The_Judas Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Εχω ξεχωρίσει ορισμένες. Ποια από αυτές προτείνετε; Delonghi EC 155 http://www.dileris.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=dileris_flypage.tpl&product_id=217&category_id=16&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart#.UewX-ju9GYB Philips Saeco HD8323/01 http://www.kotsovolos.gr/site/small-home-appliances/coffeemakers/espresso/114120-philips-saeco--hd8323/01?cmicc=skroutz GAGGIA Gran Gaggia Style http://www.euragora.gr/product7733-gaggia+mixani_espresso_gaggia.htm
Dare-Devil Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Gaggia χωρίς δεύτερη σκέψη. Σε οικιακές συσκευές είναι τοπ τόσο στην ποιότητα όσο και στην απόδοση τους στην παρασκευή του καφέ.Δες και εδώ τη λένε για τις Gaggia. Αν ψαχουλέψεις το φορουμ θα δεις.http://www.greekespresso.gr/forum/viewforum.php?f=1
nvel Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 η gaggia και η philips είναι η ίδια μηχανή σε διαφορετικό κέλυφος, στο φόρουμ του greekespresso πράγματι θα βρεις περισσότερα
RobinBlack Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Η ερώτηση του άσχετου, ο μύλος τι διαφορά κάνει, δεν μπορείς να βάλεις κατευθείαν τον καφέ που αγόρασες ?
Dare-Devil Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Η ερώτηση του άσχετου, ο μύλος τι διαφορά κάνει, δεν μπορείς να βάλεις κατευθείαν τον καφέ που αγόρασες ? Ο μύλος είναι για απαιτητικούς στη γεύση του καφέ. Ο συσκευασμένος αλεσμένος δεν έχει την γεύση και το άρωμα του καφέ που μόλις άλεσες με το μυλο και τον έβαλες στη μηχανή. Αν είναι να πάρεις μια φθινή μηχανή espresso ο μύλος δεν θα κάνει την διαφορά στην παρασκευή του καφέ. Αν πάρεις π.χ μια Gaggia και πάρεις ένα καλό μύλο τότε θα δεις μεγάλη διαφορά όταν θα αλέθεις το καφε σου σπίτι (δηλαδή θα τον αγοράζεις σε κόκκους ) . Βέβαια όλα αυτά είναι σχετικά γιατί για να φτάσεις σε ένα καλό αποτέλεσμα παρασκευής espresso είναι ολόκληρη επιστήμη. Θέλει πολύ υπομονή και πειραματισμό για να παράγεις σωστο εσπρεσσο . Εγω μέχρι τώρα έχω φτιάξει κάπου στου 50 και φτιάχνω καφέ χειρότερο απο μια μέτρια καφετέρεια. Βεβαια δεν έχω μύλο και δεν έχω και κάποια σοβαρή μηχανή παραγωγής παρ όλο που χρησιμοποιώ illy δεν μπορώ να πετύχω ούτε για αστείο την απόλαυση του να τον πίνεις σε μια καφετέρια. http://www.greekespresso.gr/forum/viewforum.php?f=1 Σε αυτό το Site με διάβασμα και υπομονή θα μάθεις πολλά μυστικά για την παραγωγή του καφέ καθώς και για τους μύλους που ρώτησες.
The_Judas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) Εχω διαβάσει άρθρα σε αυτό το φόρουμ αλλά πολύ σπάνια αναφέρονται σε φθηνές μηχανές. Συνήθως ασχολούνται με μηχανές από 250 ευρώ και πάνω. Εφόσον η saeco είναι το ίδιο καλούπι με την gaggia θα προτιμήσω μάλλον την πρώτη. Αν και αρχικά έκλινα περισσότερο σε delonghi γιατί είχα ακούσει ότι είναι σχετικά ανθεκτικές. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2013 από The_Judas
Dare-Devil Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2013 Ο μύλος είναι για να αλέθεις μόνος σου τον καφέ όπως κάνουν στα καφεκοπτεία. Εχω διαβάσει άρθρα σε αυτό το φόρουμ αλλά πολύ σπάνια αναφέρονται σε φθηνές μηχανές. Συνήθως ασχολούνται με μηχανές από 250 ευρώ και πάνω. Εφόσον η saeco είναι το ίδιο καλούπι με την gaggia θα προτιμήσω μάλλον την πρώτη. Αν και αρχικά έκλεινα περισσότερο σε delonghi γιατί είχα ακούσει ότι είναι σχετικά ανθεκτικές. Ανθεκτικές είναι και οι izzy των 50-60 ευρώ . Το θέμα δεν είναι αυτό αλλα π.χ η αξιοπιστία των bar της αντλιας η τι boiler χρησιμοποιεί η μηχανή (κατα πόσο κρατά σταθερή τη θερμοκρασία του νερού και σε τι εύρος) με άλλα λόγια κατα πόσο ποιοτικό καφέ μπορεί να παράγει. Όσο για τη saeco αν είναι ίδια με την Gaggia πάρ την . Επίσης οι saeco δέν είναι καμία σπουδαία επιλογή είναι μια καλή οικονομική λύση και γενικά είναι αξιόπιστες. Στη θέση σου στα λεφτά της saeco αν και υπάρχουν και πολλές άλλες μηχανές στα ίδια λεφτά θα επέλεγα saeco .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα