ChimairaX Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) Σε μια κουβέντα μου χθες με την παρέα μου δεν βρήκαμε λύση. Έψαξα και λίγο στο google να δω για γνώμες, δε βρήκα κάτι. Γι αυτό ξεκινάω κι αυτό το thread. Για να ακούσω και να μαζέψω γνώμες από όλους. Τελικά έχει πάντα δίκιο ο πελάτης; Έχοντας υπάρξει και ως πωλητής, αλλά και ως πελάτης εννοείται, κατέληξα στο ότι ΣΠΑΝΙΑ έχει δίκιο ο πελάτης... Περιμένω απαντήσεις για να αναλύσουμε τα πάντα. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2013 από ChimairaX 1
cyber_katsarida Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο όταν πληρώνει 7
Fotis13 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 O πελατης εχει δικιο μονο οταν εχει δικιο και οχι παντα ... 11
the marauder Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 O πελατης εχει παντα αδικο και ο καλος επαγγελματιας συμπεριφερεται σαν να εχει παντα (ο πελατης)δικιο. 6
viper2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 ο πελατης εχει παντα δικιο οταν δεχθεις να ειναι πελατης σου...
LongTom Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Μπα ανάλογα με την περίπτωση. Κάποιες φορές έχει όλα τα δίκια ο πελάτης κάποιες είναι για μπάτσες. Δεν μπορείς να πεις γενικά. Πάντως όσο πληρώνει πρέπει,εντός ορίων φυσικά,να κάμει πίσω και να δείχνει υπομονή ο πωλητής. 1
panos2171 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Ανάλογα πάντα την περίπτωση. Ο πελάτης ας πούμε δεν έχει δίκιο θα βάλει πάνω στο τραπέζι της καφετέριας το πόδι του ή δεν μπορεί να μπαίνει σε μια καφετέρια με το πιτόγυρο.
panagos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, όταν είναι ξεκάθαρο για τι πληρώνει.
Gtr34 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 O πελάτης έχει δίκιο, όταν πληρώνει υπηρεσίες η προϊόντα, που δεν ανταποκρίνονται στην διαφημιζόμενη εικόνα και τιμή τους 2
Moderators stormrain Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Moderators Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Αν και συμφωνω με τον Παναγο, θεωρω πως ο πελατης σαφως δεν εχει παντα δικιο. Απλα το θεμα ειναι να τον πεισεις εκεινη τη στιγμη πως θεωρεις πως οντως εχει δικιο και να βρεις λυση στο προβλημα που εχει και οχι να τον κανεις να καταλαβει το αδικο του κατα τη γνωμη μου.
ChimairaX Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Μου έχει τύχει πελάτης ο οποίος αγόρασε πριν καιρό σε μαγαζί με ηλεκτρονικά που δούλευα το ZTE Blade. Ο κύριος, από το πρώτο τηλέφωνο που πήρε, και δίχως καμία άλλη επικοινωνία απολύτως, με άρχισε στις Χριστοπαναγίες επειδή δεν έμπαινε το κινητό του στο WiFi. Μετά από πολύ υπομονή από μεριάς μου, αυτά που άκουσα απ αυτόν ακόμα μου έχουν μείνει, και μετά από 20λεπτη επικοινωνία, βρέθηκε η λύση, η οποία σαφώς ήταν στο ρουτερ του. Με λίγα λόγια: 1. Ο κύριος πήρε με κακή πρόθεση τηλέφωνο. Δεν είχε σκοπό να βρεθεί η λύση ευγενικά και όμορφα. 2. Δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να φταίει άλλος παράγοντας που δεν λειτουργούσε κάτι σωστά. Δεν σκέφτηκε ότι το κατάστημα θα ήταν δίπλα του για κάθε βλάβη. Σκέφτηκε μόνο να πάρει και να βρίσει επειδή δεν του έκανε το χατήρι το κινητό του. 3. Είναι ηλεκτρονική συσκευή. Μπορεί να ήταν πράγματι ελαττωματική η συσκευή. Το κατάστημα τι φταίει; Το κατάστημα θα φταίει άμα είναι ελαττωματική η συσκευή και αδιαφορήσει. Σε καμία περίπτωση εκεί που ήμουν, όπως και πολλά καταστήματα δεν το κάνουν αυτό. Το ότι ο κάθε υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να δέχεται την κρίση τέτοιων πελατών, εγώ το βρίσκω λάθος. Γιατί κι εγώ σαν καταναλωτής, τέτοια συμπεριφορά χαμηλού IQ δεν την έχω.
Moderators stormrain Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Moderators Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Το ότι ο κάθε υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να δέχεται την κρίση τέτοιων πελατών, εγώ το βρίσκω λάθος. Κοιτα τωρα να δεις τι γινεται. Δε διαφωνω πως ειναι λαθος ιδεαλιστικα. Αλλα ρεαλιστικα μιλωντας (αφου εισαι στο χωρο θα το γνωριζεις), ο πωλητης και μαλιστα ο επιτυχημενος, ειναι μεταξυ αλλων ειναι υποχρεωμενος να κανει και τον ψυχολογο των πελατων. Εικαζω (χωρις να εχω εμπειρια) πως στο χωρο των ηλεκτρονικων συσκευων αυτο συμβαινει λιγοτερε απο αλλου ομως. Αν και εμενα προσωπικα μου αρεσει ολο αυτο
status Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο όταν πληρώνει μετρητά, δεν γίνεται φορτικός και παράλογος. Μου έχει τύχει πελάτης ο οποίος αγόρασε πριν καιρό σε μαγαζί με ηλεκτρονικά που δούλευα το ZTE Blade. Ο κύριος, από το πρώτο τηλέφωνο που πήρε, και δίχως καμία άλλη επικοινωνία απολύτως, με άρχισε στις Χριστοπαναγίες επειδή δεν έμπαινε το κινητό του στο WiFi. Μετά από πολύ υπομονή από μεριάς μου, αυτά που άκουσα απ αυτόν ακόμα μου έχουν μείνει, και μετά από 20λεπτη επικοινωνία, βρέθηκε η λύση, η οποία σαφώς ήταν στο ρουτερ του. Με λίγα λόγια: 1. Ο κύριος πήρε με κακή πρόθεση τηλέφωνο. Δεν είχε σκοπό να βρεθεί η λύση ευγενικά και όμορφα. 2. Δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να φταίει άλλος παράγοντας που δεν λειτουργούσε κάτι σωστά. Δεν σκέφτηκε ότι το κατάστημα θα ήταν δίπλα του για κάθε βλάβη. Σκέφτηκε μόνο να πάρει και να βρίσει επειδή δεν του έκανε το χατήρι το κινητό του. 3. Είναι ηλεκτρονική συσκευή. Μπορεί να ήταν πράγματι ελαττωματική η συσκευή. Το κατάστημα τι φταίει; Το κατάστημα θα φταίει άμα είναι ελαττωματική η συσκευή και αδιαφορήσει. Σε καμία περίπτωση εκεί που ήμουν, όπως και πολλά καταστήματα δεν το κάνουν αυτό. Το ότι ο κάθε υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να δέχεται την κρίση τέτοιων πελατών, εγώ το βρίσκω λάθος. Γιατί κι εγώ σαν καταναλωτής, τέτοια συμπεριφορά χαμηλού IQ δεν την έχω. Να κάνουμε την κοινή παραδοχή ότι μερικοί άνθρωποι είναι χωριά. με την κακή έννοια.
sphinxgr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Ασχέτως αν έχει δίκιο ή όχι , πρέπει να φύγει ευχαριστημένος. Οπότε παίζει σημαντικό ρόλο πως του συμπεριφέρεσαι σε αυτά που ζητά, γιατί είναι πελάτης σου και απο αυτόν ζεις. Οι Ιάπωνες έχουν σαν αρχή, αν δεν είσαι γελαστός, ευδιάθετος και θετικός προς τους πελάτες, μην ανοίξεις μαγαζί. Γενικά η πελατοκεντρική προσέγγιση ειναι αυτή παίζει τεράστιο ρόλο πλέον για το αν θα επιζήσει μια επιχείρηση. Προσωπική μου άποψη, όποιος δεν την ακολουθεί, πρέπει να είναι σπίτι του ανεξαρτήτως εργασίας Το ότι ο κάθε υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να δέχεται την κρίση τέτοιων πελατών, εγώ το βρίσκω λάθος. Γιατί κι εγώ σαν καταναλωτής, τέτοια συμπεριφορά χαμηλού IQ δεν την έχω. Δεν βρίζει εσένα, βρίζει την εταιρία. Εσένα δεν σε γνωρίζει και δεν θα σε γνωρίσει ποτέ. Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Οπότε δεν μπορείς να το ανάγεις σε προσωπικό επίπεδο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα