Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βασικά για να μη ξεφύγουμε απ’ την αρχική ερώτηση, εγώ στο γάμο μου είχα ψάξει σε ένα φόρουμ φωτογράφων http://www.dpgr.gr/forum/index.php και είχα πάρει αρκετές και καλές προσφορές και μου είχαν δείξει καλά δείγματα. Τελικά δε περπάτησε γιατί βρήκαν τα πεθερικά «γνωστό» που τους έγδυσε (τους πήρε 400 για δυο photo-books που τα φτιάχνεις  στο ιντερνετ με 40).

Και στο offtopic μας τώρα: βασικά θεωρώ διαφορετικό πράγμα το προσλαμβάνω κάποιον για δυο ώρες με σκοπό να παράγει για μένα φωτογραφίες πληρώνοντας για τις εργατοώρες που δαπανά και άλλο το πάω σε κάποιον που έχει ήδη βγάλει φωτογραφίες (των οποίων και τα δικαιώματα κατέχει) και αγοράζω κάποιες πληρώνοντας ουσιαστικά για τα δικαιώματα.

Στη δεύτερη περίπτωση θα μπορούσα κάλλιστα να καλέσω 5 φωτογράφους να μην τους πληρώσω για το κόπο τους και να πάω μετά να αγοράσω όσες φωτογραφίες μου αρέσουν και από όποιον θέλω. Κάτι τέτοιο γίνεται με τους ζωγράφους, αυτοί κάνουν πίνακες και αν σου αρέσει κάποιος τον αγοράζεις δεν κόβει κανείς μηνιάτικό σε ζωγράφο!

Όταν όμως προσλάβεις κάποιον π.χ. ένα γραφίστα να σου φτιάξει επαγγελματικές κάρτες τον πληρώνεις για το χρόνο, τον κόπο και τον εξοπλισμό του και σου παραδίδει τις κάρτες οι οποίες σου ανήκουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...