Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φυσικά και είναι καλό να έχει κάποιος περισσότερες από μια υπηκοότητες. Διευκολύνει σε πολλές περιπτώσεις.

Κανονικά θα επρεπε να υπήρχε ενα ευρωπαϊκό διαβατήριο. Τι νοημα εχει να αποκτας περισσότερες ιθαγενειες χωρών ΕΕ.

Sent from my U8350 using Insomnia

Για ποιο λόγο να υπάρχει ευρωπαϊκό διαβατήριο; Μια απλή ταυτότητα αρκεί για να κινείσαι εντός Ε.Ε.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να είχε στο μυαλό του την μετακίνηση πολιτών εντός ΕΕ

Πάντως μιας που το έφερε η κουβέντα τις ελληνικές ταυτότητες τις στραβοκοιτάνε σε αρκετές περιπτώσεις και με το δίκιο τους θα έλεγα.Δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο δεν βγάζουμε παρόμοιες με όλο το κόσμο σε στυλ πιστωτικής

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σαν κάτοικος τις ΕΕ μπορεί κανείς να έχει και τις δύο. Την ελληνική δεν μπορεί να την δώσει κανείς εύκολα, ειδικά αντράς, γιατί πρέπει να έχει πάει στρατό. Ο ίδιος μου κατέχω δύο και το έψαξα γενικά πολύ για να δώσω την Ελληνική

Ναι, είναι το ίδιο.

@ts: Δεν ισχύει. Απ ότι ξέρω υπάρχει γενικά η δυνατότητα κατοχής διπλής ιθαγένειας στη Γερμανία, ακόμα και αν δεν είσαι Ελληνας... :Ρ

Νομίζω ότι πρέπει να αποποιηθείς μια απ τις 2 σε κάποιες περιπτώσεις, όπως άμα είσαι μη Ευρωπαίος και κλίσεις τα 23 (νομίζω).

Δεν ισχύει το παραπάνω...

http://en.wikipedia.org/wiki/Multiple_citizenship#The_dual-citizenship_policies_of_the_EU_and_EFTA_countries

Δημοσ.

Δεν νομίζω να είχε στο μυαλό του την μετακίνηση πολιτών εντός ΕΕ

Πάντως μιας που το έφερε η κουβέντα τις ελληνικές ταυτότητες τις στραβοκοιτάνε σε αρκετές περιπτώσεις και με το δίκιο τους θα έλεγα.Δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο δεν βγάζουμε παρόμοιες με όλο το κόσμο σε στυλ πιστωτικής

Μαλλον γιατι θα αρχισουν τα σεναρια απο τους ψεκασμενους οτι αυτες οι καρτες εχουν μεσα τσιπακι και οτι μας φακελονουν οι Η.Π.Α κλπ! :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...