ms.natasa Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Καλημέρα! Εχω το εξής. Φτιάχνω μια σελίdα jsp που θα περιέχει πχ 3 buttons και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ενα απο αυτά (εστω choice1, choice2, choice3). Το μέγεθος των κουτιών θα προσδιορίζεται από μια μέθοδο (αυτό για να προτείνω στο χρήστη ποιο να επιλέξει 1ο) Εφτιαξα μια κλάση public class Choice { private String title; private int priority; public Choice (String title, int priority ) { this.title = title; this.priority = priority; } //παρακάτω έχω φτιξει μεθόδους setTitle() και getTitle() κτλ.. } Η απορία μου είναι η εξής. Πως θα ξέρω πόσες επιλογές υπάρχουν (δλδ πόσα στιγμιότυπα υπάρχουν (καλά το είπα? )) έτσι ώστε να τα εμφανισω στην σελίδα jsp. Πρέπει να φτιάξω ένα πίνακα που να είναι αποθηκευμένα τα choices εκεί ? Κάποιος άλλος τρόπος? ευχαριστώ πολύ!
Moderators Praetorian Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω πιάσει 100% την ερώτηση. Αν θέλεις κάπου να αποθηκεύεις τις πιθανές (προκαθορισμένες) τιμές για τα "choices" μπορείς να το κάνεις με ένα πίνακα, arraylist ή όποια άλλη δομή βρίσκεις βολική. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο DBMS (MySQL) για persistency (αν και για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι κάπως υπερβολικό), δηλαδή να φτιάξεις ένα schema σε MySQL με ένα πίνακα Choice, όπου θα αποθηκεύεις/ανακαλείς/διαγράφεις/ενημερώνεις εγγραφές για τα choices και οι αλλαγές σου θα παραμένουν ανεξάρτητα από τα restart του application server ή τα re-deploys της εφαρμογής σου.
nilosgr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 "Πως θα ξέρω πόσες επιλογές υπάρχουν [...] έτσι ώστε να τα εμφανισω στην σελίδα jsp." Εννοεις να ξερει η κλαση Choice, ποσα αλλα αντικειμενα της ιδιας κλασηε εχουν δηιουργηθει; - Αν, ναι. Μαλλον σκεφτεσαι "λαθος". Η κλασεις, εξ ορισμου, πρεπει να λειτουργουν αυτονομα
ms.natasa Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Εννοεις να ξερει η κλαση Choice, ποσα αλλα αντικειμενα της ιδιας κλασηε εχουν δηιουργηθει; - Αν, ναι. Μαλλον σκεφτεσαι "λαθος". Η κλασεις, εξ ορισμου, πρεπει να λειτουργουν αυτονομα Εννοείς μάλλον στιγμιότυπα της κλάσης choice.. Aν ναι, τότε Ναι αυτό νόμιζα.. οπότε λάθος! Σέυχαριστώ πολύ! Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω πιάσει 100% την ερώτηση. Αν θέλεις κάπου να αποθηκεύεις τις πιθανές (προκαθορισμένες) τιμές για τα "choices" μπορείς να το κάνεις με ένα πίνακα, arraylist ή όποια άλλη δομή βρίσκεις βολική. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο DBMS (MySQL) για persistency (αν και για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι κάπως υπερβολικό), δηλαδή να φτιάξεις ένα schema σε MySQL με ένα πίνακα Choice, όπου θα αποθηκεύεις/ανακαλείς/διαγράφεις/ενημερώνεις εγγραφές για τα choices και οι αλλαγές σου θα παραμένουν ανεξάρτητα από τα restart του application server ή τα re-deploys της εφαρμογής σου. Να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένη! Έχω ενα choice (αντικείμενο δεν μπορεί να είναι όπως κατάλαβα απο το σχόλιο του nilosgr) με 2 στοιχεία μεσα του. Τίτλο και ένα ακέραιο αριθμό. εγώ θέλω μεσα στη jsp μου να κάνω κάτι (καλώ κάποια μέθοδο? να κάνω select από μια βάση?) και να εμφανίζω τα choices μαζί με το τίτλο και τον ακέραιο αριθμό. Αυτό που μου προτείνεις είναι να φτιάξω ενα πίνακα σε MySQL?
Moderators Praetorian Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 εγώ θέλω μεσα στη jsp μου να κάνω κάτι (καλώ κάποια μέθοδο? να κάνω select από μια βάση?) και να εμφανίζω τα choices μαζί με το τίτλο και τον ακέραιο αριθμό. Αυτό που μου προτείνεις είναι να φτιάξω ενα πίνακα σε MySQL? H MySQL, και γενικότερα το Persistence (όπως και αν επιλέξεις το να υλοποιήσεις) δεν είναι απαραίτητο για το βασικό που ζητάς να κάνεις. Απλά χρησιμεύει για να έχεις τα choices κάπου αποθηκευμένα offline (όσο δεν τρέχει το πρόγραμμά σου). Θα μπορούσες ωστόσο να έχεις in-memory πάντα και να τα γεμίζεις από το user interface ή hard-coded. Μια class μπορεί να γνωρίζει πόσα αντικείμενα της έχουν δημιουργηθεί (με κάποιο static πεδίο counter που αυξάνεται στο/στους constructors) αλλά αυτό τυπικά έχει θέματα ασυνέπειας (μετράει και αντικείμενα που έχουν καταστραφεί) και δεν θα το πρότεινα. Οπότε και για τις ανάγκες αυτού που θέλεις να κάνεις, μπορείς να αρχικοποιήσεις μια δομή που είναι πχ ένα ArrayLisτ allMyChoicesArrLst από αντικείμενα Choice, να τη γεμίσεις (populate) με τα sample Choice αντικείμενα που θέλεις, και όταν θέλεις να εμφανίσεις τα αντικείμενα ως κουμπιά ή whatever κάνεις ένα πέρασμα σε όλα τα στοιχεία της ArrayList. Μπορείς να αποθηκεύσεις αυτό το ArrayList και στο application object (application.setAttribute("allmyChoices", allMyChoicesArrLst)) ώστε να μπορείς να το "δεις" από όλα τα jsp της εφαρμογής σου ή πχ να ορίσεις μια έξτρα class ως singleton (έχεις πάντα ένα μοναδικό instance) που θα χειρίζεται αυτό το (ArrayList) container από Choices και θα είναι προσβάσιμη από όλα jsp / classes της servlet εφαρμογής.
ms.natasa Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Αλλη μια απορία! Εχω ενα φτιάξει ενα animated button και πατώντας το, σε πηγαίνει σε μια σελίδα που έχω ορίσει εγώ. Αν θέλω όμως με το που το πατά το χρήστης το κουμπί, να στέλνω ένα ερώτημα στο πρόγραμμα που τρέχει από πίσω (σε java είναι ) κ αυτό με τη σειρά του να μου απαντήσει (μια λίστα θα μου στέλνει) και αναλογα με την απάντηση να διαμορφώσω την επόμενη σελιδα Κάτι αντίστοιχο είχα κάνει με τη φόρμα login όπου είχα <form action="LoginServlet"> <h1>Login</h1> <div> <input type="text" required="" name="username" /> </div> <div> <input type="password" required="" name="password"/> </div> <div> <input type="submit" value="Συνδεθείτε" /> </div> </form> και στο action είχα ενα servlet που έκανε τη δουλειά της σύνδεσης. στο button Πως αυτό γίνετια? Ευχαριστώ !! ------------ EDITED --------------- Το ξανασκέφτηκα.. (ίσως δεν πρέπει να βιάζομαι να ρωτάω.. ) μάλλον δεν χρειάζεται το παραπάνω.. στην επόμενη σελίδα απλά θα καλώ μια μέθοδο getκάτι ώστε να παρω τη list που θέλω.. σωστα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα