Προς το περιεχόμενο

προβλημα με toshiba satellite A300


staristos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειναι η πρωτη φορα που αναζητω μια λυση μεσω του forum.Απο την αρχη λοιπον.Αγορασα ενα μεταχειρισμενο λαπτοπ toshiba satellite A300.αρχικα ειχε vista αλλα ηθελα να του βαλω xp.Ετσι λοιπον εγκατεστησα καποια γνησια που ειχα για το desktop.κατα την εγκατασταση και [το λεω μηπως εχει σημασια]καποια στιγμη που εβγαλα την μπαταρια,μου εκλεισε και οταν ξανανοιξε συμβαινει αυτο

 .Yποψιν οτι εκτοτε εχω κανει δυο διαμερισματα και στο ενα τρεχω τα xp και στο αλλο τα 7.το λεω γιατι σε καποιο αλλο φορουμ που αναζητησα λυση,μου προτειναν να βαλω τα 7.τονιζω λοιπον οτι το προβλημα συμβαινει οταν κανει boot και ΠΡΙΝ μου ζητησει operations.μεχρι και απο linux τα ubuntou ετρεξα αλλα δεν εγινε κατι.καπου αλλου μου ειπαν οτι ειναι προβλημα driver του bios.ναι αλλα σε ποιο απο τα δυο λειτουργικα?και βρηκ στα xp ενα driver για το bios το εγκατεστησα και μου τα @@@@αμησε ολα.αναγκαστηκα να τα ξαναεγκαταστησω.μου ειπαν επισης οτι φταιει μια μικρη εσωτερικη μπαταρια.για τελος θελω να πω οτι με οτι συμβαινει δεν μου δημιουργειτε καποιο ιδιαιτερο προβλημα,μιας και μετα το πατημα του F1 ανοιγουν και τα δυο λειτουργικα καλα.απλα ειναι σπαστικο να ακουγετε ειδικα μεσα στην νυχτα ενα διπλο μπιπ μπιπ,και μετα enter.αν καποιος ξερει κατι.....
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το bios δεν είναι driver αλλά αυτό που θα σου βγάλει αν πατήσεις το f2 αντί για το f1,είναι ένα μενού με της βασικές ρυθμίσεις,αυτό είναι που μπερδεύτηκε,πρέπει να μπεις και να βάλεις σωστές ρυθμίσεις ή να δοκιμάσεις με της default,αν έχει επιλογή για default,αυτό είναι και αυτό που σου είπαν με την μπαταρία,το Bios έχει μια μπαταρία που κρατάει της ρυθμίσεις αν την βγάλεις για λίγο θα ξανά πάνε όλα στης προεπιλογές(default).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν έχεις το μοντέλο a300D (επειδή έχεις επεξεργαστή amd). Ο συγκεκριμένος ανεβάζει αρκετή θερμοκρασία αλλά αντέχει και γενικά είναι σκυλί. Απαιτείται βάση ψύξης ακόμα κι αν δεν λειτουργεί (η βάση ψύξης), για καλύτερη κυκλοφορία αέρα στο μπροστά αριστερό κομμάτι.

 

Τα δυο beep συνήθως υποδηλώνουν πρόβλημα με τη μνήμη ή με τη μητρική που αφορά τμήμα μνήμης (ram, rom). Επίσης το πρόβλημα που εχεις δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το λειτουργικό που εχεις στον υπολογιστή σου. Είναι στο bios/hardware. Ακόμα κι αν βγάλεις το δίσκο πάλι θα ακους τα beep. Αυτός λοιπον που σου πρότεινε να βάλεις τα 7 για να λυθεί το πρόβλημα, βάλε τον σε black list γιατί δεν ξέρει τι του γίνεται.

 

Τι θα έκανα στη θέση σου (με την παρακάτω σειρά μέχρι να λυθεί το πρόβλημα ή να σταλεί σε τεχνικό)

 

  1. Στο bios θα έβαζα τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Save και exit.
  2. Θα έβγαζα ένα ενα τα Modules μνήμης ή θα του αλλαζα θέση αν είναι ενα. Αυτό το κάνεις ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑ. Κάθε φορά άνοιγμα και δοκιμή.
  3. Θα έβγαζα την εσωτερική μπαταρία (CMOS BATTERY - σαν ρολογιού) και θα την μετρούσα και αν είναι πεθαμένη θα την αντικαθιστούσα. Αυτό δυστυχώς εχει πολύ φασαρία γιατί στο συγκεκριμένο υπολογιστή η μπαταρία ειναι χωμένη στα έγκατα του.
  4. Θα το πήγαινα σε τεχνικό.

 

Γενικά το βγάλσιμο της μπαταρίας ενώ ο υπολογιστής λειτουργεί δεν είναι οτι πιο σοφό και αν είσαι τυχερός δεν εχεις κάψει τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για βοηθήστε και εδώ λίγο ρε παιδιά...

toshiba satellite A300-15J

με το που ανοίγει το λαπτοπ μου βγάζει αυτο και δεν μπαίνει στο bios..

είμαι για μητρική?

http://postimg.org/image/dkvk5bawt/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μόνο που μας λέει η εικόνα είναι ότι δεν βλέπει δίσκο με λειτουργικό...

για αυτό ψάχνει και στης άλλες συσκευές (pxe).

Βγάλε τον δίσκο (καθάρισε της επαφές) και ξανά βάλε τον  να δεις μπας και τον δει,αλλιώς πρέπει να βρεις τρόπο να μπεις στο Bios να ορίσεις να ξεκινάει από τον δίσκο.

Αν μπορείς να τον βάλεις και σε άλλο Η/Υ για να δεις αν δουλεύει καν ο δίσκος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω έναν μικρο απο άλλο λαπτοπ αυτή τη στιγμή εδώ στο σπίτι αλλά φοβάμαι να το κουμπώσω ...

αν τον βάλω πάνω θα μπει στο bios?μη κάνω καμιά ζημιά Ομως και στο άλλο λαπτοπ και δεν ξεκινάει μετα... :fear:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχην σας μεταφερω αυτουσια την απαντηση του τυπου που προτεινε την εγκατασταση των 7.μιλαει και για πελατη που σημαινει οτι ασχολειται επαγγελματικα.(Μου ειχε τυχει σε toshiba απο πελατη που ηθελε Xp αλλα τελικα του εβαλα τα 7 και ηρεμησα


Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 )Μετα....εχω μπει στο bios και default ρυθμισεις save και exit.αλλα δεν εγινε τιποτα.Και δεν ξερω τι εννοεις οταν λες modules μνημης.και οταν καποιος θα μου εξηγησει,εχουν διαφορετκες θεσεις για να μπαινουν?.αν  ΔΕΝ καταφυγω σε τεχνικο για την μπαταρια,θα ειναι δυσκολο να το ανοιξω και να την αλλαξω μονος μου?Δεν ανοιγω καθε μερα λαπτοπ,αλλα κατεχω απο ηλεκτρονικα.τι λετε?
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μόλις μπήκα στη διαδικασία αυτή...

20 χρόνια τώρα οτι ανοίγω πάντα μου περισσεύει μια βίδα ρε γαμώτο...χαχαχα :-D

λοιπον

1.αν δεν έχεις ξανά ανοίξει λαπτοπ πριν ξεκινήσεις δες κανένα βιντεάκι στο youtube πως γίνεται κομμάτια το καμάρι σου.

2.πολλές βίδες...οπότε θέλει προσοχή απο που βγάζεις τι...όπως και καλωδιοταινίες...

3.όντως η μπαταρία είναι στα έγκατα του λαπτοπ...οπότε πρέπει να βγάλεις και την m/b για να βγάλεις το φισάκι απο κάτω.

 

εγω έβγαλα μπαταριά και τώρα θέλει bios pass...

κάνω οτι λέει εδω ο τύπος και μετα δεν ανάβει καθόλου το λαπτοπ... :fear:

 

 

ξανά ανοίγω λαπτοπ και βγάζω μπαταρία ...πάλι τα ίδια...το λύνω και το δένω σε 3 λεπτά..ούτε στο στρατό με όπλο δεν είχα τέτοιους χρόνους...χαχαχα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχην σας μεταφερω αυτουσια την απαντηση του τυπου που προτεινε την εγκατασταση των 7.μιλαει και για πελατη που σημαινει οτι ασχολειται επαγγελματικα.(Μου ειχε τυχει σε toshiba απο πελατη που ηθελε Xp αλλα τελικα του εβαλα τα 7 και ηρεμησα

Πρεπει να κατάλαβε κατι αλλο ή δεν είδε το βίντεο γιατί η απάντηση είναι άσχετη με το πρόβλημα που εγραψες.

 

2 )Μετα....εχω μπει στο bios και default ρυθμισεις save και exit.αλλα δεν εγινε τιποτα.Και δεν ξερω τι εννοεις οταν λες modules μνημης.και οταν καποιος θα μου εξηγησει,εχουν διαφορετκες θεσεις για να μπαινουν?.

Δες το παρακάτω βιντεο που ο τύπος βγάζει και βάζει το Module (τσιπάκι μνήμης). Και ο δικός σου εχει 2 θήκες μνήμης οποτε αν εχεις 1 module αλλαξε του θέση. Αν εχεις 2 module βγάλε το 1, μετα το αλλο, βαλε το 1 μονο του στην αλλη θήκη, το αντίστροφο και τελος βαλε τα τουμπα. Κάθε φορά βαζεις μπαταρία (άσε την τροφοδοσία) και κάνεις boot

 

 

 

αν ΔΕΝ καταφυγω σε τεχνικο για την μπαταρια,θα ειναι δυσκολο να το ανοιξω και να την αλλαξω μονος μου?Δεν ανοιγω καθε μερα λαπτοπ,αλλα κατεχω απο ηλεκτρονικα.τι λετε?

 

Αν πιάνουν τα χέρια σου και δεις και βιντεάκια απο το νετ, θα τα καταφέρεις. Να θυμάσαι μονο τα βήματα και ποια βιδα πάει που.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

kostask1 αν ειναι να το ανοιξω και μετα να μου ζηταει pass καλυτερα να το αφησω ετσι,και ας κανει και 3 μπιπ μπιπ.γιατι απο οτι ειδα στα βιντεο οταν συμβει ειναι δυσκολο.και δεν φαινετε και καθαρα τι ακριβως κανουν,και που.οποτε αστο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...