Konstantinos1974 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Πριν μια εβδομάδα είχα αποφασίσει να πάρω καινούργιο κινητο στην κατηγορία 150-200 Ευρώ κατά προτίμηση Sony Ericsson, λόγω της καλής προηγούμενης εμπειρίας που έχω με τα κινητά αυτής της μάρκας. Είχα σχεδόν καταλήξει μεταξύ του U και του Sole. Έκλινα προς το U. Μου αρεσε αρκετά η σχεδίαση του. Το πρόβλημα είναι ότι ο υπάλληλος του μαγαζιού φαγώθηκε να μου το βγάλει άχρηστο: ότι έχει μικρή μνήμη μη επεκτάσιμη, ότι τελειώνει γρήγορα η μπαταρία και ότι γενικώς δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με άλλα κινητά αυτης της κατηγορίας και τιμής. Οπότε μου βγάζει ένα κινητό από το ντουλάπι που μου είπε ότι το φέρανε πριν μια μέρα και δεν είχαν προλάβει να το στήσουν στη βιτρίνα, και εγώ βλακωδώς θεώρησα ότι είναι και καινούργιο, ενώ ήταν και αυτό περσινό. Επρόκειτο για το Xperia Go. Μου λεει έχει τα ίδια λεφτά και ξεπερνά σε όλα το U. Έχει διπύρηνο επεξεργαστή, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταριάς, είναι και αδιάβροχο, το βάζεις στο νερό δεν παθαίνει τίποτα. Ψάρωσα εγώ σαν σούπερ βλάκας, λέω: όπα καινούργιο κομμάτι, στα ίδια λεφτά, να πάρω αυτό τότε. Σημειωτέον το ήταν αδιάβροχο μου ήταν εντελώς αδιάφορο, αλλά επειδή ψάρωσα, το θεώρησα και αυτό ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό. Δυστυχώς όμως ο άνθρωπος ή άσχετος ήταν, ή συνειδητά μου είπε ψέμματα, γιατί όπως διαπίστωσα εκ των υστέρων το Go δεν υπερέχει σε τίποτα από το U. Αντιθετα, είναι το ίδιο σε κάποια χαρακτηριστικά και σε άλλα υστερεί κιόλας. Το Go που πήρα έχει χαμηλότερη ανάλυση οθόνης, o επεξεργαστής του είναι μεν διπύρηνος αλλά είναι της σειράς, αλλά η πλάκα είναι ότι και το U έχει διπύρηνο! το οποίο αυτός μου απέκρυψε. Για την μπαταρία δεν έχω άποψη, νορμάλ φαίνεται, δεν είναι ότι πήρα κάτι που θα διαρκέσει πολύ παραπάνω από τα άλλα. Καμία σχέση, πάνω κάτω ό,τι μπαταρία έχουν τα κινητά αυτής της κατηγορίας έχει και το Go. Το θέμα είναι ότι έκανα βλακεία, πρώτον γιατί δεν είναι τρόπος αυτός να κάνεις μια αγορά, και δεύτερον ανάμεσα σε δύο από ατυχία πεστε το, βλακεία, κακό υπάλληλο, ή ο,τιδήποτε διάλεξα το χειρότερο. Να το αλλάξω δεν γίνεται γιατί το άνοιξα. Οπότε έχω δύο επιλογές: ή το "σκοτώνω", χάνοντας τα μισά λεφτά μου και πάω να πάρω αυτό που ήθελα εξαρχής. Ή το παίρνω απόφαση, αυτό είναι και άλλη φορά να προσέχω. Εσείς πιστεύετε ότι έκανα μεγάλη βλακεία που πήρα το Go αντί του U; Να πω την αλήθεια δεν φαίνεται κακό, ακόμα και η χαμηλή ανάλυση δεν του φαίνεται, και στα παιχνίδια μια χαρά τα πάει. Αλλά είναι το γαμώτο της ιστορίας. Απλά προβληματίζομαι αν είναι σωστή επιλογή να το πουλήσω, ή να το χωνέψω και να πάω με αυτό που πήρα. Ευχαριστω για την προσοχή σας. Ευπρόσδεκτα τα σχόλια και η κριτική σας.
manos09 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 τωρα παει την πατησες βασικα προσοχη γιατι υπαρχουν πολλα λαμογια και πατανε πανω στην κριση. 1
djcat Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Πόσο το πήρες; Πάντως το σε σχέση με τα δύο, το go θα έπαιρνα λόγω του νερού. Το άλλο πλέον δεν αξίζει καθόλου, ειδικά αν το στο έδινε με τιμή κοντά στα 200. Το go έχει κάποιο λόγο ύπαρξης. Άλλη φορά να ρωτάς και να κάνεις έρευνα αγοράς. Ένα από τα καλά του internet... 1
Konstantinos1974 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Πόσο το πήρες; Πάντως το σε σχέση με τα δύο, το go θα έπαιρνα λόγω του νερού. Το άλλο πλέον δεν αξίζει καθόλου, ειδικά αν το στο έδινε με τιμή κοντά στα 200. Το go έχει κάποιο λόγο ύπαρξης. Άλλη φορά να ρωτάς και να κάνεις έρευνα αγοράς. Ένα από τα καλά του internet... 179 τα 'εδινε και τα δύο. Το θέμα είναι όtι προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου να είναι αδιάβροχο. Θα προτιμούσα την καλύτερη ανάλυση οθόνης του U. Να σου πω ότι αυτό που τσάντισε ήταν όταν κατόπιν εορτής διάβασα ξένα reviews για το Go, που το θάβανε τελείως. Ένας μάλιστα έγραψε ότι η χαμηλή ανάλυση της οθόνης του είναι το "fatal flaw" του. Ένας άλλος ότι μπορείς να μετρήσεις με το μάτι τα pixels κτλ. Μου χτύπησε κάπως όπως καταλαβαίνεις. Καταλαβαίνω ότι γενικά υπάρχουν πολλές απόψεις, δεν σημαίνει κάτι αυτό, αλλά είναι όμως ενδεικτικό. Τελος πάντων ελπίζω να μου γίνει μάθημα στο μέλλον.
djcat Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 179 τα 'εδινε και τα δύο. Το θέμα είναι όtι προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου να είναι αδιάβροχο. Θα προτιμούσα την καλύτερη ανάλυση οθόνης του U. Να σου πω ότι αυτό που τσάντισε ήταν όταν κατόπιν εορτής διάβασα ξένα reviews για το Go, που το θάβανε τελείως. Ένας μάλιστα έγραψε ότι η χαμηλή ανάλυση της οθόνης του είναι το "fatal flaw" του. Ένας άλλος ότι μπορείς να μετρήσεις με το μάτι τα pixels κτλ. Μου χτύπησε κάπως όπως καταλαβαίνεις. Καταλαβαίνω ότι γενικά υπάρχουν πολλές απόψεις, δεν σημαίνει κάτι αυτό, αλλά είναι όμως ενδεικτικό. Τελος πάντων ελπίζω να μου γίνει μάθημα στο μέλλον. Ακριβά πολύ το U, παίζει στα 140! To go στα 180 το βρίσκεις. Αν δε σε ενοχλεί εσένα στο μάτι και δουλεύει καλά. μην το ψειρίζεις. Το go πάντως θα το εκτιμήσεις σε βροχές, πεσίματα, θάλασσα, κακομεταχείρηση γενικά. Αφορμή να αρχίσεις το τρέξιμο
Konstantinos1974 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Ακριβά πολύ το U, παίζει στα 140! To go στα 180 το βρίσκεις. Αν δε σε ενοχλεί εσένα στο μάτι και δουλεύει καλά. μην το ψειρίζεις. Το go πάντως θα το εκτιμήσεις σε βροχές, πεσίματα, θάλασσα, κακομεταχείρηση γενικά. Αφορμή να αρχίσεις το τρέξιμο Η αλήθεια είναι ότι για τον μέσο χρήστη που είμαι εγώ δεν παρατηρώ κάποιο πρόβλημα. Θεωρώ ότι για τις 3.5' ίντσες η ανάλυση 360 Χ 480 που έχει είναι νορμάλ. Όντως ένα από τα καλά του είναι η εφαρμογή που μετράει τα βήματα. Έψαχνα πριν κάτι μήνες να αγοράσω κάποιο γκατζετάκι για αυτή τη δουλειά, αλλά ηταν πανακριβα και επαγγελματικά για αθλητές. Οπότε ας το εκμεταλλευτώ αυτό τώρα.
Grey Warden Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Η βλακεία ήταν που δεν έψαξες στο skroutz να δεις τις τιμές.ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ! Είτε το U είτε το Go αποτελούν ΚΑΚΗ αγορά σε αυτά τα χρήματα. Αυτή τη στιγμή πάει ως εξής: στα 150 περίπου ευρώ παίρνεις Galaxy Ace 2, στα 180 περίπου το Galaxy S Advance, στα 210 περίπου πας στο S 3 mini, στα 230 στο Lg 4x και πάει λέγοντας. Το Go είναι κι αυτό διπύρηνο αλλά όπως και το U και το Sole έχουν 512 ραμ και δεν αξίζουν πλέον σαν αγορά. Εγώ έχω το Sole αλλά όταν το πήρα δεν υπήρχε κάτι καλύτερο στα λεφτά που έψαχνα. Επαναλαμβάνω: ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ. Δυστυχώς οι υπάλληλοι την δουλειά τους κάνουν και πουλάνε κινητά στα κορόιδα με λεφτά πολύ παραπάνω από αυτά των αξιόπιστων skroutzoμαγαζων που έχουν και την ίδια εγγύηση.
michalisv Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Η βλακεία ήταν που δεν έψαξες στο skroutz να δεις τις τιμές.ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ! Είτε το U είτε το Go αποτελούν ΚΑΚΗ αγορά σε αυτά τα χρήματα. Αυτή τη στιγμή πάει ως εξής: στα 150 περίπου ευρώ παίρνεις Galaxy Ace 2, στα 180 περίπου το Galaxy S Advance, στα 210 περίπου πας στο S 3 mini, στα 230 στο Lg 4x και πάει λέγοντας. Το Go είναι κι αυτό διπύρηνο αλλά όπως και το U και το Sole έχουν 512 ραμ και δεν αξίζουν πλέον σαν αγορά. Εγώ έχω το Sole αλλά όταν το πήρα δεν υπήρχε κάτι καλύτερο στα λεφτά που έψαχνα. Επαναλαμβάνω: ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ. Δυστυχώς οι υπάλληλοι την δουλειά τους κάνουν και πουλάνε κινητά στα κορόιδα με λεφτά πολύ παραπάνω από αυτά των αξιόπιστων skroutzoμαγαζων που έχουν και την ίδια εγγύηση. Συμφωνώ.Όμως δεν κατάλαβα κάτι,το κινητό ήταν σφραγισμένο στην κούτα του η εκθεσιακό;Επίσης μια διόρθωση στα 180 Xperia p Και στα 210 Δεν αξίζει το s3 mini γιατί δεν έχει μεγάλη διαφορά απτό φθηνότερο xperia p.
LefterisA Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δεν ξέρω φίλε μου για το Go πάντως για το U δεν έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια. Το έχουν 3 άτομα από την παρέα και ειδικά μία κοπέλα που δεν κάνει κιόλας χρήση πολλών εφαρμογών και widget για να το φορτώσει, δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη γιατί τρώει πολλά κολλήματα το τηλέφωνο. Επίσης έχει πολύ κακή ποιότητα κατασκευής. Την δεύτερη μέρα που το αγόρασε ένας φίλος μου , του έπεσε κάτω και έσπασε ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΜμΑΤΙ από τη γωνία! edit: από όσο ξέρω όμως ένα μείον τοu Go είναι ότι δεν έχει δευτερεύουσα κάμερα, αν αυτό σε ενδιαφέρει βέβαια.
Konstantinos1974 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Συμφωνώ.Όμως δεν κατάλαβα κάτι,το κινητό ήταν σφραγισμένο στην κούτα του η εκθεσιακό;Επίσης μια διόρθωση στα 180 Xperia p Και στα 210 Δεν αξίζει το s3 mini γιατί δεν έχει μεγάλη διαφορά απτό φθηνότερο xperia p. Το κινητό ήταν σφραγισμένο στην κούτα του, δεν είχαν προλάβει να το βάλουν στην έκθεση. Επίσης για την ιστορία έψαξα στο Σκρούτζ και πήγα στο μαγάζι που το είχε φτηνότερα από αυτά που ήταν στην περιοχή μου. Αλλά πήγαινα για το U. To Go προέκυψε στην πορεία μετά από την "προπαγάνδα" του υπαλλήλου. Και το πήρα έτσι, αέρα πατέρα. Αυτό βασικά πιστεύω ήταν η βλακεία μου. Πάντως από τα μηνύματα που διαβάζω συμπεραίνω ότι μάλλον δεν ήταν και τόσο κακή επιλογή που πήρα το Go, έστω και από σπόντα. Επίσης ήθελα οπωσδήποτε Sony. Είναι από τις προτιμήσεις μου διαχρονικά στα ηλεκτρονικά είδη.
Grey Warden Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Το κινητό ήταν σφραγισμένο στην κούτα του, δεν είχαν προλάβει να το βάλουν στην έκθεση. Επίσης για την ιστορία έψαξα στο Σκρούτζ και πήγα στο μαγάζι που το είχε φτηνότερα από αυτά που ήταν στην περιοχή μου. Αλλά πήγαινα για το U. To Go προέκυψε στην πορεία μετά από την "προπαγάνδα" του υπαλλήλου. Και το πήρα έτσι, αέρα πατέρα. Αυτό βασικά πιστεύω ήταν η βλακεία μου. Πάντως από τα μηνύματα που διαβάζω συμπεραίνω ότι μάλλον δεν ήταν και τόσο κακή επιλογή που πήρα το Go, έστω και από σπόντα. Επίσης ήθελα οπωσδήποτε Sony. Είναι από τις προτιμήσεις μου διαχρονικά στα ηλεκτρονικά είδη. Έστω το Xperia P που ανέφερε ο φίλος αποπάνω που το ξέχασα λόγω της κακής αυτονομίας που έχει. Πολύ καλύτερο από το Go. Δεν λέω να μην προτιμήσεις Sony αλλά να μην αγοράζεις έτσι από μεγάλες αλυσίδες. Το θέμα είναι να αγοράζεις το καλύτερο δυνατό προϊόν στα χρήματα που ξοδεύεις. Σε σχέση με το U εγώ θα προτιμούσα το Go. Mόνο στην ανάλυση της οθόνης υστερεί.
Konstantinos1974 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Του χρόνου πια.. Αν υπάρχουν λεφτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα