Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον τελευταίο καιρό το είχα ρίξει στο τρέξιμο. Έτρεχα 7,5km κάθε 2-3 μέρες περίπου. Υπήρχαν και μέρες που έτρεχα συνεχόμενα. Γενικά δεν ήμουν και τόσο συνηθισμένος σε τόσο τρέξιμο και ήταν πολύ βαριά προπόνηση για τον οργανισμό μου αν συμπεριλάβουμε τα 3km βαδίσματος πριν και μετά το τρέξιμο.

Κάποια στιγμή άρχισα να νιώθω ενοχλήσεις στην μέση αλλά συνέχισα ώσπου τώρα έγιναν πιο έντονες και σταμάτησα προσωρινά.

Πονάω χαμηλά και πλάγια και περισσότερο δεξιά. Όταν κάνω διατάσεις πλάγια ή σκύβω το νιώθω αρκετά. Επίσης πάντα μετά το ξύπνημα ο πόνος είναι έντονος και πονάω όταν σηκώνομαι. Μετά κατά την διάρκεια της ημέρας συνεχίζει να υπάρχει αλλά μειωμένος.

Έχουν περάσει 10+ μέρες από τότε που σταμάτησα τρέξιμο και γυμναστήριο με σκοπό να ξεκουράσω τον οργανισμό μου από την υπερπροπόνηση αλλά ο πόνος συνεχίζει να υπάρχει.

Τί μου προτείνετε να κάνω για να αποκατασταθεί ο τραυματισμός μου? Έχω αρχίσει να ανησυχώ.

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πιθανόν να τρέχεις λάθος, ή να φοράς ακατάλληλα παπούτσια, ή να τρέχεις σε ακατάλληλο έδαφος. Ή όλα μαζί.

Υπερπροπόνηση με 7,5χλμ, δύσκολο μου ακούγεται. Καλά κάνεις που ξεκουράζεσαι πάντως. Αφού βλέπεις οτι δεν σου περνάει, πήγαινε σε φυσίατρο.

Δημοσ.

Πήγαινε σε έναν φυσικοθεραπευτή...είναι απλό αυτό που (νομίζω ότι) έχεις...σε 2-3 θεραπείες θα είσαι κομπλέ.

Δημοσ.

εγώ πάλι έχω θέμα με το δεξί εσωτερικό σύνδεσμο (μάλλον) στο γόνατο...Δε ξέρω ρε γμτ, ενώ δε το ζορίζω πολύ.

Αύριο θα πάω ορθοπαιδικό ούτως ή άλλως για πελματογράφημα (για να αγοράσω σωστά παπούτσια) και βλέπω.

Δοκίμασα είτε σε ταρτάν είτε στο χόρτο και ο πόνος παραμένει ίδιος...πήρα τα ματάκια μου κι έφυγα απ'το γήπεδο.

Δημοσ.

Σίγουρα είναι από το τρέξιμο ?

Γιατί και εγώ πολλές φορές ξυπνάω με έντονο πόνο στην μέση. Ειδικά αν κοιμηθώ πολλές ώρες.

Δημοσ.

Να επισκεφτείς έναν ορθοπεδικό.

Το σκέφτηκα αλλά σκέφτηκα και πως ίσως είναι νωρίς και περάσει. Η ειδικότητα για την μέση είναι οι ορθοπεδικοί?

Πιθανόν να τρέχεις λάθος, ή να φοράς ακατάλληλα παπούτσια, ή να τρέχεις σε ακατάλληλο έδαφος. Ή όλα μαζί.

Υπερπροπόνηση με 7,5χλμ, δύσκολο μου ακούγεται. Καλά κάνεις που ξεκουράζεσαι πάντως. Αφού βλέπεις οτι δεν σου περνάει, πήγαινε σε φυσίατρο.

Λάθος δεν ξέρω αν τρέχω. Τρέχω σε γήπεδο με ταρτάν, τα παπουτσία είναι τρεξίματος αλλα όχι ακριβά.

Τα 7,5 km για μένα είναι υπεπροπόνηση.

Πήγαινε σε έναν φυσικοθεραπευτή...είναι απλό αυτό που (νομίζω ότι) έχεις...σε 2-3 θεραπείες θα είσαι κομπλέ.

Το σκέφτηκα αλλά περίμενα μήπως περάσει. Καμιά άλλη συμβουλη μήπως θεραπευτεί?

Σίγουρα είναι από το τρέξιμο ?

Γιατί και εγώ πολλές φορές ξυπνάω με έντονο πόνο στην μέση. Ειδικά αν κοιμηθώ πολλές ώρες.

Ε νομίζω πως ναι, δεν είχα πρόβλημα πιο πριν.

Δημοσ.

κρεμάσου λίγο απο κανένα μονόζυγο, και ανάποδα ακόμα καλύτερα και κάνε κινίσεις δεξιά-αριστερά, και για μερικές μέρες μήν κάνεις απότομες κινήσεις.. άν δέν ανακουφιστείς πήγενε σε ορθοπεδικό.. ( μάλων για ενέσεις το κόβω )

Δημοσ.

Αν δεν έκανες σωστό ζέσταμα ίσως να έχεις θέμα. Εγώ επειδή έκανα παλιότερα γυμναστική, τρέξιμο κλπ χωρίς ζέσταμα, πήρα μια μόνιμη δισκοπάθεια μετάλλιο ;)

Δημοσ.

Οσο χαζο και αν ακουγετε υπαρχει λαθος και σωστος τροπος τρεξιματος. Κανε search: How to run correctly, η κατι τετοιο στο γοογλε. Θα βρεις απαντησεις. Μπορει να επαθες ζημια απο λαθος σταση σωματος.

Αφου ποναει η μεση σου το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι ψαχτεις στο γοογλε για ασκησεις μεσης. Μπορει η μεση σου να ειναι πολυ αγυμταστη με αποτελεσμα να εχεις πονους μετα απο αποτομο τρεξιμο.

Ολα τα προβληματα της μεσης ξεπερνιουνται με ασκησεις για τη μεση. Απο δισκοπαθειες μεχρι τα πιο απλα. Γοογλαρε λιγο και θα βρεις απαντησεις.

• Like 1
Δημοσ.

Σωστες διατασεις ποδιων...

Χαλαρο περπατημα στην αρχη και σιγα σιγα ανεβαζουμε ρυθμους/παλμους...

Δεν γινεται να πας στο γηπεδο και να αρχισεις το τρεξιμο κατευθειαν..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...