Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το ποσό των τόκων που θα δηλώσουμε (εφόσον ξεπερνάει τα 250€) θα φορολογηθεί πάλι;

οι πληροφορίες που έχω είναι ότι θα συνυπολογιστεί μόνο για την εισφορά αλληλεγγύης.

νομίζω 12000€.

δηλαδή στη θεωριτική περίπτωση που κάποιος έχει εισόδημα 4000€ και από τόκους 7000€ θα φορολογηθεί μόνο για τα 4κ.

καλά τα λέω;

Δημοσ.

το ποσό των τόκων που θα δηλώσουμε (εφόσον ξεπερνάει τα 250€) θα φορολογηθεί πάλι;

οι πληροφορίες που έχω είναι ότι θα συνυπολογιστεί μόνο για την εισφορά αλληλεγγύης.

νομίζω 12000€.

δηλαδή στη θεωριτική περίπτωση που κάποιος έχει εισόδημα 4000€ και από τόκους 7000€ θα φορολογηθεί μόνο για τα 4κ.

καλά τα λέω;

Καλά τα λες, ως προς το φόρο εισοδήματος, αλλά στο παράδειγμα που χρησιμοποιείς δεν θα πληρώσεις ειδική εισφορά αλληλεγγύης επειδή το σύνολο είναι κάτω των 12.000. Στην περίπτωση που είχες σύνολο πάνω από 12.000 θα πλήρωνες και ειδική εισφορά, δηλαδή πρόσθετο φόρο.

Δημοσ.

νομίζω 12000€.

καλά τα λέω;

Αν εχεις εισοδημα 4000 και τοκους 7000 το λιγοτερο κεφαλαιο που  θα πρεπει να εχεις στην τραπεζα για να βγουν αυτοι οι τοκοι ειναι 230000 ευρω .Αν λοιπον δηλωσεις αυτους τοκους και δηλωνεις εισοδημα 4000 αμεσως -αμεσως θα σου πει με 4000 εισοδημα που βρεθηκαν οι 230000 καταθεσεις αρα ειναι μαυρα δεν ειναι δηλωμενα και πιστευω οτι μετα θα πεσει σφαξιμο , εδω ειναι η παγιδα του συστηματος, απο τις συγκρισεις που θα γινουν, εκτος και μπορεις να τα δικαιολογησεις π.χ.(κληρονομια ,λαχειο,)  ,ελπιζω να ειναι μονο θεωρητικη η περιπτωση....

Δημοσ.

νομίζω 12000€.

καλά τα λέω;

Καλά τα λες και είναι απόλυτα λογικό.

Οι τόκοι των καταθέσεων έχουν ήδη φορολογηθεί αυτοτελώς.

Δημοσ.

αυτό που δεν είναι λογικό είναι ότι πάνω από τις 12.000 ξαναφορολογούνται όλα τα εισοδήματα τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί ή είναι αφορολόγητα, με 1%

:shock:

Δημοσ.

Αν λοιπον δηλωσεις αυτους τοκους και δηλωνεις εισοδημα 4000 αμεσως -αμεσως θα σου πει με 4000 εισοδημα που βρεθηκαν οι 230000 καταθεσεις αρα ειναι μαυρα 

stock-photo-7604545-long-jump.jpg

αυτό που δεν είναι λογικό είναι ότι πάνω από τις 12.000 ξαναφορολογούνται όλα τα εισοδήματα τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί ή είναι αφορολόγητα, με 1%

:shock:

Από τα οποία εισοδήματα (τουλάχιστον πέρυσι) δεν αφαιρούταν ασφαλιστικές εισφορές.

Ετσι εγώ πχ πλήρωσα τις εισφορές μου στο ΕΤΑΑ και μετά έρχεται το κράτος και μου λέει ... ΓΙΑ ΑΥΤΑ που πλήρωσες δώσε μου και άλλο 2% !

