Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οσο χαζο και αν ακουγετε υπαρχει λαθος και σωστος τροπος τρεξιματος. Κανε search: How to run correctly, η κατι τετοιο στο γοογλε. Θα βρεις απαντησεις. Μπορει να επαθες ζημια απο λαθος σταση σωματος.

Αφου ποναει η μεση σου το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι ψαχτεις στο γοογλε για ασκησεις μεσης. Μπορει η μεση σου να ειναι πολυ αγυμταστη με αποτελεσμα να εχεις πονους μετα απο αποτομο τρεξιμο.

Ολα τα προβληματα της μεσης ξεπερνιουνται με ασκησεις για τη μεση. Απο δισκοπαθειες μεχρι τα πιο απλα. Γοογλαρε λιγο και θα βρεις απαντησεις.

Ρε φίλε έχει τραυματισμό ο άλλος και κάθεσαι χωρίς να ξέρεις καν τι έχει και του προτείνεις να κάνει ασκήσεις (που παρεμπιπτόντως θα επιδεινώσουν το πρόβλημα) ?

• Like 2
Δημοσ.

@ Funbreaker

Πόσα κιλά είσαι και τι ύψος και ηλικία έχεις;

Τα 7,5 χλμ είναι πολλά, αν έχεις παραπανίσια κιλά τα οποία κουράζουν πολύ τη μέση όταν τρέχεις τόσο μεγάλες αποστάσεις.

Αν συνεχιστεί ο πόνος, έφυγες για ορθοπεδικό χθες

Δημοσ.

Ρε φίλε έχει τραυματισμό ο άλλος και κάθεσαι χωρίς να ξέρεις καν τι έχει και του προτείνεις να κάνει ασκήσεις (που παρεμπιπτόντως θα επιδεινώσουν το πρόβλημα) ?

ψαξου και εσυ.

Δημοσ.

ψαξου και εσυ.

Να ψάξω τι? Πως γενικοποιούμε τα πάντα και πως να προτείνω σε οποιονδήποτε που έχει πόνο στην μέση ασκήσεις ?

Δημοσ.

Φίλε μου είμαι γυμναστής και personal trainer.

1. Φοράς καλά παπούτσια για απόσβεση κραδασμών;

2. Είχες ποτέ πρόβλημα με την μέση σου - κοίλη;

3. Μήπως τρέχεις σε ανηφόρα;

4. Τρέχεις σε γήπεδο, στο δρόμο ή κάπου αλλού;

5. Πόσα κιλά και ύψος είσαι;

6. Είσαι γυμνασμένος γενικά ή όχι;

7. Ετρεχες και στο παρελθόν;

Εάν θέλεις να σου στείλω ένα πρόγραμμα προπόνησης απλό με συνδυασμό τρεξίματος και περπάτημα στην αρχή.

Πρέπει να ξεκινήσεις σιγά σιγά και με πολύ υπομονή. Μην κάνεις λάθη!

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Τ΄εμέτερον ένα-ένα τα βγάζει.
Δε σε θέλει αυτό το φεγγάρι.

Πας σε καλό-γνωστό ορθοπαιδικό.
Αν δε γουστάρεις γιατρό τότε
θα σε φτιάξουμε εμείς. Ναι ναι... B)

Ελπίζω να μην τριτώσει.

Δημοσ.

φιλε πάνε σε κανένα γιατρό για τη μέση σου και μην ζητάς γνώμες απο 3τους για θέματα υγείας, ειδικά όταν νοιώθεις οτι πρέπει να πας σε γιατρό.. εδώ πάνε να το κάνουν πυρινική φυσική-csi για το πώς τόπαθες, ενώ εσύ απλά πονάς...

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα απαντήσω σε όλους:

Αν δεν έκανες σωστό ζέσταμα ίσως να έχεις θέμα. Εγώ επειδή έκανα παλιότερα γυμναστική, τρέξιμο κλπ χωρίς ζέσταμα, πήρα μια μόνιμη δισκοπάθεια μετάλλιο ;)

Το ζέσταμά μου ήταν το περπάτημα πριν το τρέξιμο για να πάω απ το σπίτι στο γήπεδο και ήταν 3km περίπου που δεν το λες και λίγο ώστε να κάνεις κι άλλο ζέσταμα.
Η αλήθεια όμως είναι πως δεν έκανα ποτέ διατάσεις.

Με τρομάζει αυτό που λες για την δισκοπάθεια.

Οσο χαζο και αν ακουγετε υπαρχει λαθος και σωστος τροπος τρεξιματος. Κανε search: How to run correctly, η κατι τετοιο στο γοογλε. Θα βρεις απαντησεις. Μπορει να επαθες ζημια απο λαθος σταση σωματος.
Αφου ποναει η μεση σου το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι ψαχτεις στο γοογλε για ασκησεις μεσης. Μπορει η μεση σου να ειναι πολυ αγυμταστη με αποτελεσμα να εχεις πονους μετα απο αποτομο τρεξιμο.
Ολα τα προβληματα της μεσης ξεπερνιουνται με ασκησεις για τη μεση. Απο δισκοπαθειες μεχρι τα πιο απλα. Γοογλαρε λιγο και θα βρεις απαντησεις.

Δεν ξέρω αν έτρεχα λάθος αλλά γενικά προσπαθούσα να μην σκύβω.
Θα δω για ασκήσεις.

Σωστες διατασεις ποδιων...

Χαλαρο περπατημα στην αρχη και σιγα σιγα ανεβαζουμε ρυθμους/παλμους...

Δεν γινεται να πας στο γηπεδο και να αρχισεις το τρεξιμο κατευθειαν..

Περπατούσα πριν το τρέξιμο για να πάω απ το σπίτι στο γήπεδο  3km περίπου που δεν το λες και λίγο ώστε να κάνω κι άλλο ζέσταμα.
Η αλήθεια όμως είναι πως δεν έκανα ποτέ διατάσεις.

Δεν έφτασα απότομα στα 7,5km, παλιά έτρεχα 2,5, το πολύ 3km και μου φαινόταν πάρα πολλά και αδύνατον να τρέξω περισσότερο.
Μια μέρα όμως σκεπτόμενος πως δεν γίνεται δουλειά με τόσα λίγα km ζορίστηκα και έφτασα τα 5. Από τότε σε κάθε προπόνηση ανέβαζα 500m ώσπου έφτασα τα 7,5km το οποίο και κράτησα σταθερό.
Μια μέρα μόνο έτρεξα 10 για να δω τις αντοχές μου.

Τα 7.5 χιλιόμετρα πάντως είναι πολλά αν πας με το καλημέρα και δεν προπονείσαι τακτικά.

Δεν το έκανα με το καλημέρα αλλά σταδιακά όπως περιγράφω παραπάνω, αλλά τελικά δεν έχω καταλάβει αν είναι πολλά ή όχι.
Οι μισοί μου λένε "σιγα τα πολλά km που τρέχεις" και οι άλλοι μισοί νομίζουν πως είμαι μαραθωνοδρόμος.

Λες να επιδεινώσω το πρόβλημα?

Εξεταση απο γιατρο χθες κιολας,και μετα πιθανοτατα κολυμπι με τη συμβουλη του.

Ναι αν συνεχιστεί η εξέταση από γιατρό είναι αυτονόητη, απλά προς το παρόν θα το ονόμαζα ως έντονη ενόχληση που ελπίζω να εξαφανιστεί με λίγη ξεκούραση γι αυτό είπα να ρωτήσω εδώ για καμιά συμβουλή και καμιά παρόμοια περίπτωση.

@ Funbreaker

Πόσα κιλά είσαι και τι ύψος και ηλικία έχεις;

Τα 7,5 χλμ είναι πολλά, αν έχεις παραπανίσια κιλά τα οποία κουράζουν πολύ τη μέση όταν τρέχεις τόσο μεγάλες αποστάσεις.

Αν συνεχιστεί ο πόνος, έφυγες για ορθοπεδικό χθες

Είμαι 28 ετών, 92kg, 189cm.
Δεν ξέρω αν είναι πολλά, τα έτρεχα σε 45 λεπτά περίπου, το να τρέχω λιγότερο από μισή ώρα αμφιβάλω αν θα είχε νόημα γι αυτό και ζοριζόμουν να τρέχω τόσο.

Φίλε μου είμαι γυμναστής και personal trainer.

1. Φοράς καλά παπούτσια για απόσβεση κραδασμών;
2. Είχες ποτέ πρόβλημα με την μέση σου - κοίλη;
3. Μήπως τρέχεις σε ανηφόρα;
4. Τρέχεις σε γήπεδο, στο δρόμο ή κάπου αλλού;
5. Πόσα κιλά και ύψος είσαι;
6. Είσαι γυμνασμένος γενικά ή όχι;
7. Ετρεχες και στο παρελθόν;

Εάν θέλεις να σου στείλω ένα πρόγραμμα προπόνησης απλό με συνδυασμό τρεξίματος και περπάτημα στην αρχή.

Πρέπει να ξεκινήσεις σιγά σιγά και με πολύ υπομονή. Μην κάνεις λάθη!

Ωραία επιτέλους και κάποιος ειδικός.

1. Δεν θα τα έλεγα καλά, αλλά ούτε και αρβύλες. Είναι αθλητικά τρεξίματος αλλά φθηνά. Δεν έχουν καμιά τρελή τεχνολογία.
2. Όχι ποτέ πριν δεν είχα κανένα παρόμοιο πρόβλημα.
3. Όχι τρέχω σε απόλυτα οριζόντιο και σταθερό επιπεδο.
4. Στο βοηθητικό του καυτατζογλείου στην Θεσσαλονίκη που έχει ταρτάν (όχι και το καλύτερο) όπου τρέχουν και αθλητές.
5. Είμαι 92kg και 189cm.
6. Γενικά δεν θα με έλεγα γυμνασμένο, για χρόνια πήγαινα γυμναστήριο 1-2 μήνες τον χρόνο και μετά βαριόμουν και είχα πάντα περισσότερα κιλά απ όσα έπρεπε οπότε θα με χαρακτήριζα ως λαπά με τύψεις. Εδώ και 7 μήνες πηγαίνω γυμναστήριο συνεχόμενα. Μάλιστα αρχικά ήμουν 103 κιλά λόγω στρατού. Με το γυμναστήριο το βάρος μου δεν μειώνονταν αισθητά και ούτε είχα σοβαρό οπτικό αποτέλεσμα γράμμωσης λόγω των επιπλέον κιλών που είχα πάνω μου.
Έτσι αποφάσισα να κάνω και αερόβια παράλληλα και πράγματι κατάφερα να πάω στα 92 κιλά και μόνο τότε είδα κάποιο οπτικό αποτέλεσμα από όλη αυτή την προσπάθεια. Φυσικά έκανα και πιο σωστή διατροφή παράλληλα. Σκόπευα να συνεχίσω μέχρι να φτάσω στα 85kg που θα ήταν καλά για μένα αλλά προέκυψε ο τραυματισμός.

Ίσως πρέπει επομένως να συνυπολογίσουμε και πως τις μέρες που δεν έτρεχα πήγαινα γυμναστήριο και κουραζόμουν κι εκεί.

Η αλήθεια είναι πως δεν μου ήταν εύκολο να τρέχω 7,5km, ζοριζόμουν πολύ και ενίοτε ένιωθα και κανέναν σφάχτη αλλά συνέχιζα. Φυσικά δεν το έκανα απότομα αλλά για το πρώτο διάστημα έτρεχα 2,5-3,0 km και μου φαινόταν αδύνατο να τρέξω περισσότερο ώσπου μια μέρα έκανα το άλμα στα 5km και μετά αύξανα ανά 500m μέχρι τα 7,5km τα οποία και κράτησα σταθερά. Ο χρόνος που έκανα ήταν περίπου 45min. Επίσης προσπαθούσα να τρέχω με ένταση 60-70% για μέγιστο κάψιμο λίπους.
Στην προπόνηση συμπεριλαμβανόταν και 3km περπάτημα πριν και 3km περπάτημα μετά.

7. Στο παρελθόν έτρεχα πολύ περιστασιακά (ούτε μια φορά τον μήνα κατά μέσο όρο) και πολύ μικρές αποστάσεις της τάξεως των 2-2,5km οπότε μπορούμε να θεωρήσουμε πως δεν έτρεχα.

Φυσικά και θέλω να μου στείλεις πρόγραμμα, κάθε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη.

φιλε πάνε σε κανένα γιατρό για τη μέση σου και μην ζητάς γνώμες απο 3τους για θέματα υγείας, ειδικά όταν νοιώθεις οτι πρέπει να πας σε γιατρό.. εδώ πάνε να το κάνουν πυρινική φυσική-csi για το πώς τόπαθες, ενώ εσύ απλά πονάς...

Είναι αυτονόητο φίλε πως αν συνεχίστεί ο πόνος θα πάω αλλά προς το παρόν επειδή θα τον χαρακτήριζα ως μια απλά έντονη ενόχληση που ελπίζω να είναι περιστασιακή είπα να ρωτήσω αν υπάρχει κανείς ομοιοπαθής και καμιά συμβουλή από κανέναν που να ξέρει κάτι παραπάνω.

Δημοσ.

<p>Τι πάει να πει ζέσταμα στο τρέξιμο;</p>

Ζέσταμα στο τρέξιμο είναι ή γρήγορο περπάτημα ή αργό jogging

• Like 1
Δημοσ.

Αν σου πονάει η μέση και ιδιαίτερα το πρωί πήγαινε σε ένα ορθοπεδικό πριν συνεχίσεις περετέρο γυμναστική.

Μπορεί να έχεις μια γενετική μικρο ανωμαλία στην σπονδυλική στήλη ή μπορεί να έχεις κάποια μικροσκοπική δισκοκήλη - μην σε τρομάζει αυτό, το 30% τον ανθρώπων έχουν και δεν το γνωρίζουν. Πάντως αν σε περίπτωση υπάρχει πρόβλημα με την σπονδυλική σου στήλη και δεν πας σε γιατρό και συνεχίσεις την γυμναστική μπορεί να γίνει κάτι πολύ άσχημο και μη αναστρέψιμο.

Μεγάλη προσοχή αν νιώθεις τράβηγμα ή πόνο σε ένα από τα δύο πόδια.

Γενικά με την γυμναστική οποιοσδήποτε πόνος επιμένει πάντα συμβουλευόμαστε γιατρό.

Μήπως κάνεις βάρη ή έκανες στο παρελθόν, μήπως στην δουλειά σου σηκώνεις βάρος.

Ακόμη και αν υπάρχει κάποια μικροανωμαλία στην σπονδυλική στήλη πάντως, πάλι η γυμναστική είναι η λύση αλλά στοχευμένες ασκήσεις.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πήγα στον γιατρό τελικά πριν 4 μέρες. Του είπα τι έγινε και με έβαλε να κάνω κάτι ακροβατικά. Μου κουνούσε πόδια κτλ και επειδή δεν ένιωθα ενόχληση με τις κινήσεις που μου έκανε μου είπε ότι δεν είναι σκελετικό το πρόβλημα αλλά μυικό και πως δεν είναι παράξενο που δεν περνάει εδώ και ένα μήνα και θα περάσει.

Μου έδωσε και κάτι χάπια, τα Biofenac για πιο ταχεία ανάρρωση μάλλον.

Τα έχει πάρει κανείς? Έφεραν όντως αποτέλεσμα?

Δημοσ.

Αν σε ποναει πολυ παρτα, αν αντέχεις τον πόνο καλλιτερα μην τα πάρεις, αναλγητικά ειναι δεν θα σου προσφέρουν κάτι παραπάνω, ουτε θα ξεπερασεις το πρόβλημα πιο γρήγορα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...