Dare-Devil Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του. Στη Ζωή δεν υπάρχουν Λάθη. Μόνο Παθήματα, που Καλό είναι να γίνονται Μαθήματα. Συνέχισε να χρησιμοποιείς χρεωστικές κάρτες για αγορές, και όταν θα την πάθεις θα είναι αργά. Μόνο και μόνο για κάτι έξοδα σε μια προπληρωμένη της τάξης του ενός ευρώ... Και επειδή ανακατεύομαι με μηχανογραφήσεις τραπεζών, σου λέω πως οι προπληρωμένες ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ σε σχεση με τις χρεωστικές! Λίγες τράπεζες πια ανοίγουν μηδενικούς λογαριασμούς. Άσε που προσωπικά δεν θα μπορούσα να πάω ποτέ σε τράπεζα και να ανοίξω λογαριασμό ΜΗΔΕΝΙΚΟ! Όσον αφορά εμένα, Μεγαλύτερη Ξεφτίλα δεν υπάρχει. Ξεφτίλα ? Συγνώμη φίλε μου αλλά αυτο λέγεται κομπλεξ κατα την δικιά μου άποψη. Όσον αφορά αυτο που πες περί ασφάλειας θεωρητικά ισχύει ΠΡΑΚΤΙΚΑ όχι . Πες μου λίγο πως θα σε κλέψουν όταν έχεις λογαριασμό και χρεωστική μόνο για αγορές και το μόνο που κάνεις είναι να βάζεις τα λεφτά της αγοράς που θα κάνεις και καπάκια να κάνεις την αγορά;
yiannisl Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του. Στη Ζωή δεν υπάρχουν Λάθη. Μόνο Παθήματα, που Καλό είναι να γίνονται Μαθήματα. Συνέχισε να χρησιμοποιείς χρεωστικές κάρτες για αγορές, και όταν θα την πάθεις θα είναι αργά. Μόνο και μόνο για κάτι έξοδα σε μια προπληρωμένη της τάξης του ενός ευρώ... Και επειδή ανακατεύομαι με μηχανογραφήσεις τραπεζών, σου λέω πως οι προπληρωμένες ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ σε σχεση με τις χρεωστικές! Λίγες τράπεζες πια ανοίγουν μηδενικούς λογαριασμούς. Άσε που προσωπικά δεν θα μπορούσα να πάω ποτέ σε τράπεζα και να ανοίξω λογαριασμό ΜΗΔΕΝΙΚΟ! Όσον αφορά εμένα, Μεγαλύτερη Ξεφτίλα δεν υπάρχει. Ξεφτίλα ? Συγνώμη φίλε μου αλλά αυτο λέγεται κομπλεξ κατα την δικιά μου άποψη. Όσον αφορά αυτο που πες περί ασφάλειας θεωρητικά ισχύει ΠΡΑΚΤΙΚΑ όχι . Πες μου λίγο πως θα σε κλέψουν όταν έχεις λογαριασμό και χρεωστική μόνο για αγορές και το μόνο που κάνεις είναι να βάζεις τα λεφτά της αγοράς που θα κάνεις και καπάκια να κάνεις την αγορά; Όπως σου είπα και πριν, ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του και στη Ζωή δεν υπάρχουν Λάθη. Μόνο Παθήματα, που Καλό είναι να γίνονται Μαθήματα. Ακριβώς λοιπόν επειδή νομίζεις πως τα ξέρεις όλα, Με Συγχωρείς, αλλά δεν θα σου πω τίποτα. Θα σε αφήσω Να Πάθεις, για Να Μάθεις.
gigisoni Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Όπως σου είπα και πριν, ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του και στη Ζωή δεν υπάρχουν Λάθη. Μόνο Παθήματα, που Καλό είναι να γίνονται Μαθήματα. Ακριβώς λοιπόν επειδή νομίζεις πως τα ξέρεις όλα, Με Συγχωρείς, αλλά δεν θα σου πω τίποτα. Θα σε αφήσω Να Πάθεις, για Να Μάθεις.Τουλάχιστον 15 χρόνια τώρα χρησιμοποιώ χρεωστικές κάρτες. Και μάλιστα συνδεμένες με τον βασικό λογαριασμό μου.Και στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό που τώρα ζω. Μάλιστα, τα τελευταία 8 χρόνια το πορτοφόλι μου είναι τελείως άδειο, με εξαίρεση κάποιες φορές μερικά ψιλά. Πάντα με την χρεωστική κάρτα πληρώνω, ακόμα και όταν πάω για καφέ. Για τι είδους παθήματα μιλάς; Δεν έχω παρατηρήσει κάτι.
The_Judas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά έχουν; visa δεν θεωρούνται και οι 2; Βάζουν ελαττωματικά τσιπάκια χωρίς ασφάλεια στις χρεωστικές; Αν κάποιος κλέψει τον αριθμό της προπληρωμένης δεν μπορεί να κάνει συναλλαγή, όπως ακριβώς και με την χρεωστική; Λίγες τράπεζες πια ανοίγουν μηδενικούς λογαριασμούς. Άσε που προσωπικά δεν θα μπορούσα να πάω ποτέ σε τράπεζα και να ανοίξω λογαριασμό ΜΗΔΕΝΙΚΟ! Όσον αφορά εμένα, Μεγαλύτερη Ξεφτίλα δεν υπάρχει. Με την ίδια λογική γιατί δεν ντρέπεσαι να αγοράσεις προπληρωμένη με 10 ευρώ; Καμία ντροπή δεν υπάρχει, ο καθένας κοιτάει να κάνει την δουλειά του. Ούτε η τράπεζα ντρέπεται όταν σε χρεώνει το εξωφρενικό 2 ευρώ τη φόρτιση. Ο πελάτης με τον μηδενικό λογαριασμό κάποια στιγμή θα κάνει αγορές, θα χρεωθεί τέλη μετατροπής συναλλάγματος ή μπορεί στην πορεία να κάνει άλλες online συναλλαγές με χρέωση. Όλοι κερδίζουν κάτι από την διαδικασία.
makfil Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Αρχίζω να αισθάνομαι άσχημα διαβάζοντας τα παραπάνω posts, αφού χρησιμοποιώ για πολλά χρόνια τις πιστωτικές μου κάρτες για αγορές από το εξωτερικό, αν και δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα. Άλλαξα την πιστωτική της Eurobank με την πιστωτική της ΕΤΕ, στο PayPal, Amazon κλπ, όταν διαπίστωσα ότι η πρώτη με χρέωνε 2% προμήθεια σε κάθε αγορά σε συνάλλαγμα αλλά δεν άλλαξα κατηγορία αν και έχω χρεωστικές, γιατί δεν το βρίσκω αναγκαίο. Είναι γεγονός, και το έχουμε ξανασυζητήσει, ότι οι διάφορες προμήθειες που χρεώνουν οι τράπεζες για τις πράξεις που κάνουμε είναι το βασιό θέμα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και όχι το είδος της κάρτας, πλέον, αφού ΟΛΕΣ οι κάρτες έχουν εξελιχθεί, τα τελευταία χρόνια, σε βαθμό που δεν είναι εύκολο να υποκλαπούν τα στοιχεία τους, τουλάχιστον, στις συναλλαγές με το δίκτυο και μεσω οργανισμών όπως PayPal, Amazon, ebay κλπ.
yiannisl Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Με την ίδια λογική γιατί δεν ντρέπεσαι να αγοράσεις προπληρωμένη με 10 ευρώ; Ούτε η τράπεζα ντρέπεται όταν σε χρεώνει το εξωφρενικό 2 ευρώ τη φόρτιση. Προσωπικά, ΔΕΝ χρησιμοποιώ τέτοιες προπληρωμένες. Αλλά εκείνες με μόνιμο πλαστικό και όποτε κάνω αγορά μπαίνουν μέσα από 50 ευρώ και πάνω. Μέχρι στιγμής η φόρτιση κοστίζει 1.20 ευρώ. Αρχίζω να αισθάνομαι άσχημα διαβάζοντας τα παραπάνω posts, αφού χρησιμοποιώ για πολλά χρόνια τις πιστωτικές μου κάρτες για αγορές από το εξωτερικό Είναι γεγονός, και το έχουμε ξανασυζητήσει, ότι οι διάφορες προμήθειες που χρεώνουν οι τράπεζες για τις πράξεις που κάνουμε είναι το βασιό θέμα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και όχι το είδος της κάρτας, πλέον, αφού ΟΛΕΣ οι κάρτες έχουν εξελιχθεί, τα τελευταία χρόνια, σε βαθμό που δεν είναι εύκολο να υποκλαπούν τα στοιχεία τους, τουλάχιστον, στις συναλλαγές με το δίκτυο και μεσω οργανισμών όπως PayPal, Amazon, ebay κλπ. Ποτέ μην λές "Ποτέ". Επειδή εδώ είσαι λάθος, θα σου δώσω μια φιλική συμβουλή: μην χρησιμοποιήσεις χρεωστική ή πιστωτική ποτέ ξανά μέσω web. Χρησιμοποίησε μια προπληρωμένη της τράπεζας πειραιώς ή μιας άλλης τραπέζας. Προσοχή, να είναι σε σταθερό πλαστικό, όχι μιας χρήσης. Έτσι θα αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις κάποια στιγμή.
makfil Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Ποτέ μην λές "Ποτέ". Επειδή εδώ είσαι λάθος, θα σου δώσω μια φιλική συμβουλή: μην χρησιμοποιήσεις χρεωστική ή πιστωτική ποτέ ξανά μέσω web. Χρησιμοποίησε μια προπληρωμένη της τράπεζας πειραιώς ή μιας άλλης τραπέζας. Προσοχή, να είναι σε σταθερό πλαστικό, όχι μιας χρήσης. Έτσι θα αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις κάποια στιγμή. Ευχαριστώ για τη συμβουλή σου αλλά διευκρίνισα ότι χρησιμοποιώ τις πιστωτικές μου ΜΟΝΟ σε αγορές μέσω των συγκεκριμένων και αξιόπιστων οργανισμών και όχι γενικά μέσω web.
Porg Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στη χρεωστική και τη prepaid είναι το marketing που τις πασάρουν Αυτό που λέει ο φίλος πιο πάνω προτείνω και εγώ πάντοτε, χρεωστική σε καινούργιο λογαριασμό και είσαι οκ
gigisoni Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Προσωπικά, ΔΕΝ χρησιμοποιώ τέτοιες προπληρωμένες. Αλλά εκείνες με μόνιμο πλαστικό και όποτε κάνω αγορά μπαίνουν μέσα από 50 ευρώ και πάνω. Μέχρι στιγμής η φόρτιση κοστίζει 1.20 ευρώ. Ποτέ μην λές "Ποτέ". Επειδή εδώ είσαι λάθος, θα σου δώσω μια φιλική συμβουλή: μην χρησιμοποιήσεις χρεωστική ή πιστωτική ποτέ ξανά μέσω web. Χρησιμοποίησε μια προπληρωμένη της τράπεζας πειραιώς ή μιας άλλης τραπέζας. Προσοχή, να είναι σε σταθερό πλαστικό, όχι μιας χρήσης. Έτσι θα αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις κάποια στιγμή. Για να αποφύγεις τέτοιες δυσάρεστες εκπλήξεις φρόντισε να έχεις καθαρό τον υπολογιστή σου, να μην είσαι βλάκας να δίνεις τα στοιχεία σου όπου να'ναι, να βρεις καμιά γκόμενα αντί να την παίζεις στα πορνοσάιτ, να μην ανοίγεις κάθε σπαμ που σου έρχεται, κτλ. Αν είσαι βλάκας και προπληρωμένη να έχεις παλι θα την πάθεις, είτε από νιγηριανό είτε από τον οποιοδήποτε λιγάκι εξυπνότερο από εσένα. Δεν σου φταίνε οι χρεωστικές, ούτε οι visa, ούτε κανείς άλλος. Και πάλι δεν εξήγησες τις δυσάρεστες εκπλήξεις. Πετάς απλά και αόριστα δυο λέξεις και δεν εξηγείς τι εννοείς με αυτό.
Dare-Devil Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Όπως σου είπα και πριν, ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του και στη Ζωή δεν υπάρχουν Λάθη. Μόνο Παθήματα, που Καλό είναι να γίνονται Μαθήματα. Ακριβώς λοιπόν επειδή νομίζεις πως τα ξέρεις όλα, Με Συγχωρείς, αλλά δεν θα σου πω τίποτα. Θα σε αφήσω Να Πάθεις, για Να Μάθεις. Είπα την γνώμη μου και δεν έγραψα πουθενά ότι είμαι ξερόλας και αν δεν το πήρες χαμπάρι σε ρώτησα πώς γίνεται να σε κλέψουν υπο την προπόθεση να χεις λογαριασμό που θα τον φορτώνεις με λεφτά όπως σε μια προπληρωμένη. Προφανώς για να σε ρωτάω πάει να πει οτι δεν είμαι ξερόλας και μου αρέσει να ακούω και την αντίθετη άποψη .
Aragon91 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Απο την τραπεζα τι ζητανε να εχεις μαζι σου για να ανοιξεις τετοιο λογαριασμο (χρεωστικη σε καινουριο λογαριασμο) ?? Εννοω ταυτοτητα, καποιο λογαριασμο ΟΤΕ για ταυτοποιηση διεθυνσης...Τι ακριβως απαιτειται?
Pa0ki Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 αφμ ταυτότητα σίγουρα, παίζει και κάνα λογαριασμό ΔΕΗ 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Παιδιά δεν έχω καταλάβει, ποια είναι η διαφορά μεταξύ πιστωτικής, χρεωστικής και προπληρωμένης κάρτας. Έχουν ουσιαστικές διαφορές, τουλάχιστον οι δυο τελευταίες μεταξύ τους;
makfil Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Πιστωτική= αγοράζεις με πίστωση, έρχεται λογαριασμός τον επόμενο μήνα και είτε εξοφλείς είτε πληρώνεις με δόσεις και βαρύ επιτόκιο. Χρεωστική= συνδέεται με ένα λογαριασμό της τράπεζας που την εκδίδει και κάθε πράξη που κάνεις πληρώνεται αυτόματα από το λογαριασμό αυτό. Προπληρωμένη= τη φορτώνεις με τα χρήματα που χρειαζεται για να αγοράσεις κάτι. Στα θετικά της έχει ότι και να τη χάσεις δεν θα έχει χρήματα μέσα για να σου πάρουν και στα αρνητικά ότι κάθε φόρτωμα χρεώνεται με προμήθεια της τράπεζας.
Aragon91 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Πέρασα από την Πειραιώς σήμερα το πρωί και μου είπαν πως για την έκδοση προπληρωμένης (και χρεωστικής) απαιτούνται: 1. Βεβαίωση από την εφορία ότι δεν ήμουν υπόχρεος να δηλώσω εισόδημα για το 2013 2. Λογαριασμό τηλεφώνου 3. ταυτότητα 4. πάσο (Εννοείται πως αυτά ισχύουν για φοιτητές που θεωρούνται προστατευόμενα μέλη )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα