Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο αυτη τη διαταξη τι θα κερδισεις?Πρεπει απαραιτητα να διαβασεις σε τι χρησιμευει το ups και τι συσκευες μπορουμε να βαλουμε πανω.Δεν υπαρχει λογος να καταπονεις ενα ups με το να εχεις πανω τηλεοραση,στερεοφωνικο,ανεμιστηρα και λαμπατερ.

Ποια η αναγκη να κοπει το ρευμα και να λειτουργεις στερ,τηλ,και ανεμιστηρα?

Αν θες προστασια για αυτον τον εξοπλισμο αγοραζεις σταθεροποιητη τασης και οχι ups.Καθε ups εχει οριο φορτιου σε watt και εσυ το εχεις υπερφοτωσει και πιθανοτατα κουρασει και τις μπαταριες.Οταν υπαρξει πραγματικη αναγκη για ρευμα για να σβησει το pc με ασφαλεια,τοτε θα σε χαιρετησει και θα σβησουν ολα γιατι απλα δεν ειναι αρκετο.

στο προκειμενο,

Μαλλον τα προβληματα ειναι πολλα.Θα πρεπει να εξακριβωσεις αν το σπιτι εχει γειωση,τα πολυπριζα να ειναι κατευθειαν πανω σε πριζα και οχι στο ups.Αν δεν υπαρχει γειωση το τροφοδοτικο χαροπαλευει και μπορει ηδη να δυσλειτουργει.

α)ελεγχος γειωσης

β)δοκιμη αλλου τροφοδοτικου.

Για τα κολληματα,ακομα και ο δισκος μπορει να εχει προβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Μοιράζω το load για να απομονώσω το πρόβλημα.

1. Με τις ηλεκτρικές συσκευές που είναι στο πολύπριζο πριν το ups σβηστές

τρέξε ένα bench/stress στη cpu/gpu σου ή παίξε ένα δυνατό game. Ότι σε βολεύει. 

Δοκίμασε τα usb σου.

2. Άναψε όλες τις συσκευές πριν το ups και ξανακάνε το ίδιο στο pc.

Σου ξαναβγάζει πρόβλημα;

/sc

Έχουμε και λέμε. Αδειάζω το πολύπριζο που έχω πριν το ups, όπως μου είπες, και δοκιμάζω. Τα usb δουλεύουν μια χαρά. Όλα, και αυτά που είναι στο usb hub. Και το plug'n'play. Πάω να βάλω ένα παιχνίδι για να κάνω το stress test, δε προλαβαίνει να φτάσει στο κεντρικό μενού, αρχίζουν τα φλασαρίσματα στην οθόνη, και μέσα σε 4-5 δευτερόλεπτα, η οθόνη βγάζει ένα πλεκτό χρωματιστό pattern και κρεμάει το σύστημα.

Μετά συνδέω όλες τις συσκευές στο πολύπριζο. Τα προβλήματα εμφανίζονται σχεδόν αμέσως, με τα function keys του πληκτρολογίου να μη δουλεύουν, και να ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος λες και αποσυνδέω και ξανασυνδέω συνεχώς τα usb χωρίς εγώ να κάνω τίποτα. Αφήνω τις υπόλοιπες συσκευές στο πολύπριζο και αφαιρώ μόνο τον ανεμιστήρα, και τα usb δουλεύουν και πάλι σωστά. Ξαναδοκιμάζω stress test και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ξανακρεμάει. Η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει γιατί χτες και σήμερα το πρωί, φλασαρε 3-4 φορές η οθόνη, έσβηνε και ξανάναβε, έβγαζε το μνμ ότι έκαναν restart οι drivers και μετά από μερικά λεπτά κρεμούσε, ενώ τώρα κρεμάει σχεδόν αμέσως.

