Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι ακριβώς σκότωσα; Όταν κάποτε είχα βάλει παραπανήσια κιλά απότομα (στις πανελλήνιες καμιά 15αριά) με πίεζε το λίπος την μέση όταν έτρεχα πολύ. Μιλάω ως παθών. Επίσης πολλοί γιατροί θα σου πούνε ότι πρέπει να χάσεις κιλά αν έχεις πρόβλημα με την μέση.

Διάβασε τι έγραψες. Λες το λίπος μπορεί να πιέζει την μέση (που εντωμεταξύ σε πιό σημείο της "μέσης"? όπου να 'ναι, μέση να 'ναι? Αν έχεις έστω μία έγκυρη βιβλιογραφία που να αναφέρει πόνο στην μέση που οφείλεται στο λίπος οκ αλλιώς θα μείνω σε αυτά που λένε τα βιβλία μου και η όποια εμπειρία μου.

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Διάβασε τι έγραψες. Λες το λίπος μπορεί να πιέζει την μέση (που εντωμεταξύ σε πιό σημείο της "μέσης"? όπου να 'ναι, μέση να 'ναι? Αν έχεις έστω μία έγκυρη βιβλιογραφία που να αναφέρει πόνο στην μέση που οφείλεται στο λίπος οκ αλλιώς θα μείνω σε αυτά που λένε τα βιβλία μου και η όποια εμπειρία μου.

Εγώ το ένιωσα από δική μου εμπειρία πάντως. Βρήκα αυτό με ένα πρόχειρο googlarisma: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9226492

Δημοσ.

...........Έχουν περάσει 10+ μέρες από τότε που σταμάτησα τρέξιμο και γυμναστήριομε σκοπό να ξεκουράσω τον οργανισμό μου από την υπερπροπόνηση αλλά ο πόνος συνεχίζει να υπάρχει.....

Μήπως δεν είναι από το τρέξιμο;
Δημοσ.

Εγώ το ένιωσα από δική μου εμπειρία πάντως. Βρήκα αυτό με ένα πρόχειρο googlarisma: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9226492

Ο πόνος δεν οφείλεται στο λίπος. Υπάρχουν χίλλιοι δύο παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν πόνο στην μέση όταν κάποιος έχει παραπάνω κιλά κυρίως επειδή αλλάζουν πολλά εμβιομηχανικά στοιχεία αλλά κανένας λόγος δεν είναι επειδή το λίπος πιέζει έτσι γενικά την μέση.

Δημοσ.

Το λίπος δεν είναι ένα βαρύδιο που πιέζει όμως; Ενώ αντίθετα ο μυς στηρίζει τα μέρη του σώματος. Δηλαδή έλειψη μυών με ύπαρξη λίπους μπορούν να προκαλέσουν τέτοια προβλήματα. Στην έρευνα που σου παρέθεσα αναφέρει αυτό που είπα, κατανομή του λίπους.

Δημοσ.

Ε κοίτα σε άλλο thread ρωτάω και για το πως να φτιάξω το καζανάκι κι αυτοί που μου απαντάνε κάνουν αντιποίηση του  επαγγέλματος του υδραυλικού. Στα threads με τα τεχνικά προβλήματα υπολογιστών κάνουμε αντιποίηση επαγγέλματος των τεχνικών αλλά δεν έχει νόημα να μπαίνουμε σε αυτή την λογική. Προφανώς και αν δεν μπορώ να κάνω μόνος μου κάτι θα φωνάξω τεχνικό και προφανώς η υγεία είναι ακόμα πιο σημαντική οπότε πρέπει να ρωτάμε σχετικά άμεσα τον γιατρό αλλά και μια εμπειρία από κάποιον άλλον που είχε κάτι παρόμοιο κακό δεν κάνει.

Τα forums γι αυτό υπάρχουν εξάλλου.

Και οταν λες ο,τι να ναι κανεις αντιποιηση επαγγελματος δεν θα πω ποιου ..κατσε γτ θα με τρελανεις. Μια βρυση μπορει να την φτιαξει ο καθενας.. επισης συμβουλες για ενα λαπτοπ μπορει να δωσει ο καθενας. Η ιατρικη ειναι επιστημη..το να κανεις φορματ οχι..

Δημοσ.

Το λίπος δεν είναι ένα βαρύδιο που πιέζει όμως; Ενώ αντίθετα ο μυς στηρίζει τα μέρη του σώματος. Δηλαδή έλειψη μυών με ύπαρξη λίπους μπορούν να προκαλέσουν τέτοια προβλήματα.

Το λίπος είναι εξτρά βάρος αλλά δεν πιέζει τίποτα. Δεν θα βρεις πουθενά ότι το λίπος ευθείνεται αυτό καθ' αυτό για πόνους. Η κατάσταση που μπορεί να φέρει το παραπάνω λίπος σε συνδυασμό με 1002 παράγοντες μπορεί να φέρει πόνο. Μέχρι εκεί.

Δημοσ.

Όλοι οι γιατροί αν έχεις πρόβλημα με την μέση σου, θα σου πουν να χάσεις βάρος/να διατηρείς χαμηλό βάρος. Το να πλατυάζουμε με σύνθετη ορολογία δεν νομίζω ότι έχει νόημα.

Δημοσ.

Όλοι οι γιατροί αν έχεις πρόβλημα με την μέση σου, θα σου πουν να χάσεις βάρος/να διατηρείς χαμηλό βάρος. Το να πλατυάζουμε με σύνθετη ορολογία δεν νομίζω ότι έχει νόημα.

Ναι οκ...το να χάσεις κιλά είναι μία καλή αρχή. Εγώ διόρθωσα αυτό που είπες με τόση σιγουριά ότι το λίπος πιέζει την μέση (εντωμεταξύ σε τι αναφέρεσαι όταν λες πιέζει την μέση...ή έτσι γενικά και αόριστα πιέζει την μέση ?)

Δημοσ.

Τι ακριβώς σκότωσα; Όταν κάποτε είχα βάλει παραπανήσια κιλά απότομα (στις πανελλήνιες καμιά 15αριά) με πίεζε το λίπος την μέση όταν έτρεχα πολύ. Μιλάω ως παθών. Επίσης πολλοί γιατροί θα σου πούνε ότι πρέπει να χάσεις κιλά αν έχεις πρόβλημα με την μέση.

Έχει να κάνει με το ποσοστό λίπους αλλά κυρίως με το πως το κατανέμει ο οργανισμός. Δηλαδή μπορεί να έχεις φυσιολογικό βάρος και να έχεις λίπος συγκεντρωμένο εκεί και να πρέπει να μειώσεις το λίπος σου για να μην έχεις προβλήματα αργότερα. Φυσικά μπορεί να μην έχεις θέμα και να φταίει καθαρά η υπερπροπόνηση.

Ποσοστό λίπους έχω πλέον γύρω στο 18% με κύρια εστία την κοιλιά όπως στην πλειοψηφία των ανδρών.

Είναι εντός των φυσιολογικών ορίων το ποσοστό μου απ όσο ξέρω.

Αυτό που λες έχει μια βάση ίσως αλλά η απώλεια βάρους είναι ευεργετική γενικότερα ώστε η μέση να σηκώνει λιγότερα φορτία.

Μήπως δεν είναι από το τρέξιμο;

Ναι υπάρχει και η περίπτωση να είναι κι απ το γυμναστήριο, η να είναι και από τα δύο απλά εκεί που υπερπροπονήθηκα πολύ και μάλλον πέρα απ τις δυνάμεις μου ήταν το τρέξιμο. Εξάλλου συχνά όταν έτρεχα ένιωθα σφάχτες στα πλευρά αλλά συνέχιζα...

Τουλάχιστον αν είναι όντως μυικό δεν έπαθα μόνιμη ζημιά. Αυτά παθαίνεις αν δεν προσέχεις αλλά δεν περίμενα να το πάθω απ το τρέξιμο. Αντιθέτως στο γυμναστήριο προσέχω υπερβολικά πάντα.

Και οταν λες ο,τι να ναι κανεις αντιποιηση επαγγελματος δεν θα πω ποιου ..κατσε γτ θα με τρελανεις. Μια βρυση μπορει να την φτιαξει ο καθενας.. επισης συμβουλες για ενα λαπτοπ μπορει να δωσει ο καθενας. Η ιατρικη ειναι επιστημη..το να κανεις φορματ οχι..

Ρε φίλε η αντιποίηση είναι αντιποίηση είτε μεταδώσεις απλή γνώση είτε σύνθετη.

Ο επαγγελματίας τα λεφτά του θα τα χάσει και στις 2 περιπτώσεις.

Είπα και πριν ότι στα ιατρικά θέματα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοι γιατί και είναι πιο σύνθετα εκ φύσεως και πιο επικίνδυνα.

Αλλά και στην καθημερινότητα για κάτι απλό, αν σου πονάει ο λαιμός π.χ. δεν ακούς και καμία συμβουλή από κανέναν φίλο που το έπαθε? Δεν είπα πως δεν θα πάω σε γιατρό για την μέση (πήγα ήδη) αλλά δεν χάνω τίποτα να ακούσω και τις εμπειρίες άλλων.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

σαν παθων θα σου πω τα εξης...οτιδηποτε αφορα διαγνωση και φαρμακευτικη βοηθεια ,μονο στον ιατρο.

αυτα που θα σου πω και εγω ειναι καποια γενικα πραγματα που πρεπει να κανεις για να ελαφρυνεις τις ενοχλησεις ,να προλαβεις χειροτερες ζημιες και να ζεις την καθημερινοτητα σου.

να ελεγχεις το βαρος σου,ειτε μονος σου ειτε με επιστημονα διατροφολογο να δεν μπορεις να αντεξεις ψυχολογικα μονος το προγρμμα διατροφης,να γυμναζεσαι απο εδω και περα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ για το υπολοιπο της ζωης σου και να προσεχεις τις κινησεις σου δλδ. να μαθεις ποσο βαρος μπορεις να σηκωσεις,να το σηκωνεις σωστα χρησιμοποιωντας να ποδια σου με σωστη σταση στην μεση και οχι βαζοντας βαρος στην μεση...

οσον αφορα την γυμναστικη σου,χρειαζεσαι περπατημα 30' λεπτα καθε μερα και ορισμενες εξειδικευμενες ασκησεις που στοχευουν στην ενδυναμωση μυων του πυρηνα του κορμου και των μυων των ποδιων ,εμπρος και πισω...

συγκεκριμενα να γυμνασεις μια ομαδα μυων που δυσκολα γυμναζονται και ειναι τοσο σημαντικη οσο και οι κοιλιακοι για την υγεια της σπονδυλικης στηλης και πολυ σπανια καποιοι δινουν πολλη σημασια γιατι ειναι δυσκλολη η εκγθμναση τους.ειναι οι ραχιαιοι...ειναι πιο σημαντικοι ισως και απο τους κοιλιακους γιατι οι κολιακοι γυμναζονται ευκολα με σχεδον οτι κανουμε.οι ραχιαιοι ομως ενω φαινεται οτι γυμναζονται στην ουσια αυτο που νιωθουμε ειναι ενοχληση και οχι εκγυμναση...επισης τετρακεφαλοι και οπισθιοι μηρων ειναι σημαντικοι για να σηκωσουν το σωμα...

αν ακολουθησεις διατροφη,εκγυμναση σωστη και ιατρικη παρακολουθηση ανα τα χρονια τοτε θα ζεις με ενα προβλημα χωρις ομως να στερεις την καθημερινοτητα σου..ελπιζω να βοηθησα!

• Like 1
Δημοσ.

Πλέον το πρόβλημα χειροτερεύει και δεν είναι απλά πρόβλημα μέσης. Ο πόνος έχει επεκταθεί στην πλάτη και τείνει να ανέβει μέχρι τον αυχένα. Είναι κάτι σαν πιάσιμο. Το νιώθω όταν κοιμάμαι ή είμαι στην ίδια στάση για πολλή ώρα ενώ αντίθετα κατά την διάρκεια της ημέρας εξαφανίζεται και εμφανίζεται το βράδυ που έχω κουραστεί, συνεχίζει κατά την διάρκεια του ύπνου λόγω της ακινησίας και για λίγη ώρα το πρωί μέχρι να κινηθώ λίγο.

Μάλιστα κατά την διάρκεια του ύπνου ο πόνος με εμποδίζει και να κοιμηθώ. Σήμερα ξύπνησα στις 4 ώρες ύπνου γιατί δεν την πάλευα.

Ξαναπήγα στον γιατρό, μου είπε να συνεχίσω προσωρινά τα biofenac, με έστειλε για ακτινογραφίες και μου είπε πως δεν νομίζει πως είναι κάτι σοβαρό και πως θα μου δώσει κανένα πιο ισχυρό αντιφλεγμονώδες στην επανεξέταση.

Έχει πάθει κανείς τίποτα παρόμοιο? Μου φαίνεται πολύ παράξενο και αρχίζω να αμφιβάλλω αν είναι από το τρέξιμο τελικά. Πέρα από τις αρχικές ενοχλήσεις στην μέση δηλαδή στις ώρες έξαρσης νιώθω έναν πόνο και στην πλάτη που φτάνει μέχρι και τον αυχένα.

Δημοσ.

πρωτον αλλαξε γιατρο.υπαρχουν γιατροι που ενδιαφερονται για την ειδικοτητα τους και αλλοι που δεν την ψαχνουν.παρε αυτο,κανε εκεινο και αν δω κατι τοτε σου... ξαναδινω κατι.δεν κανει ασε...

επαναλαμβανω ξανα δεν ειμαι γιατρος,αλλα παθων.εχω τυχει σε τετοιους γιατρους λογω δυσκολου προβληματος που εχω σε αλλο μερος που η αιτια του ομως ειναι στην μεση.οταν επισκεπτομουν γιατρους και εβλεπα αντιμετωπιση σαν την δικια σου την εκανα αλλου.ειναι δυσκολο να τρεχεις και να δοκιμαζεις τον χρονο σου και να ξοδευεις τα χρηματα σου και μαλιστα με τους πονους πανω σου.

ομως δεν γινεται διαφορετικα.

θα σου πω τις προσωπικες μου αποψεις απο τις εμπειριες μου και για εσενα και οποιον ενδιαφερεται.τα φαρμακα αυτα οταν δεν ενεργουν 2 πραγματα σημαινουν.οτι δεν ειναι σωστη διαγνωση η' οτι ο οργανισμος σου τα εχει συνηθισει και αδικα τα παιρνεις.δυστυχως μας εχουν συνηθισει στην ελλαδα να ειμαστε καχυποπτοι.

πιθανον το προβλημα σου να ειναι καποιο νευρο,καποια μετατοπιση στην μεση η' στην τριγυρω περιοχη και να ενοχλει ολο το μυικο συστημα της πλατης ακομα και των ποδιων.εμενα εκει με χτυπαει στα ποδια.πιθανον να ξεκινησε απο το τρεξιμο αλλα να χτυπησε αλλου.συμβαινει κιαυτο.η ενταση που υπαρχει στον υπνο σου ειναι γιατι το κορμι σου κρυωνει και ο πονος επανερχεται.κατα την μερα κινεισαι γιαυτο και ειναι ζεστο το σωμα σου και δεν αισθανεσαι πονο παροτι υπαρχει το προβλημα.ειναι αληθεια οτι η διαγνωση ειναι δυσκολη σε τετοια θεματα.και δεν χρειαζεται μονο η συνηθισμενη εξεταση οπως αυτη που εκανες,αλλα και αλλες.και φυσικα ενας γιατρος που ενδιαφερεται για τον ασθενη του και ψαχνει.

μιας και το προβλημα σου ξεκινηση μετα απο ασκηση θα σου συνιστουσα να πας σε εναν αθλητιατρο.προσοχη ,αθλητιατροι υπαρχουν αυτοι που εχουν σπουδασει αθλητιατρικη,οχι αυτοι που εχουν παρει μια ειδικοτητα και επειδη επαιζαν -εκαναν αθλημα στην ζωη τους λεγονται αθλητιατροι.ο λογος που σου λεω να πας σε αυτους ειναι γιατι οι αθλητιατροι εξεταζουν εκτος απο τα κοκκαλα και τους μυες,ασχολουνται με τους τραυματισμου τους,κατι που δεν κανουν οι υπολοιποι,απλα εχουν μια γενικη γνωση.ημιμαθεια δλδ. οι τραυματισμοι μυων ειναι συχνοι για εναν αθλητιατρο οποτε εχει παραπανω γνωση.επισης δινουν πολλη σημασια στον ψυχολογικο παραγοντα.ενας πονος μπορει να γινει πιο εντονος αν ψυχολογικα ''σφιχθεις'' και δινεις εντολες στο νευρικο σου συστημα να εστιασει εκει.

μην ανυσηχεις ,μολις βρεις τον σωστο γιατρο θα δεις φως.παντως κατα την διαρκεια της θεραπειας δεν θελει ασκηση η' δραστηριοτητα.ψαξε στο ιντερνετ για τον συλλογο τους και απο εκει κανε επιλογη.να ξερεις οτι ενας αθλητιατρος σωστος,σχεδον ποτε δεν δινει φαρμακα αλλα χρησιμοποιει την μεθοδο της αυτοιασης,της ιδιοδεκτικοτητας δλδ. της ικανοτητας να γιατρευεται ο οργανισμος μεσω φυσικων ασκησεων χαμηλης εντασης και ισως και με την βοηθεια καποιων φυσικων σκευασματων...ελπιζω να βοηθησα.

Δημοσ.

πρωτον αλλαξε γιατρο.υπαρχουν γιατροι που ενδιαφερονται για την ειδικοτητα τους και αλλοι που δεν την ψαχνουν.παρε αυτο,κανε εκεινο και αν δω κατι τοτε σου... ξαναδινω κατι.δεν κανει ασε...

επαναλαμβανω ξανα δεν ειμαι γιατρος,αλλα παθων.εχω τυχει σε τετοιους γιατρους λογω δυσκολου προβληματος που εχω σε αλλο μερος που η αιτια του ομως ειναι στην μεση.οταν επισκεπτομουν γιατρους και εβλεπα αντιμετωπιση σαν την δικια σου την εκανα αλλου.ειναι δυσκολο να τρεχεις και να δοκιμαζεις τον χρονο σου και να ξοδευεις τα χρηματα σου και μαλιστα με τους πονους πανω σου.

ομως δεν γινεται διαφορετικα.

Ο γιατρός είναι γιατρός εοππυ, πήγα την 2η φορά, του έλεγα για την επιδείνωση κι αυτός έλεγε μόνο ναι ναι και πήγαινε για ακτινογραφίες. Σε μια φάσση του λέω ότι έχω και μια ενόχληση στην φτέρνα και λέει ναι εντάξει χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο, να με εξετάσει ή να προτείνει κάποια εξέταση. Λες και του το είπα ως νέο.

Γενικά άμα δεν τα σκάσεις δεν σου δίνουν σημασία.

Υπάρχουν βέβαια και γιατροί που είναι σοβαροί επαγγελματίες και που δεν κάνουν διακρίσεις ανάμεσα στους πελάτες τους ανάλογα με το αν είναι του εοππυ ή τα σκάνε περισσότερο.

Οι μη άλλοι εκτός από αναίσθητοι είναι και μη επαγγελματίες γιατί αν εγώ αποφασίσω να τα σκάσω τελικά σε κάποιον γιατρό δεν θα είναι σε αυτόν σε καμία περίπτωση. Επίσης αν συστήσω ποτέ κάποιον γνωστό μου σε γιατρό δεν υπάρχει περίπτωση να είναι σε αυτόν.

Λέω να του δώσω μια ευκαιρία ακόμη πάντως πηγαίνοντάς του τις ακτινογραφίες που μου είπε μήπως και κάνει τίποτα και την γλιτώσω τελικά γιατί είμαι και άνεργος και δεν μου είναι εύκολο να δώσω μισή περιουσία στους γιατρούς που προτείνεις.

θα σου πω τις προσωπικες μου αποψεις απο τις εμπειριες μου και για εσενα και οποιον ενδιαφερεται.τα φαρμακα αυτα οταν δεν ενεργουν 2 πραγματα σημαινουν.οτι δεν ειναι σωστη διαγνωση η' οτι ο οργανισμος σου τα εχει συνηθισει και αδικα τα παιρνεις.δυστυχως μας εχουν συνηθισει στην ελλαδα να ειμαστε καχυποπτοι.

πιθανον το προβλημα σου να ειναι καποιο νευρο,καποια μετατοπιση στην μεση η' στην τριγυρω περιοχη και να ενοχλει ολο το μυικο συστημα της πλατης ακομα και των ποδιων.εμενα εκει με χτυπαει στα ποδια.πιθανον να ξεκινησε απο το τρεξιμο αλλα να χτυπησε αλλου.συμβαινει κιαυτο.η ενταση που υπαρχει στον υπνο σου ειναι γιατι το κορμι σου κρυωνει και ο πονος επανερχεται.κατα την μερα κινεισαι γιαυτο και ειναι ζεστο το σωμα σου και δεν αισθανεσαι πονο παροτι υπαρχει το προβλημα.ειναι αληθεια οτι η διαγνωση ειναι δυσκολη σε τετοια θεματα.και δεν χρειαζεται μονο η συνηθισμενη εξεταση οπως αυτη που εκανες,αλλα και αλλες.και φυσικα ενας γιατρος που ενδιαφερεται για τον ασθενη του και ψαχνει.

μιας και το προβλημα σου ξεκινηση μετα απο ασκηση θα σου συνιστουσα να πας σε εναν αθλητιατρο.προσοχη ,αθλητιατροι υπαρχουν αυτοι που εχουν σπουδασει αθλητιατρικη,οχι αυτοι που εχουν παρει μια ειδικοτητα και επειδη επαιζαν -εκαναν αθλημα στην ζωη τους λεγονται αθλητιατροι.ο λογος που σου λεω να πας σε αυτους ειναι γιατι οι αθλητιατροι εξεταζουν εκτος απο τα κοκκαλα και τους μυες,ασχολουνται με τους τραυματισμου τους,κατι που δεν κανουν οι υπολοιποι,απλα εχουν μια γενικη γνωση.ημιμαθεια δλδ. οι τραυματισμοι μυων ειναι συχνοι για εναν αθλητιατρο οποτε εχει παραπανω γνωση.επισης δινουν πολλη σημασια στον ψυχολογικο παραγοντα.ενας πονος μπορει να γινει πιο εντονος αν ψυχολογικα ''σφιχθεις'' και δινεις εντολες στο νευρικο σου συστημα να εστιασει εκει.

μην ανυσηχεις ,μολις βρεις τον σωστο γιατρο θα δεις φως.παντως κατα την διαρκεια της θεραπειας δεν θελει ασκηση η' δραστηριοτητα.ψαξε στο ιντερνετ για τον συλλογο τους και απο εκει κανε επιλογη.να ξερεις οτι ενας αθλητιατρος σωστος,σχεδον ποτε δεν δινει φαρμακα αλλα χρησιμοποιει την μεθοδο της αυτοιασης,της ιδιοδεκτικοτητας δλδ. της ικανοτητας να γιατρευεται ο οργανισμος μεσω φυσικων ασκησεων χαμηλης εντασης και ισως και με την βοηθεια καποιων φυσικων σκευασματων...ελπιζω να βοηθησα.

Τα φάρμακα δεν υπάρχει περίπτωση να τα συνήθισα, δεν έχω ξαναπάρει κάτι παρόμοιο.

Γι αυτό και φοβάμαι αυτό που λες σχετικά με την λάθος διάγνωση ή τα πιθανά ενδεχόμενα για το τι άλλο μπορεί να είναι.

Τελικά ο αθλητισμός σκοτώνει...Καλύτερα χοντρός παρά σακατεμένος.

Ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες πάντως (αν και μου γαμήθηκε η ψυχολογία).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...