Atlas1988 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Η εμπιστοσυνη ειναι σημαντικος παραγοντας.Η ρουτινα ομως ειναι λαθος.Ειπαμε...Ειναι μια επεμβαση , οχι τοσο δυσκολη τεχνικα κτλ ομως παραμενει μια επεμβαση σε ενα πολυ ιδιαιτερο οργανο το ματι το οποιο ΔΕΝ μπορεις με 100% σιγουρια να ξερεις πως θα εξελιχθει κατα την διαρκεια της θεραπειας και της επεμβασης.Υπαρχουνε περιστατικα οπου πχ η δημιουργια του φλαπ εχει αποτυχει κατα την διαρκεια της lasik , γεγονος που ειναι σημαντικη παρενεργεια. Παιζουνε ρολο πολλα πραγματα.Σε γενικες γραμμες ομως με βαση τα παγκοσμια στατιστικα , οι ιστοριες αποτυχιας ειναι πολυ πολυ λιγες σε σχεση με τις επιτυχιες δηλαδη μιλαμε για τεραστια διαφορα. Τι θελω να πω : δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ χειρουργιο χωρις πιθανη παρενεργεια.Οπως επισης δεν υπαρχει και ΚΑΝΕΝΑ φαρμακο χωρις παρενεργεια (ακομα και το ντεπον μπορει να προκαλεσει παρενεργειες).Το θεμα ειναι να γινει σωστος προεγχειρητικος ελεγχος , να υπαρχει ενα αξιοπιστο και συγχρονο μηχανημα laser και τελος ο γιατρος να εχει ολα τα απαραιτητα προσοντα. Προσωπικα αν και σας λεω ο ιδιος εχω κανει laser PRK ποτε μα ποτε δεν θα πω σε καποιον αυτες τις ανοησιες που λενε μερικοι ευχαριστημενοι ασθενεις (προσωπικα ειμαι ευχαριστημενος) "αα δεν ειναι τιποτα , ααα ειναι ρουτινα" κτλ κτλ.Ξεχαστε τα αυτα. Οσοι με ρωτησανε για το εαν πρεπει η δεν πρεπει να κανουνε laser τους ειπα να το ζυγισουνε το θεμα , να μαθουνε τα ρισκα , και πανω απο ολα να τα αποδεχτουνε ΠΡΙΝ ενεργησουνε τετοια επεμβαση.Για εμενα ΝΑΙ αξιζει.Για τον αλλον ????Ο καθενας με το σκεπτικο του. Αλλα ξαναλεω : μην ξαφνικα ανακαλυπτουμε οτι αυτες οι επεμβασεις ειναι ακρως επικινδυνες κτλ.Σε γενικες γραμμες ΔΕΝ ειναι επικινδυνες και στο συντριπτικο ποσοστο τους εχουνε επιτυχια και οι οποιες επιπλοκες αντιμετωπιζονται με μεγαλη επιτυχια. Ειναι το ιδιο ακριβως με τα αεροπλανα.Αν και εχουν συμβει αρκετα ΤΡΑΓΙΚΑ ατυχηματα , ειναι αποδεδειγμενα το πλεον ασφαλες μεσο μεταφορας.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν θα πρεπει να αποδεχτεις το γεγονος οτι ισως αποτελεσεις και εσυ "θυμα" μιας πιθανης πτωσης ετσι ?Μπορει να συμβει εστω και σε ελαχιστη πιθανοτητα. Οσο αναφορα την δευτερη επεμβαση...Προσωπικα δεν θα το εκανα ακομα και εαν μου εμενε ενα υπολοιπο 0.50.Δεν αξιζει τον κοπο ουτε αξιζει να περασεις εκ νεου την ιδια ταλαιπωρια ουτε αξιζει το ολο ρισκο για τετοια υπολοιπα μυωπιας.Τωρα τι εννοεις εσυ ακριβως οτι πηγε σκατα , πρεπει να μας το πεις.Τι απετυχε ακριβως ?Τι πηγε λαθος ? Γιατι εαν το παρεις αντικειμενικα κατι ,πχ το να ειχες πχ 5 μυωπια και μετα το laser να σου εμεινε 0.75 υπολοιπο , ε τυπικα δεν ειναι και αποτυχια οταν με 5 μυωπια θεωρησε τυφλος ενω με 0.75 μπορει να εχεις οραση 20/30 που αποτελει καλυτερη οραση απο το τυπικο οριο για εξετασεις διπλωματος στις ΗΠΑ (20/40) ετσι ?Ολα ειναι σχετικα.Και δεν υπαρχει η εγγυηση οτι θα επιτυχεις το 20/20 η την υπερ-οραση 20/15.Με ενα σωστο και συγχρονο μηχανημα υπαρχει η -σχεδον- εγγυημενη σε ποσοστα πχ 90-95 τοις εκατο 20/40 η 20/30 οραση.Το 20/20 ως συνηθως φτανει ενα 80-85 τοις εκατο περιπου.Ολα αυτα βεβαια τα ειδα και εγω απο το ιντερνετ. Τελος για την prk : ΥΠΟΜΟΝΗ μεχρι το τελικο αποτελεσμα.Θα εχει πολλα ανεβα-κατεβα , αρκετες θολουρες , καποιες φορες θα νομιζεται οτι απετυχε αλλα θελει χρονο ωστε να επανελθει το τελικο αποτελεσμα.Το πρωτο καλο αποτελεσμα θα το δει κανεις μετα τις 3 εβδομαδες οπου θα αρχισει να καθαριζει η οραση αρκετα.Εγω μετα την 3η εβδομαδα ειχα πολυ καλη αναρρωση και οπως ειπα πλεον ειμαι 20/20 στο αριστερο και καλυτερα απο 20/20 στο δεξι ματι και εχω ακομη μπροστα μου αρκετο διαστημα αναρρωσης.Υπομονη λοιπον. 1
pavlinara Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Μετά την πρώτη εγχείρηση από το ένα μάτι δεν έβλεπα καθαρά.Δεν είχε μείνει υπόλοιπο μυωπίας, αλλά δεν καθάρισε ποτέ.Έτσι με έβαλε η πανέξυπνη γιατρός να ξανακάνω λέιζερ το οποίο φυσικά το ξαναπλήρωσα(άλλα 500 επειδή έτσι της κατέβηκε στο κεφάλι εκείνη την στιγμή) και είχα πάλι το ίδιο αποτέλεσμα.Έμαθα εκ των υστέρων ότι και άλλα άτομα μετά το λέιζερ γκαβώθηκαν οπότε μπορώ να πω με σιγουριά ότι η τύπισσα έκανε σκατοδουλειά. Τώρα θα πάω σε οφθαλμικό κέντρο όπου έμαθα ότι κάνουν θεραπείες για να καθαρίσει το μάτι μετά το λέιζερ. Έχει περάσει πάνω από χρόνος που έκανα την prk ,ξυπνάω το πρωί και δεν βλέπω καθαρά και μετάνιωσα την ώρα και την στιγμή που πήγα στην συγκεκριμένη γιατρό.Φοβάμαι μην ξυπνήσω καμιά μέρα και χρειαστώ εγχείρηση στον κερατόκωνο.
Atlas1988 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Το οτι δεν βλεπεις καλα που οφειλεται ?Οταν λες δεν καθαρισε , εννοεις βλεπεις θολα οπως πχ βλεπεις μεσα απο μια ζελατινα η μεσα απο ατμο η βλεπεις θολα επειδη εχεις χαμηλη συνταγη ?Δοκιμασε πανω σου συνταγες μυωπιας κτλ σε πινακα και δεν ειχες βελτιωση ? Επισης απορω πως αυτη σου πηρε και χρηματα.Στα περισσοτερα κεντρα αναφερει ρητα πως σε περιπτωση που χρειαζεται επανεπεμβαση αυτη γινεται χωρις κοστος. Αλλα και εσυ ρε αδερφε...Δεν πηγες να παρεις μια δευτερη γνωμη ?Παλι εκει πηγες και παλι 500Ευρω εδωσες. Στον κερατοκωνο γιατι να χρειαστεις εγχειρηση ?Ειχες τετοια παθηση η σου εγινε λογο του laser ?
pavlinara Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 με είχε προειδοποιήσει για τον κερατόκωνο ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρειαστεί να τον εγχειρήσω το ότι δεν βλέπω καλά οφείλεται στο ότι δεν έκλεισε καλά η πληγή και μου άφησε θολούρα έκλεισε λάθος αν ανοιγοκλείσω αρκετά το μάτι βλέπω πιο καθαρά, για αυτό το πρωί που ξυπνάω με το που ανοίγω το μάτι βλέπω χάλια βάζω δάκρυα και για λίγα δευτερόλεπτα βλέπω καθαρά μετά πάλι θολώνω υποτίθεται ότι πρέπει να σε παρακολουθεί ο γιατρός που σε εγχείρησε για αυτό δεν πήγα αλλού από την αρχή δεν με είχε ενημερώσει ότι έχει κόστος η επανεγχείρηση ,την μέρα που πήγα μόνο με είπε: να ξέρεις έχει κόστος δεν θα στην κάνω τζάμπα ο επαγγελματισμός σε όλο του το μεγαλείο (υπόψιν δε μιλάω για Αθήνα, αλλά για Θεσσαλονίκη)
capten- Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Παβλινάρα καταρχάς κουράγιο και ελπίζω να πάνε καλά τα πράγματα σύντομα. Οκ τώρα βλέπεις στο ενα μάτι θολά αλλά τα γυαλά μπορούν να σε βοηθήσουν?
Atlas1988 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Για το θεμα ξηροφθαλμιας το εψαξες ?Ετσι οπως μου το λες πιο πολυ για ξηροφθαλμια μου κανει.Η lasik προκαλει εντονη ξηροφθαλμια για αρκετους μηνες.Για αυτο πιθανον καθαριζει και το ματι σου οταν βαζεις σταγονες.Επισης , για ποσο καιρο εβαζες στεροειδη σταγονες μετα την επεμβαση ?Και εαν δεν κανω λαθος , LASIK εκανες σωστα ? Το οτι ανοιγεις το ματι το πρωι και βλεπεις χαλια μπορει να εχει να κανει με την ξηροτητα στον υπνο.Δοκιμασες καποιο ειδικο gel που κραταει υγρο το ματι στον υπνο ?Εμενα με βοηθαει γιατι και εγω εχω ξηροφθαλμια.Βεβαια η θολουρα μου εχει φυγει εντελως και απο τα 2 ματια αλλα ΚΑΙ ΕΓΩ οταν βαζω σταγονες βλεπω ακομα πιο "κοφτερα". Επισης δεν μου απαντησες..Οταν λες θολα ΤΙ εννοεις ?Οτι πχ εαν δοκιμασεις γυαλια με μυωπια βλεπεις καλυτερα ? Μηπως αυτο που νομιζεις οτι βλεπεις θολα ειναι υπολοιπο μυωπιας ?Ποσους βαθμους ειχες πριν την εγχειρηση και τι μετρηση οπτικης οξυτητας βγαζεις τωρα ?επειδη μου λες οτι δεν εχει υπολοιπο μυωπιας , αλλα και η μυωπια ως θολουρα την αντιλαμβανεται καποιος πολλες φορες , δηλαδη δεν βλεπει καθαρα καποια πραγματα. Και επειδη ειπες για την πληγη , αυτο το διαπιστωσες οτι δεν εκλεισε καλα και απο ΑΛΛΟΝ χειρουργο ?Το flap δηλαδη δεν εκλεισε οπως επρεπε? Τελος οταν λες για τον κερατοκωνο , αρα απο οτι καταλαβαινω αφου στο ειχε πει , μαλλον ειχες ηδη αυτην την παθηση σωστα ? 1
pavlinara Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 όχι καμία σχέση τα γυαλιά, αν φορέσω βλέπω χειρότερα prk έκανα. ξηροφθαλμία έχω σίγουρα και βάζω κάθε μέρα τεχνητά δάκρυα. αλλά και πάλι τώρα που γράφω στον υπολογιστή από το δεξί μάτι δεν βλέπω καθαρά τα γράμματα. δεν είναι υπόλοιπο μυωπίας έχω δοκιμάσει γυαλιά και δε βλέπω καθαρά είχα 2.5 βαθμούς πριν η πληγή έκλεινε με λάθος τρόπο σύμφωνα με την γιατρό ο κερατόκωνος μπορεί να εμφανιστεί κάποια στιγμή, μπορεί και όχι θα μαζέψω λεφτά και θα πάω σε οφθαλμολογικό κέντρο επειδή δεν πάει άλλο 1
Atlas1988 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Εκλεινε με λαθος τροπο ?Μετα την επεμβαση δεν σου εδωσε κορτικο-στεροειδη σταγονες οι οποιες αποτρεπουνε την γρηγορη αρχικη επουλωση της πληγης ?Εαν ναι για ποσο καιρο ?Επισης , δεν εκανες τις 2-3 προβλεπομενες επισκεψεις εντος 3μηνου μετα την επεμβαση ? Ως συνηθως γινεται 1η επισκεψη στη πρωτη εβδομαδα , 2η επισκεψη στο μηνα , 3η επισκεψη στους 2 η 3 μηνες.Εαν εκανες αυτες τις επισκεψεις , δεν εντοπισε το εν λογο προβλημα ?Στο μηνιαιο ραντεβου , δεν εκανες εκ νεου τοπογραφια ?Μου φιανετε λιγο περιεργο... διοτι εαν ειναι θεμα επουλωσης θα επρεπε (αν και δεν ειμαι ειδικος) να εχει εντοπιστει και ισως να μπορουσε να αποτραπει. Κανονικα στο ραντεβου του μηνα σου κανουνε ΞΑΝΑ τοπογραφια ωστε να δουνε τι ακριβως εχει η επιφανεια του ματιου , το σχημα της κτλ , και να γινει μια πρωτη εκτιμηση του αποτελεσματος laser.Φαινεται ξεκαθαρα το σχημα του ματιου σου. Και κατι ακομη : εχεις μηπως καποια ουλη στο ματι απο την επεμβαση ?Παντως να ξερεις για την οραση παιζει ρολο και η ξηροφθαλμια η οποια φευγει μετα απο καποιους μηνες. Υπαρχουν ομως και ειδικες σταγονες που βοηθουνε στην δημιουργια δακρυων , ειναι το Restasis που δινεται με ιατρικη συνταγη και μετα απο σχετικη εκτιμηση.Ρωτησε για αυτην την σταγονα καποιο χειρουργο οφθαλμιατρο και για εμενα κανε μια τοπογραφια στο ματι σου να δεις τι ακριβως συμβαινει με την επιφανεια του. ΥΓ : Να παρεις δευτερη γνωμη.Εαν θυμαμε καλα ειχες πει οτι εισαι Θεσσαλονικη ?Εχεις αρκετες επιλογες. Και οπως ειπα συζητησε για το restasis , ισως με την χρηση του σε 4-5 εβδομαδες δεις μια διαφορα εφοσον αυξηθει η παραγωγη των δακρυων σου γιατι θα εχεις καλυτερη ποιοτητα ορασης.Ενας ξηρος οφθαλμος ως συνηθως ειναι καπως πιο θολος κτλ.Το παρατηρω και σε εμενα , εαν πχ "καταφερω" και φτιαξω δικα μου δακρυα γιατι και εγω εχω ξηροφθαλμια (ακομη δεν περασε καν ο 2ος μηνας απο οταν εκανα PRK) αν και ηδη βλεπω 20/20 βλεπω ακομη πιο "κοφτερα" να το πω ετσι.Ποσο μαλλον εαν βαλω τεχνητα δακρυα. 2
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 εγω πάντως σ αυτό το κέντρο θα κάνω την επέμβαση ,αν μαζέψω λεφτα http://www.emmetropia.gr/
pavlinara Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 ναι έβαζα φάρμακα μετά για να κλείσει πιο αργά η πληγή αλλά πάλι λάθος έκλεινε έβαζα πάνω από μήνα φάρμακα και πήγαινα κάθε βδομάδα να με δει τοπογραφία όχι δεν έκανα. η τοπογραφία είναι εκείνη η εξέταση που διαρκεί 2-3 ώρες που έκανα στην αρχή; τις σταγόνες που λες μόνο με ιατρική συνταγή μπορώ να τις πάρω?
Atlas1988 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Οι σταγόνες αυτές είναι οι μόνες σταγόνες που βοηθούσε στο να δημιουργήσει το μάτι σου ξανά δάκρυα.Μην τις πάρεις πριν μιλήσεις με ιατρό.Η τομογραφία διαρκεί μερικά λεπτά , κοιτάς σε ένα μηχάνημα όπου πρέπει να έχεις ανοιχτό το μάτι για λίγο.Ποσο καιρό φόρουσες τους φακούς μετά την prk ;Και τέλος γιΑ εμένα δες το εκ νέου το θέμα ξηροφθαλμια.
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δεν καταλαβα γιατι ο φιλος μας λεει εξ αρχης για prk....Το ειδος της επεμβασης ειναι καθαρα αποφαση του γιατρου που θα συνεκτιμησει καποιους παραγοντες. Το παν ειναι να του εχεις εμπιστοσυνη. Εχει κανει η κορη μου πριν 8 χρονια , εγω πριν 5 χρονια και η γυναικα μου πριν 3 χρονια lasik με τον ιδιο γιατρο χωρις κανενα απολυτως προβλημα Αυτα χωρις ιχνος διαφημησης στο www.athensvision.gr απο τον Χ.Γ Και κατι για τους ανω των 40+ Να συζητησουν με τον γιατρο την περιπτωση να τους αφησει λιγη μυωπια στο ενα ματι (μεθοδος monovision) ωστε οταν αποκτησουν λογω ηλικιας πρεσβυωπια να μην θελουν γυαλια για κοντα. Αυτο εκαν εγω που την εκανα στα 50 μου και ειμια τωρα 55+ και δεν φοραω καθολου γυαλια Πραγαματικα αξιζει τον κοπο και το κοστος εχει πεσει απο οτι ξερω απο 2500 που ηταν πριν 8 χρονια στα κατω απο 2000 ευρω τωρα 2
Atlas1988 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Τι δεν καταλαβαίνεις φίλε μου ;Ο καθένας την επιλογή του.Εμενα η δουλειά μου έχει αυξημένο κίνδυνο να δεχτώ χτύπημα στο πρόσωπο η στο κεφάλι κ για εμένα συμφώνησε απόλυτα και ο γιατρός όταν του είπα για prk.Εαν θες να διαλέξεις κ μπορείς τότε το κανείς. Επίσης δες τα ΠΜ σου λίγο 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Τι δεν καταλαβαίνεις φίλε μου ;Ο καθένας την επιλογή του.Εμενα η δουλειά μου έχει αυξημένο κίνδυνο να δεχτώ χτύπημα στο πρόσωπο η στο κεφάλι κ για εμένα συμφώνησε απόλυτα και ο γιατρός όταν του είπα για prk.Εαν θες να διαλέξεις κ μπορείς τότε το κανείς. Επίσης δες τα ΠΜ σου λίγο Τα ειδα....Δεν μας εξηγησες απο την αρχη οτι γιατρος σου ειπε για prk και τους λογους που επελεγξε αυτη.Εγω ειπα οτι ειναι αποφαση του γιατρου η μεθοδος.
Atlas1988 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2013 Δεν κατάλαβες...Εγώ είπα ότι ήθελα prk για συγκεκριμένους λόγους κ ο γιατρός απλά συμφώνησε λέγοντας ότι η επιλογή ήταν σωστή.Εχει επικρατήσει μια λογική ότι η prk απλά αποτελεί μια δεύτερη επιλογή της LASIK όμως δεν είναι έτσι η καθεμιά έχει τα θετικά κ αρνητικά και ως ασθενής μπορείς να επιλεξεις κ εσύ ο ίδιος την μέθοδο αν έχεις δεχτεί λίγο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις