Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηello...

Πόσα χρήματα χρειάζονται

1) Για φαγητό ανά βδομάδα/μήνα  (χωρίς deliveri) ???

2) Για ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ (το 2μηνο) ??

Πείτε μου να πάρω μια πρώτη ιδέα!!  thx  :-D

Δημοσ.

Για φαγητο αναλογως..

Μπορεις να τρως στην εστια της σχολης αν πληρεις τα εισοδηματικα κρητιρια..

Αλλιως φαγητο απο την μαμα, αποθηκευση στην καταψυξη.. Απαραιτητο εργαλειο.. Φρουνος μικροκυματων..

Αλλιως θα κανεις φαγητα μονος σου.. Πχ απο το βραδυ για την αλλη μερα/μερες.. Πχ αντι να ψησεις μια μπριζολα θα κανεις 2 και για την αλλη μερα μαζι με ρυζι που δεν παθαινει τιποτα..

Κοστος για αυτα αναλογα απο που ψωνιζεις.. Πανω κατω στην εβδομαδα 50-70 ευρω που μα τα σημερινα δεδομενα μπορει να ειναι και 40 ευρω..

Κοστος ΔΕΗ/νερο περιπου για ΔΕΗ 35-40 ευρω το διμηνο νερο το τετραμηνο(αναλογα την πολη) καπου 40 ευρω(μπορει να λεω και πολλα,εγω Κοζανη πληρωνα 40 ευρω, ενω στα γιαννενα η κοπελα μου το διμηνο καμια 35 στανταρ) θερμανση αναλογως τι θα καις αν ειναι αυτονομη...

Πανω κατω θες κανενα 300-400 ευρω ολα μαζι το διμηνο χωρις το νοικι... Ενταξει εναν μηνα μπορει να φας 250, τον αλλον να βγεις εκτος προυπολογισμου...

Δημοσ.

σαν φοιτητης οπως ειπε ο iiverpool αν καταφερεις να τρως στη σχολη δωρεαν θα ειναι μεγαλη καβατζα. αλλα τα εισοδηματικα κριτηρια ειναι ειναι αρκετα αυστηρα

θα πρεπει ισως να προσπαθησεις οταν μπορεις να μαγειρευεις για 2-3 μερες. στην αρχη με καποια βασικα ευκολα φαγητα οπως

κιμας για μακαρονια (στοιχιζει περιπου 6-7 ευρω το κιλο ο αναμικτος και με 1 κιλο θα βγαλεις περιπου 8 καλες μεριδες μακαροναδες)

σαλτσα για μακαρονια . εδω τα εξοδα ειναι μηδαμινα. γενικα καποια πραγμα οπως 2-3 πουμαρο απο το ψυγειο και 2-3 κιλα κρεμμυδια στο ντουλαπι θα πρεπει να τα εχεις παντα. (προσεχε τα κρεμμυδια γιατι χαλανε αν παει υγρασια)

η μπριτζολιτσα πολυ σωστα ειπε ο λιβερπουλ. θα ψηνεις 2 και οχι μια. την επομενη μερα θα βραζεις λιγο μπασματι με ελαχιστο αλατι και θα την κανεις ταρατσα.

απο οσπρια υποχρεωτικα θα πρεπει να μαθεις να ψηνεις φακες σουπα. συνδιασε το και με το πουμαρο και το κρεμμυδι που θα εχεις στο ντουλαπι σου και με 4-5 ευρω θα τρως 2 μερες. Οι φακες αν νομιζεις οτι της σιχαθηκες την επομενη μερα μη τις πεταξεις μπαινουν στη καταψυξη και οποτε θες τις ξεπαγωνεις απο το πρωι και ειναι ΦΟΒΕΡΕΣ. οι ξεπαγωμενες φακες ειναι ακομα πιο νοστιμες απο τις φρεσκιες κατα τη γνωμη μου.

επισης φασολακια που θα τα περνεις κατεψυγμενα και μπαμιες ειναι μια καλη λυση και πανευκολη.

επισης μια πολυ βασικη συνταγη ειναι το κοκκινιστο χοιρινο. (το μοσχαρι απογορευμενο για φοιτητη ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ)

γενικα οι τιμες στο χοιρινο σπάλα ή μπουτι (λιγο πιο σκληρο) παιζουν στα 6-7 ευρω το κιλο τα ντοπια και ισως και κατω απο 5 ευρω τα εισαγομενα. Δεν εχεις λογο να αποφυγεις τα εισαγομενα κατα τη γνωμη μου...γιατι στη σχολη τι νομιζεις τρωτε. στο ηρακλειο οι φοιτητες εχουν κανει την εισαγομενη μπριζολα ολλανδιας του μακρο αναρπαστη! :-)

εγω παντως με ενα ποσο 60 ευρω μπορω να σου μαγειρεψω για μια βδομαδα 4 μερες κρεας 2 μερες οσπριο 1 μερα μακαρονορυζια με σαλτσες... αυτο το ποσο βεβαια για 1 ατομο. αν βρεις κανα ταιρι και μαγειρευεις για 2 αλλαζει B)

αν δεν εισαι τοσο του κρεατος μπορεις να ριξεις το κοστος και στα 30 ευρω τη βδομαδα για το φαγητο. αν παραγγελνεις delivery  90+ ευρω τη βδομαδα υπολογιζε...

το ρευμα τωρα τι να σου πουμε. εγω πληρωνα με δικο μου ρολοι στο ονομα μου καπου 100-120 ευρω το 4μηνο αλλα μαγειρευα φουλ. το νερο ειναι φθηνο γενικα αλλα οι τιμες παιζουν και αναλογως τη πολη και τι επαρκεια εχει σε νερο

Δημοσ.

κάτι που με έσωσε εμένα όταν έμενα μόνη μου (αν και όχι φοιτήτρια), ήταν το να μοιράζω το φαγητό σε μερίδες με το που το αγοράζω. 
Πχ ξέρεις ότι από το κοτόπουλο τρως κυρίως το μπούτι; αγόρασε μόνο μπούτια και βάλτα ένα-ένα σε σακουλάκια στην κατάψυξη. Ή αν είναι αρκετά πιο ακριβό το να πάρεις μόνο μπούτια (εγώ δεν είχα κρεοπώλη κοντά μου και έπαιρνα από σούπερ μάρκετ που ήταν πανάκριβα), πάρε ολόκληρο και το στήθος μπορείς να το κόψεις σε ακόμα πιο μικρές μερίδες για να το έχεις για καμιά σαλάτα/μακαρονάδα. Εμένα αυτό με έσωσε να σου πω την αλήθεια, γιατί επειδή έλειπα όλη μέρα από το σπίτι και είχε ζέστη, έφτιαχνα κάτι το μεσημέρι και το βράδυ που γυρνούσα είχε ήδη χαλάσει. κι έτσι είχα πετάξει ολόκληρο κοτόπουλο ή μοσχάρι χωρίς λόγο και το βράδυ έπρεπε να ξαναμαγειρέψω. ενώ κανονικά θα είχα φαΐ για τρεις μέρες. Και γενικά, μην πετάς τίποτα. πάρε ταπεράκια και βάζε ό,τι σου περισσεύει στην κατάψυξη. 
Εγώ έδινα περίπου 150 ευρώ/μήνα για φαγητό περίπου.

ΔΕΗ/νερό δεν μπορώ να σου πω γιατί εγώ ήμουν σε προάστια της Αθήνας και πλήρωνα δήμο και όχι ευδάπ και δεη δεν πλήρωνα ερτ κτλ. 

Δημοσ.

Τσέκαρε στην εστία μήπως υπάρχει κανένα σύστημα με κουπούνια. Στην δικιά μου(Πατρα) παίρνεις με 20ε 10μεσημ+10βραδ. Δηλαδή σου έρχεται 1ε το γεύμα. Πολυ κομπλέ, και δεν χρειάζεται να πηγαίνεις κάθε μέρα. Μόνο τις μέρες που έχει κρέας :-D

• Like 2
Δημοσ.

βλεπω κατι ΔΕΗ 40 ευρω το δίμηνο.. εμένα γιατί μου έρχετε πάνω κάτω 100 ευρω? anyway.

Εμενα που μου στέλνουν συχνά φαι απο το σπίτι και εχω δικό μου μεταφορικό μέσο, μου στέλνουν 40 ευρω για τα έξοδα μου (καφές, βράδυ, βενζίνι, σουπερ μαρκετ και οτι αλλα εξοδα μπορουν να προκύψουν πλήν των λογαριασμών).

Αλλα πίστεψε με, εμενα που μου στέλνουν φαι κάποια στιγμή βαριέσαι τα ίδια και τα ίδια.

Οπότε θα θες να φας κατι απ έξω, να μαγειρέψεις κάτι άλλο οπότε προστίθενται έξοδα.

• Like 2
Δημοσ.

Μαθε να τρως παξιμαδι αλλα και διαφορα τοπικα προιοντα αμα βρισκεσαι στην επαρχια,τα βρισκεις σε αφθονια και σε καλες τιμες.

Δημοσ.

επίσης και καμια ομελέτα ή καγιαμας/καγιανάς/στραπατσαδα/πωςτολενε θα βοηθησει ,ρύζι uncle bens στο σακουλακι που ειναι , φασολακια κ φακες οπως προειπωθηκε , τα μπιφτεκια επισης καλη λυση , μακαρονια σταθερη αξια , σνιτσελ κοτοπουλου του μιμικος, ή αν εχεις χασαπη παιρνεις "καθαρισμενο" κοτοπουλο και απλα το βαζεις στο φουρνο με πατατες [κατι σα φιλετο αλλα λιγο πιο φτηνο επειδη εχει και κοκκαλακι κ πετσα] , χόρταρακια "ιταλικά" ή βλιτα , καμια καρμπονάρα "του εργένη" ,αυτα μου ρθαν πρωτα στο μυαλο απο αυτα που φτιαχνω :P
η δεη μου ρχεται κανα 40 ή 50 ο εναντι και κανα 100ρι ο εκκαθαριστικος. επισης υπολογισε κοινοχρηστα αν εχεις καθε μηνα :P . η ΔΕΥΑΠ μου ρχεται κανα 20ρικο το 4μηνο , και η πλακα ειναι μονο οι φοροι ειναι το 80% του λογαριασμου , τη τελευταια φορα πληρωσα 23 ευρω φορους και 2 ευρω παρα κατι καταναλωση νερου :P  Η σιτηση του τει πατρας προσωπικα αλλα και πολλων φιλων και γνωστων δεν αρεσει και τοσο , μερικοι βεβαια τρωνε αναγκαστικα :/ .. 

Δημοσ.

βλεπω κατι ΔΕΗ 40 ευρω το δίμηνο.. εμένα γιατί μου έρχετε πάνω κάτω 100 ευρω? anyway.

Εμενα που μου στέλνουν συχνά φαι απο το σπίτι και εχω δικό μου μεταφορικό μέσο, μου στέλνουν 40 ευρω για τα έξοδα μου (καφές, βράδυ, βενζίνι, σουπερ μαρκετ και οτι αλλα εξοδα μπορουν να προκύψουν πλήν των λογαριασμών).

Αλλα πίστεψε με, εμενα που μου στέλνουν φαι κάποια στιγμή βαριέσαι τα ίδια και τα ίδια.

Οπότε θα θες να φας κατι απ έξω, να μαγειρέψεις κάτι άλλο οπότε προστίθενται έξοδα.

Εμένα τόσο μου ρχετε σε 32τ.μ. Λογικά εσύ έχεις πιο μεγάλο σπίτι.

Μεταφορικό φαντάζομαι εννοεις μηχανάκι γιατί με 40€ μου φαίνεται δύσκολο να σου βγαίνουν και οι βενζίνες και οι βόλτες.

Δημοσ.

Για το φαγητο , πρεπει να δικτυωθεις καλα. Θα βρεις καποιον (φιλο, φιλη, γκομενα,... ) που θα μαγειρευει και θα πηγαινεις εκει.

Φοιτητες ειστε. Εμεις ενα εξαμηνο σχεδον μερα παρα μερα τη βγαζαμε σπιτι φιλης , που μαγειρευε μια κατσαρολα φαγητο και ταιζε 4-5 ατομα :P

Απαραιτητη προυποθεση να ειναι λιγο ματσο ο/η αλλος/η :P

Δημοσ.

ή τουλαχιστον να βαζεις τα υλικα ή να πλενεις τα πιατα ή να βοηθας σε κάτι αλλο , γιατι μια δυο τρεις μετα θα σαι νηστικος τρολερ :P

Δημοσ.

Τρολερ? Γιατι πρωτη φορα το ακους ? :P

Και γω οταν εχω γεματο ψυγειο ταιζω κοσμο. Μαλλον δεν εμπλεξες με τα καταλληλα ατομα :P

Δημοσ.

εννοω οτι νταξει μην φαινεται σαν εκμεταλευση, δλδ το κοροιδο μαγειρευει κ εμεις τρωμε ,πως να το πω :P ε μεχρι στιγμης οσοι εχουν δοκιμασει απ τα χερακια μου καλα λογια ειπανε [τουλαχιστον face2face :P] απλως οκ αλληλεγγυη ο ενας ειναι καλος μαγειρας ο αλλος θα βοηθησει στο μαζεμα μετα καπως ετσι , οχι γεια σας ηρθα ωραια μασα :P

Δημοσ.

Ναι ρε , δεν ειπα να παει να φαει και γεια σας :P Και μεις πλεναμε πιατα μετα, η φερναμε μπυρες,ρετσινες...

Αν και ειχαμε εναν "φιλο"

ΔΑΠιτη (επειδη απαγορευονται τα πολιτικα :P)

που πηγαιναμε για τις μπυρες του και μονο .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...