Panagiotis327 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2013 Καλησπέρα, Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα και θα ήθελα να μου πει αν μπορεί κανείς να με βοηθήσει.. Εδώ και 5 μήνες ζω σε ένα σπίτι χωρίς συμβόλαιο και χωρίς απόδειξη. Μέχρι τώρα δεν με ενδιέφερε γιατί ήμουν άνεργος, αλλά τώρα που βρήκα δουλειά έμαθα ότι λόγω εφορίας ίκα και τα σχετικά θα πρέπει να έχω δηλωμένη νόμιμη κατοικία. Ο ιδιοκτήτης δεν θέλει με τίποτα να κάνει συμβόλαιο ή να δώσει κάποια απόδειξη. Τι μπορώ να κάνω; Τουλάχιστον για την εφορία...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Θα πεις πολύ απλά στον ιδιοκτήτη ότι εσύ φέτος θα δηλώσεις όλα τα μισθώματα που του έχεις καταβάλει στη φορολογική σου δήλωση. Κι ας πάει να τα βρει με την εφορία... Και να μάθεις, έστω από εδώ και πέρα, ότι δεν πρέπει να ξαναμπείς σε σπίτι χωρίς μισθωτήριο συμβόλαιο. Ή ακόμη κι αν μπεις χωρίς συμβόλαιο, να επιμένεις να καταθέτεις τα ενοίκια σε τραπεζικό λογαριασμό - όπου, ως δικαιολογία κατάθεσης, θα βάζεις "ενοίκιο μηνός τάδε". 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Να συμπληρωσω οτι να παιρνεις και τον λογαριασμο προχης ΔΕΗ στο ονομα σου Ειδικα αν εχεις κατω απο 12.000 ετησιο εισοδημα δικαιουσαι εκπτωση, υπο προϋποθεσεις σχετικα με την τετραμηνιαια καταναλωση ,μεχρι και 25% στην αξια του ρευματος. Αυτο το να παρεις στο ονομα σου τον λογαριασμο δεν ειναι στην διακριτικη σου ευχερεια αλλα το επιβαλλει και ο κανονισμος της ΔΕΗ 2
kfyros Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 ή να δηλώσεις το πατρικό σου για κατοικία, ή κάποιο σπίτι συγγενούς .. δεν έχεις και τόσο μεγάλες φοροαπαλλαγές πλέον για το ενοίκιο, με τους αλήτες. ο ιδιοκτήτης προφανώς θα σου αυξήσει το ενοίκιο αν κάνετε συμβόλαιο. και αν πηγαίνει στην κατηγορία των ελ. επαγγελματιών και ξεπερνά τις 50000, ο φόρος του μπορεί να είναι και 33% . Σε συμφέρει να αυξηθεί το ενοίκιο 33% ;; το ρίσκο είναι κυρίως του ιδιοκτήτη γιατί μπορείς να του τα παρατήσεις όλα απλήρωτα και να σηκωθείς να φύγεις χωρίς να μπορεί να σου κάνει τίποτα. βέβαια κι αυτός μπορεί να σε πετάξει έξω ότι ώρα θέλει, αλλά φοροδιαφυγή μόνο αυτός κάνει, όχι εσύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα