Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι μεγαλο θεμα.Αντε μετρησες και βρηκες ποια καηκαν,αντε περιμενες 10 μερες να σου ερθουν ιδια,μολις τα βαλεις πανω και αναψεις βλεπεις παρακατω καπνο και εχεις κανει μια τρυπα στο νερο.Χωρις σχηματικο πας στην τυφλα.

Η αλλαγη motherboard σε αυτες τις τρανταχτες περιπτωσεις που βλεπεις καρβουνιασμενα πραγματα ,ειναι μονοδρομος.

Δυο στα δεκα καμμενα μου εχουν παιξει.

οποτε λυση για αρκετα advanced.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορεις να κανεις δουλεια και χωρις το σχεδιο ξεκολλωντας ενα ενα τα mosfets και μετρωντας με το ωμομετρο την αντισταση μεταξυ Drain και Source, εμενα εχουν παρει μπροστα αρκετα desktop boards εντοπιζοντας κι αλλαζοντας το καμενο mosfet.Συνηθως αυτα καιγονται.

Δημοσ.

Εμένα πάντως παιδιά αυτό που με πείραξε δεν είναι ότι κάηκε. Είναι ότι έσκασε! Εκεί με προβληματίζει. Το ότι κάηκε αρκετά λογικό μου φάνηκε.

Δημοσ.

εμ αυτο μπορει να συμβει με οτιδηποτε.οπως βλεπεις πραγματα που καιγονται ετσι βλεπεις και πραγματα που σκανε πχ τροφοδοτικα που παιρνουν και ολη την ταση.αναλογως που θα την φαει το καθε εξαρτημα ,υλικα κατασκευης κτλ.αλλα και μπαμ να κανει ολα μεσα σε ενα σασι ειναι:P

Δημοσ.

Μπορεις να κανεις δουλεια και χωρις το σχεδιο ξεκολλωντας ενα ενα τα mosfets και μετρωντας με το ωμομετρο την αντισταση μεταξυ Drain και Source, εμενα εχουν παρει μπροστα αρκετα desktop boards εντοπιζοντας κι αλλαζοντας το καμενο mosfet.Συνηθως αυτα καιγονται.

Aν ειναι καρβουνιασμενα δεν μπορεις να ξερεις τι τυπος ειναι και αλλαζεις κατι παραπλησιο στην τυχη.Αν δεν εχει διαλυσει και εχει απλως καει,ακομα και τοτε αν αλλαξεις με ιδια υπαρχει πιθανοτητα να καει κατι αλλο που το εχεις μετρησει καλο.

Δημοσ.

εμ αυτο μπορει να συμβει με οτιδηποτε.οπως βλεπεις πραγματα που καιγονται ετσι βλεπεις και πραγματα που σκανε πχ τροφοδοτικα που παιρνουν και ολη την ταση.αναλογως που θα την φαει το καθε εξαρτημα ,υλικα κατασκευης κτλ.αλλα και μπαμ να κανει ολα μεσα σε ενα σασι ειναι :P

Καλά να άμα έβγαιναν και πεταγόντουσαν μάλλον δεν θα μπορούσα να γράψω εδώ :-)

Δημοσ.

Καλά να άμα έβγαιναν και πεταγόντουσαν μάλλον δεν θα μπορούσα να γράψω εδώ :-)

πολλες φορες ειναι πιο πολυ ο θορυβος παρα η ζημια.

Aν ειναι καρβουνιασμενα δεν μπορεις να ξερεις τι τυπος ειναι και αλλαζεις κατι παραπλησιο στην τυχη.Αν δεν εχει διαλυσει και εχει απλως καει,ακομα και τοτε αν αλλαξεις με ιδια υπαρχει πιθανοτητα να καει κατι αλλο που το εχεις μετρησει καλο.

κοινως οι πιθανοτητες να φτιαχτει ειναι λιγο δυσκολο και για advance users.

Δημοσ.

Συνήθως μπορείς να το βρεις το part name κτλ από φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας από αγγελίες του ίδιου αντικειμένου. Ακόμα και βίντεο στο youtube βοηθάνε σε 1080p.(και να ρωτήσεις από κάτω μπορεί να σου απαντήσει ο κάτοχος ή κάποιος άλλο κάτοχος)

Δημοσ.

Για πιο part number μιλατε ρε guys?Εγω μιλαω για τον κωδικο του καθε fet τον οποιο με μεγαλη δυσκολια διακρινουμε με μεγενθυτικο φακο και λαμπα.Με πολυ μεγαλη δυσκολια θα φανει κατι τετοιο σε φωτο.

Απο την θερμοκρασια πολλες φορες σβηνεται,ή αλλες φορες καιγεται και σκαει τελειως.Εκει δεν φαινεται τιποτα,απλα μαντευεις.

Δημοσ.

Για πιο part number μιλατε ρε guys?Εγω μιλαω για τον κωδικο του καθε fet τον οποιο με μεγαλη δυσκολια διακρινουμε με μεγενθυτικο φακο και λαμπα.Με πολυ μεγαλη δυσκολια θα φανει κατι τετοιο σε φωτο.

Απο την θερμοκρασια πολλες φορες σβηνεται,ή αλλες φορες καιγεται και σκαει τελειως.Εκει δεν φαινεται τιποτα,απλα μαντευεις.

εμεις λεγαμε τουλαχιστον εγω για το part number του Mobo αν αποφασισει να αλλαξει Mobo.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Super Goofy,

Εχω Τουβλο Χ εδω κ 2 χρονια κ δεν μου εχει παρουσιασει ουτε το 1% των προβληματων που εχουν υπολογιστες μεγαλων ονοματων. Οταν ξερεις τι να κοιταξεις κ τι να ψαξεις κ πως το φτιαχνεις, τοτε κ Σκουπιδι Ψ να ηταν θα δουλευε σωστα. Αυτο απλα επειδη δε μου αρεσει η κατακραυγη οταν δεν υπαρχει λογος. Το Τουβλο Χ εχει αλλο προβλημα κ δεν ειναι τα μηχανηματα που φταινει αλλα οι ανθρωποι.

Επισης καλως σας ηρθα!

Δημοσ.

Super Goofy,

Εχω Τουβλο Χ εδω κ 2 χρονια κ δεν μου εχει παρουσιασει ουτε το 1% των προβληματων που εχουν υπολογιστες μεγαλων ονοματων. Οταν ξερεις τι να κοιταξεις κ τι να ψαξεις κ πως το φτιαχνεις, τοτε κ Σκουπιδι Ψ να ηταν θα δουλευε σωστα. Αυτο απλα επειδη δε μου αρεσει η κατακραυγη οταν δεν υπαρχει λογος. Το Τουβλο Χ εχει αλλο προβλημα κ δεν ειναι τα μηχανηματα που φταινει αλλα οι ανθρωποι.

Επισης καλως σας ηρθα!

μαλον μπερδευεις το 1% που δεν εχεις προβλημα

με το 1% που εχουν προβλημα  :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...