είσαι τόσο ντροπαλός ή άσχημος μπορείς να μην προσλάβεις φωτογράφο καθόλου, βάλε ενα φίλο σου. Και αμφιβάλλω πως ένας φωτογράφος θα κοτσάρει ας πούμε μια φωτό που έχει δημιουργήσει ο ίδιος και άρα τον συμφέρει να την αναδείξει όσο γίνεται καλύτερα, όπου να 'ναι ή θα την πλασάρει με άσχημο τρόπο.

Γενικά όμως σε αυτό το θρεντ εκφέρουν αρνητική γνώμη άνθρωποι οι οποίοι έτσι κι αλλιώς αντιτίθενται στο να πληρώσουν φωτογράφο. Οπότε τι να λέμε.

Δημοσ.

Αυτός εδώ

http://www.ryanbrenizer.com/

στο pricing λέει

All wedding packages include:
Full-day coverage with Ryan and an assistant photographer
Your own password-protected and customized Web site
A day-of slideshow, allowing for a set of images available within days after the wedding!
All files in high resolution on hard drive -- no watermarks

Everything you need for coverage and peace-of-mind for $6000 (plus applicable sales tax).

6000 χιλιάρικα για έναν από τους ποιο περιζήτητους φωτογράφους γάμων + έξτρα δεύτερο βοηθό φωτογράφο, όλη μέρα παντού στον γάμο με ψηφιακά διαδικτυακά καλούδια και ψηφιακά αντίγραφα σε υψηλή ανάλυση χωρίς ηλίθια υδατογραφύματα.

Τώρα για Ελλάδα 1000 με 1600 euro για πλήρη κάλυψη γάμου + ψηφιακά αντίγραφα το θεωρό λογικό, αλλά καγκουριές του στίλ μπαλονάκια στον ουρανό με ιπτάμενες νύφες σε συννεφάκια με gusian blur και να μην σου δίνουν και τα jpeg και να σου παίρνουν και ένα χιλιάρικο, "άντε για".

Πάντα ζητάμε να δούμε δουλειά από άλλο γάμο. Πάντα φροντίζουμε να ξεκαθαρίσουμε τις λεπτομέρειες πριν το γάμο.

Πάντως μην νομίζεται ότι είναι εύκολη υπόθεση γιατί δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία για κάποια πράγματα στον γάμο, αν σου φύγουν τέλος.

Δημοσ.

Όχι ακριβώς. Θα σου δώσει το πορτραίτο αλλά θα σου κοτσάρει την υπογραφή του. Ο φωτογράφος θα σου δώσει το πορτραίτο χωρίς υπογραφή. Και όλοι οι φωτογράφοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν και τα δικαιώματα μαζί με τις φωτό, αλλά αυτό θα κοστίζει πάντα έξτρα. Γιατί γενικά η πνευματική ιδιοκτησία εκτιμάται  διαφορετικά από τον δημιουργό.

Το τοπίο μπορεί να μην είναι εμφανώς γαμάτο στην πραγματικότητα, την ματιά του κοιτάζεις κι αυτήν πληρώνεις, ούτε τον ακριβό εξοπλισμό, ούτε τον χρόνο του. Επίσης με την έννοια της πατέντας όλα παραμένουν ιδιοκτησία αυτού που στα πουλά ναι, αλλά εδώ μιλάμε για δημιουργική εργασία. Ο κάθε φωτογράφος δείχνει την φωτογραφία σου σε άλλα ζευγάρια ή στη βιτρίνα του, εσύ θα τις έχεις τις φωτογραφίες σου, οπότε τι σε νοιάζει. Και αν είσαι τόσο ντροπαλός ή άσχημος μπορείς να μην προσλάβεις φωτογράφο καθόλου, βάλε ενα φίλο σου. Και αμφιβάλλω πως ένας φωτογράφος θα κοτσάρει ας πούμε μια φωτό που έχει δημιουργήσει ο ίδιος και άρα τον συμφέρει να την αναδείξει όσο γίνεται καλύτερα, όπου να 'ναι ή θα την πλασάρει με άσχημο τρόπο.

