Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μειωση φορολογιας δεν εχει να κανει για την μειωση των τιμων. Εχει να κανει με την προσπαθεια για μικροτερη φοροδιαφυγη ή για ελαφρυνση αυτων που δεν μπορουν να φοροδιαφυγουν. Να κοβουν καμια αποδειξουλα παραπανω δηλαδη αυτοι που δεν εκοβαν και πολλες. Του πουστη αν πιστευετε οτι θα πεσουν οι τιμες ετσι απλα. Το πολυ πολυ να γινει καμια αλλαγη στις τιμες των διαφορων προιοντων (παραδειγμα Fredo E/C - 3.40 αντι 3.70 αλλα τα mikshake πλεον στα 4.50 απο 4 που ειχαν). Γενικα δεν γινεται για τον καταναλωτη η μειωση. 

Δημοσ.

ε καλα δεν λεμε να μειωθουν ολα κατευθειαν.απλα ενα δειγμα καλης θελησης.πχ για τουλαχιστον 2 χρονια+στα πανηγυρια ειχαν το λουκουμα με μελι το μικρο πακετακι 3 ευρω.εγω απο αντιδραση δεν αγοραζα αλλα ο κοσμος εκανε ουρες φετος σε οτι καλοκαιρινο πανηγυρι εχω σκασει μυτη μπορεις και με 2,50 ακομα και με 2 να βρεις το μικρο και παιζουν και αποδειξεις.το οτι καποτε μαζευεις κοσμο δεν ειναι μονιμο.απο συζητησεις που εχω κανει πολυ κοσμος πιστευει οτι τουλαχιστον σε σουβλακια και τετοια εκει σε μερικους που το ειχαν παει 2,10 και 2,20 θα πεσει η τιμη.οσο και να τους λεω μην το δεσετε κομπο αυτοι πιστευουν αλλα.καθηστε να ερθει ο αυγουστος και θα δουμε...αλλωστε το μετρο ειναι πιλοτικο.αμα δεν αποδωσει(να πληρωσουν κανα φραγκο οι μαγαζατορες)θα το κοψουν.

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι θα πέσουν στα φαγάδικα, ειδικά εκεί που έχουν δει μείωση κατανάλωσης έχουν πέσει ήδη. Σε κάποιες νέες επιχειρήσεις μπορεί να πέσει και κάτω από την μείωση. πχ αν σε μια νέα μικρή επιχείρηση ένα πιτόγυρο έκανε 1.90-2 ευρώ μπορεί πλέον να κάνει 1.50 ευρώ για διαφήμηση. Σε μαγαζιά πάλι που δεν είχαν μείωση κατανάλωσης δεν πρόκειται να πέσουν οι τιμές ούτε για πλάκα.

• Like 1
Δημοσ.

πάντως σε ορισμένες περιπτώσεις (πχ σουβλακια, αλυσιδες πίτσα) και εγω έχω δει ήδη κάποια (μικρή) μειωση τιμών (φαντάζομαι και ποιότητας), για να δούμε αν θα συνεχιστεί το trend και με τη μειωση του Φπα

Δημοσ.

Δυσκολο να πεσουν οι τιμες.

Οταν στον ιδιο επιχειρηματια, του ανεβαζεις τη φορολογια, του ριχνεις οποτε γουσταρεις εκτακτη εισφορα, το να του μειωσεις το φπα ενα 10% ειναι μια η αλλη.

Δημοσ.

Δυσκολο να πεσουν οι τιμες.

Οταν στον ιδιο επιχειρηματια, του ανεβαζεις τη φορολογια, του ριχνεις οποτε γουσταρεις εκτακτη εισφορα, το να του μειωσεις το φπα ενα 10% ειναι μια η αλλη.

Από το 1974 και μετά μετράμε 300 φορολογικά νομοσχέδια.

Οι ΗΠΑ έχουν την ίδια φορολογία εδώ και 75 χρόνια.

• Like 3
Δημοσ.

Μια πιτσαρία στο Ηράκλειο που ψώνιζα έριξε τις τιμές κατά 10% χθες.Μπράβο τους,ομοίως και για ένα σουβλατζίδικο στα χανιά....

Δημοσ.

Από το 1974 και μετά μετράμε 300 φορολογικά νομοσχέδια.

Οι ΗΠΑ έχουν την ίδια φορολογία εδώ και 75 χρόνια.

νομιζω το 70κατι αλλαξανε την αμεση φορολογια.

Δημοσ.

Επιτέλους αυτό περίμενα...τώρα θα βγαίνω κάθε μέρα στις ταβέρνες με τη σύζυγο και θα τρώω σαν τρελός. Αυτή η διαφορά 3 ευρώ στον λογαριασμό ήταν αυτό που με έκαιγε τόσο καιρό.

Προφανώς και θα αποτύχει το μέτρο...αφού απο μόνο του δεν μπορεί να αυξήσει την ανύπαρκτη αγοραστική δύναμη.

Θέλεις να βοηθήσεις την εστίαση; Κόψε το γαμοχαράτσι και αντί να ξοδεύουμε το 500αρι/χρόνο για το κράτος θα το ξοδεύουμε σε διακοπές, ενώ και ο μαγαζάτορας δεν θα χρυσοπληρώνει την λειτουργία του καταστήματός του. Κερδισμένοι όλλοι...αλλά που μυαλό...

Δημοσ.

To χαράτσι του χωρου όπου λειτουργεί μια επιχείρηση το πληρώνει ο ιδιοκτήτης όχι αυτός που το νοικιάζει οπότε δεν θα αλλάξουν και πολλά από αυτό καθώς ούτε αύξηση ενοικίων παίζει. Όχι βέβαια ότι είμαι υπέρ αυτού του μέτρου.

Δημοσ.

To χαράτσι του χωρου όπου λειτουργεί μια επιχείρηση το πληρώνει ο ιδιοκτήτης όχι αυτός που το νοικιάζει οπότε δεν θα αλλάξουν και πολλά από αυτό καθώς ούτε αύξηση ενοικίων παίζει. Όχι βέβαια ότι είμαι υπέρ αυτού του μέτρου.

Αλλο σου λεει. Κοψε το χαρατσι, ωστε αντι να παρεις το χρημα αμεσα, να το αφησεις να φερει  γυρω στην αγορα, και να το παρεις εμμεσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...