Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εε ναι ρε συ εχει ποσους μηνες που πεδευομαι,  ειχα την αλλη μητρικη, που μαλον ειχε προβλημμα, γιατι πολλες φορες δεν εβρισκε την καρτα γραφικων, αλλά ακομα πηγενε την αλλαξα και παλι τα ειδια εκανε με τον δισκο, θα δω πως θα παει, εκανα και ενα παρτισιον να βαλω τα λινουξ μεσα, εβαλα και αυτα,  αλλα λιγο ζοριζεται τωρα, οσο να ναι 2 λογισμικα σε εναν δισκο, ειναι λιγο καπως, 

(ασχετο, τεχνικος απο το πλαισιο,  α, γεια σας θελω να ρωτησω για τα λινουξ πως να τα περασω;   β,  δεν ξερω δεν δουλευουμε καθολου λινουξ,  και δεν ξερω να σε πω, παρε την εξυπηρετηση στην αθηνα να σε πουνε)  μα ειναι τοσο ασχετοι θα επρεπε να ντρεπονται νομιζω να μην ξερουν τα λινουξ)

παντος εγω τα εμαθα λιγο στο σχολειο, καναμε το τερματικο, και απο εκει και περα τα εβαλα τωρα ως αρχαριος να τα μαθω, οπως εμαθα και τα windows

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

α.δυο λειτουργκα δεν ειναι προβλημα στο δισκο.εχω βαλει και 3 και 4 για δοκιμη.δεν υπαρχει θεμα.

β.στο πλαισιο δεν ειναι υποχρεωμενος ο καθενας επειδη ειναι τεχνικος να ξερει για linux.ουτε να ξερει απο Mac.Ο καθενας στον τομεα του.αλλος ξερει hardware αλλος ξερει windows αλλος ξερει δικτυα αλλο ξερει office suites κτλ.

ο καθενας στον τομεα του.και εγω καποτε δουλευα τεχνικος Pc και δεν με νιαζε το Linux.οταν το 99 τις 100 των πελατων ειναι windows γιατι να μπλεξεις με Linux εκτος αν στηνεις servers οποτε εκει παμε αλλου

Δημοσ.

δεν ξερω γιατι ετσι μας ελεγε ο καθηγητης μας, παιδια αν μαθετε λινουξ  τελειωσατε ως προγραμματιστες

τωρα οσο αφορα το θεμμα του δισκου, θα δω πως θα παει, εκεινο που με ανυσηχει ομως ειναι οτι πιθανον να αλλαξω μητρικη, να παω σε σοκετ 1150, και να βαλω και τον 4670 στα 3,4 Ι5   θα χρειαστει φορματ;  ή τα βαζω και μετα αν δω προβλημμα το κανω; για να ξερω αν ειναι να ξανα παρω τα αρχεια μου back up

Δημοσ.

δεν ξερω γιατι ετσι μας ελεγε ο καθηγητης μας, παιδια αν μαθετε λινουξ  τελειωσατε ως προγραμματιστες

τωρα οσο αφορα το θεμμα του δισκου, θα δω πως θα παει, εκεινο που με ανυσηχει ομως ειναι οτι πιθανον να αλλαξω μητρικη, να παω σε σοκετ 1150, και να βαλω και τον 4670 στα 3,4 Ι5   θα χρειαστει φορματ;  ή τα βαζω και μετα αν δω προβλημμα το κανω; για να ξερω αν ειναι να ξανα παρω τα αρχεια μου back up

το τελειωσατε με την καλη εννοια το ελεγε η με την κακη?:P

ολος ο κοσμος των Pc δεν ειναι μονο linux.αλλως ξερει Photoshop αλλος ξερει αλλα πραγματα αναλογως τι θελει να κανει.

τωρα για το format συνηθως αμα ειναι ιδιο chipset δεν θελει.αλλα εγω παντα οταν επερνα νεο Pc το ριχνα το format.και επισης καλο θα ειναι ο δισκος να παιζει σαν ahci οχι απλα sata Μεσα απο το bios.αλλα πολλες φορες ειναι λιγο δυσκολο να το γυρισεις σε ahci αφου εχεις περασει windows.

Δημοσ.

παιδια ξανα τα ειδια, κοντευω να τρελαθω, μετα απο φορματ παλι τα ειδια, παλι το ειδιο προβλημμα,  παλι ο ειδιο κωδικος σφαλματος,

(0χ0000000124)  atapi,sys   απο το blue screen   τι να κανω,  μηπως ειναι καμια μνημη ραμ καμμενη;  αλλα ουτε και εκει δεν βγαζει σφαλματα,  εχει εδω και τοσους μηνες που δεν μπωρο να καταλαβω τι φταιει,

και ξανα παλι,  αντι καλυτερα χειροτερα παει,  σας παραθετω και μια φωτογραφια

post-211686-0-94998500-1377513932_thumb.jpg

Δημοσ.

η απορια θα φυγει μονο αμα βαλεις αλλο δισκο πανω στο Pc σου η τον δικο σου δισκο πανω σε αλλο pc για καμποσο καιρο για να δεις αν θα το κανει.εφοσον τα diagnostics δεν βγαζουν κατι αλλο.

Δημοσ.

καλα πουλινε εγινε, σε ευαχαριστω  εαν ειναι αυτο που λες ειναι δυσκολο, γιατι σε ξενο υπολογιστη να βαλω εναν δισκο και να περιμενουμε ποτε θα το κανει το προβλημμα ειναι καπως περιεργο,  και το προβλημμα αυτο μου λεει οτι ειναι θεμμα πλακετας τους δισκου, να το ξεκαθαρισουμε λιγο,

υπαρχει μια περιπτωση ειναι ιος;  ή ειναι θεμμα του υλικου 

Δημοσ.

δυσκολο απο ιο και μετα απο format.τις μνημες τις αφηνεις αμα θες και ολο το βραδυ να τρεχουν memtest.γα το δισκο δεν νομιζω να υπαρχει κανα firmware update.σπανια βγαινουν αλλα λεω μηπως. αλλιως ναι θελει δοκιμες για να δεις τι φταιει.

Δημοσ.

παντος πουλινε με ειπανε απο το πλαισιο οτι ειναι η ταινια του δισκου προβλημματικη κατι τετοιο, τους ειπα να τον παω να τον δουνε, αλλα με ειπε οτι δεν θα χασω τα δεδομενα μου, παρολα αυτα δεν ξερω υπαρχει περιπτωση να μου κλεψει αρχεια αυτος, γιατι εχω και προσωπικα πραγμματα μεσα, λες να τον κανω ενα φορματ παλι, αλλα δεν θελω αδικα να τον ξανακανω, ειναι κριμα τωρα που εβαλα και τα λινουξ μεσα

Δημοσ.

παντος πουλινε με ειπανε απο το πλαισιο οτι ειναι η ταινια του δισκου προβλημματικη κατι τετοιο, τους ειπα να τον παω να τον δουνε, αλλα με ειπε οτι δεν θα χασω τα δεδομενα μου, παρολα αυτα δεν ξερω υπαρχει περιπτωση να μου κλεψει αρχεια αυτος, γιατι εχω και προσωπικα πραγμματα μεσα, λες να τον κανω ενα φορματ παλι, αλλα δεν θελω αδικα να τον ξανακανω, ειναι κριμα τωρα που εβαλα και τα λινουξ μεσα

αν εννοει το καλωδιο το sata γιατι αυτο ειναι η μονη ταινια τοτε παρε αλλο.γενικα οτι δεν θα χασεις data ποτε μην το εχεις σιγουρο και καλο ειναι να εχεις bacKup οπως και καλο ειναι τα προσωπικα πραγματα να ειναι κλειδωμενα. η εκτος δισκου.αν στο κανει το προβλημα και απο windows και απο Linux τοτε δεν φταιει το λειτουργικο.τωρα να εννοει ταινια το καλωδιο του ρευματος ε και εκει παλι μπορεις να παρεις αλλη τροφοδοσια.

συν οτι στο πλαισιο μπορει να πληρωσεις λεφτα.

Δημοσ.

δεν ξερω 5Ε με ειπανε ειναι η χρεωση αν ειναι εκτος εγγυησης,  ταινια ενωει απ οτι καταλαβα την ταινια που ειναι μεσα στον δισκο, και μεταφερει την κεφαλη την βελονα δηλαδη, αν εκεινο χαλασε ή κοπηκε δεν μπωρει ο δισκος να κανει τιποτα, και γι αυτο μαλον κολαει, οποτε νομιζω οτι κατι εκει περα παιζει, ή εκτος και αν χαλασε η πλακετα του δισκου, το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν εχει bad sectors γιατι αν ειχε θα εβρισκαν και τα προγραμματα δισκου το προβλημμα

Δημοσ.

τοσες μερες θα ειχες προλαβει να κανεις ενα back-up τα δεδομενα σου που δεν θελεις να χασεις με τιποτα καπου αλλου! μετα κανε οτι δοκιμες θελεις στον σκληρο γιατι αν χτυπησει ο σκληρος ξεχασε τα!

Δημοσ.

τα εχω κανει ειναι ολα ενταξει, απλα εχω κατι ακομα μικρα αρχεια και φακελακια  τα οποια λεω θα τα κανω αλλα δεν τα κανω, ολοι αυτο μου λενε, οτι ο δισκος ειναι ετοιμος να χαλασει, αλλα ετσι οπως το βλεπω μαλον ειναι φτιαγμενος να χαλασει το 2014 οταν τελειωσει και η εγγυηση, παντος η seagate ελεγε οταν εγραψα τον κωδικο του δισκου οτι ειχε εγγυηση μεχρι, φετος τον αυγουστο

Δημοσ.

τα εχω κανει ειναι ολα ενταξει, απλα εχω κατι ακομα μικρα αρχεια και φακελακια  τα οποια λεω θα τα κανω αλλα δεν τα κανω, ολοι αυτο μου λενε, οτι ο δισκος ειναι ετοιμος να χαλασει, αλλα ετσι οπως το βλεπω μαλον ειναι φτιαγμενος να χαλασει το 2014 οταν τελειωσει και η εγγυηση, παντος η seagate ελεγε οταν εγραψα τον κωδικο του δισκου οτι ειχε εγγυηση μεχρι, φετος τον αυγουστο

ειναι δεν ειναι ετοιμος να χαλασει εσυ πρεπει να εχεις backup.τα αρχεια μονο σε ενα δισκο δεν ειναι backup.καινουριος μπορει να ειναι ο δισκος και να χαλασει μετα απο 2 ημερες ειτε τυχαια ειτε απο ρευμα ειτε επειδη σου επεσε κτλ.αν εχεις την αποδειξη ισχυει η εγγυηση που δινει η αποδειξη.αν δεν εχεις αποδειξη ισχυει η εγγυηση της seagate.πχ η seagate μπορει να εφτιαξε τον δισκο ιανουαριου του 10. η seagate θεωρεισαι οτι θα πουληθει ο δισκος πχ τον ιουνιο του 10 οποτε βαζει οτι η εγγυηση ξεκιναει απο τοτε.

εσυ ομως μπορει να πηρες τον δισκο σεπτεμβρη του 10 οποτε ισχυει η δικια σου.εκτος αν τον πηρες μαρτιο του 10 οποτε εκει σε συμφερει να ισχυει της seagate.

δεν ξερω 5Ε με ειπανε ειναι η χρεωση αν ειναι εκτος εγγυησης,  ταινια ενωει απ οτι καταλαβα την ταινια που ειναι μεσα στον δισκο, και μεταφερει την κεφαλη την βελονα δηλαδη, αν εκεινο χαλασε ή κοπηκε δεν μπωρει ο δισκος να κανει τιποτα, και γι αυτο μαλον κολαει, οποτε νομιζω οτι κατι εκει περα παιζει, ή εκτος και αν χαλασε η πλακετα του δισκου, το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν εχει bad sectors γιατι αν ειχε θα εβρισκαν και τα προγραμματα δισκου το προβλημμα

αν ειναι αυτη η καλωδιοταινια το πιο πιθανο θα ηταν να σου αλλαξουν ολο το δισκο .spare τετοια ταινια δεν υπαρχει.αλλιως τον ριχνεις μια στο πατωμα να κανει bad sectors και τον αλλαζεις να τελειωνουμε:P

επισης σε οποιο service και να το πας δεν αλλαζουν ποτε πλακετα στον δισκο και δεν αλλαζουν ποτε cable ribbon.ο δισκος αν εχει εγγυηση παει πισω αν δεν εχει θεωρειται off.

• Like 1
Δημοσ.

ειναι δεν ειναι ετοιμος να χαλασει εσυ πρεπει να εχεις backup.τα αρχεια μονο σε ενα δισκο δεν ειναι backup.καινουριος μπορει να ειναι ο δισκος και να χαλασει μετα απο 2 ημερες ειτε τυχαια ειτε απο ρευμα ειτε επειδη σου επεσε κτλ.αν εχεις την αποδειξη ισχυει η εγγυηση που δινει η αποδειξη.αν δεν εχεις αποδειξη ισχυει η εγγυηση της seagate.πχ η seagate μπορει να εφτιαξε τον δισκο ιανουαριου του 10. η seagate θεωρεισαι οτι θα πουληθει ο δισκος πχ τον ιουνιο του 10 οποτε βαζει οτι η εγγυηση ξεκιναει απο τοτε.

εσυ ομως μπορει να πηρες τον δισκο σεπτεμβρη του 10 οποτε ισχυει η δικια σου.εκτος αν τον πηρες μαρτιο του 10 οποτε εκει σε συμφερει να ισχυει της seagate.

αν ειναι αυτη η καλωδιοταινια το πιο πιθανο θα ηταν να σου αλλαξουν ολο το δισκο .spare τετοια ταινια δεν υπαρχει.αλλιως τον ριχνεις μια στο πατωμα να κανει bad sectors και τον αλλαζεις να τελειωνουμε :P

επισης σε οποιο service και να το πας δεν αλλαζουν ποτε πλακετα στον δισκο και δεν αλλαζουν ποτε cable ribbon.ο δισκος αν εχει εγγυηση παει πισω αν δεν εχει θεωρειται off.

παντος πουλινε το ξανακανε και γενικα μαλον ειναι και το τελευταιο καμπανακι, οποτε τον κανω back up, και τον παω πισω, το θεμμα ειναι οτι στην αποδειξη λεει οτι εχει μεχρι τον 2014 εγυηση, 3 χρονια δηλαδη, η seagate τον ειχε μεχρι φετος τον αυγουστο ποια απο τις 2 εγγυησεις ειναι η σωστη;  επισης αν βγει χαλασμενος γινεται να παρω wd  δεν θελω παλι seagate,  αυτο που ειπες πουλινε μου ετυχε σε χαλασμενο δισκο, wd  ο οποιος δουλεψε μια φορα μονο, την 2 που τον εβαλα ειχε ζωη 75% και 35 bad sectors τελος παντων να τον κανω ενα φορματ πριν τον παω;   ή θα τον κανουν αυτοι, εχω και δεδομενα μεσα και λεω μην τα δουνε τι εχω μεσα :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...