Το πρόβλημα λοιπόν με τα usb ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο ανεμιστήρας που αναγκαστικά τον αφαίρεσα. Τι γίνεται όμως με το άλλο πρόβλημα; Διάβασα το pinned thread "10 συχνά προβλήματα". Έβαλα τη τελευταία έκδοση των drivers, έλεγξα τις θερμοκρασίες, με τη κάρτα σε idle κατάσταση να είναι σε φυσιολογικούς για την εποχή 62C και τον επεξεργαστή σύμφωνα με το speedfan στους 53C. Όλα δείχνουν φυσιολογικά. Η κάρτα γραφικών είναι περίπου 3ετίας, χρόνος όχι αδύνατος για να χαλάσει, αλλά από τη στιγμή που οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές, οι υποψίες πάνε και πάλι στο τροφοδοτικό.

Τι λέτε...

Δημοσ.

Το πρόβλημα λοιπόν με τα usb ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο ανεμιστήρας που αναγκαστικά τον αφαίρεσα.

Φωναξε ενα παππα για ενα τρισαγιο.

Πρεπει να προσπαθησεις να βαλεις το pc με ενα απλο καλωδιο ρευματος σε μια πριζα,ουτε πολυπριζα ουτε ανεμιστηρες ,λαμπατερ και πλυντηρια

Δημοσ.

Φίλε, το κοροϊδεύεις, αλλά με ότι έχει ο καθένας τη βγάζει. Αν εσένα ένας ανεμιστήρας μέσα στο καλοκαίρι σου φαίνεται πολυτέλεια...σε ζηλεύω, γιατί εγώ υποφέρω από τη ζέστη. Όσο για το που πρέπει να τον συνδέσω, αν είχα άλλη πρίζα θα τον σενέδεα, τώρα που δεν έχω...

Με το συμπάθειο, και επειδή δε σε βλέπω να έχεις όρεξη να βοηθήσεις, παρά να κάνεις τον έξυπνο, και να με βάζεις να απολογούμαι γιατί ζεσταίνομαι, μήπως να "παίξεις" με κανέναν άλλον...

Δημοσ.

Δεν εχω ορεξη να παιξω με κανενος τον πονο.Διακωμωδω την κατασταση γιατι οπως και να το δεις ''δουλευουν τα usb οταν αφαιρω τον ανεμιστηρα'',μονο γελιο μπορει να προκαλεσει και απορια.

Ορισμενες βλαβες ειναι πολυπλοκες και χρειαζεται να σπασει το κεφαλι του ακομα και ο πιο εμπειρος,αλλα ολες μα ολες οι βλαβες εχουνε βηματα επιλυσης που αν δεν τα ακολουθεις ΜΟΝΟ τυχαια ισως φτασεις στην λυση.

Για παραδειγμα,

ενδεχεται ενα ταλαιπωρημενο πολυπριζο μεσα να εχει ενα καλωδιο πολυ χαλαρο και οταν μπει φορτιο να ζητησει παραπανω ρευμα να κανει πολλα και διαφορα προβληματα.

Πραγματικα,αν δεν καταφερεις να βρεις μια λυση ισως θα επρεπε να φωναξεις ηλεκτρολογο.Δεν γινεται να μην εχεις μια πριζα στο σπιτι να το συνδεσεις.

Δημοσ.

Ίσως γελούσα κι εγώ, αλλά επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση η επιλογή είναι ή δροσιά ή usb, δε μου φαίνεται και τόσο αστείο.

Άλλωστε το νήμα το άνοιξα τώρα που εμφανίστηκε το σοβαρότερο πρόβλημα με τα κολλήματα, επειδή πίστευα ότι συνδέεται με το άλλο πρόβλημα λόγω τροφοδοτικού. Δεν αντέχει το τροφοδοτικό, δε δουλεύουν τα usb και με το καιρό χειροτέρεψε και τώρα βγάζει προβλήματα και στη κάρτα γραφικών. Αυτό ήταν το σκεπτικό μου και δεν έχω πειστεί ακόμα ότι κάνω λάθος.

Δε θέλω να αγοράσω καινούριο τροφοδοτικό αν δεν είναι ανάγκη, αλλά αν αυτό θα διορθώσει τα προβλήματά μου, να το κάνω.

Προς το παρόν ανακάλυψα μια άλλη μαύρη τρύπα που μου είχε ξεφύγει. Πως μου ήρθε και άνοιξα το κουτί και είδα μέσα...μόνο εσύ κι εγώ λείπαμε! Είχα να το καθαρίσω μια διετία και είχε πιάσει κανονικά 2cm πουρί. Αύριο θα πάω να πάρω αυτά τα καθαριστικά σπρέι να δω αν τυχόν φταίει αυτό, αν και οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές. Άντε να δω τι θα δω...

Δημοσ.

Roger όταν κάποιος παιδεύεται με κάποιο πρόβλημα του, η διακωμώδηση εις βάρος του είναι σαρκασμός και έλλειψη τρόπων, όχι χιούμορ. Αν δεν θες να βοηθήσεις δεν σε κρατάει κανείς εδώ.

Αντί για ευχέλαιο μπορείς να διαβάσεις τι σημαίνει full, semi-full, pure ή square sinewave, τι δίνει το ups του, τι περιμένει να πάρει ένα switching psu ή ένα active-pfc psu από ένα ups, πως "κόβει" το ρεύμα ένας ροοστάτης ή ένα dimmer και τότε ίσως καταλάβεις πως ένας ανεμιστήρας ή ένα dimmer μπορεί να προκαλέσει τέτοιο πρόβλημα στο ηλεκτρικό δίκτυο. Αν έχεις ακόμα απορίες μετά το διάβασμα εδώ είμαστε.

ghadhika δεν χρειάζεται να απολογήσαι για κάτι, μην δίνεις σημασία. Στο θέμα μας.

Φοβάμαι πως το πρόβλημα σου έχει παραπάνω από έναν υπαίτιο.

Να υποθέσω πως τον ανεμιστήρα τον είχες ανοιχτό στη σκάλα 1, 2 και όχι στο τέρμα.

Βάλε ένα πολύπριζο στον τοίχο. Σύνδεσε επάνω του pc, monitor, router και ξαναδοκίμασε.

Μετά σύνδεσε τον ανεμιστήρα στο πολύπριζο. Βάλτον στο τέρμα και τσέκαρε usb.

Το ups τελείως εκτός πρίζας αυτή τη φορά. 

/sc

Δημοσ.

Madsc, όπως καταλαβαίνεις αυτή τη στιγμή ο ανεμιστήρας έχει εξελιχθεί στο μικρότερο των προβλημάτων μου, μιας και τα κολλήματα είναι πια συνεχή, ακόμα κι αν έχω ανοιχτό μόνο ένα Word. Θα πιάσω αύριο το καθάρισμα του πύργου με το σπρέι κι αν σταματήσουν τα κολλήματα, καλώς, αλλιώς....φοβάμαι ότι έρχεται δεύτερος γύρος δοκιμών για να δω αν φταίει η κάρτα γραφικών ή το τροφοδοτικό.

Μπορεί να λέω και μλκιες αλλά έχω ένα προαίσθημα ότι για όοολα αυτά φταίει το τροφοδοτικό...

Η συνέχεια αύριο, σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας.

Δημοσ.

Θα συμφωνησω με τη καθοδηγηση που σου δινει ο mad στο θεμα της απομονωσης μιας και ο ανεμιστηρας εχει μοτερ το οποιο για να ξεκινησει, σου απορροφα ενα διολου ευκαταφρονητο ποσο amper και σε συνεργασια με τη ροπη του, εγκειτε σε αλλους νομους της φυσικης που δε της καλυπτει το ups, με αποτελεσμα να πεφτουν καποιες πυλες προστασιας και να εχεις αυτο το θεμα.

Πιστευω δλδ οτι το ups στα δημιουργει αυτα (+ βεβαια την κακια καλωδιωση, κ.λ.π. , παλιας οικιας), λογω κακης χρησης εξ αρχης.

Δημοσ.

Επειδή ούτε με το ενδελεχές καθάρισμα είδα καμία διαφορά, και επειδή ο χρόνος πειραματισμών εξαντλήθηκε, μιας και το μηχάνημα πραγματικά το χρειάζομαι, υποχρεωτικά πήγε στον μάστορα της γειτονιάς, τουλάχιστον να μου πει τι έχει, να το αντικαταστήσω να τελειώνω...

Νεότερα προσεχώς...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...