Γενικά όμως σε αυτό το θρεντ εκφέρουν αρνητική γνώμη άνθρωποι οι οποίοι έτσι κι αλλιώς αντιτίθενται στο να πληρώσουν φωτογράφο. Οπότε τι να λέμε.

Εγω δεν ειμαι αντιθετος να πληρωσω φωτογραφο..

Προσφατα καναμε βαφτιση και πηραμε.. Αλλα να ειναι καλος στην δουλεια του και οχι μπαγλαμας....

Δημοσ.
καλα ενταξει χλωμο να κατσει να ασχοληθει σε Photoshop για ολους τους γαμους που εκανε.γι αυτο και ανεβασε μονο 4-5γαμους FULL photoshop.

Παρολ αυτα υπαρχουν τετοιοι στην ελλαδα?εχω 2 φιλους που πληρωνονται κανονικα γαμους κτλ.δεν με εντυπωσιασαν αλλα σιγουρα εβγαζαν σωστες(iso ,φωτισμο κτλ).

http://imagenomic.com/

Πριν από ένα χρόνο περίπου ειχα κάνει και γω έρευνα για χάρη του κολλητού (μιας και είχα σπουδασει το αντικείμενο αλλα άλλαξα σύντομα επαγγελματικό προσανατολισμό)

Φωτογράφος μπορεί να μην με εντυπωσιασε (οκ υπήρχαν κάποιες εξαιρέσεις αλλα τα λεφτα που ζητούσαν ήταν υπερβολικά πάνω από 2000 μόνο φωτογραφηση) αλλα ενας cinematographer μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση παρουσιάζοντας 5 λεπτα "videoclip" από όλη τη διαδικασία.

Τελικά έγινε πολιτικός γάμος και γλυτωσα από τη διαδικασία :P

δωσε κανα λινκ αφου το ψαξες και απο τον τυπο με το videoclip!
Δημοσ.

Αυτα τωρα, τα λετε στα σοβαρα?? Δηλαδη αντιστοιχως: στο γραφιστα ανηκει το λογοτυπο ή φυλλαδιο μου,
στο web developer η ιστοσελιδα ή portal μου, στο σελιδοποιο (dtp) το περιοδικο ή εφημεριδα μου, κ.ο.κ.
σωστα, αυτο πιστευετε? Και τυχον το εφαρμοζετε, θεωρωντας το μαλιστα ξερωγω "επαγγελματισμο"? :-(    

Δημοσ.

Αυτα τωρα, τα λετε στα σοβαρα?? Δηλαδη αντιστοιχως: στο γραφιστα ανηκει το λογοτυπο ή φυλλαδιο μου,

στο web developer η ιστοσελιδα ή portal μου, στο σελιδοποιο (dtp) το περιοδικο ή εφημεριδα μου, κ.ο.κ.

σωστα, αυτο πιστευετε? Και τυχον το εφαρμοζετε, θεωρωντας το μαλιστα ξερωγω "επαγγελματισμο"? :-(    

Mα στον γραφίστα ανήκει το λογότυπο ρε μεγάλε κι εσύ απλά αγοράζεις τα δικαιώματα και γίνεται δικό σου. Έτσι και στις φωτογραφίες, κάποιες φορές αγοράζεις prints, άλλες και δικαιώματα. Μπορείς να αγοράσεις ένα κινητό iphone, ή μπορείς να αγοράσεις όλες τις πατέντες που έχει η apple για το iphone. Θεωρείς πως είναι το ίδιο;

καλα ενταξει χλωμο να κατσει να ασχοληθει σε Photoshop για ολους τους γαμους που εκανε.γι αυτο και ανεβασε μονο 4-5γαμους FULL photoshop.

Αν δεν το κάνει πιθανότατα δεν θα ξαναδουλέψει. Ανέβασε 4-5 πιθανότατα γιατί οι υπόλοιπες νύφες γαμπροί είναι φλόμπες.

Αλλα να ειναι καλος στην δουλεια του και οχι μπαγλαμας....

Εκεί είναι το μοναδικό θέμα. Γιατί αυτός που είναι καλός στη δουλειά του, το ξέρει και θα ζητήσει να πληρωθεί. Και γενικά στη φωτογραφια κυκλοφορούν άπειροι αλεξιπτωτιστές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...