Να σημειώσω επίσης ότι με/χωρίς ασφαλιστικές εισφορές άλλαζα κλίμακα από 1% σε 2% έτσι επειδή πλήρωσα εισφορές (πέρα του ότι πλήρωσα φόρο για τις εισφορες μου !!!) διπλασιάστηκε και εισοφρά "αλλυλεγύης" μου.

Δημοσ.

χαλαρώστε ρε παιδιά.

τυχαίο παράδειγμα ήταν αυτό με τους τόκους,

αν είχα τέτοιο εισόδημα από τόκους θα χοροπηδούσα.  :-D

καλά πόσες φορές φορολογούμαστε πάνω στο φόρο.....

και μια ακόμα ερώτηση.

έχω σε 2 τράπεζες λογαριασμούς σχεδόν μηδενικούς. αυτοί απέδωσαν τόκους και οι 2 μαζί χοντρικά 0,1€.

να πάω να ζητήσω χαρτί;

θα μου φάει ολόκληρο πρωινό αυτή η δουλειά.

συνολικά ξεπερνάω τα 250€ τα οποία πρέπει να δηλώσω αλλά δε φτάνω τα 12,000€. 

έχει νόημα να χάσω τη μέρα μου. θα έχω πρόβλημα για 0,1€;

Δημοσ.

Είχαν πει πως θα ενημερωθούν αυτόματα τα συστήματα και όταν πας να κάνεις τη δήλωση θα γράφει απο μόνο του τους τόκους

Δημοσ.

έχει νόημα να χάσω τη μέρα μου. θα έχω πρόβλημα για 0,1€;

Όχι δεν έχει.

Εγώ δε το ήξρα και πήγα σε τράπεζα και αφού τύπωσε το χαρτί η ταμίας μου λέει "τσάμπα ήρθες".

Δημοσ.

stock-photo-7604545-long-jump.jpg

Από τα οποία εισοδήματα (τουλάχιστον πέρυσι) δεν αφαιρούταν ασφαλιστικές εισφορές.

Ετσι εγώ πχ πλήρωσα τις εισφορές μου στο ΕΤΑΑ και μετά έρχεται το κράτος και μου λέει ... ΓΙΑ ΑΥΤΑ που πλήρωσες δώσε μου και άλλο 2% !

Να σημειώσω επίσης ότι με/χωρίς ασφαλιστικές εισφορές άλλαζα κλίμακα από 1% σε 2% έτσι επειδή πλήρωσα εισφορές (πέρα του ότι πλήρωσα φόρο για τις εισφορες μου !!!) διπλασιάστηκε και εισοφρά "αλλυλεγύης" μου.

Σωστός ο φίλος. Και εγώ ακριβώς τα ίδια. Ο παραλογισμός ο ίδιος! Τι να πει κανείς για αυτό το κράτος; Αφήστε που έχω και μια υποψία ότι αυτό δεν στέκει και θα μπορούσαμε να πάμε δικαστικά. Αλλά ποιος να το κάνει για τα 200 παραπάνω ευρώ. Και οι διάφοροι σύλλογοι και οργανώσεις που συνήθως τα αναλάμβαναν αυτά, τώρα έχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούν δυστυχώς!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είχαν πει πως θα ενημερωθούν αυτόματα τα συστήματα και όταν πας να κάνεις τη δήλωση θα γράφει απο μόνο του τους τόκους

μια και βρηκα το θεμα.ειναι κανεις ο οποιος αργησε εντος εισαγωγικων να κανει φορολογικη δηλωση και ειδε να εχουν περαστει οι τοκοι του μεσα στην φορολογικη?το εχω απορια αυτο.ελπιζω να ξερει καποιος.

Δημοσ.

μια και βρηκα το θεμα.ειναι κανεις ο οποιος αργησε εντος εισαγωγικων να κανει φορολογικη δηλωση και ειδε να εχουν περαστει οι τοκοι του μεσα στην φορολογικη?το εχω απορια αυτο.ελπιζω να ξερει καποιος.

Ναι, προχθές την υπέβαλα και οι τόκοι είχαν περαστεί αυτόματα στη δήλωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...